18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Sporting CP - Metalist Kharkiv

Infokamp
Match center
29. marts 2012 kl. 21:05 - Fodbold, Europa - Europa League
Estadio Jose Alvalade
22. mar. 2012 kl. 03:47 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 22/03
3
0
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
ANALYSEN OPDATERET - SE NEDERST

Imponerende nok lykkedes det Sporting Lissabon i Europa Leagues ottendedelsfinaler, at eliminere det engelske storhold Manchester City, men at kalde det decideret overraskende vil for insidere være en overdrivelse. De portugisiske klubber gør det altid fornemt i Europa League, og dette var bare endnu et eksempel. Der skulle lidt held til, før Sporting trak det længste strå samlet mod Man. C, men endnu mere held behøvede Metalist Kharkov i deres ottendedelsfinale for, også på flest scorede udebanemål, at gå videre mod Olympiakos Piræus. Samlet finder jeg, at en styrkevurdering af disse to mandskaber bør falde svagt ud til fordel for Sporting Lissabon, og dertil kommer i dette det første møde så hjemmebane-fordelen.

Info-analyse... nej, egentligt ikke – det er en (slet skjult) spille-anbefaling: Dette er officielt en Info-analyse, da ingen af de dansk licenterede spil-udbydere giver odds høje nok til at berettige indskud på min (”skjulte”) væddemåls-anbefaling – Sporting på Asian Handicap -0,75. Dette skal man dog tage med et gran salt, da der ér værdi at hente sig på markedet, da man i stedet for at benytte den danske stats anbefalede bookier med lavere tbp blot kan gøre indskud hos en af de Asian-bookmakere, som tilbyder højere odds. Dette er vel at mærke helt lovligt, ellers ville jeg naturligvis ikke anbefale det.

Spil – Sporting Lissabon AH -0,75: I jagt på et lidt højere odds har jeg valgt at tage Sporting Lissabon på an Asian Handicap -0,75-linie til odds 2,27 hos Pinnacle, hvor det kun kommer til fuld odds-udbetaling, hvis Sporting vinder med minimum to mål. Betalingen (det ”halve” odds – 1,63) er dog accetabel, skulle det blive til Sporting-sejr med blot én. Om hvorvidt man vælger at tage Sporting ”lige på” (på en -0,5-linie eller det rene 1-tal) eller på -0,75-linien er dog mest et spørgsmål om smag, idet værdien efter min vurdering er tæt på den samme.

Bedste odds på Sporting Lissabon AH -0,75: 2,27 hos Pinnacle

Bedste odds på Sporting Lissabon AH -0,75 hos dansk-licenterede bokmakere: 2,15 hos Bet365

Mine procenter for 1X2:

1: 53 %

X: 26 %

2: 21 %

Mine procenter for 1X2 på H 0-1:

1: 27 %

X: 26 %

2: 47 %

Jeg tror, Sporting Lissabon-oddsene (hos Asian-bookierne i det mindste) vil falde en smule over den næste tid. Faktisk er Sporting-oddsene over de seneste par dage steget, men jeg tror, det vender. Nogen egentlig forklaring på dette kan jeg ikke give, andet end jeg sidder med en lille fornemmelse af, at odds på Sporting, som markedet står nu, er lidt for høje, og blandt tungere puntere tror jeg ikke, at jeg er den eneste, der sidder med denne fornemmelse. Det skal dog understreges, at der er risiko for, at jeg tager fejl mht. denne diskonterede odds-udvikling.

Forpagtede heldet godt: Lad os bare være ærlige, Sporting Lissabon havde heldet på deres side, da de i ottendedelsfinalen eliminerede Manchester City, men det havde i ikke mindre grad Metalist Kharkov også, da de i slutminutterne formåede at vende 0-1 til 2-1 ude mod Olympiakos Piræus.

Fremme ved kvartfinalen og med en for begge klubber ganske fin lodtrækning åbner der sig nu pludseligt muligheder for Sporting og Metalist. For begge er en semifinale-plads ikke umulig.

Sporting svag samlet favorit: Med det siger jeg, at denne matchning set over begge kampe virker ganske åben. Dog må jeg indrømme, at jeg har portugiserne som favoritter.

Årsagen bag det er en styrke-vurdering. Sporting har ganske vist ikke rigtigt fungeret i denne sæson, hvor indsatsen i den hjemlige Liga Sargres lader meget tilbage at ønske, men spillet er dog blevet bedre, som sæsonen er skredet frem, og selvom femtepladsen i den portugisiske liga – 14 point efter tredjeplacerede Braga – er skuffende, så er Sporting i Taca de Portugal-finalen (hvor de møder Academica Coimbra) og altså også foreløbing i Europa Leagues kvartfinaler med en fin chance for at nå videre til semifinalerne.

Sporting - form & resultater: Kigger vi på Sporting Lissabons form og seneste kampe, så har ser de siden Europa League-sekstendedelsfinalerne for godt en måned siden set således ud: 2-2 ude mod Legia Warszawa (EL), 1-0 hjemme over Pacos Ferreira, 1-0 hjemme over Legia Warszawa (EL), 1-0 hjemme over Rio Ave, 0-1 ude til Vitoria Setubal, 1-0 hjemme over Manchester C (EL), 5-0 hjemme over Guimaraes, 2-3 ude til Manchester C (EL), og senest 0-2 ude til Gil Vicente.

Lørdag på hjemmebane møder Sporting i Liga Sargres Feirense, inden det torsdag i næste uge altså gælder EL-kvartfinalen mod Metalist Kharkov.

Nedprioritering af ligaen, opprioritering af pokal-fodbolden: Træner Sa Pinto har i et godt stykke tid prioriteret pokal-fodbolden (Taca de Portugal og Europa League) over indsatserne i Liga Sargres. Vinder Sporting pokalfinalen mod Academica Coimbra, hvad de er storfavoritter til at gøre, er kvalifikation til næste sæsons Europa League sikret, så lidt kynisk sagt behøver Sa Pinto og hans mænd ikke bekymre sig om ligaen resten af sæsonen. Derfor tager jeg også let på Sportings svingende resultater der.

Metalist i Ukraine: At jeg bakker op om et Sporting-indskud skal ikke ses i lyset af, at jeg synes Metalist Kharkov er noget dårligt mandskab.

Metalist har i mange år leget tredjeviolin i Ukraine til storklubberne Dinamo Kijev og Sjakhter Donetsk, og sådan er billedet også i denne sæson. Metalist er på tredjepladsen i den ukrainske liga, men man bemærker, at der kun er syv point op til Dinamo Kijev på førstepladsen og fire til Sjakhter Donetsk på andenpladsen. Omvendt er der hele 19 point ned til fjerdeplacerede Djnepr Djnepropetrovsk, så vi kan godt tillade at konkludere, at Metalist Kharkov er tættere på Dinamo Kijev og Sjakhter Donetsk i Ukraine, end de er på ”resten”. Statistikken for sæsonen siger da også pæne 16-6-1.

Metalist - form & resultater: Inden den ukrainske liga genoptoges efter vinterpausen eliminerede Metalist Kharkov i Europa Leagues sekstendedelsfinaler Salzburg efter først en 4-0-sejr i Østrig og derefter en ny sejr 4-1 hjemme. Siden siger Metalists resultater 1-0 hjemme over Obolon, 0-1 hjemme mod Olympiakos Piræus (EL), 1-1 ude mod Metalurg Donetsk, 2-1 ude over Olympiakos Piræus (EL), og senest 3-1 hjemme over Karpatij Lvov.

På lørdag spiller Metalist Kharkov ude mod Arsenal Kijev.

Taktiske overvejelser: Taktisk er Metalist Kharkov et meget fleksibelt mandskab, som både kan gå friskt til stålet, men så sandeligt også kan spille defensivt. Jeg har aldrig nogensinde overværet en kamp fra den ukrainske liga, men jeg har set Metalist flere gange de seneste sæsoner i Europa League, og det er et taktisk kompetent mandskab, tør jeg godt postulere.

Jeg vil dog tippe, at træner Miron Markevitj vil tage et defensivt udgangspunkt på José Alvalade i Lissabon. Det er en udebane-kamp, og Markevetj har formentligt luret, at Sporting ikke har noget imod at blive presset for derefter at slå kontra. Sporting har bestemt heller ikke noget imod at være bold-besiddende, men Sporting-mandskabet har generelt ikke vist sig super-skarpt, når det drejer sig om at omsætte overvægt i boldbesiddelse til mål, hvorfor jeg gætter på, at Markevitj ikke vil være alt for utilfreds med at overlade initiativet størstedelen af tiden til Sporting.

Når det er sagt er det dog tvivlsomt, om denne taktiske læsning på nogen måde kan være os til nytte, når vi taler om at vurdere 1X2-procenterne. Formentligt ikke.

Holdene: Som de to klubber stillede op i Europa Leagues ottendedels-returmøder (Sporting Lissabon ude mod Manchester C og Metalist Kharkov ude mod Olympiakos Piræus):

 

Sporting Lissabon: Rui Patricio; Anderson Polga, Emiliano Insua, Daniel Carrico, Xandao, Stijn Schaars, Marat Izmajlov, Matias Fernandez, Bruno Pereirinha, Diego Capel og Ricky van Wolfsvinkel.

Metalist Kharkov: Vladimir Disljenkovic; Marco Torsiglieri, Cristian Villagra, Papa Gueye, Sergej Psjenitjnikh, Cleiton Xavier, Sebastian Blanco, Juan Torres, José Sosa, Marlos og Taison.

Konklusion: Lidt større standard hos Sporting Lissabon (det må trods alt have givet respekt hos de fleste, at de var i stand til at eliminere Manchester C) plus hjemmebane-fordelen er mine argumenter for dette væddemål. Et yderligere argument er, at jeg tror, oddsene på Sporting vil falde en smule over den kommende tid.

Stillet overfor odds-markedets øjeblikkelige vurdering af kampen finder jeg værdi i et skud på Sporting-sejr. Om man så vælger -0,75-linien eller blot -0,5 (lig med et almindeligt Sporting-1-tal), er mest et spørgsmål om smag. For egen rulle har jeg risikeret to af fem mulige units på Sporting -0,75.

Analysen vil blive opdateret med trupnyt, sandsynlige start-opstillinger og odds-udvikling tirsdag morgen i ugen for kamp-dagen.

 

- - - - - - - - - -

 

Opdateret tirsdag nat:

Både Sporting Lissabon og Metalist Kharkov har begge spillet en liga-kamp (i den forgangne weekend) siden denne analyse-offentliggørelse. Sporting Lissabon vandt i Liga Sargres 1-0 hjemme over Feirense, mens Metalist Kharkov i den ukrainske Premier League tabte 2-4 ude til Arsenal Kijev.

Trupnyt – Sporting Lissabon: Hjemmeholdet Sporting Lissaon har en del spillere ude. Elias (midtbane – fast) er ikke spille-berettiget i Europe League, og derudover er Oguchi Onyewu (forsvar – fast), Alberto Rodriguez (forsvar – fast), Santiago Arias (forsvar – reserve), Fabian Rinaudo (midtbane – fast) og Bruno Pereirinha (midtbane – reserve) ukampdygtige pga. skader.

Trupnyt – Metalist Kharkov: Hos gæsterne fra Ukraine er Edman (midtbane – fast) spærret af karantæne, mens Andrej Vorobej (angreb – reserve) er ude med en skade.

Holdene: De sandsynlige start-opstillinger:

Sporting Lissabon (4-3-3): Rui Patricio; Joao Pereira, Xandao, Anderson Polga, Emiliano Insua, Matias Fernandez, Daniel Carrico, Stijn Schaars, Marat Izmajlov, Ricky van Wolfswinkel og Diego Capel.

Metalist Kharkov (4-2-3-1): Vladimir Disljenkovic; Cristian Villagra, Papa Gueye, Marco Torsiglieri, Sergej Psjenitjnitj, Juan Manuel Torres, Cleiton Xavier, José Ernesto Sosa, Taison, Sebastian Blanco og Marlos.

Odds-udvikling: Teamnews-situation betyder, at vi er nødt til at rykke nogle procenter fra den oprindelige analyse fra Sporting Lissabon-siden over til Metalist Kharkov-side. Sporting mangler trods alt fire stamspillere, mens Metalist blot er uden en enket. Dette er dog i dén grad blevet over-kompenseret af odds-markedet. Oddsene på Sporting er (i min bog) steget alt for meget. Mens det bedste odds på Sporting -0,75 for en uge siden var 2,27, så kan man nu score sig 2,52 (Pinnacle). Det er ret pæn værdi (for nu at sige det mildt), vil jeg vurdere.

  • Høj tilbagebetaling

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Kommentarer

Feedback