18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu

Tips & Spilforslag : Sporting CP - Athletic Bilbao: (AH: 0,0) 1

Match center
19. april 2012 kl. 21:05 - Fodbold, Europa - Europa League
Estadio Jose Alvalade
Opdateret
1
0
Profession: Journalist. Uddannelse: cand.oecon og skolelærer.
Har de seneste 17 år beskæftiget sig professionelt med sports-betting med plus på kontoen.
Været spilekspert og spilredaktør hos Berlingske Tidende, Ritzaus Bureau, B.T. samt de seneste syv år TIPS-bladet.
Indstiftede ved årsskiftet 2004/05 på TIPS-bladet det såkaldte Hitrate-regnskab, som løbende monitorerede tilbagebetalingen af væddemåls-anbefalinger.
Resultat 2005: 108,0 %.
Resultat 2006: 113,1 %.
Resultat 2007 (første halvår, indtil start på BetXpert): 129,5 %

Har de seneste fem år været bosiddende fifty/fifty på bookmaker-øen Malta, bl.a. som konsulent for bookmakerfirmaer, og i den italienske fodbold-metropol Milano.
Sprog: Dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk.
Speciale-område: Fodbold.
Med baggrund i de foregående års regnskaber må det ultimative "jagt-område" beskrives som Europa Cup’en. De seneste syv år har med én sæsons undtagelse givet solidt overskud i Champions League, UEFA Cup og Intertoto Cup. Specielt sommeren/det tidlige efterår er traditionelt overskudsgivende, hvilket vil sige Intertoto Cup’en, kvalifikationen til Champions League samt kvalifikationen og hovedturneringens 1. runde i UEFA Cup’en.
Andre fodbold-områder med traditionelt godt afkast: Landskampe, Italien, Østeuropa, Latinamerika.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance (1-X-2) inklusiv handicap: 39-29-32%
Betvalue: 102,32%
Spilbar ned til odds: 1,82
Rigtig/forkert:
Bet365 Spil nu hos Bet365
OBS!!!: Analysen opdateret - se nederst

Træner Marcelo Bielsa har i bedste Chile-stil skabt en let-flydende, men samtidig energisk angrebsmaskine i Athletic Bilbao, som hele verden fik øjnene åbne for i Europa League-ottendedelsfinalen mod Manchester United, hvor Athletic Bilbao både ude og hjemme – og fuldt fortjent – besejrede Alex Fergusons mænd.Det er ikke mange hold, der to gange i træk basker Man. United.

Over for dem står i denne Europa League-semifinale Sporting Lissabon, som har ”fedtet” sig vej gennem turneringen i stedet for at imponere. Alt det er imidlertid meget lidt værd, når det kommer til dette møde, for alle kampe har deres eget liv. Set over begge kampe skal Athletic Bilbao være favorit til at trække det længste strå, men odds-markedet har i mine øjne overvurderet baskerne, og især i hjemmekampen på José Alvalade har Sporting chancen for at skabe et godt resultat.

Sa Pintos mænd imponerer som sagt sjældent, men de kan kunsten at holde scorings-antallet nede og ”lukke af”. Ydermere har Sporting fordelen af at holde spil-fri i halvanden uge op til denne kamp, mens Athletic Bilbao i samme periode skal i ilden i Primera Division to gange.

Spil-form: Jeg var meget fristet af at gå på Sporting Lissabon ”lige på”, men er slutteligt endt med et mere forsigtigt valg på Sporting på et Asian Handicap 0, svarende til et Draw-No-Bet-væddemål. På trods af Athletic Bilbaos mange scoringer i de seneste Europa League-runder (3-2 og 2-1 over Manchester U og 4-2 og 2-2 mod Schalke 04), så tror jeg ikke på så forfærdeligt mange mål i dette det første møde mellem de to klubber, og uafgjort vil næppe være særligt langt væk. Bettet er sat i forvisning om, at både Sporting Lissabon samt deres hjemmebane-fordel er blevet undervurderet.

Bedste odds på Sporting Lissabon på Asian Handicap 0: 1,90 hos Pinnacle

 

Bedste odds på Sporting Lissabon på Asian Handicap 0 hos dansk-licenterede spiludbydere: 1,88 hos Bet365 (P.S.: Spil endelig ikke Bet365’s Draw-No-Bet-variant, den står kun til 1,83)

Hvad angår den kommende odds-udvikling burde jeg vel egentligt pege på, at oddset sandsynligvis vil stige på Sporting Lissabon og falde på Athletic Bilbao. Når det kommer til stykket er jeg imidlertid ikke helt så sikker. Det skyldes to ting, dels at Sporting allerede nu (i min bog i hvert fald) synes at være undervurderet rent odds-mæssigt, og der er trods alt grænser for, hvor langt den tendens tillades at gå, samt at Sportings resultater på den hjemlige Liga Sagres-scene har været ikke så lidt bedre end hvad Athletic Bilbao har leveret i Primera Division.

Derfor er jeg meget i tvivl om den kommende uges odds-udvikling.

Staking-wise har jeg personligt fra egen rulle valgt en lidt midt-imellem-løsning med at satse to af fem mulige units på Sporting Lissabon AH 0 allerede nu, men jeg er klar med én unit yderligere, hvis oddset på portugiserne skulle stige.

Sporting Lissabons vej til EC-semifinalen: Én af årsagerne til, at vi finder, hvad jeg mener er en diskrepans på odds-markedet mellem priser og de reelle chancer er de to holds vej til semifinalen og ikke mindst det spil, de har vist. Lad os tage Sporting Lissabon først.

Lad os bare med det samme indrømme, at Europa League først bliver rigtigt interessant fra sekstendedelsfinalerne og frem, gruppespillet eksisterer dybest set for at få elimineret de ikke-relevante klubber (undskyld FCK og OB), det er først for alvor vigtigt, når man befinder sig fremme ved forårets knald-eller-fald-fase.

Sporting Lissabon fik i sekstendedelsfinalerne lidt af en ønske-lodtrækning i form af Legia Warswawa, og portugiserne gik da også fortjent videre, men overbevisende var indsatserne i 2-2-kampen i Polen og den efterfølgende 1-0-sejr hjemme på José Alvalade ikke ligefrem.

Derefter stod den nyrige storklub Manchester City på programmet i ottendedelsfinalen, og her trak Sporting på reglen om flest scorede udebanemål det længste strå efter sejr 1-0 hjemme og nederlag 2-3 i England. Reelt set var det en smule heldigt, at Sporting trak sig sejrrigt ud af de to kampe, men selvfølgelig var det ikke desto mindre imponerende, at de var i stand til at eliminere et så stærkt et hold som Manchester C.

I kvartfinalen fik Sporting lidt af en ønske-lodtrækning i form af Metalist Kharkov, men det var kun med hiv og sving, at Sporting gik videre. Sejren 2-1 hjemme var i orden, men Sporting var ikke uheldige med at slippe afsted med 1-1 i returen i Ukraine.

Athletic Bilbaos vej til EC-semifinalen: Sammenligner vi resultater, modstandere, og ikke mindst måden fodbolden blev spillet på, så står Sportings indsatser ikke mål med Athletic Bilbaos.

Baskerne måtte i deres sekstendedelsfinale mod Lokomotiv Moskva ganske vist også ty til reglen om flest scorede mål på udebane, da de først tabte 1-2 i Rusland og derefter vandt 1-0 hjemme på ”Katedralen” San Mames i Bilbao, men derefter fik de europæiske fodbold-interesserede for alvor øjnene op for baskernes fodbold.

I ottendedelsfinalen stod mægtige Manchester United for tur, men totalt uimponeret og fuldstændigt fortjent vandt Athletic Bilbao først 3-2 på Old Trafford og derefter 2-1 hjemme. Faktisk kunne man sige, at der næsten var klasse-forskel mellem Athletic Bilbao og Manchester U, og det bestemt ikke i englændernes favør.

I kvartfinalen stod så sidste års Champions League-semifinalist Schalke 04 for tur. Første kamp i Tyskland sluttede med en Athletic Bilbao-sejr 4-2, og derefter skulle det samlede resultat blot køres hjem i Bilbao, hvor returen sluttede 2-2.

Hvor meget kan man bruge dét til?: Så ingen tvivl om, at Athletic Bilbao har imponeret betydeligt mere end Sporting Lissabon på vejen til semifinalen. Spørgsmålet er imidlertid, nu man står fremme ved semi’en – hvor meget kan man bruge det til?

Mit svar er: Ikke ret meget.

Den egentlige begrundelsen for pick'et: Alle kampe lever deres eget liv, og Athletic Bilbao trækker ikke nogen ekstra fordel med over fordi de har imponeret. For at sige det på en anden måde: Kampen i Lissabon starter fra nul.

Jeg har stærkt på fornemmelsen, at odds-sættere og puntere har lagt for meget vægt på Athletic Bilbaos imponerende indsatser so far i Europa League – både resultat-mæssigt og spille-mæssigt ude på banen – i stedet for at vurdere opgøret mere ”fra oven”, så at sige.

Form & resultater – Sporting Lissabon: Både Sporting Lissabon og Athletic Bilbao har i de hjemlige ligaer til en vis grad lidt under, at den succesfulde Europa League-deltagelse har kostet kræfter. I Portugals Liga Sagres indtager Sporting Lissabon fjerdepladsen med 50 for 26 kampe, men der er klar afstand op til tredje-placerede Braga, som har 58 point. Med kun fire spillerunder tilbage af sæsonen, bliver det hul ikke lukket, og det bliver således ikke til Champions League-deltagelse for Sporting ej heller i næste sæson.

Sportings statistik i Liga Sagres er 15-5-6, og formen god. De seneste kampe er såldes sluttet med 1-0 hjemme over Feirense, 2-1 hjemme over Metalist Kharkov (EL), 1-0 ude over Uniao Leiria, 1-1 ude mod Metalist Kharkov (EL), og senest nok så væsentligt en 1-0-sejr i super-prestige-mødet hjemme mod Lissabon-rivalen Benfica.

Rart for Sporting Lissabon med henblik på dette møde med Athletic Bilbao er det, at Liga Sagres holder spilfri i den kommende weekend, så spillerne kan være fuldt restituerede forud for næste torsdags Europa League-semifinale.

Form & resultater: Athletic Bilbao: Gæsterne fra Athletic Bilbao er i den spanske Primera Division drattet ned på en placering som nummer 11 med 41 point af 31 kampe (statistik: 10-11-10). Feltet i La Liga (når ses bort fra suveræne Real Madrid og FC Barcelona, forstås), er dog relativt tæt, og selvom otte point op til Levante på den Champions League-kvalificerende fjerdeplads lyder af meget, så har Athletic Bilbao endnu syv kampe tilbage at gøre godt med, så alt kan endnu ske.

Athletic Bilbaos form på den hjemlige scene lover dog ikke for godt. Atthletic Bilbaos seneste resultater siger 0-3 hjemme mod Valencia, 1-2 ude mod Atletico Madrid, 1-1 hjemme mod Sporting Gijon, 4-2 ude over Schalke 04 (EL), 0-2 ude til FC Barcelona, 2-2 hjemme mod Schalke 04 (EL), og senest 1-0 hjemme over FC Sevilla.

Denne onsdag i Primera Division er Athletic på udebane mod Granada, mens de søndag spiller hjemme mod Mallorca.

Holdene: De mulige start-opstillinger (nedenstående er som Sporting Lissabon og Athletic Bilbao stillede op i de seneste Europa League-kvartinalekampe, Sporting Lissabon ude mod Metalist Kharkov og Athletic Bilbao hjemme mod Schalke 04): 

Sporting Lissabon: Rui Patricio; Anderson Polga, Emiliano Insua, Joao Pereira, Xandao, Stijn Schaars, Marat Izmajlov, Matias Fernandez, Capel, André Martins og Ricky van Wolfswinkel.   

Athletic Bilbao: Iraizoz; Iraola, Fernando Amorebieta, Jon Aurtenetxe, Ekiza, Javi Martinez, Susaeta, Ander Herrera, Fernando Llorente, Iker Muniain og De Marcos.

Tirsdag to dage før kamp-dagen vil jeg bringe en opdatering af analysen med seneste udvikling, teamnews, sandsynlige start-opstillinger, samt eventuelle odds-movements.

 

 

- - - - - - - - - -

 

 

Analysen opdateret tidligt torsdag morgen:

Siden sidst - Sporting Lissabon: Det portugisiske mandskab har ikke været i ilden siden jeg forfattede analysen i sidste uge, og Sportings seneste resultat er således 1-0-sejren over lokal-rivalerne Benfica for halvanden uge siden.

Siden sidst - Athletic Bilbao: I kontrast dertil har Athletic Bilbao haft et tætpakket kamp-program. Efter 1-0 hjemme over FC Sevilla i weekenden for halvanden uge siden har Athletic Bilbao i sidste midtuge spillet 2-2 ude mod Granada og i den forgangne weekend hjemme besejret Mallorca 1-0. Formen hos Athletic Bilbao er således i bedring, hvis man kigger på papiret, men samtidigt ser spillerne efterhånden temmeligt slidte ud, hvilket ikke er noget usædvanligt problem hos Marcelo Bielsa-træner mandskaber.

Trupnyt - Sporting Lissabon: Hjemmeholdet Sporting Lissabon har visse mandskabs-problemer forud for kampen. Den vigtige midtbanemand Elias er ikke spille-berettiget i Europa League, så hans fravær er ikke noget nyt.

Derudover er den normalt faste center-forsvarer Alberto Rodriguez, samt den normalt faste højrekant på midten, Fabian Rinaudo, ude med skader, ligesom backup’en på højre back Santiago Arias og wingen Jeffren er det, men de to ville næppe været startet inde alligevel, så det er af mindre betydning.  

Der er dog også godt nyt i Sporting-lejren. Forsvareren Daniel Carrico vender tilbage efter tidligere at være spærret af karantæne, og den normalt faste centerforsvarer Oguchi Onyewu samt midtbane-højrekanten Bruno Pereirinha (der er den oplagte erstatning for skadede Rinaudo) er begge vendt tilbage efter skades-pause. Hvorvidt de er helt klar nok til at få plads i start-11’eren er dog tvivlsomt.

Trupnyt - Athletic Bilbao: Gæsterne fra Athletic Bilbao har fire mand ude med skader, men ingen af dem er normale startere. Det drejer sig om forsvarerne Aitor Ocio og Xabi Castillo, samt de to midtbanefolk Inigo Perez og Igor Martinez.

Holdene: De sandsynlige start-opstillinger:

Sporting Lissabon (4-3-3): Rui Patricio; Joao Pereira, Xandao, Anderson Polga, Emiliano Insua, Matias Fernandez, Daniel Carrico, Stijn Schaars, Marat Izmailov, Ricky van Wolfswinkel og Diego Capel.

Athletic Bilbao (4-2-3-1): Gorka Iraizoz; Jon Aurtenetxe, Fernando Amorebieta, Javier Martinez, Andoni Iraola, Ander Iturraspe, Oscar de Marcos, Ander Herrera, Iker Muniain, Markel Susaeta og Fernando Llorente.

Odds-udvikling: Der er ikke sket det store på odds-markedet siden jeg forfattede analysen på midt i sidste uge. En lille stigning på Sporting Lissabon Asian Handicap 0 (Draw-No-Bet) kan dog bemærkes hos Pinnacle, der er gået fra 1,90 til 1,93. Bet365 har også hævet deres 1,88-betaling til 1,90.

  • God velkomstbonus på sport
  • Stort spiludvalg
  • Tidlige odds
  • Markedets bedste livebetting
  • Rigtig god mobilapp
  • Meget brugervenligt og flot site
  • Konkurrencedygtige odds

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

Torsdag 18. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
18:45 Lille - Aston Villa: Flest hjørnespark Lille
1,90
Placer Bet
21:00 Atalanta - Liverpool: Over 5,5 hjørnespark af Liverpool
1,83
Placer Bet
21:00 West Ham - Bayer Leverkusen: Over 0,5 Mohammed Kudus skud på mål
1,90
Placer Bet
Lørdag 20. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
16:00 Sheffield U. - Burnley: 2
2,40
Placer Bet
Søndag 21. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
14:00 Viborg - Lyngby: 1
1,82
Placer Bet
17:00 Sandefjord - Lillestrøm: 2
2,40
Placer Bet
Tirsdag 7. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Eurovision: Irland går videre
3,50
Placer Bet
21:00 Eurovision 2024 - går videre: Island
4,55
Placer Bet
Søndag 26. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
11:00 Carlos Alcaraz Grand Slam titler 2024: : O Grand Slam titler
3,25
Placer Bet
11:00 Antal Grand Slams Novak Djokovic: : 0 sejre
2,70
Placer Bet
Fredag 14. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Kommer med i den engelske EM-trup: Kalvin Phillips
2,00
Placer Bet
21:00 EM 24 - når finalen: ☆ Skotland ☆
101,00
Placer Bet
21:00 Gruppe C-special: Danmark går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 Gruppe D-special: Holland går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 EM24: går videre fra gruppen: Slo, Slk, Kro, Sch, Ser, Hol, Rum, Tyr
1,70
Placer Bet
21:00 Går videre: Italien
1,55
Placer Bet

Kommentarer

Feedback