18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Frankrig - England

Infokamp
Match center
11. juni 2012 kl. 18:00 - Fodbold, Europa - EM
Donbass Arena
Opdateret
0
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Pudsigt. Som regel overtippes England, men denne gang synes det modsatte at gøre sig gældende. I hvert fald til dels: Oddset på Frankrig er temmelig meget for lavt.

Jeg er enig i at Frankrig skal være (smal) favorit i denne kamp. Holdet er ubesejret i de seneste 21 kampe (herunder en 2-1-sejr over England på Wembley i november 2010), og selv den ellers generelt underpræsterende offensiv har imponeret i EM-testopgørene.

Men man skal ikke afskrive englænderne. Vel er de skadessvækkede (og karantæneramte), men de kan stadig stille et solidt hold og kommer med testsejre over Norge og Belgien (begge på 1-0).

Uafgjort er ikke et urealistisk udkomme, og der er nok en smule værdi i oddset (3,15 hos Unibet og Danbook). Jeg har dog valgt at smide min indsats efter et specialspil: Diarra til at begå flere frispark end Parker eller samme antal (se særskilt analyse).

Jeg har også kigget på chancen for en målfattig forestilling. Et sandsynligt udfald eftersom Hodgsons England som udgangspunkt spiller defensivt og (især uden karantæneramte Rooney) temmelig fantasiforladt. Og Frankrig har ganske vist lige smækket fire bolde i kassen mod Estland, men et engelsk betonforsvar er nok en anden sag. Desuden vil landstræner Blanc (er også organisationsglad) næppe oversatse i denne kamp mod den anden gruppefavorit.

Men oddsene frister ikke, hverken for 0-0 eller fx under 2,5 mål. Hvis Ribéry og Benzema er i hopla, kan alt ske. Og i den anden ende kan en muligvis formsvag Mèxes i midterforsvaret (og ditto med Evra på venstrebacken) blive et problem – fx over for hurtige Young. OPDATERING: Desuden ser det ud til Hodgson stiller med en mere fremadrettet og mobil offensiv end der ellers var lagt op til.

CHANCEVURDERINGER
1X2: 38-32-30
Over/Under 2,5 mål: 35-65

DIARRA-TIP

http://www.betxpert.com/ekspert/tips/frankrig-alou-diarra-england-scott-parker-begaar-flest-frispark-diarra-eller-samme-antal 


FRANKRIG
Læs mere om holdet: http://www.betxpert.com/em-2012/hold/frankrig

Frankrig der ellers har haft svært ved at score, har haft tur i offensiven i optakten til EM. Det er blevet 3-2 over Island (hvor Frankrig, med en reservespækket opstilling, var bagud 0-2), 2-0 over Serbien og 4-0 over Estland.

Især centreforward Benzema og venstrekant Ribéry har været i hopla – men der har også været fine indsatser af indskiftere som Giroud og Menez – førstnævnte lagde med en hælaflevering op til sidstnævntes mål mod Estland.

Defensiven (der generelt er vældigt solid: kun 4 indkasserede mål i 10 kvalkampe) har kun lukket de to islandske mål ind, men kunne – især pga nogle blundere af Mèxes – godt have indkasseret flere, herunder mod Estland.

Frankrig er nu oppe på 21 kampe i træk uden at tabe (15 sejre og en samlet målscore på 36-9).

SPILLESTIL
Træner Laurent Blanc eksperimenterede temmelig meget i EM-kvalifikationskampene og de sideløbende træningskampe: 4-3-2-1, 4-2-3-1, 4-4-2... Så sent som i 27/5-opgøret mod Island startede Frankrig i en meget offensiv 4-3-3-formation uden deciderede defensivfolk på midtbanen.

Men i seneste træningsopgør, 2-0 over Serbien og 4-0 over Estland, var Blanc tilbage til den formation han brugte i den succesrige udekamp mod Bosnien i september 2010 (som han kalder sin ”reference-kamp”).

Med formation mener jeg ikke specifikke spillere (for i Bosnienskampen manglede idealstarterne Nasri og Ribéry), men den taktiske opstilling. Og den er: 4-3-2-1

Altså med én centreforward og bag ham to kanter der kan og vil gå ind i banen. Bakket op af tre midtbanespillere der alle kan rydde op, men som også kan fordele bolden på konstruktiv vis (det gælder i hvert fald to af de tre, og muligvis alle tre).

Dermed løser Blanc de umiddelbare problemer i truppen. Nemlig at der (ud over den uerfarne Martin og til dels Valbuena) mangler folk der kan og vil udfylde rollen som centralt liggende, offensiv kreatør. Samt at han i Ribéry, Nasri og Malouda har tre stærke personligheder og fremragende spillere der alle helst har kanten som udgangspunkt. I 4-3-1-1-formationen trækkes Malouda en tand tilbage og spiller altså lidt mere centralt og defensivt end han generelt gør. Ikke hans yndlingsposition, men han gør det godt på pladsen – og så får han spilletid...

Blanc går meget op i at organisationen er på plads, at midtbanen er kompakt og defensiven solid. Det ses af kvalifikations-målscoren (15-4 i 10 kampe) – men samtidig giver han gerne frie hænder i offensiven til Ribéry og Nasri, og der er også mulighed for at de to backs kan gå med frem.

TRUPNYT
Frankrig er taget til EM uden den skadede højreback Sagna – men har kompetente afløsere i Debuchy og Réveillère. De seneste testkampe tyder på at Réveillère får starttjansen.

I midterforsvaret har Méxes ikke set alt for overbevisende ud i testkampene, men det er sandsynligt at træner Blanc alligevel vælger ham som starter (frem for Arsenals Koscielny). Pga hans rutine, og fordi han og Rami er vante til at spille sammen – de var det foretrukne par i EM-kvalifikationen.

Cirka samme argumentation for venstrebacken: Her har Clichy vist bedre form end Evra, men sidstnævntes rutine gør nok at Blanc holder fast i ham som starter.

På den defensive midtbane er førstevalget som oprydder, dygtige M'Vila, tvivlsom. Han missede testkampen mod Estland pga en forstuvet ankel og var først tilbage i træning lørdag (en anden defensiv-midtbanemand – Matuidi – er også tvivlsom, men han er at regne som reserve). Det er sandsynligt at Blanc vælger at starte at med høje og fysisk stærke (men boldmæssigt mere begrænsede) Alou Diarra som oprydder.

Bud på Frankrigs opstilling: 4-3-2-1
Lloris – Réveillère (Debuchy), Rami, Mèxes, Evra – Cabaye, Diarra (M´Vila), Malouda – Nasri, Ribéry – Benzema


ENGLAND
Læs mere om holdet: http://www.betxpert.com/em-2012/hold/england


England har haft en skadespræget optakt til EM, men har alligevel hentet to nydelige sejre: 1-0 ude over Norge og 1-0 hjemme over Belgien.

Cifre der på fin vis fortæller historien om dette engelske hold: temmelig solidt defensivt og temmelig inspirationsforladt i offensiven (selv den norske landstræner ”Drillo” løftede på sine øjenbryn over den manglende engelske kreativitet).

SPILLESTIL
Den nye landstræner Hodgson (trådte først til 1. maj; Capelli havde sagt op 8. februar) er tilhænger af et godt defensivt udgangspunkt. Holdet står ofte dybt på banen og afventer modstanderens træk, mens det er et must at man spiller meget direkte, når man får fat i bolden. Derfor er han også glad for at benytte en stor og stærk angriber der kan rage en masse bolde til sig.

Pladsen som targetman helt fremme blev som udgangspunkt udfyldt af store Andy Carroll, men de seneste meldinger i engelske medier går på at Man Uniteds Danny Welbeck har presset sig foran - han er også en fysisk stærk spiller (omend ikke så stor som Carroll), men er hurtigere og teknisk klart bedre end Carroll.

Rollen som hængende angriber er nok Rooneys når han kan være med fra tredje gruppekamp. Men hvad med de to første kampe? Her ser det – at dømme efter træningskampene (fx mod Norge hvor han scorede og i det hele taget gjorde det nydeligt på pladsen) – ud til at venstrefløj Ashley Young får rollen som støtte-angriber.

Forsigtighed har typisk kendetegnet de hold Hodgson har trænet. Men ved siden af en hårdtarbejdende central midtbane, vil der nok også være to hurtige fløje (dog muligvis/nok med hårdtarbejdende Milner og Downing i stedet for mere artistiske Walcott og Oxlade-Chamberlain) – bakket op af to angrebsdygtige backs.

TRUPNYT

England har en lang fraværsliste – diverse spillere der ikke kom med til EM pga skader. Herunder midtbanefolkene Lampard og Barry samt midterforsvarer Cahill.

På den defensive midtbane er der dermed reelt kun én mulighed (medmindre Hodgson vil benytte den fleksible, men unge forsvarer Phil Jones): Scott Parker. Altid hårdtarbejdende og typisk rigtigt god til at erobre og fordele boldene. Han har dog ikke været ret god for Tottenham i 2012 – og har desuden været plaget af et akilles-problem op til slutrunden. Han skulle dog kunne spille.

I midterforsvaret var der lagt op til at Chelsea-makkerparret Terry og Cahill skulle have ansvaret under EM, men efter sidstnævntes afbud, ser tjansen som Terrys makker ud til at gå til Manchester Citys Lescott. Også en stærk forsvarer – og han har gjort det fint i de seneste testkampe. Det er dog værd at bemærke at både Lescott og Terry helst spiller i venstre side af midterforsvaret; det ser ud til at det bliver Terry der tager den uvante tjans som højremand.

I angrebet mangler Rooney i de første to gruppekampe. En klar svækkelse selv om hurtige Young gør det glimrende i rollen som hængende angriber: holdet ville være stærkere med Young på venstrekanten og Rooney på banen i angrebet.

Reserveangriber Defoe er i øvrigt vendt tilbage til EM-lejren efter en kort tur tilbage til England for at bisætte faderen der døde i sidste uge.

OPDATERING: Rollen som centreforward ser - ifølge engelske medier - ud til at gå til Welbeck, ikke til Carroll. Det giver England mindre saft og kraft i luftspillet, men til gengæld er der noget mere fart og teknik i offensiven.

OPDATERING: Ifølge Sky Sports får Oxlade-Chamberlain en startplads i aften, på venstrekanten - dvs i stedet for Downing. I givet fald en meget interessant satsning af den ellers konservative Hodgson. Oxlade-Chamberlain er et stort talent og har en del flere tricks i lommerne end den lidt kedelige Downing.

Bud på Englands opstilling: 4-4-1-1
Hart – Johnson, Terry, Lescott, Cole – Milner, Parker, Gerrard, Oxlade-Chamberlain – Young - Welbeck

  • Høj tilbagebetaling

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

I morgen
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
14:00 Ryan Thomerson - Jack Bradford: 1
1,53
Placer Bet
Søndag 26. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
11:00 Carlos Alcaraz Grand Slam titler 2024: : O Grand Slam titler
3,25
Placer Bet
11:00 Antal Grand Slams Novak Djokovic: : 0 sejre
2,70
Placer Bet
11:00 Jannik Sinner antal Grand Slams 2024: : 1
1,72
Placer Bet
20:45 Frosinone - Udinese: Under 2,5 Mål
1,90
Placer Bet
Mandag 27. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Falcons - Complexity (Turnering H2H): 2
1,83
Placer Bet
21:00 NaVi - MOUZ (Turnering H2H): 2
1,90
Placer Bet
Torsdag 6. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
12:00 Flest mandater uden EPP og S&D: Identitet og Demokrati (ID)
2,38
Placer Bet
Fredag 7. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
23:55 DK's trup: Udtaget: Jacob Bruun Larsen
10,00
Placer Bet
Fredag 14. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Kommer med i den engelske EM-trup: Kalvin Phillips
2,00
Placer Bet
21:00 EM 24 - når finalen: ☆ Skotland ☆
101,00
Placer Bet
21:00 Gruppe C-special: Danmark går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 Gruppe D-special: Holland går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 EM24: går videre fra gruppen: Slo, Slk, Kro, Sch, Ser, Hol, Rum, Tyr
1,70
Placer Bet
21:00 Går videre: Italien
1,55
Placer Bet
21:00 Udtages til Englands EM-trup: Ollie Watkins
1,40
Placer Bet

Kommentarer

Feedback