Annonce
Annonce 888
Annonce
Annonce

Inter - SSD Parma: (AH: -1,5) 1

Match center
15. september 2018 kl. 15:00 - Fodbold, Italien - Serie A
Giuseppe Meazza    Francisco Vera
10. sep. 2018 kl. 09:34 (Opdateret 15. sep. 2018 kl. 16:57) 10/09
Kommentarer (8)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance (1-X-2) inklusiv handicap: 54-0-46%
Betvalue: 103,14%
Spilbar ned til odds: 1,85
Rigtig/forkert: 0-1
Bet365 Spil nu hos Bet365
Jeg har ikke ændret på min sæson-forhåndsvurdering – Parma spiller Serie B næste sæson. Det betyder ikke, at Parma ikke vil hente overraskende resultater her og der, men mod Inter er Parma svækket af at have adskillige spillere ude.
Det taler for
 • Inter er et klart stærkere mandskab end Parma, som jeg personligt har vanskelig ved se at undslippe nedrykning. Inter bør vurderes som et Top-5 hold.
 • Parma slås med karantæne og skader til syv mand, hvoraf de fem af dem (omend det her i sæsonstarten er en usikker vurdering) er i ideal-11’eren.
 • Inter-truppen er totalt fri for karantæner og skader, og der forventes samme opstilling som i seneste 3-0-sejr ude over Bologna.
 • Parma har ét point af sæsonens første tre kampe, og det er i hvert fald ikke for lille en høst, skal man dømme efter indsats og spil.
 • Inter har ikke haft den bedste sæsonstart, men spillede dog motiveret og stærkt i 3-0-sejren over Bologna. Inter synes at være ved at finde formen.
 • Inter er stærkere end i 2017/18. Til er kommet Stefan De Vrij, Kwadwo Asamoah, Radja Nainggolan, Matteo Politano, Sime Vrsaljko og Lautano Martinez.
 • Odds på Inter-siden er steget pænt voldsomt, siden de første priser kom ud for godt en uge siden. Bet365 er på Inter AH -1,5 gået fra 1,67 til 1,91.
Hold øje med
 • Problemet ved spil på Inter er oddsene. Jeg punter på en større sejr til Inter, og ikke uden risiko. De tre point er som altid hovedprioriteten.
 • Inter vandt kun 11 af 19 hjemmekampe sidste sæson (11-5-3). Ikke nogen katastrofe, men heller ikke imponerende.
 • Jeg kan have fejlvurderet Parma. Hvem er jeg, der siger min vurdering er bedre end så mange andres og i øvrigt også odds-markedets?
Oddsmarked

Priserne på denne kamp blev offentliggjort for godt en uge siden, og lidt overraskende har odds generelt været stigende på Inter. Hvorfor har jeg ingen anelse om. Odds-stigningen har endda været ret markant. Kigger vi på Bet365, som jeg bruger som den anbefalede bookmaker til dette væddemål, så åbnede de i 1,70 for Inter på asian handicap -1,5 og røg hurtigt ned i 1,67. Derfra har odds så langsomt bevæget sig op til det nuværende leje på 1,91. Og en stigning fra 1,67 til 1,91 er temmelig voldsom for nu at sige det mildt. På det internationale asian-marked ser man samme tendens. Det er disse odds-stigninger på Inter-siden, der for alvor har vækket min interesse for dette væddemål, for jeg ser ingen logisk årsag bag dem. Hvordan markedet i denne uge frem til kampstart lørdag vil bevæge sig, har jeg helt ærligt ingen anelse om. Det sagt, så vil jeg dog finde det overraskende, hvis Inter-oddsene fortsætter deres himmelflugt.

Spilform: Det rene 1-tal til odds omkring 1,25-1,28 har ikke den store interesse for mig, så jeg har valgt at stramme linjen til Inter på et asian handicap -1,5, altså til at vinde med to mål. En yderligere stramning til Inter på AH -1,75 (2,16 førende licensløs international bookmaker, 2,12 JetBull, 2,07 Bet365) er også interessant, men mit valg bliver altså Inter på -1,5 linjen. Man bemærker i øvrigt, at Bet365 på det totalt tilsvarende væddemål, Inter på europæisk handicap 0-1, kun tilbyder odds 1,83 (hvilket stadig er markedsførende på H 0-1-markedet), men det er helt typisk, idet de ofte har bedre priser på deres asian handicap-linjer.

Bedste betaling for Inter på asian handicap -1,5: Odds 1,93 hos førende licensløs international bookmaker, odds 1,91 hos Bet365, 1,88 JetBull.

Mine procenter for 1X2:
1: 77 %
X: 16 %
2: 7 %

Mine procenter for 1X2 på H 0-1:
1: 54 %
X: 23 %
2: 23 %

Først en advarsel: Man skal være påpasselig med spil som dette, jeg lægger ud her, for ganske vist ligner et storhold som Inter hjemme på Giuseppe Meazza mod den klare nedrykkker-kandidat Parma at være lidt af et straffespark, men ligesom der ikke scores på alle straffespark, så er det heller ikke altid, storfavoritten vinder.

Endvidere, og i forlængelse heraf, bør man holde chancerne op imod odds, og de priser på typisk 1,25-1,28, man kan score sig på Inter-sejren, ja de er for lave for mig til, at det for alvor bliver umagen og risikoen værd.

Vurdering af priser og linjer er at finde i de ovenstående punkter ”Oddsmarked” og ”Spilform”, så ingen grund til at gå i detaljer med det igen. Men hvorfor er jeg egentlig kommet på den idé, at der skulle være værdi Inter-vejen?

Årsagen skal findes i tre ting.

Argument I.): Den første og vigtigste er min vurdering af disse to hold inden sæsonen, og jeg skal sige, at jeg stoler på min egen vurdering (ellers ville der jo heller ikke være nogen grund til at lave den). Min vurdering placerer Inter på nogenlunde samme niveau, som alle andre eksperter placerer den store Milano-klub på, så ingen afvigelse på den baggrund i forhold til priserne på klubbens kampe her i sæsonstarten. Men så kommer Parma... og her lader jeg til at vurdere Parma lavere og ringere end de fleste andre – og dermed også markedet – gør.

Jeg har ganske enkelt Parma som Serie A’s ringeste mandskab, og jeg kan sandt at sige ikke se, hvordan de skulle være i stand til at undslippe en hurtig retur til Serie B. Dermed ikke sagt, at Parma ikke vil være i stand til at hente en vis portion point henover sæsonen, og de vil over de 38 Serie A-kamp da uden tvivl også  fra tid til anden præstere et overraskende resultat, men i det samlede og overordnede billede, så vurderer jeg Parmas chancer i Serie A som værende meget små. Dette er markedet ikke helt enig med mig i, og derfor åbenbares der for mig i denne kamp værdi Inter-vejen, det fordi markedet (ifølge mig) overvurderer Parma (eller rettere undervurderer hvor ringe de er).

Argument II.): Teamnews. Inter har samtlige mand i truppen fit for fight, og de vil ligesom forrige uge ude mod Bologna stille op i absolut stærkeste. Det også fordi de skylder hjemmepublikken en ”undskyldning” efter et skuffende 2-2-resultat i sæsonens hidtil eneste hjemmekamp mod Torino.

Stik modsat er der problemer i Parma-truppen, som i forvejen er kvalitativt smal. Syv mand er ude med enten karantæne eller skader, og efter min bedste vurdering (idet der her i sæsonstarten dog hersker en del usikkerhed om dette), så er fem af dem at finde i Parmas ideal-11’er. Kun én af dem (Jonathan Biabiany) har været i kamp tidligere i denne sæson, så det svækker ikke holdet væsentligt i forhold til i sæsonens første kampe, men i dem har spillet heller ikke været godt.

Argument III.): Inter oplevede en trist start på sæsonen med et 0-1-nederlag i en tæt kamp ude mod Sassuolo, og så en ny skuffelse efterfølgende, hvor de hjemme mod Torino helt unødvendigt og utilgiveligt satte en 2-0-pauseføring over styr til uafgjort 2-2. I seneste kamp ude mod Bologna fik man imidlertid et andet Inter-mandskab at se. Alvoren syntes at være gået op for dem, og i et opgør, som Inter fuldstændigt dominerede, vandt de fortjent 3-0.

Det ligner med andre ord, at Inter er på vej i form, og det er også vigtigt med Champions League-gruppespillet liggende lige om hjørnet. Men dette, at Champions League løber af stablen halvanden uge efter denne kamp mod Parma, er næsten optimalt for punt på Inter lige nu, det er nemlig præcist en uge for tidligt til, at det kan få betydning for start-opstilling eller andet med henblik på at være helt frisk til CL-kampene.

Hermed er min argumentation for værdi Inter-vejen til ende, men jeg vender lige tilbage til ”Argument I.)” for en kort stund. Jeg anførte der, at jeg var uenig med mange andre eksperter i vurderingen af Parma.  

Det er altid godt med diskussion, og for at fremme en sådan vil jeg benytte chancen til at bringe min personlige power-ranking i Serie A, det vel at mærke inden sæsonen startede, da det synes at være det mest fair, men kun tre spillerunder henne har ikke meget ændret sig.

Italien, Serie A – min personlige power ranking (forventet slutplacering i parentes):
Juventus            (1-3)
Napoli                 (1-5)
Roma                   (2-4)
Inter                     (2-5)
Lazio                    (4-6)
Milan                   (4-7)
Atalanta             (6-8)
Fiorentina         (7-10)
Genoa                 (8-12)
Sampdoria        (9-16)
Torino              (10-17)
Cagliari            (11-18)
Sassuolo          (12-17)
Bologna           (13-18)
Udinese           (14-19)
Empoli             (15-19)
SPAL                 (16-19)
Chievo             (16-19)
Frosinone       (16-20)
Parma              (18-20)

Situation – Inter: Et sent lettere mirakuløst comeback i de døende minutter i sæsonens sidste kamp på udebane mod Lazio, der inden sidste spillerunde var placeret over Inter i tabellen, gav Inter Serie A’s fjerdeplads og dermed den yderste italienske Champions League-billet. Og det er sikkert derfor træner Luciano Spalletti stadig er at finde i spidsen for Inter-mandskabet, og med Champions League-deltagelsen in mente har Spalletti oven i købet fået midler til at forstærke truppen.

I løbet af sommeren har Inter kun måttet sige farvel til to faste startere, den til back-pladsen omskolede brasilianske wing Joao Cancelo, der returnerede til Valencia, hvorfra han blev sendt videre til Juventus, samt Rafinha, der havde stor indflydelse på Inters midtbane sidste sæson, som er rejst tilbage til FC Barcelona. Ligeledes har Inter sagt farvel til spillere som Davide Santon, Lisandro Lopez og Eder, men de havde alle begrænset med spilletid i sidste sæson.

Til gengæld er der kommet markante folk ind. Inter har skrevet kontrakt med et par nye løntunge spillere, der stod uden kontrakter, og således ligner Stefan De Vrij efter nogle gode sæsoner i Lazio at blive en central skikkelse i Inters centerforsvar, og Kwadwo Asamoah ligner også at være en god forstærkning entet i defensiven eller på midtbanen. Derudover har Inter fundet et godt alternativ til Mauro Icardi i angrebet i form af Lautano Martinez, hentet i Racing Club. For yderligere at styrke angrebet har Inter også hentet wingen Matteo Politano, der har bevist sine scoringsever i Sassuolo.

Den største signing er dog Radja Nainggolan, hentet i Roma. Spalletti har altid været meget begejstret for Nainggolan, og den belgiske midtbanespiller ligner at blive den centrale styrmand på Inter-mandskabet denne sæson samtidig med, at han har den sjældne evne at kunne score meget vigtige mål. Endvidere ligner Sime Vrsaljko, kommet til på lån fra Atletico Madrid, at kunne blive en iøjnefaldende figur på højre back. Endeligt kan Joao Mario, tilbagevendt fra en låneaftale med West Ham, formentlig se frem til en del spilletid denne sæson.

Den største ambition fik Inter dog ikke indfriet. Man flirtede med at forsøge at hente Luka Modric i Real Madrid, men det viste sig ikke overraskende umuligt.

Inters sæsonmål må igen være at slutte i den Champions League-kvalificerende Top-4, for der mangler lige det sidste, før man for alvor tror, de kan byde ind på titlen. Rent logisk slutter Inter et sted nummer to til fem i Serie A-tabellen.

Form & seneste resultater – Inter: Sæsonåbnenen ude mod Sassuolo var ikke for god, idet det blev til et 0-1-nederlag, og 2-2 i anden spillerunde hjemme mod Torino heller ikke. Helt vanvittigt lykkedes det at sætte en 2-0-føring ved pausen over styr.

Umiddelbart før landskampspausen fik Inter så dog spillet til at flyde med en 3-0-sejr ude over Bologna. Inter sad med 67 procents boldbesiddelse massivt på spillet, men måtte 20 minutter ind i anden halvleg, før de fik hul på bylden. Efter Radja Nainggolans åbningsmål var der imidlertid ikke meget tvivl om udfaldet.

Situation – Parma (det følgende er copy/pastet fra min Parma-omtale til åbningskampen mod Udinese for tre uger siden): I 2014 gik Parma ”på røven” og blev smidt ud af alle turneringer. Året efter under nyt kinesisk ejerskab blev klubben imidlertid genetableret og fik lov at starte i Italiens fjerdebedste række. Siden da er de hvert eneste år rykket op og befinder sig således tilbage i Serie A. På vejen mod de tre konsekutive oprykninger gemmer sig der dog en del heldige momenter samt en ikke uanselig mængde dubiøse dommerpræstationer.

Efter sidste sæson at have sikret sig direkte oprykning, det via andenpladsen i Serie B, blev kontrakten med træner Roberto D’Aversa forlænget. Han har nu stået i spidsen for Parma de seneste halvandet år og er således rykket op med holdet to gange.

Som tidligere midtbanespiller spillede D’Aversa i Serie A for Siena og Messina, men af tidligere trænererfaring har han kun været ansvarlig for Virtus Lanciano i Serie B, før han kom til Parma. Hans mangel på erfaring på højeste niveau kan blive et problem i den hårde italienske liga.

Parma opererer med et temmeligt begrænset budget, og derfor har holdets forstærkninger efter oprykningen primært været spillere kommet til på låneaftaler eller spillerne, der var kontraktfrie. Til er kommet folk som Jacopo Dezi, lovende Amato Ciricetti, en rutineret målmand i form af Luigi Sepe fra Napoli, Jonathan Biabiany og Federico Dimarco fra Inter, samt Massimo Gobbi, Bruno Alves og Luca Rigoni, der alle er over 33. Alle de nævnte har Parma hentet praktisk taget gratis.

Truppen ser for Serie A imidlertid smal og skrøbelig ud, og det i alle led på holdet, hvorfor man må frygte alvorligt for Parmas overlevelsesmuligheder i den bedste række. Endelig skal man heller ikke glemme, at angriberen Emanuele Calaio er ude de første seks måneder efter nogle ikke særligt gennemtænkte tekstbeskeder til nogle venner på Spezia-mandskabet før deres sidste spillerunde-kamp i sidste sæsons Serie B mod netop Parma. Pga. mistanker om fix-forsøg var Calaio faktisk blevet idømt to års karantæne og Parma en fem minus-point straf, men Calaios dom blev altså nedsat, og Parmas point-straf trukket tilbage.

Med en begrænset trup, der består af et kønsløst sammenrend af enten gamle over-the-hill-spillere eller talenter endnu for unge og urutinerede til Serie A og en træner uden Serie A-erfaring, ligner det en hurtig returbillet til Serie B. Jeg har meget vanskeligt ved at se andet, end at Parma rykker ud. De fremstår for mig at se som Serie A’s ringeste mandskab.

Form & seneste resultater – Parma: Parma startede efteråret med at ryge ud af Coppa Italia efter et 0-1-nederlag hjemme til Serie C-mandskabet Pisa. I Serie A begyndte sæsonen med en tilfredsstillende 2-2-’er hjemme mod Udinese, hvor Parma dog objektivt set var ringeste hold på banen, og derefter er fulgt to nederlag, først 0-1 ude til SPAL i en kamp, hvor SPAL var klart det bedste mandskab.

Inden landskampspausen tabte Parma så 1-2 hjemme til Juventus. Det er ikke nogen skam at tabe til Juventus, ej heller selvom nederlaget var fuldt fortjent – Juve var klart bedst – og man skal næppe lægge for meget i det.

Trupnyt – Inter: Samtlige mand i Inter-truppen er fri for skader, og der er heller ingen karantæner. Inter forventes således at stille i stærkeste, hvilket vil sige samme opstilling som senest mod  Bologna. 

Trupnyt – Parma: Parmas førsteangriber Emanuele Calaio er uden med karantæne indtil nytår, og derudover er følgende ude med skader: Centerforsvareren Alessandro Bastoni (som Parma umiddelbart før transfervinduet lukkede fik fra Inter, da han ikke havde udsigt til spilletid der) samt ikke mindre end fem midtbanespillere – Jonathan Biabiany, Jacopo Dezi, Armato Ciciretti, Gianni Munari og Matteo Scozzarella.

Det er her i sæsonstarten lidt vanskeligt at sige, hvor meget disse syv fravær svækker Parma, men som jeg ser det, er fem af de syv at finde i Parma ideal-11’er, Bastoni i forsvaret, Biabiany, Dezi og Ciciretti på midtbanen, og så naturligvis Calaio i angrebet.  

Holdene: Mit bud på de sandsynlige startopstillinger:

Inter (4-2-3-1): Samir Handanovic; Danilo D’Ambrosio, Steffen De Vrij, Milan Skriniar, Kwadwo Asamoah, Marcelo Brozovic, Roberto Gagaliardini, Matteo Politano, Radja Nainggolan, Ivan Perisic og Keita Balde Diao.

Parma (4-3-3): Luigi Sepe; Simone Iacoponi, Bruno Alves, Riccardo Gagliolo, Massimo Gobbi, Luca Rigoni, Leo Stulac, Antonino Barilla, Gervais Yao ”Gervinho” Kouassi, Roberto Inglese og Antonio Di Gaudio.

Kilder

Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, SoccerWay og klubbernes hjemmesider.

 • Stort udvalg
 • Tidlige odds
 • Markedets bedste livebetting

Kommentarer

Feedback