18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Trinec - Sokolov: (AH: +0,5) 2

Match center
5. juli 2020 kl. 17:00 - Fodbold, Tjekkiet - FNL
1. jul. 2020 kl. 21:52 (Opdateret 5. jul. 2020 kl. 18:54) 01/07
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Kommentarer (1)
Chance (1-X-2) inklusiv handicap: 35-0-65%
Betvalue: 105,95%
Spilbar ned til odds: 1,54
Rigtig/forkert: 2-1
Unibet Spil nu hos Unibet

FNL, 28. spillerunde

Trætte Třinec bukker under mod frigjort bundhold

Det er svært at få øje på argumenter, der kan underbygge Třinecs favoritværdighed i denne kamp. Opgør mellem hold fra midten og bunden af FNL er forvejen ofte tættere, end oddssætningen indikerer, og til dette opgør er der en lang række forhold, som yderligere peger i udeholdets retning. Derfor satser jeg på, at gæsterne fra Sokolov som minimum tager fra Třinec med ét point.

Elementer, jeg mener, markedet overser og/eller fejlvurderer: Derfor er der værdi

 • Třinec er mærkede, mens Sokolov er veludhvilede: Efter at have været i 14 dages coronakarantæne har Třinec nu en del kampe at indhente på kort tid. Dette opgør vil være deres tredje kamp på blot 8 dage og finder sted kun 3 dage efter udekampen mod Vitkovice, der spilles 2. juli. Trinecspillerne så allerede mærkede i løbet af og efter deres første kamp ovenpå karantænen – hvorunder de ikke var tilladt at træne – og med yderligere en kamp i benene er der ingen grund til at tro, at deres fysiske tilstand vil være forbedret ind til opgøret her. Endvidere har Třinec måske rækkens smalleste trup, og særligt i forsvaret er de ekstremt tyndt besat med flere fravær (se trupnyt nedenfor). Til sammenligning var Sokolov sidst i aktion d. 27. juni og har således kunnet nyde en hel uges restitutionspause med god mulighed for også at forberede sig på modstanderen.
 • Třinec er (stadig) i gevaldige, spillemæssige vanskeligheder (se også opdatering på Třinecs opgør mod Vitkovice i kommentarsporet): Třinec var i store spillemæssige vanskeligheder, inden de blev sendt i karantæne, og i deres seneste kamp mod Usti nad Labem var der ikke megen fremgang at spore. Særligt i første halvleg forærede man et hav af chancer væk, mens man i angrebsspillet mestendels producerede chancer og scorede, fordi Usti nad Labem var i et ligeså gavmildt hjørne. I det etablerede angrebsspil såvel som i omstillingerne hang spillet dog ikke sammen, og timing var en mangelvare. Der er her tale om mere end bare rust ovenpå 14 dages kamp- og træningspause, vil jeg mene. (Når det så er sagt skal Třinec dog have ros for at komme igen hele tre gange i løbet af kampen og i det hele taget vise sig som det bedste hold, efterhånden og kampen skred frem. Til syvende og sidst havde man faktisk fortjent sejren. Ganske symptomatisk forstod man dog ikke at udnytte de åbenlyse chancer, man ellers fik forærende for at kunne tage alle 3 point.)
 • Sokolov er i sæsonens bedste form og kan spille frigjort: Sokolov har sæsonen i gennem lignet en nedrykker, men efter genopstarten har de imponeret. Selvom klubben inden genopstarten bebudede, at man ikke vil være at finde i FNL fra næste sæson, men i stedet sælge sin licens grundet manglende økonomisk opbakning, har holdet udvist stor moral og endog formået at hive sig op over nedrykningsstregen med sidste uges sejr over de direkte konkurrenter fra Varnsdorf. Kort fortalt synes den nylige succes at skyldes, at Sokolov spiller præcis som dét hold, de er: Et frigjort mandskab uden noget at tabe. Inden sæsonens 3 sidste spillerunder har Solokov ét point ned til stregen – et forspring, det ligner, de vil holde fast i med næb og klør. Nærmere bestemt har det efter genopstarten resulteret i 5 sejre, én uafgjort og kun 4 nederlag (3 heraf til top 6-hold). Dermed er dette sæsonens med afstand bedste periode – en periode, der altså strækker sig henover hele 10 kampe, og som der endnu ikke har været indikationer på skulle nærme sig sin afslutning.
 • Třinec er under pres og kan være tilfredse med pointdeling: Kun 5 point og én placering adskiller i skrivende stund de to mandskaber. Det skyldes naturligvis – i tillæg til Třinecs dårlige resultater – at hjemmeholdet ikke har spillet ligeså mange kampe, som de øvrige hold i ligaen. Men 3 kampe i baghånden eller ej, fakta er, at Třinec lige nu blot er 5 point fra stregen, og nedrykning kan hurtigt blive et tema, for deres tilbageværende og særdeleshed tætpakkede kampprogram er ikke let. Som sådan vil Třinec formentlig stille sig tilfreds med uafgjort i dette opgør, skulle det stå lige hen imod kampens afslutning. De synes i hvert fald at have langt mere at tabe ved at satse og lide nederlag til en direkte konkurrent end ved at slå sig til tåls med pointdeling.
 • Kampbilledet passer til Sokolov: Værende på hjemmebane forudser jeg et kampbillede, hvor Třinec foran et forventningsfuldt hjemmebanepublikum vil forsøge at være spilstyrende. Dét skal omvendt passe Sokolov ganske glimrende – måske endda være til deres fordel. Som sagt har Třinec problemer i det opbyggende pasnings- og kombinationsspil, hvilket Usti nad Labem også straffede dem for. Sokolov har farten og midlerne til at gøre det samme.
 • Statistikken siger underdogen får point: Siden genopstarten har jeg ført statistik på udfaldene af kampene i FNL og jagtet værdien i at spille imod favoritten. Undtaget de to suveræne topholds kampe har underdogen fået point i 60% af opgørene (34 ud af 56). Undtaget subtoppen også lyder statistikken på 67% (19 ud af 28). Opgøret her er en oplagt kandidat for endnu en overraskelse.

Det skal du holde øje med

 • Inden dette opgør – og efter dette spilforslag er postet – har Trinec en kamp at spille, når de gæster bundpropperne fra Vitkovice. Når de formentlig vinder dér, er det ikke utænkeligt, at oddset på hjemmesejren vil falde, og værdien på spilforslag således forøges. Derfor kan det give mening at afvente enten helt eller delvist. (Der er dog allerede fin værdi at hente, og skulle Trinec omvendt spille uafgjort eller ligefrem gå hen at tabe, vil markedsudviklingen sandsynligvis gå den anden vej. Af disse årsager placerer jeg selv halvdelen af min indsats nu.)
 • Selv sagt er der også en række uvisheder i forhold til Trinecs niveau og form forbundet hermed.
 • 3 af Sokolovs seneste 5 sejre er hentet på hjemmebane. Selvom der har været resultat og spillemæssig fremgang på udebane også, mangler man endnu helt at bevise, at man også helt og holdent har fået vendt skuden på fremmede græsgange. Sokolov har tabt 10 ud af 13 udebanekampe denne sæson.
 • Sokolov kan have flere fravær til kampen (se trupnyt nedenfor). Samtidig har Trinec på papiret den bedste trup – dog ikke nødvendigvis den bedste start-11'er alt afhængig af de to mandskabers fravær hver især.
 • Baseret på en sammenligning af Sokolovs og resterende kampprogram og dét, som deres konkurrenter i bunden af tabellen fra Varnsdorf står overfor, hverken tør eller vil jeg udelukke, at Sokolov ikke anser dette opgør som en kamp gældende liv eller død. De kan måske være tilbøjelige til for alt i verden at jagte sejren trods risikoen for derved at tabe det ene point. Jeg tvivler, men det er værd at holde sig for øje.
 • Kampen bliver Trinec første på hjemmbane siden 10. juni, og foran hjemmebanepublikummet vil de uden tvivl være topmotiverede for ikke at skuffe.
 • Endelig skal det også nævnes, at det er en lang bustur, der venter udeholdet. Hele 550 km på tværs af landet.

Trupnyt

FK Fotbal Třinec: David Gac (FOR, fast) og Imrich Bedecs (FOR, fast) er begge færdige for sæsonen. Gac og Bedecs har startet samtlige kampe for Trinec denne sæson med undtagelse af 4 – tilsammen vel at mærke – og det er et signifikant tab i forsvaret. Jeg forventer heller ikke, at Christian Stenhübel (OFF, fast; vinterindkøb) vil være tilgængelig grundet sygdom (læs: COVID-19). Leonid Akulinin (ANG, fast) udgik med en skulderskade i opgøret mod Vitkovice og kan være ude til kampen mod Sokolov. Trinec har ingen spillere i karantæne.

Baník Sokolov: Udeholdet har ingen karantæner til opgøret. Ondrej Ruml (HF, fast) måtte i sidste kamp udgå efter 33 minutters spil. Det er uvist, hvad hans status er i forhold til kampen her. Der er ligeledes usikkerhed omkring Adam Tkadlec (CF, fast) og Bidje Manzia (OFF, rotation), mens det synes sikkert, at David Stipek (OFF, fast) er ude.

1X2 chancevurdering

1: 35%         X: 30%        2: 30%

Kilder

fnliga.cz, soccerstats, onlajny.com, soccerway, transfermarkt samt holdenes respektive hjemmesider; fotbaltrinec.cz og fksokolov.cz.

 • Stort udvalg af sportsgrene
 • Ofte fokus på Skandinavien/DK
 • Stærk mobil platform

Kommentarer

Feedback