18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Rusland - Letland: (AH: -3,5) 1

Match center
4. maj 2013 kl. 15:15 - Ishockey, VM Indl. Runde
4. maj. 2013 kl. 00:12 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 04/05
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance (1-X-2) inklusiv handicap: 44-0-56%
Betvalue: 104,28%
Spilbar ned til odds: 2,27
Rigtig/forkert:
Ladbrokes Spil nu hos Ladbrokes
Rusland og Letland åbner VM mod hinanden for andet år i træk. Sidst vandt russerne 5-2 trods en stærk lettisk indsats, og det er svært at forestille sig, at ”storebror” ikke trækker sig sejrrigt ud af duellen med ”lillebror” igen i år.

Russerne kommer med et hold uden Malkin, som var den store profil sidste år. Til gengæld har man fået Kovalchuk med, og overordnet set er der ikke den store niveauforskel i forhold til sidste år. De fleste af spillerne spiller til daglig i KHL, hvilket giver den fordel, at de er vant til den europæiske banestørrelse.

Letland gjorde en fin figur sidste år, men ser en smule svagere ud i år, hvor defensiven ikke er helt lige så god som sidste år. En del af letterne spiller på samme klubhold og holdet bør være rimelig sammenspillet, hvilket kan give en fordel i de første kampe.

Både Rusland og Letland spiller igen søndag. Russerne er store favoritter mod både Letland og Tyskland, mens letterne nok har større chance for point i søndagens kamp mod USA end i åbningskampen. Det kan betyde, at de sparer lidt på kræfterne til søndag.

Der er dog en del følelser involveret i lørdagens kamp mellem de tidligere Sovjet-fæller, og det kan måske betyde, at de lettiske spillere er lidt overtændte, hvilket kan koste udvisninger mod de hurtige russere, som ser ud til at have et stærkt powerplay.

Russerne plejer at spille sig varme i løbet af turneringen og er ikke altid så skarpe fra start, men det til trods finder jeg værdi i en russisk sejr på mindst fire mål.

1X2

86-9-6

HEAD-TO-HEAD

Letland leverede en sensation mod Rusland ved VM for 10 år, men siden da har russerne haft meget godt styr på ”lillebror” i de kampe, hvor der har været noget på spil. Sidste år åbnede de to hold også VM med en indbyrdes kamp, og her vandt Rusland 5-2 trods en god lettisk indsats.

Link: http://www.betxpert.com/statistik/ishockey/vm-ishockey/hold?mode=h2h&oFK=828684&sportFK=5&ttFK=33&participant1=298&participant2=301

RUSLAND

Russernes største stjerne er New Jersey-spilleren Ilya Kovalchuk, som er en erfaren VM-spiller. Han var ikke med sidste år, fordi han var involveret i NHL-slutspillet, men de gange han har været med ved VM, har han været en af de største profiler.

Flere af de russiske spillere er til daglig superstjerner i KHL, og man kan derfor godt tillade sig at have store forventninger til pointslugerne Radulov og Mozyakin, samt stortalentet Kuznetsov.

De russiske backer er spilstærke og udvalgt efter, at holdet kommer til at være meget i puckbesiddelse. Derfor bør Rusland have midlerne til at lukke op for modstandernes defensiv, hvilket har været et af problemerne ved de seneste VM-turneringer.

I målet er russerne måske stærkest besat af alle hold med Bryzgalov og Varlamov i truppen. Ingen af de to har haft nogen stor sæson i NHL, men det har i lige så høj grad været, fordi de har spillet på hold, som ikke har levet op til forventningerne.

Trupnyt

Officielt har russerne kun registreret 16 markspillere og tre målmænd indtil videre. Kuznetsov er officielt ikke en del af truppen, men han kan blive indskrevet og spille mod Letland.

Det bliver formentlig Ilya Bryzgalov som starter i målet, men det ændrer ikke det store, om det bliver ham eller Semyon Varlamov.

Seneste VM-åbningskampe:

2012: Letland – Rusland 2-5

2011: Tyskland – Rusland 2-0

2010: Slovakiet – Rusland 1-3

2009: Tyskland – Rusland 0-5

2008: Rusland – Italien 7-1

LETLAND

Det lettiske hold har de seneste år været bygget op omkring en solid defensiv og en ganske habil målmandsduo i Masalskis og Jucers. Dertil har man tilsat flere spændende offensivspillere, og på klubniveau bliver hovedparten af spillerne matchet godt, da de spiller i KHL. En tredjedel af holdet er således holdkammerater til daglig i Dinamo Riga.

Sidste år gjorde Letland en god figur ved VM, men holdet ser ikke lige så stærk ud i år, hvor træner Ted Nolan kan få sværere ved at stille en lige så solid defensiv som i fjor. Samtidig mangler holdet lidt bredde offensivt, hvor den kreative supertekniker Mikelis Redlihs ikke er med.

Sidste år havde Letland NHL-forwarden Kaspars Daugavins med, men han er optaget af slutspil i år og derfor ikke en del af truppen. Stortalentet Zemgus Girgensons, som har spillet i AHL i denne sæson, støder til truppen lørdag, men spiller formentlig ikke mod Rusland. Han vil dog styrke det lettiske hold, når han kommer med.

Det er på forhånd lidt svært at spå om, hvordan det kommer til at gå Letland ved dette VM. Hvis holdet underpræsterer lidt, så er nedrykning ikke et helt uaktuelt tema, men omvendt kan Letland også godt spille med om en kvartfinaleplads, hvis de for alvor rammer topniveau.

I den forbindelse er kampen mod Rusland ikke den vigtigste for Letland. Chancerne for point er små, og derfor prioriterer man formentlig søndagens kamp mod USA højere, da amerikanerne ikke er lige så stærke på papiret som russerne.

Trupnyt

Letland får formentlig ikke Zemgus Girgensons med lørdag, hvor man også må undvære backen Janis Andersons, samt forward Koba Jass, som afsoner karantæne. Det betyder alt i alt, at bredden på holdet ikke er helt i top.

Det er endnu ikke offentliggjort, om det bliver Masalskis eller Jucers, som vogter målet. Det kommer nok ikke til at gøre den store forskel, hvem af dem det bliver. Masalskis er mere rutineret og nok overordnet en lidt bedre målmand, men de spiller begge i KHL til daglig.

Seneste VM-åbningskampe:

2012: Letland – Rusland 2-5

2011: Tjekkiet – Letland 4-2

2010: Schweiz – Letland 3-1

2009: USA – Letland 4-2

2008: USA – Letland 4-0

  • God service

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Kommentarer

Feedback