1. division: Før sæsonstart i den næstbedste fodboldrække udveksler Danske Spils oddssætter og BetXperts ekspert meninger om oprykningskandidaterne.


Hobro
Horsens
Silkeborg

Vejle
Lyngby

Mens bolden rullet i Superligaen siden februar, er det først torsdag aften og den kommende weekend at spillerne i landets næstbedste fodboldrække for alvor skal til at snøre støvlerne efter en god lang vinterferie.


Overraskende nok er det himmerlandske Hobro der indtager førstepladsen i 1. division med 42 point for de 18 kampe holdene nåede at spille i efterårssæsonen. Og Hobro er også klar favorit til at rykke op i Superligaen.

Hobro er styrket trods farvel til profil

- Hobro overraskede alt og alle i efteråret ved at vinde 13 af 18 kampe. Det har nu bragt dem i en favorabel position hvor de selv kan afgøre, om de skal opleve Superligaen for første gang i deres klubhistorie, siger Kim Ragle, oddssætter hos Danske Spil.


Hobro måtte i vinterpausen vinke farvel til holdets store profil, Kasper Fisker der skiftede til Randers hvor han allerede har vist sit værd. Alligevel mener Kim Ragle at Hobro er kommet forstærket ud af vinterens transfervindue. 

- For os at se har Hobros helt store styrke været helheden. De har et godt koncept og en god rollefordeling på holdet, og derfor er det også nemmere at skifte enkelte spillere ud, også selv om det er en stor profil som Kasper Fisker, siger Kim Ragle der også peger på, at klubben har et solidt fundament at læne sig op ad rent spillemæssigt. 

- De har rutinerede Egholm og Justesen i forsvaret, løbemaskinen Jonas Damborg på midten samt den meget målscorende angriber Mads Hvilsom. Hertil kommer de nye spillere i dette transfervindue, Jeppe Grønning og Sebastian Andersen fra Viborg samt Jacob Tjørnelund fra SønderjyskE der alle kommer til at blande sig i startopstillingen, vurderer Kim Ragle.

Rykker op i Superligaen

Odds Bookmaker
Hobro 1,40
Danske Spil

BetXperts ekspert udi 1. division, Tommy Shearer, er langt hen ad vejen enig i vurderingen af Hobro.

- Hobro har fået nogle stærke tilgange, som absolut opvejer afgangen af Kasper Fisker. Der er kvalitets-spillere på alle pladser, og bænk-pladsen er fyldt ud, hvorfor de heller ikke er så sårbare for de skader der kan komme i det korte forår. Bersang og Martin Thomsen er to ekstremt vigtige spillere, som Kim Ragle ikke er inde på, de er faktisk vigtigere end bl.a. Damborg og Hvilsom, siger Tommy Shearer.

Hobro tabte dog 1-3 hjemme til FC Nordsjælland i sidste lørdags pokal-kvartfinale, så de himmerlandske træer vokser trods alt ikke ind i himlen. Tommy maner da også lidt til forsigtighed:

Tommy Shearer

Hobro har mange point at give af, men odds 1,4 for oprykning er ikke så spændende, selvom der er hele 9 point ned til Silkeborg på tredjepladsen. 72 procents oprykningschance er meget.


Horsens har høj kvalitet

Danske Spil forventer, at det bliver sidste sæsons Superliga-nedrykker Horsens, som kommer til at følge Hobro op i landets bedste fodboldrække. 


- AC Horsens har haft et roligt transfervindue uden de store udskiftninger. Men de er nedrykkere og har store ambitioner om at rykke direkte op efter en enkelt sæson i 1. division. Det vurderer vi også at de har den nødvendige kvalitet i spillertruppen til, siger Kim Ragle.

Rykker op i Superligaen

Odds Bookmaker
Horsens 1,52
Danske Spil

Også her er Tommy Shearer på linje med oddssætterens vurdering.


-Horsens er det bedste mandskab i rækken og deres flotte start året i lørdags med 5-0-hjemmesejr over Vejle i pokalen tyder på at de er klar til at kæmpe om oprykningen.


Silkeborg lurer

Horsens har lige nu 35 point på andenpladsen – to flere end Silkeborg, der ligger treer. Og netop Silkeborg bliver efter alt at dømme også den største udfordrer til en oprykningsplads. 

- Silkeborg er ikke gearet til endnu en sæson i 1. division, så forårssæsonen bliver ekstremt vigtig for dem. Vi vurderer dog at AC Horsens lige nu står en del stærkere end Silkeborg. Silkeborg led i efteråret flere ’dumme’ pointtab til hold, de burde kunne slå. Desuden har Silkeborg endnu ikke taget point fra de to tophold hidtil i sæsonen, og det er et absolut must hvis man vil indhente de øverste hold, understreger Kim Ragle. 

Samme toner lyder fra Tommy Shearer der kalder Silkeborg "svingende" – og det er ikke den hyggelige hjuldamper-jaz på de smukke søer ved den jyske by der får ham til at bruge det udtryk.

Rykker op i Superligaen

Odds Bookmaker
Silkeborg 2,05
Danske Spil


Vejle er outsider

Skal andre hold blande sig i kampen om de to oprykningspladser, skal de tre tophold i den grad gå i stå. Og hvem står så på spring? 


- Et bud på en outsider kunne være Vejle der har lejet et par spændende unge spillere i FCM. Men man har så til gengæld også har måttet afgive den lovende defensive spiller Azer Busuladzic til OB. Hvis det kommer til at køre for vejlenserne, kan de få et meget spændende forår – selv om 6 point til AC Horsens nok er for meget at skulle hente, siger Kim Ragle.

Tommy Shearer har ikke rigtigt fidus til Vejle – holdet var for svingende i efteråret, og lørdagens pokal-lussing lover heller ikke godt.

Rykker op i Superligaen

Odds Bookmaker
Vejle 7,50
Danske Spil

Lyngby-afgange kan mærkes

Lyngby går – ligesom Vejle – ind til forårssæsonen med seks point op til Horsens på andenpladsen, og nordsjællænderne kunne være et frækt bud på et hold, der kan kæmpe med om en oprykningsplads. 


Hos Danske Spil har man dog ikke den store tiltro til Lyngby. 

- De er normalt langsomme startere på de halvsløje baner i forårsmånederne, og så har de mistet den dygtige træner Johan Lange. Samtidig har der været en stor udskiftning i spillertruppen, hvor afgangen af David Boysen, Rasmus Nielsen og Andreas Granskov vil kunne mærkes, siger Kim Ragle.

Tommy Shearer stemmer i:

-Især tabet af Boysen er stort, da han var Lyngbys bedste offensivmand.

Rykker op i Superligaen

Odds Bookmaker
Lyngby 50,00
Danske Spil