18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

De 5 mest populære esportsgrene på verdensplan

Opdateret
Anders MaiEkspert Anders Mai
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Der er masser af populære spil indenfor esporten: Counter-Strike, Dota 2, League of Legends, Fortnite, PUBG, FIFA og så videre. Pengepræmierne er enorme i nogle af spillene, hvor der spilles om millioner af dollars. Markederne hos bettingvirksomhederne bliver da også større og større, og spørgsmålet er, om vi en dag måske får nogle esportsgrene at se på OL-programmet.

eSport betting hos Bet365

Herunder kan du se de fem mest populære esportsspil på verdensplan. Listen er fra ISPO og tager udgangspunkt i, hvor mange professionelle spillere der er aktive i spillet.

1. CS:GO

På førstepladsen finder vi Counter-Strike: Global Offensive, der også er den mest populære esport i Danmark, og som nævnt er der masser af esport odds på netop Counter-Strike. I CS er der over 13.000 professionelle spillere på verdensplan, og spillet er kategoriseret som et First-person shooter-spil.

Counter Strike Global Offensive – eller blot CS:GO – er en af verdens største eSports og spilles af millioner af mennesker verden over. Egentlig er der tale om et ret simpelt spil forstået på den måde, at det er en kamp mellem et hold terrorister og et hold anti-terrorister. Men selvom det er simpelt, er det ikke ensbetydende med, at det er nemt. Slet ikke. Der er mange detaljer at være opmærksom på i spillet og de bedste spillere i verden har forfinet og udviklet spillet til den globale mega succes, det er i dag. Der sættes dagligt utallige odds og væddemål på forskellige markeder inden for Counter Strike Globale Offensive og derfor er det også et godt sted at starte, hvis man gerne vil undersøge eSports betting endnu nærmere.'

2. LoL

Nummer to på listen er League of Legends (LoL). Her spiller over 7.000 spillere på professionelt plan, og spillets genre er Multiplayer Online Battle Arena (MOBA).

De seneste opgørelser viser, at LoL – eller League of Legends – er verdens største eSports sportsgren med flest fans og seere på verdensplan. League of Legends er et holdspil, hvor der kan være fem spillere på hvert hold, som man spiller online med og mod hinanden. LCS er verdens største eSport-liga, og denne liga afvikles netop i League of Legends. Der er to sæsoner hvert år i denne eSport, hvorfor der er meget udbredte odds på LoL.

3. Dota 2

Dota 2 er nummer tre på listen, der ligesom League of Legends også er et MOBA-spil. Næsten 4.000 spillere er professionelle i Dota 2. Inden for samme spil genre som League of Legends finder man også et andet af eSportens utroligt populære sportsgrene og spil. Det er selvfølgelig Dota 2, som også spilles af millioner af spillere verden over. Også på Dota 2 kan man finde mange eSports bookmakere, der tilbyder odds og betting på Dota 2 markeder. I Dota 2 kæmper to hold mod hinanden, hvor der er fem spillere på hvert hold. Spillet går i al sin enkelhed ud på, at holdene skal forsøge at smadre modstanderholdets base –og selvfølgelig forsvare sin egen base.

4. Starcraft 2

På fjerdepladsen finder vi Starcraft. De fleste betting entusiaster vil nok også have hørt om eSports sportsgrenen Starcraft, der er også er en uhyre populær eSport – faktisk især i de asiatiske lande, hvor det er en af de allermest udbredte og spillede eSports. Da der som bekendt findes store og førende bookmakere i Asien, er der også ofte meget veludviklede odds markeder på Starcraft begivenheder og kampe. Starcraft er et futuristisk eSports spil, hvor forskellige menneskelige og aliens racer kæmper mod hinanden om overlevelse. Modsat nogle af de andre team eSports er Starcraft et spil, hvor der spilles en mod en, der skal udvikle deres egne hære og vinde over modstanderhære.

5. Call of Duty

Call of Duty er nok det mest populære skyde og krigsspil i eSports verdenen. I Call of Duty er der et hav af forskellige maps – altså kort eller baner – med omgivelser som alt fra anden verdenskrig til fremtidsscenarier. Call of Duty har derfor været en af bannerførerne for den enorme vækst, eSporten generelt har oplevet det seneste årti. På hvert hold kan der være fire eller fem spillere og så gælder det selvfølgelig om at overleve og udrydde modstanderholdet. Der tilbydes en lang række odds og spil på Call of Duty, så også inden for denne sportsgren kan man få sin eSports odds lyst styret.Hearthstone

Hvor Call of Duty og Counter Strike er spil, der efterhånden har en del år på bagen, er Hearthstone et af de nyere skud på eSports stammen. Hearthstone er faktisk noget så utraditionelt som et kortspil i eSports verdenen, hvor man spiller i et World of Warcraft univers. Her spiller man en mod en og man kan vælge forskellige karakterer, der har forskellige egenskaber og styrker – og forskellige unikke kort, der kan spilles. Spillet er blevet rasende populært på rekordtid og der kan findes et væld af spil og odds på Hearthstone på mange forskellige betting sider. 

eSports turneringer og ligaer

De store eSports turneringer og ligaer følger eSports kalenderen, som er fyldt med forskellige ligaer, sæsoner og turneringer på tværs af alle de populære eSports sportsgrene. Her får du en liste over nogle af de mest populære og prestigefyldte turneringer, som alle er fyldt med muligheder for spil på eSports: 

ESL

ESL er en forkortelse for Electronic Sports League, der er en organisation, der afholder en masse af de allerstørste turneringer i alle de vigtigste og mest populære eSports.

MLG

MLG står for Major League Gaming, som er den vigtigst amerikanske organisation i eSports verdenen. Også MLG afholder ligesom ESL nogle kæmpe store turneringer med millioner af præmiepenge på højkant og nogle af de turneringer, hvor der virkelig er mulighed for at følge og spille på eSport af allerhøjeste kvalitet. 

DreamHack

DreamHack er en anden organisation, der arrangerer store turneringer på tværs af lande og eSports. Dreamhack arrangerer desuden verdens største computerfestival to gange om året med tusindsvis af deltagere fra hele verden.

Ligaerne

Ud over alle de store årlige turneringer kører sæsonligaerne selvfølgelig også i de forskellige eSports, hvor der er mange tilgængelige eSports. LCS ligaen er for eksempel for de bedste League of Legends hold, hvor de 16 bedste hold fra hele verden kæmper om at kvalificere sig til den prestigefyldte sæsonfinale. Der er også tværnationale ligaturneringer under ESL Pro League og ECS, der er en blanding af de bedste europæiske og amerikanske hold.

Feedback