Fredagens etape er den sidste inden det for alvor går løs i Pyrenæerne. Syvende etape - 205,5 km fra Montpellier til Albi - er kuperet og indbyder til udbrud, men kan sagtens ende i massespurt...

Sprintkongen Mark Cavendish er bookmakernes favorit til at vinde etapen, men der er også fx André Greipel der kørte først over målstregen i Montpellier i torsdagens spurtetape (med Cavendish nede på fjerdepladsen), og der er den altid farlige allrounder Peter Sagan.

"I think we've got a team that can defend the yellow jersey for another day but it's a bit of an uncertain sort of stage. On a good day, I can survive with some of the climbs so we'll definitely be fighting to the end to try and defend it one more day.” 

Daryl Impey 

Imens vil Orica-GreenEdge forsøge at forsvare Daryl Impeys gule førertrøje.

Vi nærmer os Pyrenæerne, og det betyder kuperet terræn. Men det går først for alvor løs i bjergene fra lørdag, og det giver sprinterne en chance. Det sværeste terræn er på første halvdel af etapen (se profilen i BetXperts Tour-optakt), og her kan et udbrud måske køre sig til et godt forspring - men derefter vil sprinterholdene nok jage og forsøge at fremtvinge endnu en massespurt-afgørelse.

Samtidig med at sprinterne ser denne etape som en af de sidste, inden de skal fokusere på simpelthen at overleve i bjergene, så skal klassementsrytterne sørge for at spare så mange kræfter som overhovedet muligt inden lørdagens strabadser.

Dagens tip fra cykelekspert Jesper Sørensen

Odds Bookmaker
12:30 Sylvain Chavanel-Thomas Voeckler: 1 1,61
Ladbrokes

De største favoritter på 7. etape (odds hentet fra Unibet)

Vinder Plads (1-3)
Cavendish 2,65 1,4
Sagan 3 1,55
Greipel 5 1,6
Kittel 17 3,75
Boasson Hagen 20 5