18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Alexander Dimitrenko - Albert Sosnowski: Sosnowski w/ point el. teknisk afgørelse

4. december 2010 kl. 21:00
4. dec. 2010 kl. 05:57 (Opdateret 27. aug. 2019 kl. 16:51) 04/12
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (3)
Chance: 15%
Betvalue: 120,00%
Spilbar ned til odds: 6,67
Rigtig/forkert:
SportingBet Spil nu hos SportingBet
Den enorme ukrainer Alexander Dimitrenko er efter længere pause på vej tilbage efter karrierens første nederlag. Han tager imod den solide polak, Albert Sosnowski, som netop har kæmpet om en vm-titel.

Dimitrenko er fysisk stor og har samtidig fine bokseevner all round, hvilket gør ham til en af de største talenter i divisionen. Spørgsmålet er dog, om hans psyke er stærk nok til, at han en dag kan ende som stjerne, for han knækkede virkelig, da han for første gang for alvor blev testet.

Sosnowski er en teknisk solid, hårdfør fighter, der dog er blandt de mindre sværvægtere fysisk. Han har god power og et stort hjerte, så han er aldrig ude af kampen, men alt i alt virker han ikke til at have, hvad der skal til, for at kunne blande sig med den absolutte elite. Efter at være blevet overset i flere år, så får polakken nu de store kampe, som han fortjener, hvilket har vist sig essentielt for motivationen til at træne ordentligt.

Der er en stor forskel i fysik og talent i denne kamp, hvorfor Dimitrenko helt korrekt er favorit. Han kan holde sin modstander på afstand og sætte runder i banken, så længe han bokser klogt. Han har dog været en skygge af sig selv siden kampen mod Chambers, mens Sosnowski omvendt er i sin prime, så det er ikke umuligt, at presset kan overvælde ukraineren. Forskellen i power og kæbe på de to, er ikke til at komme udenom, så selvom der er tale om et langskud, især i forhold til udebanen, så kunne Sosnowski altså godt ende med at edge en sejr her.

Alexander Dimitrenko er favorit overalt på et ret uenigt marked. Mens Bet365 er helt nede i 1,25, så giver bl.a. Paddy Power 1,36 på den forventede hjemmebanesejr. Det ses omtrent lige sandsynligt, om ukraineren vinder på knockout eller point, hvilket jeg slet ikke er enig i. Jeg finder klar værdi i et spil på underdoggen, men siden bookmakerne heller ikke kan bestemme sig for, hvordan denne eventuelt vil vinde, så ender jeg i stedet med at foreslå dette spil, som jeg finder enorm værdi på. Til sammenligning giver Bet365 blot 5,5 for samme, mens bl.a. Paddy Power ellers er højest med odds 6.

Alexander Dimitrenko

Ukraine

28 år (5. juli 1982)

30-1, 20 KO

Ortodoks

Højde: 201 cm.

Rækkevidde: 211 cm.

Boksestil

Alexander ”Sascha” Dimitrenko er indehaver af EBU-bæltet i sværvægt og er rangeret som nummer ni i divisionen hos The Ring, hvilket efter min mening ikke er berettiget, da han intet har vist siden karrierens første nederlag.

Dimitrenko besidder en imponerende fysik, der minder en del om Klitschko-brødrenes; han er ikke ligeså muskuløs som dem, men til gengæld er hans rækkevidde større.Han er blevet nøje formet gennem en masse runder i ringen, både som amatør og professionel. Gennem sin karriere har han hovedsageligt bokset på diverse undercards til stævner med større navne, mens han tålmodigt har ventet på sin chance, men da han sidste år fik den, imod Eddie Chambers, skuffede han fældt. Før dette var der aldrig blevet gamblet med ukrainerens karriere så kritikken om, at han var en beskyttet fighter, er måske ikke uretfærdig. Dimitrenko har mange runder i benene, men disse er hovedsageligt kommet mod overkommelig modstand, så selvom han teknisk har udviklet sig til en rigtig god bokser, så er jeg ikke overbevist om hans hjerte, kæbe og intelligens i ringen.

Dimitrenko er ganske adræt på trods af sin størrelse. Han har udmærket power i begge hænder og mestrer de fleste slag. Han har dog en tendens til at blive lidt for statisk og blot benytte sig af jabbet; desuden har han ikke vist sig som en infighter, og han er heller ikke så dygtig til at kramme sine mindre modstandere, når de kommer tæt på. Der må være blevet arbejdet meget på dette siden Chambers-kampen, men alligevel har denne mangel betydet, at jeg tvivler på, om ukraineren har det der skal til, for at forvandle sig fra supertalent til superstjerne. Jeg ser ham ikke have den ene, afgørende spidskompetence, som er nødvendig for at blive verdensmester samtidig med, at hans vilje knækkede, første gang det for alvor gik imod ham i ringen.

I ringen

Dimitrenko har besejret et par udmærkede modstandere i løbet af sin karriere. Han har bl.a. knockoutet Timo Hoffmann, der, som den første, formåede at gå fuld tid med Vitali Klitschko. Herefter fulgte en sejr over den dygtige Derric Rossy, før han leverede karrierens optræden i form af en knockout mod den hårdføre Luan Krasniqi. Det hele endte brat allerede i tredje runde, da Dimitrenko med en vild venstre til kroppen, tvang sin modstander til en tælling, som han ikke rejste sig fra. Det var denne kamp, der for alvor skabte opmærksomhed omkring ham, da han havde stoppede den solide tysker hurtigere end prominente navne som Lamon Brewster og Tony Thompson, men retrospektivt er der måske blevet lagt for meget i dette.

Kampen mod Chambers startede ganske lige, da den enorme ukrainer flittigt benyttede jabbet og holdt Chambers på afstand. Som kampen skred frem, begyndte amerikaneren dog at regne sin modstanders bevægelser ud; han rykkede hurtigt ind og straffede ukraineren til kroppen og hovedet, før han forsvandt, så han ikke skulle clinche med den større mand. De kortere og mere præcist leverede slag rev Dimitrenko ud af sin gameplan, så han glemte at bruge jabbet. Således blev anden halvdel af kampen kæmpet fuldstændig på Chambers’ præmisser, og da Dimitrenko var decideret uduelig som infighter, så blev der tale om en ensidig affære, som tenderede til en endefuld. To gange var han i gulvet, en gang efter et dybt leverstød og en gang efter perfekt leveret hook, som bankede hans tandbeskytter ud. Det endte med at handle om ren overlevelse for Dimitrenko, som efter denne kamp tog et års pause fra boksningen.

Albert Sosnowski

Polen

31 år (7. marts 1979)

46-3-1, 28 KO

Ortodoks

Højde: 189 cm.

Rækkevidde: 196 cm.

Boksestil

Albert ”The Dragon” Sosnowski er tidligere indehaver af EBU-bæltet i sværvægt, men er rangeret udenfor top ti hos The Ring. Han bør bestemt indregnes i top tyve ovenpå sin fine indsats mod Vitali Klitschko, hvor han dog var overmatchet. Sosnowski er en solid, teknisk velfunderet bokser, der dog ikke rigtig synes at besidde én decideret styrke, der kan gøre forskellen mod de allerbedste i verden. Han har vist et fint slagrepertoire og god power, men han er ikke kendt som nogen udpræget finisher.

Polakken er dygtig til at bevæge hoved og overkrop, hvilket gør ham svær at ramme rent. Han er også ganske let på tæerne, men dette rakte ikke til at komme forbi den ældre Klitschko-broders træstammelignende jab. Til gengæld demonstrerede han i denne kamp en forrygende kæbe samt en stor vilje. Flere fightere ville være brudt sammen ovenpå den afstraffelse, som Sosnowski modtog imod Klitschko, men polakken blev ved med at forsøge, indtil han var fuldstændig slidt op i tiende runde, hvilket gav ham en enorm respekt ringside. Ellers er han kun blevet slået ud en gang i karrieren efter et rent lykketræf fra den ukendte Arthur Cook.

I ringen

På trods af alderen er Sosnowski ganske uprøvet, hvilket er ganske overraskende med hans fine bokseevner. Udover Klitschko-kampen, som egentligt aldrig burde have fundet sted, der er hans stærkeste modstander uden tvivl den spændende Fransesco Pianeta i en kamp for EBU-bæltet, der endte i et draw. Det var meget lige, men jeg mener helt klart at Sosnowski blev snydt for sejren her. Denne kamp kom ovenpå karrierens største sejr over en falleret Danny Williams, der blev slået ud i ottende runde.

Udover disse er der langt mellem de rigtig stærke modstandere. Karrierens andet nederlag kom mod den solide Zuri Lawrence, men her var tale om en enorm overraskelse, der kom efter en tæt kamp, hvor Sosnowski virkede decideret uinspireret. Det er pga. en kamp som denne, at polakken så længe er blevet overset i divisionen, men ovenpå det hjerte, som han viste imod Klitschko, der tror jeg bestemt, at dagene hvor han leverede sådanne indsatser er ovre. Sosnowski boksede langt over forventning i sit title shot, hvorfor han nu får tilbudt de store kampe, som talentet berettiger til og som øjensynligt kræves, før han lægger det fornødne arbejde i camp.

Matchup

Jeg er enig i, at den enorme Dimitrenko er favorit i dette opgør, da hans fysik og hans talent er større end Sosnowskis. Jeg har dog ikke set ukraineren bokse op til sit sande potentiale, når det virkelig gjaldt, hvorfor jeg ser denne kamp som rigtig spændende.

Begge fightere er på vej tilbage efter hårde nederlag, men mens alle på forhånd vidste, at Sosnowski var totalt overmatchet imod Klitschko, og aldrig havde en jordisk chance for at sejre, så var Dimitrenko faktisk stor favorit imod Chambers. Her er det interessant, at Sosnowski kæmpede bravt til det sidste, mens Dimitrenko knækkede. Der er ingen tvivl om, at begge fightere har set hinandens kampe, og siden de begge minder en del om hinandens banemænd stillistisk, så vil de nok følge den skabelon, der allerede er givet for, hvordan man skal slå den anden, hvilket skal blive sjovt at se.

I bund og grund bør Dimitrenko formå at holde den ret forudsigelige polak stangen i størstedelen af kampen og score med jabbet, hvorfor han bør kunne sætte en del runder i banken, især med henblik på hjemmebanefordelen. Men til tider bliver Dimitrenko lidt for robotagtig i sin boksning, hvorfor hans jab bestemt kan undgås, hvis man mestrer headmovement i en grad som Sosnowski på sine bedste dage.

Jeg ser ikke Dimitrenko formå at stoppe Sosnowski, så det bliver med stor sandsynlighed en hård kamp, for alle ved, at ukraineren kan rystes. Så længe han dog bokser fornuftigt og tyer til clinching frem for infight, så bør han bevare kontrollen.

En ting er hvad man bør og en anden ting er hvad man gør, når man er i ringen, og det er netop dette, som det her spil går ud på. Da Dimitrenko for første gang rigtig mødte modgang i karrieren, der bukkede han under. Samtidig ved alle, at det ikke helt er til at sige, hvor man har en fighter, når denne netop har lidt karrierens første nederlag. De store mestre kommer tilbage stærkere, men med den mistro jeg altid har haft til Dimitrenkos evner, der vil jeg se ham vise dette, frem for at antage, at han besidder det, hvilket bookmakerne angiveligt tager for givet. Sådan som Sosnowski kæmpede mod Klitschko, der vil han før eller siden teste Dimitrenko, for ukraineren har hverken de samme evner, den samme power eller den samme kæbe som mesteren, hvilket giver den naturlige pressure fighter, i hvert fald i denne kamp, Sosnowski, glimrende arbejdsbetingelser.

Jeg forventer, at Sosnowski formår at opretholde et tungt pres og et højt tempo i alle tolv runder af kampen. Det er strengt nødvendigt, hvis han skal kunne bringe minderne om Chambers tilbage hos Dimitrenko. Ukraineren kan umuligt være ligeså dårlig til at ”tie-up” som tidligere, så der er tale om et langskud her, men hvis det bliver ubehageligt undervejs, så ser jeg en virkelig mulighed for, at Dimitrenko igen knækker, da han simpelthen ikke er ligeså effektiv, når han bokser baglæns.

Således kan hans mistænkelige kæbe endnu en gang komme på prøve, hvilket på ingen måde vil gavne den i forvejen skrøbelige psyke, som han bærer rundt på. Som tidligere nævnt er Sosnowski ikke nogen født finisher, og da Dimitrenko desuden overlevede Chambers-kampen, så ville jeg blive meget overrasket over en underdog-KO...

  • Stort spiludbud
  • Stort live betting-udvalg
  • God support

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Kommentarer

Feedback