18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på hvid jul – får vi sne den 24. december?

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre
Kommentarer (8)

Bookmakerne er ude med odds på, om vi får hvid jul i 2023. BetXpert har kigget på oddsene, og hvad der skal til, før vi har en hvid jul.

Julemåneden kører på fuld damp, og der er nu under en uge til, vi finder ud af, om vi får et snedækket land den 24. december; et scenarie, som rigtig mange håber på, da det kan tilføre det sidste element af ultimativ julehygge. 

I både 2009 og 2010 havde vi landsdækkende hvid jul i Danmark, men siden da har vi kun lokalt haft snedækket juleaften. Men ifølge vejrudsigten er der faktisk chance for hvid jul i år.

Hvid Jul odds 2023

Håber man på at kaste sig ud i en rask sneboldekamp, så er der gode nyheder fra de seneste vejrprognoser. Hos den danske spiludbyder Bet25 finder du odds på, om vi får landsdækkende hvid jul i Danmark

Hvid jul - ja: odds 5,60

Hvid jul - nej: odds 1,11

Får vi hvid jul i København?

Special Højeste odds Bookmaker
Hvid jul - København: Ja 2,50
Hvid jul - København: Nej 1,50

Bemærk spillet afgøres ved måling fra Kastrup lufthavn den 24. december.

Chancen for hvid jul er ret høj

Den 21. december spår prognoserne, at et kraftigt blæsevejr skal forbi Danmark, og det kan åbne op koldere luft fra nord, som er ledsaget af spredte snebyger.

De nuværende prognoser viser, at lavtrykket kan blive meget intenst, og enkelte prognoser peger ovenikøbet på storm.

Da der stadig er knap en uge til uvejret, er det for tidligt at sige, hvor på skalaen blæsevejret når op.

Grundet de mange byger, som blæsevejret hiver med sig, er chancen for en lokal hvid jul ret høj.

- ny prognose fra TV 2 Vejret

Bookmaker: Danskere spiller på hvid jul

Det hører til sjældenhederne, at hele Danmark er dækket af sne juleaften. Alligevel melder Danske Spil om en overvældende tiltro til fænomenet hvid jul.

”Hvert eneste år lader vi danskerne gætte på, om vi får hvid jul. Og hvert eneste år, er der langt flest, der skyder på et ’ja – vi får hvid jul!’. Men i år er der alligevel ekstra mange, der tilsyneladende tror på den. De seneste dage er tallet faktisk krøbet helt op på 90 procent, der er hvid jul-optimister,” fortæller oddssætter hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen.

Den udbredte tro på hvid jul hænger ikke kun sammen med det kolde og hvide vejr, vi har haft de sidste par uger:

”TV2 har på deres hjemmeside et ’hvid jul-barometer’, og forleden viste det, at chancen for en hvid jul var helt oppe på 50 procent, og det var der vist mange af vores kunder, der opdagede, for der var lige et par dage, hvor vi fik ekstraordinært mange indskud på ’hvid jul’,” fortæller Peter Emmike Rasmussen.

Det skal nævnes, at Danske Spil følger DMI’s definition på hvid jul. Den kræver at 90 procent af Danmark skal være dækket af mindst en halv centimeter sne, før der er tale om en ægte, landsdækkende hvid jul.

Siden 1900, hvor DMI begyndte at tælle efter, har der kun ni gange været tale om en landsdækkende hvid jul. Det vil sige, at det i snit forekommer hver 13. år – men det passer fremragende eftersom sidste gang var i 2010.

Hver dag frem til 24. december tager TV 2 Vejret temperaturen på julesneen – og holder øjnene stift rettet mod chancen for den hvide jul.

17. december er hvidjulsbarometeret skruet ned på 20 procent chance for en landsdækkende hvid jul.

Spil på hvid jul her

Hvor ofte får vi hvid jul?

Ved en landsdækkende hvid jul skal mere end 90 procent af Danmark være dækket af sne den 24. december om eftermiddagen. 

Dette er dog ikke helt nok i sig selv. Det hedder sig nemlig også, at snedybden skal være mere end en ½ centimer. Således beskriver DMI kriterierne for hvid jul på deres hjemmeside

Bemærk dog, at sneen ikke behøver at falde den 24. december. Det er lige så fint, hvis den har ligget der i nogle dage. Alligevel er det hårde krav. Blandt andet derfor har vi kun haft hvid jul i Danmark ved ni tilfælde siden år 1900:

Det var i 1915, 1923, 1938, 1956, 1969, 1981, 1995, 2009 og 2010. 

BetXpert ønsker alle sine brugere en god jul.

FAQ: Hvid Jul 2024

Hvornår er der hvid jul?

En landsdækkende hvid jul er defineret ved, at mere end 90 procent af Danmark dækket af sne om eftermiddagen juleaftensdag. Snedybden skal være mere end 0,5 centimeter.

Hvornår var der sidst hvid jul i Danmark?

Vi skal tilbage til 2010 for at finde seneste jul med landsdækkende sne den 24. december.

Kommentarer

Feedback