18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Oscars: samme film vinder best director og bedste film

25. april 2021 kl. 23:00 - TV
1. jan. 2021 kl. 14:11 (Opdateret 26. apr. 2021 kl. 05:23) 01/01
555
+1
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (1)

Academy Awards 2020-2021. Bedste film (picture) og instr. (director)

Chance: 30%
Betvalue: 120,00%
Spilbar ned til odds: 3,33
Rigtig/forkert:
Danske Spil Spil nu hos Danske Spil
Historik viser at begge priser går til samme film hvert andet år. Samme film er favorit til begge priser. Afstemningsproceduren er lavet om de seneste år, en ulempe, men i sidste ende er demokratiet uforudsigeligt og statistik bør være bedste markør.
Det taler for
 • Hvert 2. år er begge priser (picture/director) gået til samme film de seneste 10 år, også de senere år efter afstemingsproceduren blev lavet om for best picture.
 • Tidligere år er oddset set lavere, et år helt nede i 1,5
 • Samme film er lille favorit til begge priser, Nomadland med oscarvinder McDormann, instr. af Zhou.
 • Typisk vil en vunden statuette for best director øge chancen betydeligt for at vinde bedste film (picture)
 • Lav konkurrence i et svagt 2020 filmår kan få en eventuel god film til at skille sig ud
Hold øje med
 • Afstemningsproceduren for de to priser var tidligere ens. I de seneste år er den ene, bedste film, lavet om, så dennes ballots skal ranglistes modsat best director som er popular vote. Det gør det betydeligt sværere.
 • Hovedprisen har været meget uforudsigelig de seneste 5-6 år, hvor storfavoritten er forbigået
 • Oddset er steget en del for nyligt. Måske blot hype, men også muligt at noget har ændret sig, eller at fx Nomadland er faldet i popularitet til bedste film.
 • Ingen film er kæmpefavorit til bedste film, alle over odds 3. Men alle potentielle films delbidrag for the duble skal tælles med i chancen.
Oddsmarked

Odds 4 hos Danske Spil

Odds 3,75 hos Bet365 (spilstop her 2. januar kl. 3.00) findes her under specials-Nordamerika-nytår. Jeg vil tro at spilmaks ikke er kæmpestort.

Odds 2,2 ja/1,65 nej hos Bwin (meget lav limit her. Oddset har ikke ændret sig)

Andre bookmakere er ikke ude endnu, undtagen skuespillerkategorierne, samt bedste film.

Oddset hos DS har været oppe længe, men er steget en del hos DS for nylig. Typisk har det ligget omkring 2 - 2,5 også tidligere år. For 3 år siden lavede jeg et nytårstip hos 365 på modsatte udfald, som da gav flotte odds 2,75, svarende til 1,6 for ja. Så odds 4 virker højt med tanke på de seneste års historik.

For 100 år siden ville oddsene på at en ung KVINDELIG filminstruktør  - i slut 30´erne - fra Kina - vandt verdens største filmpris nok være en hel del højere!

En jury bestående af 100% hvide ældre middelklasse-mænd med høje hatte ville i et direktørlokale med cigarer og cognac votere blandt storfilm, hvor mandlige helte med brylcreme reddede smukke sexede kvinder, som var for sarte, skrøbelige og følsomme til fysisk aktivitet såsom løb og klatring, og derfor skulle bæres af en mand gennem junglen og undgå pletter på kjolen. De skulle ses, også gerne afklædt, men ikke tages seriøst eller høres, for kvinder kan jo ikke lede. Af og til et klask i røven hvis hun sagde noget selvstændigt, som skulle besvares med en villig ih-hvor-er-de-morsom-replik. Rent Pia Kjærsgård paradis. Sådan er det ikke længere. Normerne i filmbranchen har heldigvis ændret sig i takt med tiden.

Hvorfor nævner jeg dette:

- Blot én gang på 100 år har en kvinde vundet en oscar for bedste instruktør (2009). I år har en kvinde igen chancen. Cloe Zhou er lige nu favorit med ´Nomadland.´

- Sidste år vandt den sydkoreanske film ´Parasite´ begge priser. Det var første gang i historien at en udenlandsk film vandt. Der er altså kommet mere fokus på diversitet ved priserne, og ved casting.

- Intet er sikkert i når det gælder hovedprisen ved Oscars. Bedste film-titlen er nu de seneste fem år forbigået odds-storfavoritten på dagen. Så historisk statistik er nok måske den bedste markør for spillet.

- Og, nå ja. Jeg har lige set Frøken Nitouche fra 1963. Kønsrollerne og skuespillet var tåkrummende pinligt, set med moderne briller. Som at se en tidlig James Bond film, hvor kvinderne skal ses og røres, men ikke høres. Så forstår man godt, at det i år har slået gnister mellem generationerne i sexisme-debatten herhjemme, hvis kvinder=objekter har været kotume i mediebilledet i de årtier, hvor mormor var ung.

Nå men back to basics, nu gælder det oscars, i et svagt filmår, og statistik over best director/best picture:

19/20: begge priser, Parasite

18/19: forskellige modtagere, Green Book, Roma

17/18: begge priser, Shape of Water

16/17: forskellige modtagere, Moonlight, La la land

10/11- 15/16: tre år vandt begge og tre år var der forskellige

(Nyere år bør vægtes højere pga. ændringen i afstemningsprocedure.

Læg dog mærke til at også siden ændringen har fordelingen været fifty-fifty.)

Lad os så håbe, at de kan finde ud af at åbne de rigtige konvolutter i år

og hvis ikke, så ´bare ærgerligt Sonnyboy!´ Så får vi lidt underholdning og action.

Tilegnet den allerførste og bedste James Bond hovedrollehaver, som gik bort i dette filmår. Kåret som århundredets mest sexede mand... Den titel gad jeg virkelig godt have!

May the force be with you! Shaken, not stirred. Good bye, mister Bond.

Kilder

imdb.com (vundne priser, liste over medvirkende, ratings, mm.)

goldderby.com (expert predictions - hvem vinder)

wikipedia.com (academy awards for best director)

 • Høje odds på udvalgte kampe
 • Mange livebetting markeder
 • Stærk mobil-app
Feedback