Annonce

Næste præsident: Macron

6. maj 2017 kl. 23:00 - Politik
2. maj. 2018 kl. 16:23 02/05
Kommentarer (2)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance: 95%
Betvalue: 105,45%
Spilbar ned til odds: 1,05
Rigtig/forkert:
Danske Spil Spil nu hos Danske Spil

Jeg ved hvad du tænker: odds 1.11, er det en joke? Men selv så lavt et odds kan som bekendt også indeholde værdi.

Macron er giga-favorit i anden runde af det franske præsidentvalh mod højrepopulisten Marine le Pen. Meningsmålingerne har konsekvent haft ham til at vinde med minimum 20 procents forspring. Efter en god afslutningsdebat er hans målinger ligefrem steget, og den nyeste og sidste inden valget giver ham sejren med 26 procents forspring. Politisk var Macron set fra le Pens synspunkt den værste hun kunne komme op imod, uplettet efter en kort karriere i politik mens hun slås med skandalesager om svindel med EU-midler.

Men hvad så med Brexit og Trumps choksejr, som meningsmålingerne overså? Ja, gjorde de nu også det? Op til brexit havde meningsmålingerne dødt løb, hvordan det blev fortolket af pressen til at forudsige en remain-sejr er mig stadig en gåde. Op til det amerikanske valg førte Hillary med et par procent, og hun fik da også flest stemmer, men tabte pga det kringlede amerikanske valgsystem.

De franske meningsmålere har meget mere erfaring med at måle på le Pen, og de forudså da også resultatet af første valgrunde med næsten uhyggelig præcision - de fire reelle kandidaters stemmeprocenter blev ramt inden for 0,5 procent. Chancen for de skulle ramme 26 procent forbi ser jeg som nærmest nul. Så spillet er et spil på at Macron ikke bliver skudt/afsløret i pædofili/indlagt med psykisk sammenbrud eller lignende i løbet af i morgen lørdag (valget er søndag). Selv et terrorangreb tror jeg ikke vil kunne rykke på stemmerne i den grad - en politimand dræbt i Paris op til første runde rykkede i hvert fald ikke på stemmerne overhovedet.

Macron vinder valget med tæt på dobbelt så mange stemmer som le Pen, og vi tager odds 1.11 med, selv om det er lavt.

ps: Oddset på le Pen er andre steder oppe omkring odds 13, så er man til shurebets er det også en mulighed.

  • Høje odds på udvalgte kampe
  • Mange livebetting markeder
  • Stærk mobil-app
Feedback