18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Vinder af NFC North: Minnesota Vikings

10. september 2021 kl. 02:20 - Amerikansk Fodbold, USA - NFL
21. jul. 2021 kl. 00:12 (Opdateret 21. jul. 2021 kl. 00:27) 21/07
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (17)
Chance: 30%
Betvalue: 120,00%
Spilbar ned til odds: 3,33
Bet365 Spil nu hos Bet365

Vikings kan presse de forsvarende divisionsvindere i NFC North

Sidste år på denne tid spåede bookmakerne en helt tæt divisionsdyst mellem Packers og Vikings, men en decideret magtdemonstration af Aaron Rodgers og en skuffende sæson af de lilla vikinger har nu set førstnævnte stige til tops som ganske klare favoritter. Med tanke på de dybereliggende omstændigheder omkring hver af de to holds præstationer i 2020, fornemmer jeg dog her en mindre overreaktion.

NB: Rodgers’ NFL-fremtid er for nuværende endnu uafklaret, men spillet her - og dermed også CV’en - tager udgangspunkt i, at Rodgers vender tilbage under center i Green Bay.


Det taler for

 • Vikings havde reelt aldrig en chance sidste år grundet et elendigt forsvar, der hverken kunne stoppe kastet eller løbet, og som rangerede i den helt tunge ende på praktisk talt alle nævneværdige, defensive parametre. I offseason er der dog gjort et helhjertet forsøg på at adressere de værste huller, og dét, sammenholdt med tilbagevenden af skadede, bærende kræfter, skal give fine chancer for et defensivt ”turnaround.”
 • Her tænkes ikke mindst på DE Danielle Hunter, der sad ude hele sidste sæson og var hårdt savnet af et ikkeeksisterende pass rush, men også tilgang af stærke DT’s Dalvin Tomlinson, Sheldon Richardson og Michael Pierce (sidstnævnte tilbage efter Covid opt out) vil forstærke sidste års svage linje – ikke mindst også på løbet.
  Dertil er en anden kæmpe akilleshæl fra sidste år, cornerback-positionen, ligeledes markant forstærket - i hvert fald på papiret - med tilgang af erfarne kræfter som Patrick Peterson, Bashaud Breeland og Mackensie Alexander.
 • I en overordnet dårlig sæson gik et fortsat undervurderet Vikings-angreb en del under radaren, hvorfor det nok er gået manges næse forbi, at enheden var blandt de bedre i NFL. Cousins, RB Dalvin Cook samt ikke mindst det nye stjerneskud på receiver, Justin Jefferson, førte an på et angreb, der lå på grænsen til top 10 i point scoret samt i top 5 i både yards/game og yards/play - og det endda trods et stort fokus på løbet.
 • Kirk Cousins kan vise sig ekstra motiveret oven på det tydelige signal, som Vikings’ front office sendte med valget af rookie-QB Kellen Mond i 3. runde af dette års draft. Trods efterhånden flere solide sæsoner som starter i NFL må Cousins stadig se langt efter anerkendelse som mere end blot en over middel game manager, og i denne sæson må han dermed spille ikke kun for en Super Bowl, men også for sin næste kontrakt – hvad enten det bliver i Minnesota eller andetsteds.
 • En stor medvirkende faktor til Packers’ stærke angreb i 2020 var endnu en forrygende sæson af den offensive linje, der blev anført af ligaens bedste linjemand, left tackle David Bakhtiari. Bakhtiari gik imidlertid ned med en alvorlig knæskade i slut december, og hans fravær i playoffs kostede potentielt Green Bay en plads i Super Bowl. Hvis linjemanden må misse de første uger af sæsonen (hvilket lige nu ser mest sandsynligt ud) og/eller har svært ved at genfinde formen, vil det være et hårdt slag for angrebet.
  For at gøre ondt værre har man ligeledes set afgang af NFL’s måske bedste center, Corey Linsley, samt G Lane Taylor og OT Ricky Wagner, hvis fravær vil skade dybden på enheden.
 • Aaron Rodgers er ikke blot NFL’s hotteste samtaleemne lige nu, men også den suverænt mest betydningsfulde (indirekte) faktor for spillet her, da Vikings i en verden uden MVP-QB’en i NFC North øjeblikkeligt vil overtage favoritværdigheden og dermed katapultere den potentielle værdi.
  Alt er endnu spekulation, og kun Rodgers selv ved, hvad fremtiden bringer for ham, men ingen kan dog efterhånden betvivle en reel, og aldeles alvorlig, utilfredshed med dele af Packers-organisationen. Rodgers har netop afvist en kontraktforlængelse, der ville have gjort ham til ligaens bedst betalte, så det synes alt andet end utænkeligt, at han har taget sit sidste snap for hjemmeholdet i Green Bay.
 • Med en skuffende 3. plads i 2020 får Minnesota glæde af en blødere schedule end divisionsrivalerne fra Green Bay Packers og Chicago Bears.    


Hold øje med

 • Vikings’ offensive linje var sidste år blandt de svageste i NFL og gradede ifølge PFF ud som nr. 26. I offseason har de tilmed mistet deres måske bedste linjemand i LT Riley Reiff, og meget kommer dermed til at afhænge af den planmæssige erstatning, førsterundevalget Christian Darrisaw.
 • Packers head coach Lafleur kom for alvor til sin ret som playcaller sidste år, da han og Rodgers endelig kom helt på bølgelængde - om ikke andet så i hvert fald på banen. Med Rodgers tilbage vil Packers have potentialet til endnu engang at blive ligaens mest effektive og balancerede angreb. 
 • Ser man bort fra situationen omkring Rodgers, må Chicago Bears’ nye førsterunde-quarterback Justin Fields indtage rollen som divisionens største joker. I ”The Windy City” er forventningerne store til den unge rookie, og får han spilletid og brænder igennem allerede fra starten af sæsonen, kan også Bears blive en stor mundfuld.


Oddsmarked

Danske spil har  i skrivende stund lukket for spil på NFC North, men har senest lige som Bet365 tilbudt odds 4, så de kan være værd at hold øje med, når de åbner igen.
Alternativt kan odds 3,5 pt. hentes hos Unibet, Bwin og Tipwin.Zwei

 • Stort udvalg
 • Tidlige odds
 • Markedets bedste livebetting
Feedback