Amerikansk politik: Donald Trump vinder

2. november 2016 kl. 00:00
2. maj. 2018 kl. 16:15 02/05

Kommentarer (14)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance: 40%
Betvalue: 110,00%
Spilbar ned til odds: 2,50
Rigtig/forkert:
Bet365 Spil nu hos Bet365

Som die hard Bernie Sanders fan, gør det mig ondt at skrive dette, men når det kommer til odds, er det vigtigt at man kan holde følelser ude.

Hjemmesiden FiveThirtyEight med Nate Silver i spidsen, der ved sidste præsidentvalg ramte valgresultatet i samtlige stater, giver Trump 40 % for at vinde valget. Det gør de på baggrund af en Polls-plus forecasts, der udover de aktuelle meningsmålinger, ligger en lang række andre faktorer ind. Blandt andet indregner de, at det forspring Trump fik i de seneste meningsmålinger, vil forsvinde, da det var et resulatet af det nyligt afholdte republikanske konvent.

Hvis vi kigger på deres polls-only forecast, som ikke tager højder for Trumps bump efter konventet, men dog fokusere på faktorer i de enkelte stater, så har Trump 46% chance for at vinde.

Kigger vi kun på meningsmålinger lige her og nu, vil USAs næste præsident hedde Trump med hele 55 % af stemmerne.

Uanset hvilke metode du vælger at vurdere hans chancer, så giver de en pæn Betvalue.

Hvad taler ydereligere for

  • Bookmakere og spillere undervurdere Trumps chancer for en sejr, fordi de ikke bryder sig om udfaldet. Mennesker har en tendens til at undervurdere negative udsigter og overvurdere positive udsigter. Trumps chancer bliver derfor nedspillet af oddssætterne såvel som spillerne.
  • Wikileaks har lovet at der vil komme flere leaks frem fra DNC's mailserver. Derudover har Assange sagt at der vil komme afgørende bevis frem for at Hillary er korrupt. Det kan selvfølgelig være fis i hornlygte, og er det højst sandsynligt, men alene det, at medierne vil fokusere på de kommende leaks, sætter Hillary i et dårligt lys, og tager fokus fra hendes politik.
  • Dertil kommer muligheden for at der rent faktisk er noget i det næste leak fra wikileaks.

Hvad taler i mod

  • Hillary er en fremragende deabttør og burde have nemt ved at fremstille Trumps manglende viden på en lang række områder. Indtil videre har Trump haft muligheden for at kunne gemme sig bag det store republikanske felt, og kun komme frem for at levere stikpiller, der passer perfekt ind i et Tweet.
  • Gary Johnson, præsidentkandidaten fra The Liberitarian Party, ser i øjeblikket ud til at stå til 10 % i meningsmålingerne. Selvom han i øjeblikket tager flere stemmer fra Hillary end fra Trump, kunne man frestille sig, at han vil kunne trække stemmer fra en række økonomisk konservative vælgere, der ikke kunne drømme om at stemme Trump. 
  • Trump er en loose canon, og han kunne sagtens finde på at dumme sig så meget, at selv hans mest hard core vælger vender ham ryggen.
  • Alle kandidater ved de seneste 10 præsident valg har fået en nyk op i meningsmålingerne efter deres partis konvent. Lige nu er det demokraterne tur til at holde konvent. Det er derfor at forvente at hun også vil de fremgang i meningsmålingerne efter konventet. Spørgsmålet er blot om hun kan holde fast i fremgangen.

Alt i alt mener jeg, at man undervurderer Trumps chancer - hvilket meningsmålingerne også tyder på.

  • Stort udvalg
  • Tidlige odds
  • Markedets bedste livebetting
Feedback