Jose Mourinho har fejret store triumfer på Stamford Bridge med bl.a. tre mesterskaber. Nu er bookmakere ude med odds på, at han får sparket, og hvem der bliver den nye manager? Vi kigger på, hvad der taler for - og hvad der taler imod.

Begejstringen var stor i London, da Jose Mourinho meldte sin tilbagekomst sommeren 2014. Året efter var begejstringen ikke mindre, da London-klubben igen vandt det engelske mesterskab.

Men i øjeblikket er stemningen en helt andet - Chelsea ligger nr. 15 og Jose Mourinho har gjort sig uheldigt bemærket flere gange, hvilket senest har givet sig til udtryk med hans udvisning mod West Ham.

Flere bookmakere stiller spørgsmålstegn ved portugiserens fremtidige rolle i Chelsea, men Nordicbet* er de eneste, der direkte har sat odds på, at han er fortid i klubben i jul. Skulle de ske, så giver Nordicbet dig odds 1,90.

Både Unibet* og Betfair Sportsbook* har odds ude i lidt den samme boldgade, da de udbyder odds på den næste Premier League manager, der må forlade sin klub - her er Mourinho blandt favoritterne:

Næste PL-manager, der forlader posten

Bedste odds Bookmaker
Steve McClaren 2,25
Betfair Sportsbook
Jose Mourinho 3,00 Betfair Sportsbook
Garry Monk 11,00
Unibet
Alex Neil 17,00 Betfair Sportsbook
Eddie Howe 21,00 Betfair Sportsbook

Hvad taler for, at Jose Mourinho snart er fortid i Chelsea:

  • Sportsligt ser det meget skidt ud i Chelsea, der kun ligger nr. 15 og allerede er 11 point efter førstepladsen - efter blot 10 kampe.
  • Det er stort set samme trup, som vandt mesterskabet for fem måneder siden, men Mourinho er ikke lykkedes med at få moral og selvtillid tilbage til sine spillere efter en skidt periode.
  • Mourinho har normalt haft godt styr på pressen og har fungeret som lynafleder, men den seneste tid har han haft mange uheldige udtalelser - hans syv minutter lange monolog efter kampen mod Southampton er et eksempel.
  • Hans udtalelser og sammenstød med dommerne har fyldt meget denne sæson og har kostet både bøder og karantæne. Senest er han blevet sigtet af FA efter sit sammenstød med en dommer i halvlegen af weekendens kamp.
  • Historien taler imod Mourinho, der har haft et kompleks i tredje sæson i de klubber, han har trænet. Både i sin sidste periode i Chelsea og i tiden i Madrid har Mourinho skuffet i tredje sæson og forladt klubben herefter.

Hvad taler for, at Jose Mourinho bliver i Chelsea? 

  • Jose Mourinho er et meget stort navn i Chelsea, og han har tidligere løftet klubbens niveau rigtig meget.
  • Det bliver dyrt at slippe Mourinho fire år før tid, og man vil måske give ham lidt længere snor af den grund.
  • Jose Mourinho synes af mange at være blandt de absolut bedste managers i verden, og spørgsmålet er om man på nuværende tidspunkt kan få en manager, der kan erstatte ham.
  • Der er en rigtig god trup i Chelsea og lykkedes det Mourinho at få skudt noget selvtillid ind i truppen, så bør de være i stand til at vende de dårlige resultater.

Hvem skal erstatte Mourinho?

Vælger man af fyre Jose Mourinho i Chelsea, så vil det næste store spørgsmål, der melder sig på banen være, hvem der skal erstatte ham som manager.

Flere har snakket om Pep Guardiola, der har kontraktudløb til sommer og som eftersigende har flirtet med tanken om at komme til Premier League. Men spanieren forlader næppe Bayern før tid, og i så fald vil man skulle vente til sommer med at tilknytte ham.

Betfair Sportsbook* udbyder odds på den næste permanente manager i Chelsea, hvor de fem største favoritter er følgende:

Næste permanente manager i Chelsea

Bedste odds Bookmaker
Pep Guardiola 5,00 Betfair Sportsbook
Carlo Ancelotti 9,00 Betfair Sportsbook
Jurgen Klopp 9,00 Betfair Sportsbook
Diego Simeone 11,00 Betfair Sportsbook
Antonio Conte 15,00 Betfair Sportsbook