hvem vinder New Hampshire?: Hillary Clinton

8. november 2016 kl. 00:00 - Politik
2. maj. 2018 kl. 16:17 02/05

Kommentarer (2)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance: 78%
Betvalue: 105,30%
Spilbar ned til odds: 1,28
Rigtig/forkert:
Danske Spil Spil nu hos Danske Spil

Lad det være sagt med det samme: Det amerikanske præsidentvalg er gået hen og blevet meget mere spændende end undertegnede havde forventet.

Uberegnelige Trump har været så langt oppe i meningsmålingerne, at han inden den første præsidentdebat var oppe i minimum dødt løb. Meget passende for den absurde valgkamp vi har set ind til videre, så kan den nu gå hen og blive afgjort af en overvægtig Venezuelansk skønhedsdronning - til debatten hev Hillary en kanin op at hatten i bedste Erhard Jakobsen-stil, da hun bragte den tidligere Miss World, Alicia Machado, som Trump tidligere har chikaneret, på banen. Trump var ellers lige i gang med for fjerde gang at "genopfinde" sig selv i en ny og mere præsidentiel udgave og med et nyt team rådgivere, men han hoppede i fælden med begge ben, og især nogle usammenhængende tweets sendt tidligt fredag morgen om nogle ikke-eksisterende sexvideoer han påstår den gode Alicia har lavet har endnu en gang understreget, hvor meget Trump mentalt minder om en forsmået pubertetsdreng når han bliver kritiseret.

Clinton er rykket et par procent foran i meningsmålingerne igen, men det ville helt sikkert være for tidligt at dømme Trump ude. Til gengæld har jeg fundet et lille attraktivt bet her som gælder staten New Hampshire.

New Hampshire er en stat som de sidste år har stemt demokratisk, Obama vandt med 5.6 og 9,6 de to sidste præsidentvalg, og selv i 2004, da Kerry tabte præsidentvalget, vandt han staten snævert med 1.3 procent. Pt. fører Clinton i staten med 5,7 procent, det passer meget godt med hvad man ville forvente i forhold til den lille føring hun har nationalt (men bemærk, at det er noget sværere at lave meningsmålingerne præcise med en utraditionel kandidat som Trump).

Staten har mange Bernie Sanders-fans, men man må forvente, at de stille og roligt bevæger sig over mod Hillary, som valgkampen spidser til - Sanders har selv mange gange været i staten for at føre kampagne for Hillary.

Pt. kan man få i omegnen af odds 1.35-1.38 på at Hillary bliver præsident. Det vil med meget, meget stor sandsynlighed blive afgjort i de store klassiske swingstater Florida, Ohio og Pennsylvania. Dvs. at der er masser af mulige udfald, hvor Trump bliver præsident, men alligevel taber New Hampshire. Til gengæld, vinder han staten, vinder han også de andre store swingstater, og var blevet præsident under alle omstændigheder.

Det kræver en jordskredssejr for Trump hvis han skal vinde New Hampshire, og det tror jeg trods alt ikke på. Odds ligger omring 1.25 hos andre bookmakere og hos Betfair. Klar værdi her efter min mening, men spil ikke hele opsparingen på det, præsidentvalget er noget sværere at spå om i år end normalt!

PS: For den mere risikovillige fås der gode odds (faldet fra 1.85 til 1.80) på at Hillary vinder Nevada, også den stat kan hun sagtens vinde selv om Trump ender som præsident, men jeg vil ikke lægge en analyse ud på det før der er flere troværdige meningsmålinger her (også belært af 2012, hvor meningsmålingerne ramte helt skævt i forhold til valgresultatet i denne stat). 

  • Høje odds på udvalgte kampe
  • Mange livebetting markeder
  • Stærk mobil-app
Feedback