18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Malta - Danmark

Infokamp
Match center
6. september 2013 kl. 20:00 - Fodbold, VM
Ta' Qali
4. sep. 2013 kl. 00:34 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 04/09
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Gruppe B, 7. runde. Ta' Quali, Malta.

I juni slog Malta Armenien der fire dage senere tævede Danmark. Ergo må Malta da vinde over Danmark? Så enkelt er det ikke. Lilleputten Malta står ringere nu, mens DK ser stærkere ud.

Men er der værdi i oddsene, den ene eller den anden vej?

DET TALER FOR MALTA

 • Den lille Middelhavsø har en pæn hjemmestatistik: De seneste 10 kampe siger 3-2-6. Og ingen hjemmetab med mere end 2 mål siden 2009.
 • Malta fik sine første point i Gruppe B med 1-0 ude over Armenien 7. juni. Det kan have givet blod på tanden.
 • Trods hjemmebane vil Malta nok spille meget defensivt og håbe at lynhurtige Mifsud kan levere et kontramål.
 • Danmark så meget skidt ud i 0-4-hjemmebanetabet mod Armenien der bl.a. boltrede sig på kontraer.
 • Danmark er fortsat uden angriber Bendtner, og det bedste alternativ Cornelius mangler også. Førstekeeper Andersen er på bænken i Betis.
 • Vejret i start-september er varmt og fugtigt, selv om aftenen (cirka 25 grader og 80%). Forhold malteserne er mere vante til end danskerne.


DET TALER FOR DANMARK

 • Danmark er nr 27 på FIFAs verdensrangliste, Malta nr 134. Der bør være klasseforskel. Sidst DK var på besøg, i 2009, blev det til dansk 3-0-sejr.
 • Maltas sejr i Armenien var heldig. Armenerne havde 74 procents boldbesiddelse og 22 afslutninger (Malta: 5). Fra den kamp mangler to startere.
 • Mod Armenien manglede Danmark Agger i forsvaret, og den afdankede højrefløj Rommedahl var stadig på holdet.
 • Den danske offensiv (især Christian Eriksen, men også den nye højrekantsmand Braithwaite) så meget bedre ud i august-træningskampen mod Polen.
 • Her tabte DK 2-3, men igen manglede Agger. Han er tilbage nu og virker i fin form ligesom diverse andre danskere.
 • Den evigt fightende Leon Andreasen - god sæsonstart med Hannover - kan få comeback (i stedet for skadede Zimling).
 • Maltas bedste spiller, angriber Mifsud, er klubløs og har kun spillet een kamp siden sejren i Armenien: Da Malta tabte 0-3 i Aserbajdsjan 14. august.


Gruppe B
Efter seks spillerunder:
Italien 14 point
Bulgarien 10
Tjekkiet 9

Armenien 6
Danmark 6
Malta 3

Der er altså ikke noget at rafle om for Danmark – de resterende kampe skal vindes (samtidig med at man skal håbe at Italien vinder over Bulgarien og Tjekkiet).

Bemærk at næste runde allerede venter på tirsdag: Danmark skal til Armenien, og Malta tager imod Bulgarien.

DK lagde slapt ud med kedelige uafgjorte kampe mod Tjekkiet og Bulgarien samt fortjent nederlag i Italien. Derefter, i marts, var der en pludselig opblussen med en flot kamp og sejr i Tjekkiet, men få dage efter var det business as usual da det kun blev 1-1 hjemme mod Bulgarien. Og i juni kom så det forsmædelige 0-4-nederlag i Parken mod Armenien.

Trupnyt og spillerkig


MALTA
Trup (maltafootball.com): 

Målmænd: Henry Bonello (Sliema), Justin Haber (Birkirkara), Andrew Hogg

Forsvarere: Andrei Agius (Torres; ITA), Jacob Borg (Sliema), Ryan Camilleri (Hibs), Jonathan Caruana (Valletta), Clayton Failla (Hibs), Clifford Gatt Baldacchino (Sliema), Justin Grioli (Balzan)

Midtbanefolk: Roderick Briffa (Valletta), Paul Fenech (Birkirkara), Ryan Fenech (Valletta), Edward Herrera (Birkirkara), John Mintoff (Sliema), Rowen Muscat (Birkirkara), Gareth Sciberras (Birkirkara)

Angribere: Andrew Cohen (Hibs), Andre Schembri (Omonia Nicosia; CYP), Michael Mifsud (klubløs), Terence Vella (Birkirkara)


Fravær: Dimech (midterforsvarer/venstreback - starter), Muscat (back)

Noter: Som mod Aserbajdsjan må Malta undvære to forsvarsstartere fra Armenienskampen: 36-årige Luke Dimech (76 landskampe) og 28-årige Alex Muscat (19 landskampe). De har begge karantæne.

Bemærk desuden at topscorer Mifsud (32 år, 37 mål i 97 landskampe; har tidligere spillet i bl.a. Kaiserslautern og Coventry) er klubløs og derfor må formodes at mangle kamptræning. Fra 2011 til maj i år spillede han i Valletta.

Endelig er det værd at notere sig at Malta kun råder over to udlandslegionærer: Forsvarer Aguis der spiller i den fjerdebedste italienske liga, og offensivmand der spiller i den bedste cypriotiske række.

Malta trænes af italienske Ghedin der kom til i maj 2012. Hans statistik siger 4-1-6. Bortset fra 0-6-nederlaget i Bulgarien i marts og 0-3-nederlaget i Aserbajdsjan, har resultaterne været nydelige: Sejre over med-lilleputterne San Marino, Luxembourg og Liechtenstein, plus den flotte kval-sejr i Armenien, samt hæderlige 0-1-tab hjemme mod Armenien og tomåls-nederlag mod Italien (både ude og hjemme) og Tjekkiet (ude). Desuden 0-0 hjemme mod Nordirland i en træningskamp.

Forventet opstilling (maltafootball.com):

Haber - Borg/Grioli, Camilleri, Agius, Failla – Briffa, Sciberras – Herrera, Schembri, Cohen – Mifsud

Dvs temmelig svækket på højreback-pladsen. Både Borg og Grioli er egentlig midterforsvarere, og de har henholdsvis 1 og 0 landskampe i bagagen...

Medmindre hensigten er at bruge Failla til højre, og Borg/Grioli til venstre - men så vidt jeg ved, er Failla venstreback.

DANMARK
Trup:

Målmænd:
Stephan Andersen
Kasper Schmeichel
Jesper Hansen
 
Forsvarsspillere:
Lars Jacobsen
Nicolai Boilesen
Peter Ankersen
Simon Kjær
Andreas Bjelland
Daniel Agger
Jores Okore
 
Midtbanespillere:
William Kvist
(Niki Zimling)
Casper Sloth
Leon Andreasen
Rasmus Falk

Thomas Delaney 
Emil Larsen

 
Angribere:
Christian Eriksen
Martin Braithwaite
Nicklas Pedersen
Viktor Fischer
Michael Krohn-Dehli
(Nicolai Jørgensen)
Nicki Bille
Simon Makienok


Mangler: Bendtner (angriber – ude siden november sidste år), Cornelius (angriber – manglede også mod Polen), Zimling (defensiv midtbane; bliver måske klar mod Armenien), Nicolai Jørgensen (fløj/angriber; bliver måske klar mod Armenien)

Noter: Selv om jeg godt kan lide Zimling, mener jeg faktisk at det er en fordel at han ikke er blevet klar. Det øger nemlig chancen for en startplads til Leon Andreasen der med sin skudstyrke og sit store fighterhjerte meget vel kan udgøre forskellen på et dansk hold der af og til kan virke lidt apatisk.

Det var også værd at bemærke mod Polen at Christian Eriksen endelig spillede en virkelig god landskamp! Ikke så meget boldflytteri – næh, nu var der kreative idéer bag. Eriksen er lige skiftet til Tottenham og stod derfor over i sidste weekend, men havde ellers fået en fin sæsonstart for Ajax og bør være klar til at vise at han er alle pengene (101 mio kr) værd.

Højrekantsmand Braithwaite der fik en flot debut (scoring og fint spil) i Polen har også fået en god sæsonstart med sin nye klub, franske Toulouse. Og venstrefløj Krohn-Dehli er såmænd blevet sammenlignet med Michael Laudrup efter nogle genialiteter i den spanske liga.

Centreforward-starter er nok Nicklas Pedersen (med sin højde bør han udgøre et problem for de mindre maltesere) – og også han har fået en god sæsonstart: 3 mål i 6 kampe for Gent, og han scorede i sidste weekend. 

William Kvist må også komme med gejst. Han tabte sin startplads i Stuttgart i slutningen af sidste sæson og sad også udenfor mens hans hold tabte første tre runder i den nye sæson. Men så blev Labbadia smidt på porten, og Schneider overtog trænerposten. Resultat: I sidste weekend vandt Stuttgart – med Kvist på holdet – 6-2 over Hoffenheim.

I forsvaret har Agger og Kjær også nydt sæsonstarten, for henholdsvis Liverpool og Lille. Derimod har højreback Lars Jacobsen nok haft det ret skidt sammen med FC København, men mon ikke det lysner nu hvor københavnerne har fået deres første sejr? I øvrigt er der et spændende alternativ i form af Esbjergs Peter Ankersen der for nyligt scorede to mål mod Saint-Étienne.


På venstrebacken er Nicolai Boilesen blevet klar efter sine langvarige skader, og han var med mod Polen. Han startede den nye sæson på bænken hos Ajax, men er startet inde i de seneste to runder.

Så eneste svage punkt er umiddelbart målmandsposten:

Olsens foretrukne keeper er Stephan Andersen, men han har været på bænken i Real Betis i de sidste to runder. Vil Olsen drage konsekvensen og bruge Kasper Schmeichel, fast starter i Leicester (næstbedste engelske række)?

Bud på opstilling: 

Andersen - Jacobsen, Kjær, Agger, Boilesen - Andreasen, Kvist - Braithwaite, Eriksen, Krohn-Dehli - Pedersen 

 • Stort udvalg
 • Tidlige odds
 • Markedets bedste livebetting

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Kommentarer

Feedback