Annonce

VM-vinder: Tyskland/Spanien/Belgien/Kroatien

14. juni 2018 kl. 17:00 - Fodbold, VM
8. jun. 2018 kl. 09:58 (Opdateret 30. jul. 2018 kl. 07:30) 08/06

Kommentarer (13)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance: 46%
Betvalue: 106,72%
Spilbar ned til odds: 2,17
Rigtig/forkert:
NordicBet Spil nu hos NordicBet
Tyskland er berettiget VM-favorit, at bookierne er uenige og mener, det skal være Brasilien, skaber blot værdi på andre hold. Spanien har en super-lodtrækning, Belgiens stærke mandskab er sultent, og Kroatien er slutrundens mest undervurderede hold.
Det taler for
 • Brasilien er – uberettiget ifølge mig – odds-markedets VM-favorit og overvurderet. Det skaber rum for værdi andre steder.
 • Den berettigede VM-favorit er i mine øjne Tyskland. Der er ingen grund til at antage, tyskerne skulle være dårligere end for fire år siden.
 • Spanien har fået en super-lodtrækning og kan være i kvartfinalen uden at møde egentlig modstand.
 • Der er ikke det samme forventningspres på Spanien, som der var for fire år siden, hvilket kan være en fordel.
 • Belgien er trupmæssigt på højde med mange af favoritterne, det også hvad angår bænkens bredde.
 • Hvis noget mandskab er sultent, må det være det belgiske. VM i Rusland er ”den gyldne generations” chance for endelig at slå igennem.
 • Kroatiens hold er ifølge denne eksperts vurdering af trupperne slutrundens mest odds-undervurderede mandskab.
 • Kroatien ligner at være VM’s 7.bedste hold. Vi taler om store profiler hos mandskaber som Barca, Real Madrid, Atl. Madrid, Juve, Inter & Liverpool.
 • Hvis det rigtigt, at hold udenfor Top-6 favoritterne aldrig vinder VM, så er vi med tre af disse seks hold dækket pænt ind.
Hold øje med
 • Kun odds 2,32, og det med kun fire af ialt 32 slutrunde-deltagere og uden odds-favoritten Brasilien iblandt. Er der virkelig værdi i det?
 • Frankrig har et på papiret ligeså stærkt et mandskab som alle andre hold i Rusland. Det kan være en fejl at se bort fra Les Bleus.
 • Brasilien er odds-sætternes favorit, mens denne skribent har brasserne nede nede som nr. 3/4 i rangeringen. Det kan blive dyrt, hvis jeg tager fejl.
 • Ikke kun Brasilien, men også Argentina bør regnes. Messi og co. nåede til finalen for fire år siden og var kun syv minutter fra en straffe-afgørelse.
Oddsmarked

Dette Vinderspils-kombinations-væddemål er lidt usædvanligt, og jeg skal samtidig indrømme, at jeg ikke har fulgt de historiske odds de seneste måneder på VM-vinderen særligt godt. Jeg erindrer, at man hos visse spiludbydere på et tidspunkt kunne få mere end 60 gange pengene på Kroatien, hvilket naturligvis var sindssygt, men det er desværre det eneste rigtige ad notam-agtige om de fire hold, jeg kan bidrage med.

Mine procenter:

Tyskland: 19 % 

Spanien: 15 %

Belgien: 9 %

Kroatien: 3 %

I alt: 46 %

Bedste betaling for Tyskland som VM-vinder:  Odds 5,70 hos NordicBet. 

Bedste betaling for Spanien som VM-vinder:  Odds 7,00 hos Danske Spil. 

Bedste betaling for Belgien som VM-vinder: Odds 12,00 hos Unibet. 

Bedste betaling for Kroatien som VM-vinder:  Odds 35,00 hos Danske Spil. 

Spil-forslagets odds 2,32 fremkommer ved (i runde tal) at placere 41% af det samlede indskud på Tyskland, 33% på Spanien, 19% på Belgien og 7% på Kroatien.

Bemærk: Jeg har i nedenstående for både Tyskland, Spanien, Belgien og Kroatien gennemgående ”sakset” fra min VM-serie artikel publiceret i dag fredag den 8. juni her på BetXpert.

Tyskland: Odds 5,70 (NordicBet) kan man få på, at Tyskland genvinder VM-titlen, og det, synes jeg, virker godt betalt. Ved nærmere blik endda overordentligt godt betalt. Jeg for min part kan ganske enkelt ikke finde én eneste årsag til, at tyskerne skal odds-belønnes højere end brasilianerne, og i min bog skal de også være et skridt foran de næstkommende, Spanien og Frankrig.

Tysklerne har altid den der udefinerlige ”Turnier”-mentalitet, og de leverer næsten altid varen, det også selvom spillet måske ikke lige kører for dem i den enkelte kamp. Man skal tilbage til 1938(!) for at finde en tysk slutrunde, hvor Die Mannschaft ikke mindst er nået til kvartfinalen (eller de otte sidste, afhængig af turneringsform), en nærmest uhyrlig statistik.

Ydermere har tyskerne holdet (læs: spillerne) til at vinde, Bundestrainer Joachim Löw og spillerne kender hinanden, der lader til at være ro på de indre linjer, og frem for alt véd de, hvad der kræves. Tyskland er i min bog VM-slutrundens berettigede favorit, og odds 5,70 på tyskerne ser jeg som et værdi-bet.

Spanien: Interessant fra et betting-perspektiv, og det interessante er, at Spanien ikke blot er havnet i en gruppe, hvor det sammen med de iberiske naboer Portugal ikke bør volde store problemer at gå videre (de to øvrige hold i gruppen er Marokko og Iran). Og lige så vigtigt, så vil Spaniens gruppe B i ottendedelsfinalen blive parret med den svage gruppe A, som sandsynligvis vil producere enten Rusland eller Uruguay som Spaniens modstander. Kigger vi på en normal-fordeling af udfald hedder Spaniens mest sandsynlige modstander i ottendedelsfinalen Rusland, og russisk hjemmebane eller ej, så ligner det rent guf for spanierne.

Dermed vil man kunne få Spanien at se i en kvartfinale, uden at holdet (bortset fra i den indledende gruppe mod Portugal) er stødt ind i kompetent modstand – en potentiel enorm turneringsfordel. Fra en kvartfinale og frem vil der så ikke være lette modstandere tilbage, og en sandsynlig kvartfinale-modstander kunne ligne at være Argentina, en matchning, hvor Spanien bør tilskrives minimum en fifty/fifty chance og vel også lidt mere end det. 

Turnerings-programmet favoriserer Spanien, og jeg kan godt se spanierne gå dybt i Rusland. Der er i forhold til for fire år siden ikke overgearet store forventninger til det spanske hold, og det, tror jeg, de spanske spillere har det godt med. Det er snært, men jeg kan godt finde smal værdi i odds 7,00 (Danske Spil) på Spanien som kommende verdensmester.

Belgien: Der er ligesom en forståelse af, at skal det være for Belgiens gyldne generation af spillere født i femåret omkring 1987-92, så er det nu. Potentialet er der, og spiller for spiller står Belgien ikke tilbage for mange hold, det heller ikke hvad angår bredden på bænken. Det store spørgsmål, man plejede at stille omkring Belgien var, hvornår dette hold ville få sit gennembrud (læs: vinde en større titel). Efterhånden melder spørgsmålet sig mere om dette hold nogensinde vil få sit gennembrud.

Det kan imidlertid komme i Rusland. Der er ganske vist nye skadesproblemer hos anfører Vincent Kompany, men det er der jo stort set altid. Det vigtige hos Belgien i forhold til tidligere slutrunder er imidlertid at finde på trænerbænken. Efter nogle grumme træner-fejltagelser har belgierne nu den fornuftige spanier Roberto Martinez til at styre de mange stjerner og lægge den rigtige taktik, og det giver Benelux-nationen plusser i min bog.

Jeg ser ikke for alvor Belgien være dårligere end nogle af de mere odds-tiltroede nationer (Tyskland undtaget), så det odds 12,00 (Unibet), man kan score sig på belgierne, ser jeg havende værdi. I vurderingen ligger også, at Belgiens lodtrækning ikke er skræmmende. Holdet bør uden de store problemer gå videre fra, hvad der ligner et ret let gruppe G (med England, Tunesien og Panama), og i ottendedelsfinalen ligner Polen at blive den logiske modstander, hvilket kunne være værre. I kvartfinalen venter så et potentielt møde med Brasilien... og mens jeg er stensikker på, hvilket af de to hold, odds-markedet vil udskrige til favorit, så er mere usikker på, hvad en objektiv cv vil sige om den sag...

Kroatien: Jeg har et bud, et godt bud, synes jeg selv, på en potentiel giftig og undervurderet outsider i Rusland. Om dette bud kan vinde, er yderst tvivlsom, men holdet har på papiret spillerne og klassen til at kunne gå dybt, og jeg taler Top-4 dybt, og oddset er attraktivt. Jeg taler om Kroatien.

Man kan score sig odds 35,00 (Danske Spil) for en VM-titel til kroaterne, og det er et bet, man efter min mening kan indgå i sindsro om værdi. Hvis man samtidig holder sig for øje, at det fremme ved en eventuel semifinale jo er lovligt at trade tilbage/gardere sig, hvilket odds 35 vil give rig mulighed for, så er indskud på kroaterne interessant.

Lad mig klargøre, hvorfor jeg finder indskud på Kroatien har værdi. Årsagen er spillertruppen og dens kvalitet.

Keeper Danijel Subasic er en solid og rutineret sidste skanse hos Monaco, som sluttede toer i Ligue 1 efter Paris SG, og centerforsvaret styres af Liverpools suveræne Dejan Lovren, der efter min vurdering mere og mere nærmer sig ren verdensklasse. Midtbanen nærmest bugner af folk, som gør de fleste af landstræner Zlatko Dalic’ kolleger misundelige. Ivan Rakitic (FC Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), Ivan Perisic (Inter), Marcelo Brozovic (Inter), Nikola Kalinic (Milan), Milan Badelj (Milan), Mateo Kovacic (Real Madrid)... der er nok af kvalificerede folk at vælge imellem. Fremme har man Mario Mandzukic (Juventus) og Andrej Kramaric (Hoffenheim), så heller ikke der har Kroatien problemer.

Spiller for spiller bør Kroatien efter min beskedne mening indrangeres som hold nummer syv blandt slutrunde-deltagerne i Rusland. Det efter de seks mest odds-tiltroede mandskaber Brasilien, Tyskland, Spanien, Frankrig, Argentina og Belgien, fair nok, men så heller ikke efter andre. Og så er det, at 35 gange pengene på Kroatien begynder at virke interessant...

Tager vi et blik på Kroatiens VM-lodtrækning, så kunne den være værre. I gruppe D med Argentina, Island og Nigeria bør Kroatien kunne gå videre på en af gruppens to første pladser. Ottendedelsfinalen vil i så fald komme til at stå mod etteren eller toeren fra gruppe C, hvilket ligner at blive Frankrig og Danmark/Peru.

Antager vi, det bliver Frankrig (det mest sandsynlige scenarie), okay, så står Kroatien overfor en vanskelig modstander, men ikke en modstander, hvor kroaterne vil være uden chancer. Jeg gætter på, at der er mange landstrænere i Rusland, som ikke har lyst til at møde Kroatien, og Frankrigs Didier Deschamps er formentlig én af dem. Frankrig skal ret beset være favorit i en sådan ottendedelsfinale, men jeg er ikke sikker på, at Les Bleus’ favoritstatus objektivt vurderet skal være ret stor. Skulle det lykkes for Kroatien at gå videre fra ottendedelsfinalen, ligger det til en kvartfinale mod formentlig Portugal eller Uruguay, ikke ovenud skræmmende. En kroatisk semifinale-plads, hvorfra alt med et så rutineret og godt besat mandskab som det kroatiske kan ske, ja, jeg synes ikke, det lyder fuldstændigt ude i hampen...

 • Tidlige odds
 • Stort udbud af over/under
 • Stærk app
Feedback