Annonce

Åby løb 11: Rushmore Face = Vinder

3. februar 2018 kl. 18:42
2. maj. 2018 kl. 16:31 02/05
Kommentarer (9)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance: 30%
Betvalue: 112,50%
Spilbar ned til odds: 3,33
Rigtig/forkert:
Unibet Spil nu hos Unibet

Trav, Klass 1, Åby

(Løb 11, 2140 meter Auto)

Jeg er simpelhen nødt til at komme med et tip på 4 Rushmore Face (Lutfi Kolgjini) som vinder, da jeg syntes odds 3.75 er for højt ifht vinderchancen. Oddset er endda steget lidt, men det virker til at være fordi at den starter i samme løb som en af omgangens helt store "snakheste" 12 Volocity De Vie (Erik Adielsson), som er slasket helt ned i odds 2,65 (startede i lidt over odds 4,00!). Jeg vurdere dog 4 RF til at ha en bedre vinderchance end 12 VDV.

Rushmore Face er en hest med kapacitet udover det sædvanlige og jeg bliver ikke spor overrasket hvis den af at finde i gulddivisionen inden året er omme. Har altid lovet meget som 3 og 4 åring, men har slet ikke kunne indfri de forventninger som da har været til den, selvom den har gjort flere topløb indimellem. Den har simpelhen været for svingende og ustabil (og ofte har koncentreret sig om andre ting end at løbe væddeløb), og det har man nu taget konsekvensen af ved at kastrere den.... Senest på Åby kom den så ud som vallack og efter 2 måneders pause og det blev straks til en meget impornerende sejr på fine 1.13.9/2180 meter volt. Bør normalt gå frem til den her start og træner og kusk "Ludde" er meget optimistisk og tror på topchance, og hvis den ikke skulle dumme sig så er jeg tilbøjelig til at give Ludde ret - det bør være en rigtig god chance. 

RF møder flere andre rigtig dygtige heste (som sandsynligvis også kommer til at vandre op i klasserne) og generelt set er det her et meget stærkt klasse 1 løb for årstiden, hvor da bestemt ikke vil være råd til at RF har en offday. Blandt modstanderne så er det især 3 stykker som skildrer sig ud: 1 It's Showtime Zaz (Nicklas Westerholm), 9 Global Raceway (Stefan Persson) og så selvfølgelig "snakkehesten" 12 Volocity De Vie (Erik Adielsson) som sikkert bliver værst imod. 

Derfor skal du følge tippet:

  • Den gik senest et topløb i comebacken som vallack. Den havde 40 meters tilæg (tabte endda lidt i starten ved at smågalopere) og 1200 meter fra mål blev den kørt frem til "dødens" position. Den nedkæmpede let førerhesten og til sidst på opløbet kunne den endda svare sig imod næstfavoriten Infinitus som angreb indvendigt via open strech. Jeg har læst et sted at hesten gik den første omgang efter 1.11,9 (stærkt) og afsluttede de sidste 1900 meter efter 1.12,9! Som også er rigtig imponerende.
  • At den er blevet vallack virker til at ha hjulpet, hvilket jeg syntes man kunne se i afslutningen af løbet senest, hvor den endda kunne svare en invendig hest, selvom den havde gået et meget hårdt løb. Tidligere i karrieren havde det været typisk for den at hoppe i sådan en situation. 
  • Har det klart bedste spor af de 4 favoritter og går den fejlfri, så bør den komme forholdsvis enkelt til spidsen. 1 It's Showtime Zaz kan normalt ikke åbne noget fra spor 1 bag bilen og 9 Global Raceway samt 12 Volocity De Vie har begge bagspor, især spor 12 (nu spor 11 efter en udgået hest) er normalt set ekstra svært på Åby. Selvom RF tidliogere har vist at den kan åbne hurtigt bag bilen så tror jeg ikke den til at starte med kan svare ud en som fx nr 7 Sono Di Pa, men Ludde bør normalt blive sluppet til spids inden for 500 meters kørsel og jeg kan ikke forestille at nogen vil ha ham på ydersiden!
  • Har vundet 2 ud af de seneste 3 starter på Åby

Det skal du være opmærksom på:

  • Har tidligere vist usikre tendenser (har hoppet i 42% af sine starter). Forhåbenlig biver det bedre nu hvor den er blevet vallack, men man kan jo aldrig vide.
  • Hvis starten skulle blive for hård, så kan det blive meget svært at svare de værste mondstandere til slut i løbet.
  • Selvom den har vundet 2 ud af de seneste 3 starter på Åby, så kan open strech "stjæle" sejren for selv de bedste heste.
  • Møder nogle rigtig stærke modstandere som indbyder respekt som fx: 1 It's Showtime Zaz (rigtig kapapel hest som her gør sin tredje start for Nicklas Westerholm - senest vandt den en flot V75 sejr trods dødens den sidste omgang), 9 Global Raceway (selvom den er 7 år så har den bare gjort 14 starter og har vundet halvdelen. Har også stor kapacitet og så lækker ud ved sejr senest på Åby, hvor den vandt overlegen på en fin tid) og så selvfølgelig omgangens "snakhest" 12 Volocity De Vie (da senest gjorde debut for stortræneren Timo Nurmos og det gjorde den med mersmag. Var helt overlegen på banen og vandt legende let fra dødens, dog mod noget enklere modstand end dem den møder her. Så virkelig lækker ud med nye udstyrsændringer ifht til sit tidligere regi - hellukket hovedlag og en amerikaner bike!).

 

Argumentpunkter i kursiv: De elementer jeg mener odds sætterne/markedet især overser/fejlvurderer.  

 

Odds: https://www.unibet.dk/betting#filter/trotting/1004473036

Starlister: https://www.atg.se/spel/2018-02-03/V75/aby  (V75-7) 

Løbet kan ses her: https://danskespil.dk/dantoto/spil-nu-side?in...

(kl 18.42).

Feedback