Den italienske match fix-skandale ("Calcio scomesse") der i august udløste karantæner og pointstraffe, ruller igen - med anholdelser af bl.a. Atalantas Cristiano Doni. Sagen er endnu mere omfattende - og involverer andre lande end Italien - end først antaget... 

I juni i år blev italiensk fodbold ramt af en match fix-skandale, der i august medførte bøder og pointstraffe til diverse klubber, herunder Atalanta der netop var rykket op i Serie A, samt lange fodboldaktivitets-karantæner til 18 personer, herunder den gamle målræv Guiseppe Signori og den på daværende tidspunkt stadig aktive Cristiano Doni, anfører for Atalanta og ex-landsholdsspiller.

I mellemtiden har myndighederne fortsat undersøgelserne af sagen, og mandag skred italiensk politi til anholdelse af 17 personer, herunder Doni (der forsøgte at stikke af da politiet ankom) og en anden tidligere landsholdsspiller, Luigi Sartor, for deres involvering i skandalen.

Del af sagen er også telefonaflytninger foretaget efter august - aflytninger der blandt andet afslører Doni i færd med at forsøge at skjule sine spor.

Skandalen omhandler 20 forskellige kampe, herunder tre kampe fra sidste sæsons Serie A - en kamp fra januar i år mellem Sampdoria og Champions League-deltagerne fra Napoli (der vandt 4-0), samt Brescia-Lecce og Brescia-Bari.

Anklager i sagen, Roberto di Martino, udtaler at dette kun er begyndelsen og siger at en af de mistænkte i sagen har indrømmet, at match fixing har fundet sted i mere end ti år, og han tilføjer:

- Problemet med manipulation involverer også Kroatien, Tyskland, Tyrkiet og Ungarn.

Ifølge politiet har de anholdte i sagen haft kontakt med kriminelle grupper i Singapore og Østeuropa, mens de der har forsøgt at drage fordel af de fixede resultater ifølge di Martino kan findes overalt på kloden.

Foruden kampe fra Serie A undersøges også en del Serie B-kampe - fra såvel 2009/10- og 2010/11-sæsonen - i sagen.

Kilder:

http://www.gazzetta.it

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/16243249.stm