18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu

Tips & Spilforslag : Rapid Wien - FC Porto: (AH: +0,25) 1

Match center
2. december 2010 kl. 19:00 - Fodbold, Europa - Europa League
Ernst Happel Stadion
Opdateret
8
0
Profession: Journalist. Uddannelse: cand.oecon og skolelærer.
Har de seneste 17 år beskæftiget sig professionelt med sports-betting med plus på kontoen.
Været spilekspert og spilredaktør hos Berlingske Tidende, Ritzaus Bureau, B.T. samt de seneste syv år TIPS-bladet.
Indstiftede ved årsskiftet 2004/05 på TIPS-bladet det såkaldte Hitrate-regnskab, som løbende monitorerede tilbagebetalingen af væddemåls-anbefalinger.
Resultat 2005: 108,0 %.
Resultat 2006: 113,1 %.
Resultat 2007 (første halvår, indtil start på BetXpert): 129,5 %

Har de seneste fem år været bosiddende fifty/fifty på bookmaker-øen Malta, bl.a. som konsulent for bookmakerfirmaer, og i den italienske fodbold-metropol Milano.
Sprog: Dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk.
Speciale-område: Fodbold.
Med baggrund i de foregående års regnskaber må det ultimative "jagt-område" beskrives som Europa Cup’en. De seneste syv år har med én sæsons undtagelse givet solidt overskud i Champions League, UEFA Cup og Intertoto Cup. Specielt sommeren/det tidlige efterår er traditionelt overskudsgivende, hvilket vil sige Intertoto Cup’en, kvalifikationen til Champions League samt kvalifikationen og hovedturneringens 1. runde i UEFA Cup’en.
Andre fodbold-områder med traditionelt godt afkast: Landskampe, Italien, Østeuropa, Latinamerika.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (8)
Chance (1-X-2) inklusiv handicap: 29-29-42%
Betvalue: 104,11%
Spilbar ned til odds: 2,45
Rigtig/forkert:
Pinnacle Spil nu hos Pinnacle
FC Porto ér videre fra denne Europa League-gruppe L, mens Rapid Wien – lidt à la OB – ikke har gjort det for godt indtil nu, men dog stadig kan gøre sig forhåbeninger om at tage den anden billet videre frem til forårets cup-kampe. Rapid Wiens muligheder bliver ikke ringere af, at FC Portos motivation formentligt kan ligge på et ret lille sted, og det er da også symptomatisk, at de fleste portugisiske medier regner med, at Porto vil stille op i en temmelig alternativ opstilling. ”Rotation” hedder det nu om dage, men uanset så ligner det, at det ikke bliver alle Portos bedste, der kommer i ilden i Wien.

Spil-form: Jeg har valgt et forsigtigt indskud på Rapid Wien på Asian Handicap +0,25, hvor der også er gevinst i tilfælde af uafgjort. Slutter kampen uden vinder, bliver gevinsten dog kun til det ”halve” odds, i så fald 1,53. Der er argumenter for, at et mere satset indskud på direkte Rapid Wien-sejr vil være logisk, men FC Porto er trods alt et stærkt hold (uanset en eventuel halv reserve-opstilling) med en solid defensiv, og money management-wise er +0,25-bettet mere sikkert.

 

Bedste 1-tals-odds: 3,60 (bwin)

Bedste X-odds: 3,57 (Pinnacle)

Bedste 2-tals-odds: 2,20 (Ladbrokes)

FC Porto-succes - på vanlig "regnskabs-mæssig" vis: Der er ingen tvivl om, at det “store” hold i denne Europa League-gruppe L er de tidligere to-foldige Champions League-vindere FC Porto, og portugiserne har da også allerede kvalificeret sig videre til forårets sekstendedelsfinaler. Det har de gjort på vanlig “regnskabs-mæssig” vis ved først at vinde deres tre første kampe – 3-0 hjemme over Rapid Wien, 1-0 ude over CSKA Sofia, og 3-1 ude over Besiktas – hvorefter de i fjerde spillerundes hjemmekamp mod tyrkerne blot behøvede ét point for at sikre sig billetten videre frem, og så sluttede det naturligvis uafgjort 1-1.

Reserver i vente: FC Porto har det med ikke at levere mere end nødvendigt, og derfor regne de fleste – inklusive jeg – med, at træner Luis André Villas-Boas vil foretage en del rotation til denne for FC Porto temmeligt ligegyldige kamp på Ernst Happel Stadion i Wien.

Ligegyldig er opgøret ikke for Rapid Wien. Østrigerne har ganske vist ikke gjort det særligt godt i gruppespillet, men de kan stadigt håbe på at gå videre.

For at se på mulighederne for det, må vi kigge på gruppe-stillingen.

Rapid Wien, som startede med at tabe 0-3 ude til FC Porto, fulgte op med et 1-2-hjemmenederlag til Besiktas, hvorefter det blev til sejr 2-0 i udekampen mod CSKA Sofia. Skuffende fulgte i seneste EL-kamp så et 1-2-nederlag på hjemmebane til det bulgarske hold.

Situationen, gruppe L: Det betyder, at stillingen i gruppen ser således ud: FC Porto fører og ér videre med 10 point, Besiktas har syv point på andenpladsen, mens Rapid Wien og CSKA Sofia qua den sejr, de hver har taget mod hinanden, slutter af med tre point.

Håbet for Rapid Wien er således, at Besiktas ikke vinder torsdagens udekamp mod CSKA Sofia, for i så fald kan østrigerne med en sejr i sidste runde-kampen i Istanbul stadig nå at snyde tyrkerne for andenpladsen.

Rapid Wien i Bundesligaen: Rapid Wien havde en ikke særligt imponerende start på efteråret, hvilket bl.a. også gav sig udslag i, at de to første Europa League-kampe mod FC Porto og Besiktas blev tabt efter skuffende indsatser (okay, måske var skæbnen lidt hård ved Rapid i 1-2-nederlaget til tyrkerne, men det var en generelt elendigt spillet kamp).

I den hjemlige Bundesliga har Rapid imidlertid rejst sig oven på den tøvende sæsonstart, og holdet har nu, efter seneste sejr over lokal-rivalerne Austria Wien, spillet sig op på rækkens femteplads.

Placeringerne betyder ikke det store lige nu, for den østrigske liga er tæt, og det er mere pointene, det drejer sig om. Rapid ligger med 26 point for 17 kampe – statistik 6-4-4, hjemme 5-1-2 – otte point bag førerholdet Ried, men ingen forventer, de holder sæsonen ud. Af de mere traditionelle tophold, som derefter følger, er Rapid fire point efter Sturm Graz, tre efter Salzburg, og to efter Austria Wien.

Formen for de grøn/hvid-tværstribede er fin. Rapid startede som nævnt sæsonen dårligt, men har ikke tabt i den østrigske liga siden september, og de seneste kampe siger 3-1 hjemme over Sturm Graz, 2-2 ude med Mattersburg, 5-0 hjemme over Linzer ASK, og i den forgangne weekend sejr 1-0 hos bysbørnene Austria Wien.

Formen har således klar pil op, og på gode dage er Rapid Wien ikke noget dårligt mandskab, ej heller internationalt. Således husker nogle BetXpert-brugere måske, at Rapid i sidste sæsons Europa League-kval. eliminerede engelske Aston Villa.

Porto i Liga Sargres: Over til FC Porto, for hvem det som resultat af en ringe sidste sæson var en stor skuffelse ikke som vanligt at kunne gøre sine hoser grønne i Champions League. Skuffelsen har Porto dog håndteret godt. Ikke kun er klubben allerede sikker på videre-kvalifikation fra Europa League-gruppespillet, de topper også i overlegen stil den portugisiske Liga Sargres.

10 Sejre og to uafgjorte (på udebane fire sejre og to uafgjorte) er tæt på, hvad næsten kun FC København kan gøre efter i Europa, og Portos forspring ned til de næste i Portugal er da også ganske massivt (omend ikke helt på højde med FCK’s i Danmark). FC Porto har 32 point for 12 kampe, mens den næstfølgende er Benfica med 24 point.

Formen kan med Portos resultater in mente ikke rigtigt fejle noget, og seneste kamp er trods et point-tilsæt med 1-1 ude mod Sporting Lissabon godkendt.

Én, nej to, årsager: Med det overstået – gruppe-spillet indtil nu, og hvordan det er gået de to hold i de hjemlige ligaer – over til baggrunden for væddemålet. Dén er – eller rettere de er, jeg har nemlig to bevæggrunde – at FC Porto reelt intet har at spille for, samt at de oven i købet ser ud til at foretage en del rotation, altså spare spillere.

Hvad angår dette med, at Porto ikke har noget at spille for, så vil der sikkert være én og anden som vil indvende, at de da vil spille for førstepladsen i gruppen, men det tror jeg dels ikke på, de ofrer særligt mange tanker (den er ikke særligt væsentlig i Europa League), og dels var det tilfældet, så kunne de under ale omstændigheder sikre sig den 100 procent med en sejr i sidste spillerunde hjemme mod CSKA Sofia (en nemmere kamp at hente tre point i, skulle det være).

Hvad angår dette med at spare spillere, så har FC Porto-lejren endnu ikke været fremme med direkte meldinger, men jeg tager ikke munden for fuld, hvis jeg konstarerer, at det vil komme totalt bag på de portugisiske medier, hvis træner Villas-Boas ikke vælger at lade adskillige af sine stjerner sidde over.

Derfor tillader mig mig at gå ud fra, at det ikke bliver et FC Porto-hold i stærkeste opstilling, vi får at se.

Trupnyt - Porto: Jeg har langsomt bevæget mig over i teamnews-afdelingen, og lad mig her blive ved gæsterne fra O’Porto. Uanset fravalg af diverse normale startende må træner Villas-Boas under alle omstændigheder se bort fra den karantæne-ramte midtbane-mand Cristian Rodrigues, som ellers er fast i start-11’eren. Derudover er et trekløver ude med skader, nemlig de to forsvarere Alvaro Pereira og Emidio Rafael samt midtbane-manden Mariano Gonzales. Af de tre er det dog kun Pereira, der normalt kan regnes som fast mand på Porto-holdet, mens Rafael og Gonzales mere må henregnes som reserver.

Trupnyt - Rapid Wien: Hos hjemmeholdet må det tidligere landshold-ikon Peter Pacult, der er træner for Rapid Wien, se bort fra den skadede midtbane-reserve Thomas Hinum, men det betyder ikke det store. Værre er det på ”tvivlsom”-listen, hvor forsvareren Markus Katzer, den kreative mand på midtbanen, Steffen Hofmann, samt holdets store angrebsnavn, Jan Vennegoor of Hesselink, befinder sig. Det ligner lidt fifty/fifty for de tre, idet Katzer, som måtte udgå senest mod Austria Wien, dog ser ud til at have størst chance for at blive klar.

Hvis Rapid Wien må undvære især Hofmann, men også Vennegoor of Hesselink, er det et uomtvisteligt tab, så hvorfor ikke vente til kamp-dagen torsdag, hvor der vil være mere klare forlydender, med at gøre indskud, kan man spørge? Well, det kan man da godt, men jeg forventer, at hvis (læs: når), det bliver offentligtgjort, at FC Porto vil stille op i en lettere alternativ opstilling, så vil oddsene på Rapid Wien falde, og derfor gør jeg indskud allerede nu.

Holdene: De sandsynlige start-opstillinger (idet dog især FC Portos skal tages med et gran salt, idet det er vanskeligt at spå om, hvem træner Villas-Boas beslutter sig for at spare – i det store og hele  har jeg i nedenstående bragt Portos ”første-kæde”):  

Rapid Wien: Raimund Hedl; Tanju Kayhan, Mario Sonnleitner, Ragnvald Soma, Markus Katzer, Yasin Pehlivan, Markus Heikkinen, Veli Kavlak, Christopher Drazan, Hamdi Salihi og René Gartler.

FC Porto: Helton; Cristian Sapunaru, Nicolas Otamendi, Maicon Roque, Jorge Fucile, André Castro, Freddy Guarin, Ruben Micael, Hulk, Walter og Ukra.

Spil-overvejelser: Jeg er ikke det store i tvivl om, at der er værdi Rapid Wien-vejen i denne kamp, men spørgsmålet er, hvordan og hvilket væddemål, der skal spilles. Jeg er ikke så langt væk endda fra at prøve satset på et rent 1-tal på Rapid Wien-sejr til høje odds, men vælger dog et mere beskedent Asian Handicap +0,25-indskud på østrigerne. Ét af argumenterne er, at hvis Besiktas kommer bagud i udekampen mod CSKA Sofia, så skal Rapid ikke nødvendigvis vinde for at bevare chancen for at gå videre (uanset sejr eller uafgjort vil kravet være at vinde sidste runde-kampen ude mod Besiktas).

For egen rulle har jeg kastet to af fem mulige units efter Rapid Wien på Asian Handicap +0,25. Årsagen til, at det ikke er mere, er usikkerheden omkring Steffen Hofmann og Jan Vennegoor of Hesselink.

  • Markedets højeste odds
  • Ingen personlige limits
  • Mange asian handicap spil

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

Torsdag 18. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
18:45 Lille - Aston Villa: Flest hjørnespark Lille
1,90
Placer Bet
21:00 Atalanta - Liverpool: Over 5,5 hjørnespark af Liverpool
1,83
Placer Bet
21:00 West Ham - Bayer Leverkusen: Over 0,5 Mohammed Kudus skud på mål
1,90
Placer Bet
Lørdag 20. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
16:00 Sheffield U. - Burnley: 2
2,40
Placer Bet
Søndag 21. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
14:00 Viborg - Lyngby: 1
1,82
Placer Bet
17:00 Sandefjord - Lillestrøm: 2
2,40
Placer Bet
Tirsdag 7. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Eurovision: Irland går videre
3,50
Placer Bet
21:00 Eurovision 2024 - går videre: Island
4,55
Placer Bet
Søndag 26. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
11:00 Carlos Alcaraz Grand Slam titler 2024: : O Grand Slam titler
3,25
Placer Bet
11:00 Antal Grand Slams Novak Djokovic: : 0 sejre
2,70
Placer Bet
Fredag 14. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Kommer med i den engelske EM-trup: Kalvin Phillips
2,00
Placer Bet
21:00 EM 24 - når finalen: ☆ Skotland ☆
101,00
Placer Bet
21:00 Gruppe C-special: Danmark går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 Gruppe D-special: Holland går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 EM24: går videre fra gruppen: Slo, Slk, Kro, Sch, Ser, Hol, Rum, Tyr
1,70
Placer Bet
21:00 Går videre: Italien
1,55
Placer Bet

Kommentarer

Feedback