18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Bedste skuespillerinde i drama: Frances McDormand

8. januar 2018 kl. 01:00
1. jan. 2018 kl. 14:07 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 01/01
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (1)
Chance: 44%
Betvalue: 105,60%
Spilbar ned til odds: 2,27
Rigtig/forkert:
Bwin Spil nu hos Bwin
Frances McDormand leverer en sand tour de force i sin film. Konkurrenterne er stærke, og McDormand gider næppe ”sælge sig selv” til voterne, men få bærer en film så godt, som McDormand gør det i Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

DERFOR SKAL DU SPILLE DEN:

 • Rollen i Three Billboards Outside Ebbing, Missouri virker som skræddersyet til Frances McDormand, der både kan vise drama- og komedieaspektet i filmen.
 • Det er også en oplagt award-rolle: hun kommer hele følelsesregisteret igennem, hun bærer på en stor sorg, hun leverer monologer. Præstationen har alt.
 • Hun leverer en sand tour de force i filmen, og selvom hendes rolle til tider kan være usympatisk, formår hun stadig at fange publikum hele vejen igennem.
 • Frances McDormand er en enestående skuespiller, og narrativen virker til at gå på, at hun ikke får nok anerkendelse: det kan blive en fordel her. *

DET SKAL DU HOLDE ØJE MED:

 • McDormand er ikke interesseret i at ’sælge sig selv’. Hun tager ikke selfies, dukker op i denim-tøj til awardshows og så videre. Præstationen skal sælge. **
 • Det er én af de stærkeste kategorier ved årets Golden Globe: Meryl Streep er elsket i Globe-sammenhæng, og hendes præstation i The Post er ganske solid. ***
 • Sally Hawkins er nok den stærkeste konkurrent. Hun er helt forrygende i The Shape of Water, hvor hun spiller overbevisende – og så er hun stum. ****
 • Golden Globe er det første, større award-show, så der er ikke nødvendigvis mange indikationer på, hvordan award-sæsonen kommer til at gå. 

Argumenter i kursiv: De elementer jeg mener oddsætterne/markedet især overser/fejlvurderer.

OM ODDSET:

2,4 – Bwin

2,37 – Bet365

2,35 – Danske Spil

2,33 - Jetbull

Jeg har Frances McDormand som smal favorit (44 %) foran Sally Hawkins (42 % - værdi hos Unibet, 888sport og LeoVegas)

OM FILMEN:

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri handler om en mor (Mildred), hvis datter blev voldtaget og myrdet. Men politiets efterforskning går noget sløvt, hvorfor den fandenivoldske Mildred køber tre billboards og placerer dem lige ved byporten, hvilket vækker harme i den lille by.

OPTAKT:

En optakt er lige på trapperne.

NOTE:

* = Hvis narrativen om at hun ikke får nok anerkendelse spreder sig, kan det få en forstærkende effekt, hvor hun pludselig får meget anerkendelse.

** = Det er noget af en bet i det her selskab. Der er meget lidt tvivl om, at HFPA godt kan lide, at der charmeres lidt for dem, og Frances McDormand gider næppe det spil. Hun dukker op til showt – guderne må vide, om hun tager en kjole på – og så smiler hun, når kameraerne finder hende. Måske. Meryl Streep er bedre i det spil, og Sally Hawkins fremstår ekstremt sympatisk, når hun med stor passion taler om hendes rolle i The Shape of Water.  

*** = Meryl Streep hun forstår at spille award-spillet til fulde. Hun er en dygtig skuespillerinde, men hun har trods alt 8 Golden Globe-priser.

**** = Hendes karakter lever et ret rutinepræget liv med et fast ritual hver dag, før hun tager på arbejde. Hun arbejder som rengøringsdame i en regeringsbygning, og her møder hun en dag ’The Asset’, der er en spøjs menneskeagtig fisk. de indleder et romantisk forhold (tænk på det som et andet take på ’Beauty and the Beast’), men hun er stum, og kan kun kommunikere med tegnsprog, kropssprog og meget mere. Det giver Sally Hawkins en fabelagtig mulighed for at vise sit store repertoire i Guillermo del Toros flotte film.

Et relevant link kan være dette fra Metacritic, der viser hvordan award-sæsonen er gået indtil videre. I skrivende stund har McDormand hentet 11 priser, mens Hawkins har vundet 9 gange.

 • Stort spiludbud
 • Fremragende livebetting-sektion
 • Stærk mobil platform
Feedback