18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Næste manager til at forlade sin post: Paul Lambert

16. august 2014 kl. 13:45
15. aug. 2014 kl. 18:48 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 15/08
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (5)
Chance: 19%
Betvalue: 114,00%
Spilbar ned til odds: 5,26
Rigtig/forkert:
Ladbrokes Spil nu hos Ladbrokes
Tålmodigheden med Lambert er ved at være opbrugt i Aston Villa, og i den nye sæson presses han yderligere af et potentielt ejerskifte og et benhårdt startprogram, så han ligner et værdifuldt bud på den næste manager til at forlade sin post.

DET TALER FOR SNARLIG LAMBERT-FYRING

  • Lambert sidder løst i sædet efter sidste sæsons 15.-plads der skuffede både klubledelse og fans.
  • Klubejer Lerner har sat Villa til salg, og en eventuel ny ejer kan tænkes at ville skifte ud på managerposten for at sætte sig eget præg på holdet.
  • Lambert har haft meget få midler til at købe ind for denne sommer, og den nye sæson kan blive tung for Villa.
  • Villa har desuden et tungt startprogram. 

DET SKAL DU HOLDE ØJE MED

  • Der er cirka 10 Premier League-managere der sidder ret løst i sædet - Lambert er kun een af dem.
  • Villa fik også en 15.-plads i 2012/13 - Lamberts første sæson som manager i klubben - så en dårlig placering medfører ikke nødvendigvis fyring.
  • Villa har en række unge talenter - måske de træder i karakter.
  • Ejerskifte er ikke nødvendigvis lige på trapperne. 

I sidste sæson blev der skiftet manager 13 gange i alt i Premier League, og allerede inden den nye sæson er sparket igang har den første manager forladt posten. Højst overraskende tog årets manager fra sidste sæson, Tony Pulis, sit gode tøj og gik fra Selhurst Park, hvor han ellers var en udpræget succes indtil for få måneder siden. Det siger meget om, hvor usikkert et job som manager for en Premier League-klub er blevet.

Ro på toppen

De seneste mange sæsoner har der været omkring ti udskiftninger af managere i Premier League, hvoraf sidste sæson nåede rekord mange fyringer med ni i alt. Så det virker sandsynligt, at det bliver en fyring der koster den næste manager jobbet. 

Topmanagerne Brendan Rodgers, Arsène Wenger, Roberto Martínez, José Mourinho,  Louis van Gaal og Manuel Pellegrini skal formentlig jokke godt og grundigt i spinaten for at modtage en fyreseddel i denne sæson, mens der også må være en vis tålmodghed med Mauricio Pochettino og Ronald Koeman, som er nyansatte, og Mark Hughes og Steve Bruce, som havde en fin sidste sæson. 

En kø af kandidater

Tilbage står ti managere, som hurtigt kunne få varmen at mærke i sædet, hvis resultaterne udebliver. Sam Allardyce er bookmakernes klare favorit til at ryge først, men West Ham bør få en godkendt sæson, så oddset ser for tyndt ud. WBA's Alan Irvine er også med i favoritfeltet, forståeligt nok, for The Baggies kan få en svær sæson. Irvines fordel er, at han først lige er blevet ansat og efter to fyringer i sidste sæson, må WBA forsøge at finde en form for stabilitet. Alan Pardew lænede sig op af en fyreseddel i sidste sæson efter et miserabelt forår og flere disciplinære sager efter absurde udskejelser på sidelinjen. Pardew har dog samlet et fornuftigt hold til sæsonstarten, så mon ikke resultaterne forbedres markant.   

Sidste udkald for Lambert

Et anderledes oplagt bud på det næste rullende hoved i Premier League finder vi til gengæld i Birmingham, hvor mange forhold peger i retning af, at Aston Villas Paul Lambert står for fald i den nærmeste fremtid. Lambert indleder sin tredje sæson på Villa Park, men The Villans roder stadig rundt i bunden af tabellen, hvilket hverken passer klubledelsen eller fansene, hvis selvforståelse ligger i den anden ende af tabellen.

Dertil kommer, at klubejer Randy Lerner har sat klubben til salg, og mon ikke en ny ejer ønsker at sætte sit eget præg på klubben i form af en ny mand i spidsen for holdet. Det kunne for eksempel være den tidligere Manchester United-kaptajn, Roy Keane, som i sommerferien blev udnævnt til ny assistent for Lambert, og efter sigende allerede skulle have et godt forhold til truppen.

Ejersituationen i klubben har også betydet, at Lambert har fået minimale midler til at købe ind for. Det ses tydeligt på kvaliteten af forstærkninger, hvoraf hverken Philippe Senderos, Aly Cissokho, Joe Cole eller Kieran Richardson indgyder forhåbninger om bedre tider hos The Villans. Lambert har godt nok en gruppe unge spillere, som af og til viste lovende takter i sidste sæson, men udfaldene er stadig for mange og for store.

En dræber af et startprogram 

Foruden uro på de indre linjer presses Lambert af et utaknemligt startprogram. Aston Villa indleder sæsonen ude mod Stoke på Britannia Stadium, hvor det altid er svært at få noget med hjem fra, efterfulgt af hjemmekampe mod Newcastle og Hull, som på papiret er kampe, Villa gerne skal have tre-seks point i. The Villans har dog store problemer med at levere på eget græs, specielt mod de mindre hold.

Herfra rammer Villa ind i en sand dræber af et program bestående af Liverpool (U), Arsenal (H), Chelsea (U), Manchester City (H), Everton (U), QPR (U) og Tottenham (H). Det kaster ikke nødvendigvis mange point af sig, og således virker det realistisk, at Lambert og Co. efter ti runder står med færre point end kampe. Det vil de færreste managere overleve.

  • God service
Feedback