18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Schweiz - Sverige: X

Match center
19. maj 2013 kl. 20:30 - Ishockey, VM Indl. Runde
19. maj. 2013 kl. 10:32 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 19/05
3
0
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance (1-X-2): 30-22-48%
Betvalue: 104,50%
Spilbar ned til odds: 4,55
Rigtig/forkert:
Bet365 Spil nu hos Bet365
Det er blevet finaletid, og hjemme i Globen står de svenske værter over for VM-sensationen Schweiz, som er i landets første VM-finale nogensinde. Schweiz er sikret landets første VM-medalje i 60 år, mens svenskerne har muligheden for at vinde guld for niende gang i historien.

Sverige stod senest i finalen i 2011, hvor Tre Kronor tabte til Finland, og det seneste guld blev vundet i 2006, hvor svenskerne slog Tjekkiet.

Efter at Sedin-tvillingerne er kommet hjem, har Sverige fået en mere potent offensiv. Det rødhårede brødrepar er den største forskel i forhold til åbningskampen, hvor svenskerne tabte med 2-3 til Schweiz.

Det svenske overtalsspil har været godt i de seneste kampe, mens schweizerne har været stærke i powerplay gennem hele turneringen. I fem mod fem-spillet har svenskerne dog stadig problemer med at lave mål.

Den schweiziske defensiv har været fremragende gennem hele turneringen, hvor holdets to målmænd har holdt højt niveau. Enroth i det svenske mål har været sit holds vigtigste, men der har heller ikke været ret meget at udsætte på de svenske backers defensive arbejde.

Sverige er favoritter i finalen, og det kan tale til schweizernes fordel, at de kan spille lidt mere frit, fordi deres VM allerede er reddet. Schweiz skal forsøge at få defensiven til at holde stand, fordi så længe de holder kampen lavtscorende, så har de en chance.

Der er tale om to defensive mandskaber, og det taler for en målfattig kamp, hvor der kunne være værdi i et spil på krydset.

SCHWEIZ

Dette VM har været ét langt eventyr for Schweiz. Holdet kom til turneringen med en målsætning om at nå kvartfinalen, og et hurtigt blik på alpelandets trup gav et indtryk af, at det måske ikke blev det nemmeste mål at opfylde.

Det schweiziske hold har dog taget en vis legemsdel på de fleste og står nu i landets første VM-finale nogensinde. Med 3-0-sejren over USA i semifinalen sikrede schweizerne sig deres første VM-medalje i 60 år.

Holdånd er nok det ord, som beskriver det schweiziske hold bedst. Spillerne kæmper for hinanden og alle bidrager stort set med lige meget. Derfor er det også fuldt fortjent, at alle spillere kan rejse hjem fra Sverige med en medalje om halsen, fordi de har alle stor andel i, at Schweiz sikrede sit en uventet overvægt på flyveturen hjem.

Det ligger umiddelbart til, at Schweiz må nøjes med sølv, men hvis defensiven igen kan stå lige så stærkt som hidtil i turneringen, så er det ikke umuligt, at schweizerne kan snyde svenskerne for anden gang i turneringen. I åbningskampen blev Tre Kronor lukket ned, og der var ingen huller at finde i schweizerosten.

Til forskel fra åbningskampen har Sverige nu Sedinerne med på holdet, og det vil gøre det sværere for Schweiz at kontrollere kampen. Holdet bedste backs skal træde i karakter og lukke de svenske profiler ned, fordi hvis de schweiziske spillere fra den hjemlige liga formår at gøre det, så må man virkelig lette på hatten for den schweiziske ligas niveau.

Offensivt har alle de schweiziske kæder produceret, men i søndagens finale hviler der et ekstra pres på Nino Niederreiter, som kan gøre det uventede og holder et højt niveau. Svenskernes defensiv er stærk, men hvis schweizerne kan lokke Tre Kronor frem på isen, så har alpelandet en chance.

Trupnyt

Schweiz mangler backen Robin Grossmann, som dog er en af de få breddespillere på holdet. Han ville formentlig ikke have fået ret meget istid i finalen.

De schweiziske målmænd har været forrygende i turneringen, og det virker til at være ligegyldigt, om det bliver Gerber eller Berra, der vogter målet. Rutinerede Gerber får muligvis chancen, fordi Berra stod semifinalen.

SVERIGE

Svenskerne fik en yderst sløj start på VM, men holdet har spillet sig op efter Sedin-tvillingernes ankomst, og er nu favoritter til at tage guldet. Defensivt har Sverige sådan set været gode gennem hele turneringen, og det var også stærkt forsvarsspil, som lagde fundamentet for semifinalesejren over Finland. Jhonas Enroth i målet har været svenskernes vigtigste spiller set over hele turneringen, men han kunne ikke bære holdet alene.

Derfor var det godt for Sverige, at Vancouver Canucks blev slået hurtigt ud af NHL-slutspillet, så Henrik og Daniel Sedin kunne tilslutte sig Tre Kronors trup. I semifinalen var Henrik Sedin den afgørende faktor, da han fik sat både brormand Daniel samt Loui Eriksson i scene.

Fysisk havde svenskerne overtaget i semifinalen, og det kunne de blandt andet takke stærke Staffan Kronwall for. Den kæmpestore KHL-back holdt flere gange op til tre finske spillere for pucken, og generelt har den svenske kaptajn stor andel i, at forsvarsspillet har været så stærkt.

Sverige må stadig undvære Alexander Edler i finalen, men mod Finland var han ikke rigtig savnet, fordi de øvrige spillere formåede at spille op til deres topniveau. Der er dog ingen tvivl om, at landstræner Pär Mårts gerne havde set sin bedste back på isen i finalen.

Det svenske undertalsspil har været godt gennem hele turneringen, og i de seneste kampe har de blå-gule også fundet melodien i powerplay, hvilket man i høj grad må takke Henrik Sedin for. Rødtoppen fra Örnsköldsvik har været generalen i det svenske overtalsspil, hvor han med sit gode overblik og sine præcise pasninger kan trævle ethvert forsvar op.

Trupnyt

Sverige må fortsat undvære backprofilen Alexander Edler, som er ude med karantæne.

Målmand Jhonas Enroth har været svenskernes vigtigste spiller i turneringen, og han kan blive en afgørende faktor i finalen.

  • Stort udvalg
  • Tidlige odds
  • Markedets bedste livebetting

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Kommentarer

Feedback