18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Eurovision 2022: Sverige - Tips & Spilforslag

10. maj 2022 kl. 21:00 - Eurovision 2022
30. mar. 2022 kl. 22:08 (Opdateret 28. apr. 2022 kl. 11:28) 30/03
335
+2
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DK
SELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT | 18+
Kommentarer (4)

Eurovision 2022 - Lidt tanker om favoritterne og bud på årets vinder

Chance: 21%
Betvalue: 126,00%
Spilbar ned til odds: 4,76
Bet365 Spil nu hos Bet365

Så skal vi til det igen; Eurovision (2022). Lokation: Torino, Italien. Dato; Fra 10.maj 2022

Eurovision er historie

Musik/Underholdning når det er bedst..og værst vil nogle mene. Et sammensurium af sangstemmer og performances der hver især forsøger at skille sig ud fra mængden og herfor resultatet ofte netop ender med at være en fantastisk blanding af musik og live-optrædelser.

Eurovision er en kæmpe oplevelse at se live, men også fra lænestole og sofaer er Eurovisionen en årlig og traditionsrig oplevelse, der demografisk kan samle næsten alle aldersgrupper og alt lige fra enlige, par, familier, Eurovision fangrupper og LGBT+ samfund. 

Det er stemme-politik, det er ekstravagance og kitch. Det er verdens største sang konkurrence og noget jeg gerne vil slå på tromme (pun intended) for i sportsbetting øjemed.

Selvom der disse år er op til 40 deltagerlande, så viser historien at der typisk er 2-3 favoritter som kæmper om trofæet. Selvom de to semifinaler giver et fingerpeg før finalen, så bliver stemmerne fra semifinalerne først offentliggjort efter finalen og der er længere mellem overraskende vindere.

Udbredelsen af diverse musiktjenester har taget til de senere år og eftersom reglerne også er blevet løsnet op i forhold til udgivelser og afspilmninger, er der i dag blevet rig mulighed for at markedsføre de forskellige bidrag så snart de enkelte lande har fundet lige præcis deres bidrag til konkurrencen. Og man skal ikke tage fejl at vigtigheden af netop markedsføringen, da et bidrag kan stå og falde med den omtale der skabes af og om kunstneren før finaledagen.

Hvordan findes et lands bidrag - og hvad har det at sige for en Sportsbettors synsvinkel?   

I forbindelse med udvælgelses-processen af et bidrag er det (stort set) op til landene selv hvordan de sammensætter sangvalg/kunstner og fremførelse. Nogle lande vælger på forhånd en kunstner, som så synger et par numre, hvorefter enten befolkningen, en faggruppe eller en blanding heraf udvælger vindernummeret. Andre lande afholder en nogenlunde 'åben' konkurrence (som vi gør i Danmark) hvor forskellige artister er udvalgt af det statslige selskab (DR) og vinderen findes fra sms- og telefonstemmer. Andre lande igen går så skridtet endnu videre og har musikfestivaller eller ligefrem månedslange udvælgelser med kvartfinaler, semifinaler og en endelig finale hvorigennem en vinder findes til at repræsentere landet*.

Jeg kunne skrive timevis om forskellige 'tekniske' indgangsvinkler i forbindelse med stemmeafgivelses-procedurer der førhen har været meget givende gennem tiderne i forhold til at lave mønt på Eurovisionen, men det kan gemmes til en anden gang. Lad os i stedet kigge på årets (indtil videre) 3 store favoritter.

Årets favoritter ifølge Betfair børsen pr 30.03.22 22.07 hrs; Ukraine (odds 2.70), Italien (odds 4.30), Sverige (odds 7.40). 

Ukraine

Ja.. lige netop Ukraine. De vandt i 2004 med Ruslana's "Wild Dances" og igen i 2014 med Jamalas "1944". Kan de så gøre det igen? Ganske kort, så er svaret; Måske. Bør de vinde?Nej, det mener jeg ikke. For vinder de, er det ikke af musikalske, men politiske grunde.  Oprindeligt havde Ukraine valgt Alina Pash til at repræsentere sig i år.

Hun vandt det nationale grand prix, men eftersom hun trak sig - af hvad vi kan referere til som 'politiske grunde' - har den ukrainske broadcaster valgt runner-up; Kalush Orchestra og deres "Stefania" bidrag til at repræsentere sig i Torino. Kalush Orchestra vandt godt nok den ukrainske televote, men blev som sagt 'runner-up' eftersom fagjuryen havde dem helt nede på en tredjeplads. Det tager jeg også som et lille rødt flag.

På trods af ovenstående, så er Ukraine pt favorit hos alle bookmakerne og eftersom bookmakerne sætter odds baseret på folks indskud, så kunne det umiddelbart se ud til at det europæiske folk støtter Ukraines bidrag. Eller er det et udtryk for at (vi) europæere støtter Ukraine for hvad de går igennem disse tider? Jeg er ikke i tvivl om, at det er sidstnævnte og selvom jeg håber at Ukraine og Rusland finder en fredelig løsning på den nuværende situation, så håber jeg - for Eurovisionens fremtid - at vi først og fremmest kommer til at opleve en Eurovision hvor de enkelte landes bidrag bedømmes på indlevelse, performance og talent. 

Der er mange usikkerheder hvad angår det Ukrainske bidrag. Kommer Kalush Orchestra overhovedet til at spille live (eller vil de kunne optræde med et forudindspillet 'on-tape' på skærmene i Europa). Og hvad vil det betyde for modtagelsen af bidraget. Vil de overhovedet stille op - eller vil bidraget blive trukket fra konkurrencen inden? Husk lige på; Ved flere bookmakere er indsatsen tabt, såfremt bidraget trækker sig fra konkurrencen. Ukraine skal endvidere synge som nummer 6 i den første semifinale, hvilket objektivt set er en ulempe, da mange seere ikke nødvendigvis tuner ind fra showets begyndelse. Så.. jeg ser ingen værdi i Ukraine som vindere af Eurovisionen. Hvis der er værdi, så er det værdi i at 'sælge Ukraine' til odds 2.70 på Betfairs' spillebørs. Mit bud: Top 6-10.

Italien

Mahmood & Blanco med "Brividi". De to mandlige sangere der synger på italiensk har et samspil som man kun kan tage hatten af for. De vandt SanRemo festivallen med "Brividi" og sangen er som sådan både emotionel og musikalsk et flot fremført bidrag. 

Personligt er jeg dog i tvivl om 'vi' europæere vil stemme italiensk igen-igen efter Måneskins sejr sidste år. Hjemmebane fordelen er ikke altid ja.. en fordel og selvom jeg ikke kan se bort fra en vis favoritværdighed, så er jeg ikke solgt i samme grad, som da Mahmood fik en 2.plads med "Soldi" i 2019 (efter Duncan Laurence's "Arcade").

Jeg mangler lidt 'liv'. Som et af de "5 store lande" er Italien pre-kvalificeret til Eurovisions finalen. Det er en fordel. Det er imidlertid allerede bestemt at Italien skal synge som nummer 9 i finalen. Det er ikke en fordelagtig plads. Mit bud; Top 1-3.

Sverige

Cornelia Jakobs (eller Jakobsdottor som hun retteligt hedder) med "Hold Me Closer". Jeg er solgt på den helt rigtige måde, når det kommer til Cornelia og hendes fremførelse af "Hold Me Closer". Om jeg så 'har fundet den rigtige sang på det forkerte tidspunkt' (har I hørt sangen så fanger i referencen) må tiden vise, men der er flere indikationer på, at oddset på det svenske bidrag indeholder god værdi. Violiner, Bare-fødder-performance som vi husker fra både Loreen (2012) og vores egen Emmelie de Forest (2013). Cornelia skal fremføre sit bidrag som 'næstsidste' nummer i Semifinale nr.2. hvilket objektivt set er et fordelagtigt tidspunkt og finale deltagelse bør være sikret. Mit bud: Top 1-3.

Jeg var tidligere inde på 'udvælgelse procedurerne' i de forskellige lande. Og lige præcis Sverige har med hele 4! x delfinaler, en 2.chance/semifinale aften og først herefter en reel finale brugt endda rigtig god tid på at finde et likeable bidrag. "Hold Me Closer" gik direkte til Melodifestival-finalen fra de indledende shows i Sverige og fik hurtig favorit prædikatet på sig alt imens finalebidragene blev fundet. Udover seer-stemmerne der rent faktisk havde Anders Bagge's "Bigger Than The Universe" som 1'er foran Cornelias "Hold Me Closer" til årets Melodifestival, så afgøres Melodifestivalen imidlertid også af stemmer fra fag-juryer der inviteres til at stemme.

Det er imidlertid ikke hvilke som helst fag-juryer, men juryer fra landene; Holland, Tjekkiet, Israel, Finland, Irland, Spanien, Australien og Italien, der (med)giver point. Ingen! af de otte lande havde Anders Bagge's bidrag i toppen af det 12 bidrag store finale felt. Til gengæld havde fire juryer "Hold Me Closer" som vinder af Melodifestivalen. To havde hende som runner up, en enkelt som 3'er  og en enkelt jury (Tjekkiet) gav Cornliea en 11-12 plads ud af det 12 numre store felt. Hvad siger det mig? Jo, det siger mig to ting; 1) Den tjekkiske jury må have set et andet program den aften. 2) Hold Me Closer vil gå lige i hjertet på endog mange juryer og grandprix entusiaster.

Der er selvfølgelig lang tid til Eurovisionen i Maj, men eftersom jeg tænker at oddset på Ukraine vil stige (og odds på konkurrenter som Italien og Sverige vil falde) så stikker jeg ud allerede nu.

Jeg er ramt og ser ihvertfald over 21% chance for at Eurovisionen skal til Sverige i 2023. Herfor er Sverige til at vinde Eurovisionen til odds 6 hos Bet365/Bettson/Betfair spillet herfra. Alt over odds 4.75 skal være flot. Jeg har også spillet Italien til de pt flotte 4.5, da jeg mener de to bidrag bør være væsentligt lavere ved 'kick-off' den 14.maj.

Følg af fri vilje eller følg mig for flere spilforslag på twitter; @greenstakes

  • Stort udvalg
  • Tidlige odds
  • Markedets bedste livebetting

Fremtidige tips

Kommentarer

Feedback