18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Saint-Etienne - Lyon: 0-0 eller 1-1

Match center
12. februar 2011 kl. 21:00 - Fodbold, Frankrig - Frankrig Ligue 1
Stade Geoffroy Guichard
Opdateret
0
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance: 28%
Betvalue: 108,08%
Spilbar ned til odds: 3,57
Rigtig/forkert:
SportingBet Spil nu hos SportingBet
Traditionsrigt lokalderby i Rhône-Alpes-regionen. Saint-Étienne, storebroderen der blev til lillebror, tager imod Lyon der har haft stor succes i det seneste årti. Pt ligger de to hold dog side om side i rækkens subtop.

Da de mødtes sidst, i september, var S-E i storform, Lyon i krise, og S-E vandt (dog lidt heldigt) sin første derby-sejr i mange år. Den kamp blev sjovt nok fulgt op af en grel S-E-nedtur og en ditto Lyon-optur. Men lige nu har S-E to gode sejre i træk, mens Lyon har tabt og spillet uafgjort. Spillet var dog fint i seneste kamp, trods 0-0.

Lyon har kun tabt én kamp siden september-derbyet og fremstår solid defensivt (ditto for S-E der sjældent taber). Til gengæld virker den ellers stjernebesatte offensiv ikke helt oppe på dupperne (arbejder hårdt, men det kniber med målene).

S-E har alle stamspillere klar (men topscorer Payet har ikke scoret i L1 siden oktober og har lige været sat af i 2 kampe pga rejselængsel). Lyon mangler midterforsvarer Diakhaté (men har en bredere trup).

Det ligner igen-igen et intenst lokalderby med masser af fight og få mål (begge hold har fremragende offensivspillere, men også gode forsvar og ikke mindst klasse-keepere).

I stedet for odds 3,15 (Betsson) for rent kryds, går jeg efter den noget mere værdifulde ciffertip-kombination.

Chancevurderinger

1X2: 29-33-38

Over/Under 2,5 mål: 38-62

Ciffertip: Odds fra 2 bookmakere

Odds 3,86 fremkommer ved at bruge odds fra to bookmakere:

0-0: odds 9,5 hos Sportingbet (9,0 NordicBet)

40,63% af indsatsen

1-1: odds 6,5 hos Gamebookers/PartyBets/188bet/Scandic/William Hill

59,38% af indsatsen

Hvis odds ændrer sig, benyt BetXperts oddsværktøjer til at udregne indsatserne.

Find spillet

Sportingbet – Sport – Fodbold – Frankrig – Franske Le Championnat kampe – Saint Etienne-Lyon – Tryk på ”Alle væddemål” til højre for kampen – scroll ned til ”Total Goal Bands (Exact)” - 0

Bemærk at 0-0 via almindeligt ciffertip hos Sportingbet kun giver 8,5.

Gamebookers – Betting – Football – France – Ligue 1 – Saint Etienne v Lyon – tryk på tallet (35+) til højre for kampen – scroll ned til “Exact score” - 1:1

Lokalderby mellem storklubber

Der er blot 60 km mellem byerne Saint-Étienne og Lyon – der huser to af Frankrigs absolut største klubber. Historisk er S-E storebror (10 mesterskaber primært i 60´erne og 70´erne), men rollerne er blevet byttet om de seneste 10-15 år hvor Lyon har haft stor succes og er vokset S-E over hovedet.

I denne sæson (efter et par år med S-E som bundhold) ligger de to hold dog – trods Lyons store budget – helt lige med samme antal point (S-E har en lidt bedre målscore).

Indbyrdes

Seneste møde var i Lyon i september sidste år hvor S-E havde startet sæsonen med brask og bram, mens Lyon haltede. Det endte da også med udesejr på 1-0 (Payet). Men S-E var temmelig heldig; Lyon spillede godt og havde fortjent uafgjort. I øvrigt en slags Pyrrhus-sejr: efter den spillede S-E 9 ligakampe uden at vinde (3 tab), mens Lyon ikke tabte sine næste 13 ligakampe (8 sejre)!

Forrige møde var også i Lyon – i marts 2010: 1-1.

September-kampen gav den første S-E-sejr i de seneste mange år. Siden 2000 har de to hold mødt hinanden 17 gange: 10 Lyon-sejre, 6 uafgjorte.

Seneste indbyrdes kamp i Saint-Étienne var i oktober 2009. Lyon vandt 1-0 (og faktisk har S-E ikke vundet dette lokalderby på eget græs siden 1994).

Bemærk i øvrigt at de seneste 7 møder er gået under 2,5 mål. 4 af dem er gået under 2 mål.

Se BetXperts statistik


SAINT-ÉTIENNE

Nr 5. 9-8-5 (31-24). Hjemme: 5-4-1 (19-11)

Den gamle storklub (10 mesterskaber i årene 1957-1981) har i de seneste år har svinget en del, men mest hængt med røvetten i vandskorpen i bunden af rækken (i starten af årtusindet var man endda nede at vende i L2); i 2007/08 blev man nr 5, men de næste to sæsoner indbragte to 17.-pladser.

Men denne sæson blev indledt i fuldt firspring, anført af det sprudlende offensiv-talent Payet (der er dog også andre talenter som Rivière og Sako, samt rutinerede midtbane-kapaciteter som Perrin, Matuidi og Batlles og i forsvaret Ebondo, Bocanegra og ex-Lyon-manden Monsoreau. Og ikke mindst klassekeeper Janot):

De første 10 runder gav 7 sejre (fx over Lyon), 2 uafgjorte og 1 nederlag. Og en førsteplads.

Førstepladsen røg igen (pudsigt nok blev sejren over Lyon fulgt op af 9 ligakampe uden sejr! Dog mange uafgjorte) – pga skader og formnedgang (fx hos Payet, stadig holdets topscorer med 8 mål, der ikke har scoret siden oktober; dvs indtil han i sidste weekend endelig nettede, for andetholdet...). Men der er tale om et godt hold – det kniber med bredden, men ideal-elleveren er stærk. Og der holdes fast i toppen; en femteplads (7 point efter førerholdet Lille, men kun 2 point fra andenpladsen).

Efter en skidt start på året – 0-2 hjemme mod L2-klubben Clermont I pokalturneringen og 1-2-tab hos bundklubben Lens (første ligatab i 8 ligakampe) – har S-E hentet to gode sejre (fortjente mod gode modstandere) i træk: 2-1 hjemme over Toulouse (nr 7) og sidste lørdag 2-1 ude over Montpellier (nr 8) der ellers sjældent taber på eget græs. Begge holdets mål sat ind af næsttopscorer Riviére.

I øvrigt fik den stærke og rutinerede argentinske højrekant Alonso en fin debut for S-E efter sit januar-skifte fra Monaco.

Det gør S-E heller ikke, hvis man ser bort fra førnævnte pokalydmygelse. Kun eet liga-nederlag på hjemmebane er det blevet til i denne sæson: 1-2 mod Lorient 6. november. De 4 uafgjorte er faldet mod Marseille, Caen, Auxerre og Bordeaux – altså gode hold (bortset fra Caen). Sejrene mod Sochaux, Lens, Montpellier, Arles og Toulouse.

Trupnyt for Saint-Ètienne

Trup: Janot, J.Moulin - Bocanegra, Ebondo, Marchal, Monsoreau, Néry, Sall - Alonso, Batlles, Guilavogui, Landrin, Matuidi, L.Perrin, Sako – Payet, P-E.Aubameyang, E.Rivière, B.Sanogo

Mangler: Andreu (højreback - reserve)

Saint-Étienne-træner Galtier har alle stamspillere til rådighed, inklusive højreback Ebondo der manglede i sidste runde, og topscorer Payet der har været sat af i de seneste to kampe (der begge gav sejr) efter at udtrykt ønske om at skifte til PSG. Nu er han så tilbage i truppen – efter at have scoret for andetholdet i sidste weekend (hans første mål siden oktober) – men betyder det at alt igen er fryd og gammen. Næppe, men de franske medier regner med at han starter inde (på venstrekanten), så både han og træneren må være kommet over det værste surmuleri.

Bud på Saint-Étienne-opstilling:

Janot - Ebondo, Bayal, Marchal, Bocanegra - Alonso, Perrin, Battles, Matuidi, Payet - Rivière

LYON

Nr 6. 9-8-5 (30-23). Ude: 3-3-4 (14-16)

Sidste sæsons sølvvinder (og guldvinder 7 sæsoner i træk: 2001-2008) lagde stærkt ud i 2011 med 1-0-sejr i Caen (i pokalen) og 3-0 hjemme over Lorient. Men så røg man, via forlænget spilletid (0-0 i ordinær kamp; slutresultat 0-1), ud af pokalturneringen ude mod Nice. Derefter tabte man 1-2 i Valenciennes (Lyons første ligatab i 14 runder; dvs det første siden nederlaget mod Saint-Étienne i september!) – og sidste søndag måtte man nøjes med 0-0 hjemme mod Bordeaux.

Altså har holdet kun scoret eet mål i de seneste 3 kampe (men altså kun tabt 2 kampe i de seneste 16).

Indsatsen var dog ganske god mod Bordeaux. Defensiven var solid, og offensiven arbejdede hårdt – omend det var svært mod et defensivt og godt organiseret Bordeaux-hold. Kreatør Gourcuff der har skuffet stort i denne sæson, spillede bedre end længe.

Lyons nøglespillere er fortsat landsholdskeeper Lloris, forsvarsstyrmand Cris samt offensivfolkene Lisandro og Bastos. På midtbanen har man i januar sagt farvel til dynamiske Makoun, men han var ikke en bærende kraft.

Trupnyt for Lyon

Trup: Lloris, Vercoutre - Réveillère, Gassama, Cissokho, Lovren, Cris - Toulalan, Gonalons, Källström, Grenier, Gourcuff, Bastos, Delgado, Pied, Pjanic - Briand, B.Gomis, Lisandro

Mangler: Diakhaté (midterforsvar – starter), Ederson (midtbane/kant - reserve)

Lyon må undvære Diakhaté i midterforsvaret. En svækkelse – afløser Lovren er sjældent på samme niveau. Dog, med Cris som rutineret makker, er der nok nogenlunde styr på det alligevel (det er værre når Lovren skal spille med Diakhaté).

Fremme er det store spørgsmålstegn om træner Perrin vil stille med centreforward Gomis fra start. Den gamle Étienne-angriber var ikke ret god i sidste års to derby-kampe (scorede til gengæld i Lyons 1-0-udesejr i 2009). Hvis han sidder på bænken, skal fleksible Lisandro (bruges mest som venstrekant pt) ligge centralt, mens Bastos rykkes fra højrekanten til venstre (hvor han i øvrigt er bedst). Og så vil der være plads til hurtige Briand til højre.

Med Gomis inde har man en stor og stærk targetman; med ham ude er offensiven hurtigere og teknisk stærkere (men mindre hovedstødsstærk).

Bud på Lyon-opstilling

Lloris - Réveillère, Cris, Lovren, Cissokho - Gourcuff, Toulalan, Källström - Bastos/Briand, Gomis/Lisandro, Lisandro/Bastos

  • Stort spiludbud
  • Stort live betting-udvalg
  • God support

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

Onsdag 17. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Bayern München - Arsenal: 2
2,75
Placer Bet
Torsdag 18. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Atalanta - Liverpool: Over 5,5 hjørnespark af Liverpool
1,83
Placer Bet
Tirsdag 7. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Eurovision: Irland går videre
3,50
Placer Bet
21:00 Eurovision 2024 - går videre: Island
4,55
Placer Bet
Søndag 26. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
11:00 Carlos Alcaraz Grand Slam titler 2024: : O Grand Slam titler
3,25
Placer Bet
11:00 Antal Grand Slams Novak Djokovic: : 0 sejre
2,70
Placer Bet
Fredag 14. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Kommer med i den engelske EM-trup: Kalvin Phillips
2,00
Placer Bet
21:00 EM 24 - når finalen: ☆ Skotland ☆
101,00
Placer Bet
21:00 Gruppe C-special: Danmark går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 Gruppe D-special: Holland går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 EM24: går videre fra gruppen: Slo, Slk, Kro, Sch, Ser, Hol, Rum, Tyr
1,70
Placer Bet
21:00 Går videre: Italien
1,55
Placer Bet

Kommentarer

Feedback