18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tyskland - Spanien: X

Match center
7. juli 2010 kl. 20:30 - Fodbold, VM
Durban Stadium, Durban
5. jul. 2010 kl. 00:32 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 05/07
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (48)
Chance (1-X-2): 34-32-34%
Betvalue: 105,60%
Spilbar ned til odds: 3,13
Rigtig/forkert:
Bwin Spil nu hos Bwin
Semifinale, Durban, Durban Stadium.

Det er revanchetid i denne gentagelse af EM-finalen fra 2008, hvor Spanien besejrede Tyskland med 1-0 og kunne løfte trofæet på Ersnt Happel Stadium i Wien.

Tyskland har stået for det klart bedste fodbold ved denne slutrunde, men alligevel har bookmakerne underpræsterende Spanien som svag favorit i dette brag af en semifinale. I mine øjne tegner det helt lige.

Spanien har som vanlig en beundringsværdig boldomgang, som giver et stort spilovertag mod de fleste modstandere, men på den sidste tredjedel af banen mangler der paradoksalt nok bevægelse og ideer.

Fernando Torres og Andrés Iniesta har endnu ikke ramt topformen og med Sergio Busquets, Xabi Alonso og Xavi på midtbanen mangler der gennembrudsstyrke og fart i den spanske offensiv, som afhænger alt for meget af David Villa, der til gengæld har været knivskarp. Kun Iniesta har scoret ét mål i gruppekampen mod Chile, mens resten af de sølle seks mål i fem kampe er sat ind af Villa.

Tyskland kommer med anderledes gejst, tempo og ikke mindst momentum efter imponerende sejre over England og Argentina, som bør gøre Joachim Löws stærke kollektiv til favorit til VM-guldet sammen med Spanien. Tyskland er dog en smule svækket til denne kamp, da formstærke Thomas Müller er i karantæne og midtbaneprofilen Sami Khedira er tvivlsom pga. en lårskade, mens Spanien kan stille i stærkeste opstilling.

Ovenpå Tysklands udklassering af Argentina kan det være fristende at ride med på den tyske bølge og spille 1-tallet til næsten 3 gange pengene igen, men trods knapt så godt spil har de spanske europamestre en smule mere rutine med de store finaler end de tyske wunderkinder.

Samtidig kan man ikke udelukke en smule mere forsigtighed og frygt for at tabe end mod til at vinde med en VM-finale på spil, så bwins odds 3,30 for, at vi ikke får en afgørelse i ordinær tid i en helt lige kamp ligner et fint spil.

Odds
1 – 2,93 (Pinnacle)
X – 3,30 (bwin)
2 – 2,70 (bwin)

TYSKLAND
De fleste havde nærmest afskrevet Tyskland, som uden Michael Ballack lignede et mandskab uden leder og uden de store profiler. Tre uger og fem kampe senere har Tysklands Wunderkinder lukket munden på alle kritikere og tryllebundet det meste af verden med fremragende offensiv fodbold og ikke mindst et hav af flotte mål. Mesut Özil, Thomas Müller og Bastian Sweinsteiger er skudt i vejret som nogen af himlens klareste stjerneskud, mens rutinerede Miroslav Klose har genfundet målformen og nu for alvor sigter efter Ronaldos målrekord ved VM.

Gruppespillet bød på enkelte prøver af den tyske guldform med 4-0-sejr over Australien og 1-0 over Ghana indimellem dukkerten mod Serbien. Men i 1/8-finalen og kvartfinalen eksploderede den tyske målmaskine, som først sendte ærkerivalen England ud med efter en 4-1-sejr og efterfølgende pillede glansen af Messi og co. og sparkede Diego Maradonas mandskab ud af turneringen med en sæk på 4-0.

Derfor må Tyskland regnes for ny favorit til guldet sammen med Spanien, men spørgsmålet er, om de unge tyskere kan holde hovedet koldt, når det for alvor gælder? Kollektivet er stærkt, men rutinen er meget begrænset og det kan muligvis blive afgørende i disse store finaler.
Ligesom mod Argentina vil man formentlig se Tyskland trække sig en smule tilbage på banen og lade Spanien komme frem, så der kan blive plads til det super giftige tyske kontraangreb.  

Trupnyt
Skader: Sami Khedira (tvivlsom)
Karantæner: Thomas Müller

Det svækker naturligvis offensiven, at formstærke Müller er i karantæne. Müller har været en af tyskernes bedste, og hans dybdeløb og gennembrudsstyrke bliver savnet. Men Piotr Trochowski har gjort et par fine indhop og han bringer til gengæld en smule mere rutine til holdet.


Balancespilleren Khedira er meldt tvivlsom til kampen, da han pådrog sig en lårskade mod Argentina. Khediras samarbejde med Sweinsteiger har fungeret fantastisk og det vil naturligvis svække holdet, hvis ikke han bliver klar, selvom et nyt stortalent, Toni Kroos, står på spring på sidelinjen og måske kan gå i Müllers og Özils fodspor.

Forventet startopstilling (4-2-3-1):
Klose
Podolski – Özil – Trochowski
Sweinsteiger – Khedira/Kroos
Boateng – Mertesacker – Friedrich – Lahm
Neuer

SPANIEN
Europamestrene gik ind til turneringen som en af de store favoritter og trods en usikker start og svingende spil, så er Spanien igen storfavorit sammen med Tyskland. Jeg er dog endnu ikke overbevist om, at Spanien har ramt guldformen. I mine øjne spiller La Roja stadig alt for langsomt med både Busquets og Alonso på banen, mens hverken Fernando Torres eller Andrés Iniesta har ramt topformen. Således bliver det offensive ansvar i for høj grad lagt på David Villas skuldre, hvilket ikke kan blive ved med at gå godt.

I gruppespillet gik Spanien videre via førstepladsen med seks point, som kom i hus mod svage Honduras, mens Chile gav Del Bosques’ tropper kamp til stregen med kun ti mand det meste af kampen. Både 1/8-finalen og kvartfinalen bød på defensive modstandere i form af Portugal og Paraguay, som længe havde held med lukke ned for den spanske offensiv, men dog begge måtte kapitulere til en brandvarm Villa.

Der mangler dog stadig offensive muligheder, som næppe bliver løst med både Alonso og Busquets på banen, hvilket både gav problemer mod Portugal og Paraguay. Cesc Fabregas kom på banen i stedet for Torres mod Paraguay, og han bidrog med mere bevægelse i offensiven, så det er ikke utænkeligt, at Del Bosque vælger at starte sådan mod Tyskland, hvilket også vil give bedre muligheder for at lukke ned for Sweinsteiger og co. på midten.

Trupnyt
Skader: Ingen
Karantæner: Ingen

Forsvarsreserven Raul Albiol træner igen med, hvilket giver Del Bosque et fuldt hold at vælge fra.

Del Bosque fortsætter med at forsvare Torres, og han har udtalt, at El Niño formentlig starter på banen, selovm han ikke er urørlig. Del Bosque kan vælge at fortsætte i 4-4-2 med Llorente som direkte erstatning for Torres, mens det nærmere vil blive 4-5-1 med Fabregas på banen.

Forventet startopstilling (4-4-2/4-5-1):
Villa – Torres/Llorente/Fabregas
Iniesta – Busquets - Xavi
Alonso
Capdevila – Piqué – Puyol – Ramos
Casillas

  • Stort spiludbud
  • Fremragende livebetting-sektion
  • Stærk mobil platform

Kommentarer

Feedback