18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

England - Wales

Infokamp
Match center
16. juni 2016 kl. 15:00 - Fodbold, Europa - EM
Stade Bollaert-Delelis (neutral)    Felix Brych
14. jun. 2016 kl. 17:13 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 14/06
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Kommentarer (8)
Gruppe B, 2. runde – Lens.

Englænderne vil vise Bale at de også er patriotiske, men kan Rooney & Co – i sejrsnød efter sen uafgjort mod Rusland – slå de små naboer hvis Real-stjerne førte dem til sejr over Slovakiet? Jeg er fristet af få mål i et intenst Patriot Game.

DET TALER FOR ENGLAND

 • England er nr 11 på FIFAs verdensrangliste (Wales er nr 26) og er et land med stort talentmateriale. Wales er en lille EM-debutant.
 • Englænderne gik igennem kvalifikationen med maksimumpoint og vandt derefter 5 af 7 træningskampe (inkl sejre over Tyskland og Frankrig).
 • Rooney & Co spillede – med ny taktik (*1) - langt hen ad vejen godt mod Rusland og burde have vundet (bedømt på spil og antal store chancer).
 • Op til EM (slut-2015 og 2016) slog Wales i 7 kampe kun lilleputten Andorra. 2 afgjorte, 4 nederlag. Og spillede kun 1 testkamp lige før slutrunden.
 • Wales kamp mod Slovakiet var generelt på lavt niveau – slovakkerne var blot noget ringere end waliserne (der blev trætte i 2. halvleg).
 • England ligner en alvorligere modstander end Slovakiet: Bedre målmand, bedre forsvar og mere kreativitet i offensiven.
 • To Wales-idealstartere var kun indskiftere mod Slovakiet og er nok stadig ikke 100% efter deres skader: angriber Robson-Kanu og midtbanemand Ledley.
 • Wales-stjerne Bale hævder og har evt ret i at walisere som sådan er mere patriotiske end englændere, men den udtalelse har nok sat Rooney & Co op.

DET TALER FOR WALES

 • Wales vandt over Slovakiet i 1. runde. Flot, tidligt frisparksmål af Bale og – trods walisisk træthed i 2. halvleg – sejrsmål af indskifter Robson-Kanu (*2).
 • Som er en giftig joker selv om han ikke er 100% - og stedfortræderen, teknisk stærke Jonathan Williams, gjorde det godt som boldholdende provokatør.
 • Indtil træthed ramte, så spillet nydeligt ud (dog billig baggrund). Effektivt pres når slovakkerne havde bolden - og kølig boldomgang efter erobring.
 • England blev også trætte mod Rusland – og manager Hodgson begik en fejl ved at skifte satsende Wilshere ind. Ved målbehov, så ja – men ikke ved føring.
 • Den lille venstreback Rose var chanceløs mod tårnhøje Berezutski ved Ruslands scoring. I den anden ende manglede angriber Kane skarphed.
 • Wales imponerede i kvalifikationen ved at få 0-0 i Belgien og vinde 1-0 hjemme (landede dog på andenpladsen efter samme belgiere).
 • Waliserne råder over en række stærke Premier League-folk, fx Swansea-forsvarsklippe Williams og Arsenals målfarlige midtbanemand Ramsey.
 • Og Real Madrids Garreth Bale (7 kvalmål) kan på en god dag afgøre en kamp ene mand. England har ingen af helt samme kaliber.

 (*1) I testkampene på til EM forsøgte Hodgson sig med to angribere og Rooney bagved – uden større succes. Mod Rusland brugtes en 4-3-3 med to deciderede fløje og Rooney på en mere tilbagetrukket midtbaneplads hvor han gjorde det godt med teknik og overblik. Hele holdet arbejdede hårdt og pressede & stressede russerne på effektiv vis – indtil det kneb med kræfterne i slutningen af kampen. Rooney var således træt og blev skiftet ud – ind kom Wilshire der skabte nogle chancer med gode gennembrud, men som også havde nogle unødvendige boldtab der gav russiske muligheder. Det virkede som en forkert indskiftning i en føringssituation.

(*2) Normalt har Wales Robson-Kanu som frontløber, og Bale og Ramsey bagved. Men mod Slovakiet startede Robson-Kanu (havde været skadet) ude. I stedet var Bale angriber, og bagved ham lå Ramsey og driblestærke J. Williams.

CHANCEVURDERINGER

Kom gerne med input.

Der tales i bettingkredse meget om at England overvurderes, og der er da nok generelt noget om snakken. Således i den konkrete kamp her hvor Bet365 for en måned siden var i 1,73 for engelsk sejr og nu er i 1,57. Hvorfor?

Bortset fra Bale og evt midterforsvarer Ashley Williams og midtbanemand Ramsey er England spiller for spiller bedre end Wales. Men Wales har et godt udgangspunkt efter sejren over Slovakiet, og at englænderne viste flot spil mod Rusland var da fint, men de vandt altså ikke…

Betyder det at der er værdi i Wales (man kan få odds 7 for sejr og 2,55 for X2 hos 888Sport og Unibet)? Jeg ved det ikke.

Måske er det bedste spil Under 2,5 mål til odds 1,82 hos TonyBet (steget fra 1,63). Wales vil nok spille defensivt, og englænderne var uskarpe mod Rusland. Og begge hold vil kæmpe stenhårdt for at stresse boldholderen. Jep, der er farlige frisparksskytter på begge hold (Bale, især – men også fx Englands Dier), men målmændene er også bedre end Slovakiets. Værdi? Jeg er fristet, men i tvivl.

TRUPNYT

De vigtigste skader & tvivl skulle være nævnt ovenfor (der kan dog ske ændringer de næste par dage). Bemærk også: Hos England er normalstarter Henderson ikke i topform efter sin skade – og han spillede ikke mod Rusland. Med Dier og Alli kan man dog mene at der ikke er så stort behov for Henderson.

Bud på opstillinger

England: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Dier – Alli, Rooney – Lallana, Kane (Vardy), Sterling

Wales: Hennessey – Chester, A. Williams, Davies – Gunter, Edwards (Ledley), Allen, Taylor – J. Williams (Robson-Kanu), Ramsey – Bale

Kilder: football365.fr, uefa.com, sportinglife.com, walesonline.co.uk

 

Se også EM-optakten:

England: http://www.betxpert.com/em-2016/hold/england

Wales: http://www.betxpert.com/em-2016/hold/wales

Kommentarer

Feedback