Annonce
8. december 2016 kl. 19:00 - Fodbold, Europa - Europa League
Arena Nationala
2. maj. 2018 kl. 16:19 02/05

Kommentarer (11)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance (1-X-2): 34-27-39%
Betvalue: 102,00%
Spilbar ned til odds: 2,94
Rigtig/forkert:
Bet365 Spil nu hos Bet365
Gruppe E, 6. runde. Roma har intet at spille for. Den slags får mig til at kigge op for spil imod italienske hold. Hvis romerne 'gider', ja så kører de Astra Giurgiu over, men træner Spalletti har udeladt flere stamspillere.

DERFOR SKAL DU SPILLE DEN

  • Et italiensk hold uden noget at spille for... mod en modstander med alt at spille for... behøver jeg sige mere...
  • Roma-træner Luciano Spalletti har annonceret kraftig rotation og har også ladet adskillige stamspillere bliver tilbage i Rom.
  • Astra Giurgiu har vist sig skarpt spillende i denne ellers vanskelige EL-gruppe. Holdet er godt organiseret, og spillerne kæmper for hinanden.

DET SKAL DU HOLDE ØJE MED

  • Der er reelt kæmpe klasse-forskel på disse to hold. Gider Roma, kan de formentligt køre Astra Giurgiu midt over.
  • Astra Giurgiu er forsvarende rumænsk mester, men spillertruppen er markant svagere til denne sæson.
  • Hvor meget skal man lægge i den formodede motivations-forskel? Det kan jo også tænkes, at Roma-reserverne gerne vil vise, hvad de kan?

Argumenter i kursiv: De elementer som jeg mener odds-sætterne/markedet især overser/fejlvurderer.

Spil-form: Take the money and run, fristes jeg til at sige... Danske Spil er helt fremme i skoene med odds 3,13 på 1-tallet og Astra Giurgiu-sejr, og det tilbud er for godt til at lade ligge (til sammenligning er bedste Asian-bookie nede i 2,88). Årsagen er naturligvis Danske Spils enorme mængde af uuddannede bettorer, der helt indlysende bare ved, at den vinder Roma sgu' da bare uden nogen som helst problemer... På det lidt mere seriøse niveau - der er ingen grund til unødvendige spekulationer omkring spil-form. Ingen handicap-linier, men Astra Giurgiu-sejr 'lige på', tak. 

Odds-udvikling: Ikke overraskende har Asian-markedet været konstant faldende på Astra Giurgiu-sejr, og det regner jeg bestemt med vil fortsætte op til kamp-start. Jeg kan tage fejl, men jeg tror de tunge asiatiske syndikater vil mene fortsat værdi på Astra Giurgiu (og det på rumænerne til 2,88 og ikke til Danske Spils 3,13, forstås... ;-)

Bedste betaling for 1-tallet på sejr til Astra Giurgiu: Odds 3,00 hos Be365.

Europa League, gruppe E: Den store forhånds-favorit i gruppen, Roma, ér med 11 point for fem kampe sikker på både videre kvalifikation og gruppens førsteplads, mens bundproppen Plzen med med kun tre point er uden chance for at gå videre. Andenpladsen står mellem Astra Giurgiu, der har syv point, og Austria Wien, som har fem.

Austria Wien spiller ude mod Plzen i et opgør, som ikke er helt så ligetil at blive klog på - normalt ville jeg pga. hjemmebanen holde tjekkerne som svage favoritter, men de har ikke noget at spille for, så... - mens Astra Giurgiu spiller hjemme mod Roma. Lykkes det ikke for Austria Wien at vinde over Plzen, vil Astra Giurgius foreløbige syv point række til videre kvalifikation uanset resultatet mod Roma. Det interessante er imidlertid, hvad der sker, hvis Austria Wien tager tre point mod Plzen. I så tilfælde skal Astra Giurgiu vinde over Roma, vil de videre til forårets cup-fase. Det, fordi Austria Wien qua en 3-2-sejr i Rumænien og et 1-2-nederlag hjemme til Astra Giurgiu indbyrdes vil være bedst af de to på flest indbyrdes udebane-mål. Altså, vinder Austria Wien i Tjekkiet, så skal Astra Giurgiu også vinde over Roma. Uafgjort eller nederlag gør uanset resultatet mellem Plzen og Austria Wien ingen forskel for Astra Giurgiu.

Mine tanker & vurdering: Tjae, hvad er der at sige...? Vi har et italiensk mandskab uden noget at spille for - ikke kun den videre kvalifikation, men også førstepladsen i gruppen er sikret for Roma - på udebane mod en 'ukendt' modstander, der godt nok ikke imponerer hverken navne- eller spille-mæssigt, men til gengæld har alt at spille for... og nu er ingen vel i tvivl om, hvor jeg vil hen...

Så til sagen. Jeg er på et punt direkte på Astra Giurgiu-sejr, og det er jeg bestemt ikke, fordi jeg mener, rumænerne er et bedre fodbold-hold end Roma. Hvad jeg så til gengæld gerne vil bide spids på, er at motivations-forskellen skal flytte rigtigt mange procenter. Det store spørgsmål i seriøs betting-sammenhæng er så, hvor mange procenter, der rent faktuelt skal flyttes, for motivation eller ej, mange reserver eller ej, så er Roma stadig favoritten i opgøret, og det italienske mandskab er rigeligt stærkt nok til (hvis de gider) at lave en rundbarbering af Astra Giurgiu. Med det på plads, er spørgsmålet, om det kommer til at ske? Det er pladask umuligt at svare på, men jeg vil gerne postulere, at det modsatte, en totalt livløs og motivationsløs Roma-indsats, lige så nemt kan indtræffe.

Og så er vi tilbage ved sagens kerne - chancerne. Man kan være enig eller uenig i min procent-vurdering, men jeg har for mange gange set italienske mandskaber underpræstere i opgør som disse til, at jeg kan modstå fristelsen til at punte på Astra Giurgiu-sejr. Det også selvom der er størst sandsynlighed for, at bettet går i havnen. Men odds er pænt gode, mildest talt, så jeg tager chancen.

Kampen spilles ikke på Astras normale hjemmebane, det lille halvprimitive Stadionul Marin Anastasovici, i Giurgiu, men på Arena Nationala i Bukarest, hvor holdet har spillet alle sine EL-gruppekampe.

Situation - Astra Giurgiu: Jeg skrev i en anden EL-analyse til i dag (Villarreal-Steaua Bukarest), at det er svært at blive helt klog på forholdene i rumænsk klub-fodbold, og Astra Giurgiu er et godt eksempel. Holdet vandt sidste sæson mesterskabet, og i denne er de så efter en ordentlig økonomisk åreladning og store interne problemer at finde nede på niende-pladsen i Rumæniens 14 hold store Liga I. Af nogle eksperter udi rumænsk fodbold var Astra Giurgiu for et par måneder oven i købet spået til en relativ sikker nedrykning, men så galt ser det ikke ud til at gå.

Og midt i alt dette, så har Astra Giurgiu faktisk gjort det ganske glimrende i Europa. De måtte ganske vist se sig slået af FC København i Champions League-kvalifikationen, men det er jo heller ikke fordi, københavnerne ligefrem har gjort det dårligt dette efterår, og i Europa Leagues gruppespil har Astra Giurgiu præsteret overraskende godt. Denne gruppe E har været alt andet end nem - faktisk ligner den en af de stærkeste EL-grupper - men her før sidste spillerunde har Astra Giurgiu den videre kvalifikation i egne hænder. At det så er stærke Roma, der er modstanderen, lyder selvfølgeligt ikke opmuntrende, men i det mindste kan Astra Giurgiu finde trøst i, at de i er på hjemmebane... samt måske også i at Roma ikke har noget at spille for...

Form & seneste resultater – Astra Giurgiu: Resultaterne den seneste måned for Astra Giurgiu fortæller (i kronologisk rækkefølge) om følgende: 2-2 hjemme med Dinamo Bukarest (Liga Cup - Dinamo Bukarest vandt 5-2 efter forlænget spilletid). 1-0 ude over Universitatea Craiova, 2-1 ude over Austria Wien (EL), 0-2 ude til Poli Timisoara, 1-2 hjemme til CFR Cluj, og i weekenden 2-1 ude over Voluntari

Situation – Roma: Fire point op til Juventus - det er det, der fokuseres på i Roma. Et ikke umuligt hul at lukke, for romerne har på deres gode dage klassen til på mange fronter at kunne byde Juventus op til dans. På ét punkt står Roma imidlertid klart tilbage for Juve, og det er på stabiliteten. Romas øjeblikkelige andenplads delt med Milan - og nok så væsentligt et fire points hul ned til de bagfrakommende - er vel objektivt set tilfredsstillende, og selvom man næppe vil være meget for at indrømme det i den evige stad, så er det formentligt mere væsentligt (og ikke mindst realistisk) at søge at holde de øvrige Serie A-konkurrenter bag sig end for alvor udfordre Juventus i kampen om mesterskabet.  

I Europa League har der ikke været så meget at rafle om. Generelt set har der ikke været nogen ko på isen for Roma, som reelt har været mindst én klasse over de øvrige hold i gruppen. At det så alligevel 'er gået galt momentvis' = da Roma kort før tid helt unødvendigt smed en to-måls-føring i hjemmekampen mod Austria Wien - er jo så også næsten kun, som man kunne forvente. 

Form & seneste resultater – Roma: Den seneste måneds resultater startede med, at Roma gik totalt ned i slutningen af kampen mod Atalanta, et opgør, som romerne endte med at tabe 1-2, men derefter er det gået godt: 4-1 hjemme over Plzen (EL), 3-2 hjemme over Pescara (igen noget unødvendig mis-mask, som bragte en ellers sikker sejr i fare, men de tre point kom dog trods alt i hus), og så i den forgangne weekend en på alle måder super-vigtig 2-0-'ude'sejr i lokal-derbyet mod Lazio.

Sejren over rivalerne Lazio var naturligvis velkommen, og den var overordnet set vel fortjent nok, omend Lazio bestemt havde deres chancer, og en udvisning af Lazios Danilo Cataldi gjorde arbejds-betingelserne nemmere for Roma.

Mandag venter så endnu et uhyre vigtigt Serie A-opgør, nemlig hjemme på Stadio Olimpico, hvor Milan, som Roma p.t. deler Serie A's andenplads med, kommer på besøg.

Trupnyt – Astra Giurgiu: Hatten af for træner Marius Sumudica, der ikke har haft meget at arbejde med i Astra Giurgiu, men som har fået sine tropper til at stå sammen og levere bedre og bedre, som efteråret er gået på hæld. At han oven i købet har realistiske chancer for at få sit hold bugseret videre til forårets cup-fase i Europa League, ja det er rent ud sagt opsigtsvækkende.

Mandskabs-situationen har med spillerafgange denne somme ikke været nem, men i det mindste er der (ikke længere) så mange skader i truppen. Med det sagt er to spillere, som ellers ville have været faste i start-11'eren, dog ude. De er den brasilianske forsvarer Junior Maranho samt Astras topscorer, angriberen Daniel Niculae (topscorer med blot fire mål i ni kampe, hvilket meget godt illustrerer, at det er den defensive organisation, der er i højsædet i Astra Giurgiu... nød lærer nøgen kvinde at spinde).

Trupnyt – Roma: Træner Luciano Spalletti har udtalt til pressen, at han vil benytte denne sidste Europa League-kamp i efteråret til at få prøvet spillere af og give stamspillere et hvil - ikke overraskende, da vi taler om et italiensk mandskab uden noget på spil og med en vigtig forestående Serie A-kamp på programmet. Hvad det så rent faktisk kommer til at indebære, blæser lidt i vinden. Det kan betyde et fuldstændigt rent reserve-hold fra Romas side, men det kan også blive til sådan lidt halvt/halvt og dermed et temmeligt stærkt mandskab.

Sikkert skulle det pga. skader og allerede annonceret udmelding fra Spalletti, at de bliver tilbage i Rom, dog være, at Roma til mødet med Astra Giurgiu vil være uden følgende - de tre forsvarere Federico Fazio, Kostas Manolas og Antonio Rüdiger, fire mand på midten, Daniele De Rossi, Diego Perrotti, Alessandro Florenzi og Leandro Paredes, samt holdets næst-topscorer i dette efterår med otte mål Mohamed Salah.

Det efterlader stadigt temmeligt mange ganske kvalificerede folk, og at centerforsvareren Thomas Vermaelen, der har brug for spilletid, samt den defensive midtbanemand Kevin Strootman, som står til at afsone tre spilledages karantæne i Serie A, vil starte inde, virker oplagt. Ellers er det meste et gæt, og heller ikke de italienske medier har noget klart bud på, hvem Romas start-11'er kommer til at bestå af. Mit nedenstående bud tager sigte på et efter forholdene stærkt Roma-hold, men det skal tages med et stort gran salt, da det lige så vel kan blive betydeligt mere reserve-præget.

Holdene: Mit bud på de sandsynlige start-opstillinger:

Astra Giurgiu: Silvio Lung; Cristian Sapunaru, Cristian Oros, Valentin Gheorghe, Fabricio, Takayuki Seto, Florin Lovin, Alexandru Ionita, Constantin Budescu, Felipe Teixeira og Denis Alibec.

Roma: Alisson; Bruno Peres, Thomas Vermaelen, Juan Jesus, Moustapha Seck, Gerson, Kevin Strootman, Juan Iturbe, Francesco Totti, Stephan El Shaarawy og Edin Dzeko.

Kilder: Gazetta dello Sport, Corriere dello Sport, SoccerWay og klubbernes hjemmesider.

  • Stort udvalg
  • Tidlige odds
  • Markedets bedste livebetting

Kommentarer

Feedback