18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Under 5,5 røde kort

11. juni 2021 kl. 18:00 - EM 2020
6. jun. 2021 kl. 23:06 (Opdateret 11. jun. 2021 kl. 07:41) 06/06
330
+1
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Chance (Over-Under): 58-42%
Betvalue: 126,00%
Spilbar ned til odds: 2,38
Danske Spil Spil nu hos Danske Spil
Der er meget der tyder på en fair spillet slutrunde med få røde kort, men det er som om markedet overreagerer på effekten af VAR. Især Danske Spil ligger helt skævt i forhold til resten af markedet.

For spillet:

 • Ved EM 2016 (51 kampe), EM 2012 (31 kampe) og EM 2008 (31 kampe) blev der uddelt tre røde kort pr. slutrunde. 
 • Ved VM 2018 (64 kampe) blev der uddelt fire røde kort. Det er interessant for spillet, fordi det var første slutrunde med brug af VAR-teknologi.
 • I de 262 kvalifikationskampe til EM 2020 er der uddelt 22 røde kort, hvilket svarer til 0,084 rødt kort pr. kamp eller 4,28 røde kort pr. 51 kampe (hvad der svarer til en hel EM-slutrunde).*
 • Nogle af de hold med flest gule og røde kort i kvalifikationen som fx Moldova, Letland, Armenien, Rumænien etc. er ikke kvalificeret til EM, så dette må trække gennemsnittet ved selve EM ned i forhold til kvalifikationen.**
 • Muligheden for op til fem udskiftninger pr. hold pr. kamp giver større mulighed for at skifte en spiller ud, hvis han får et tidligt gult kort i en kamp og dermed er i øget karantænefare.

Imod spillet:

 • De mindre hold kan sagtens overraske og pludselig stå med et rigtigt fint resultat (en føring eller uafgjort) mod et bedre hold, hvilket kan øge chancen for et rødt kort, da de så vil bruge alle midler for at holde fast i resultatet. ​​​​​​​​​​​​​​Især i første spillerunde er der en øget risiko for røde kort; her er der muligvis størst chance for at overraske mod et bedre hold, der måske ikke er helt oppe i gear endnu. 
 • ​​​​​​​Et hold som fx Nordmakedonien har fået en del kort i kvalifikationen og spillerne her kan sagtens kollektivt tabe hovedet og få et eller to røde kort i de tre gruppekampe, hvilket kan være med til at tabe spillet for os.
 • ​​​​​​​Dette kan selvfølgelig også ske for de større hold som der er kæmpe pres på, hvis det ikke lige går som forventet.

* Dette er langt lavere end kvalifikationerne til henholdsvis EM 2016 (46 røde kort i 268 kampe), EM 2012 (45 røde kort i 248 kampe) og EM 2008 (47 røde kort i 306 kampe). Argumentet er relevant fordi det jo er mange af det samme hold der skal spille til EM.
** Faktisk står de 24 deltagende lande kun for otte af de 22 røde kort i kvalifikationen. Og dem har de så fået over otte-10 kampe, men ved EM forventes de at få langt færre kampe; Nordmakedonien (et rødt kort i kvalifikationen), Ungarn (et rødt kort) og Slovakiet (to røde kort) forventes kun at få de tre gruppekampe. Rusland (et rødt kort) og Ukraine (et rødt kort) forventes at få fire kampe og endelig forventes Spanien (et rødt kort) og Tyskland (et rødt kort) at få fem-syv kampe. 
Så hvis man er i det flinke hjørne og siger at de hold der ved EM stod for de otte røde kort i kvalifikationen kun skal spille halvdelen af det antal kampe ved slutrunden (det er nok tættere på 40%), så siger prognosen at de får lige knap fire røde kort ved EM.


Hvad bliver der givet rødt kort for?
​​​​​​​
- Når man fratager en modstander en oplagt scoringschance, fx.en "nødbremse" eller forsætlig "handball" i feltet.

- Når man begår et groft frispark og har et gult kort i forvejen.
- Når man begår et meget groft frispark.
- Når en spiller slår, sparker, spytter, nikker en skalle osv. 
- Groft sprogbrug, fx nedsættende og racistiske udtryk.
​​​​​​​- Groft brokkeri til dommeren.


Lidt tanker om VAR, "omission bias", gule kort mm. 
Det er som om der lidt er en moderne skrøne om at VAR skulle give flere gule og røde kort (rationalet er at man skulle opdage og dømme flere forseelser med VAR end men har gjort tidligere), men jeg kan ikke finde noget der bekræfter dette, tværtimod; Tidligere har der helt sikkert været givet en del gule og røde kort som var lige på grænsen og hvor det var en vurderings sag fra dommerens side, som så valgte at give et kort. Men i dag venter dommeren typisk på at situationen er afviklet og tager sig derefter god til til at konferere med linje- eller VAR-dommerne for at nå frem til “den objektivt korrekte” kendelse. Det kan således stort set ikke lade sig gøre for en dommer at afvente efter en mulig forseelse for derefter at fløjte spillet dødt, kommunikere med VAR-vognen og derefter komme til at uddele et “forkert” kort, som aldrig skulle have været givet.
Dvs. at i dag bliver der ikke givet “for mange” kort, som der gjorde tidligere (selvfølgelig kan der være undtagelser til dette). 

På samme måde kan en dommer i dag heller ikke komme til at dømme en scoring der skulle have været underkendt, fordi bolden ikke har været inde over målstregen, da man har udviklet en teknologi der har fjernet dette problem.
For god ordens skyld skal det nævnes at det jo ikke er sådan at dommeren SKAL bruge VAR-dommernes hjælp eller er tvunget til at rette sig efter det de kommer frem til.   

Det ligner klart en tendens at de kvalificerede hold er blevet mere disciplinerede og får færre røde kort i forhold til tidligere. Dette gælder både ved EM og VM.
Siden VM 2006 har antallet af røde kort/udvisninger været faldende for hver slutrunde. Jeg har ikke en 100% skudsikker forklaring på dette, men jeg vil tro at holdene simpelthen er mere disciplinerede og bedre coachet i dag end de var tidligere, og ligesom man jo også har mere og bedre viden omkring taktik, “analytics”, træning, kost, ernæring, søvn, restitution, skader, genoptræning osv. i dag, er man også blevet klogere og mere bevidst som spiller og træner om at undgå hasarderede frispark og risikere dumme karantæner.

Vi ser også forsvarsspillere i dag have meget fokus på at holde begge arme omme bag ryggen når modstanderen afslutter eller lægger en aflevering ind i feltet; det er simpelthen noget man lærer allerede som ung spiller.
De ca. to sæsoner hvor man har anvendt VAR i Champions League er der heller ikke blevet uddelt flere røde kort end tidligere.


“Omission bias” er det fænomen at en dommer undlader at dømme fx et straffespark, fordi hjernen opfatter det som at det får større konsekvenser at dømme noget end at undlade at dømme noget.

Det er indirekte det samme der i mange år har givet en eller anden form for hjemmebanefordel, da det har haft større konsekvenser for dommeren i situationen fx. at dømme et straffespark imod FC Barcelona på hjemmebane foran et piftende publikum, end ved at undlade at dømme det og så efterfølgende tage den noget mindre intimiderende diskussion med udeholdets spillere. 
Dette har VAR jo stort set fjernet, da dommere i dag helt legitimt kan vente til en situation er spillet helt til ende og spillet er dødt. Herefter kan han kommunikere med sine linjedommere, VAR-dommerne og han kan selv vælge at se situationen (kun udvalgte) igennem og derefter træffe en beslutning. Spillerne er bagefter mindre tilbøjelige til at diskutere hvad der er blevet dømt, da de jo godt ved at de for det første alligevel ikke kan påvirke dommeren og at han desuden har et bedre grundlag for at vurdere situationen end de har.

VAR er et rigtig godt værktøj til at fange forseelser som offside og "handball" og det har helt klart givet flere straffespark og annullerede mål end tidligere (bare spørg Timo Werner...). Men det er forseelser der oftest ikke giver rødt kort.

Odds:
Danske Spil ligger klart over markedet med odds 3,00.
Bet25 ligger i odds 2,55 for spillet og har derfor også værdi.
Bet365 ligger i odds 2,00 for "under 6" (3-vejs: under 6 - præcis 6 - over 6)

Alternative linjer:
Onsidebetting har en linje der hedder under 6,5 røde kort til odds 1,83 (cv: 60%).
Danske Spil har også en linje der hedder under 7,5 røde kort til odds 1,65.

Du finder spillet her:

Danske Spil > EM 2020 Vinderspil > Røde kort i turneringen O/U 5,5

 • Høje odds på udvalgte kampe
 • Mange livebetting markeder
 • Stærk mobil-app
Feedback