Each way (E/W)

Betting ordbog

Relaterede ord

Også kaldet vinder/placerings-spil.

Et each way spil består af to spil; dels et vinderspil og dels et placeringsspil (eller plads/topspil). Når man sætter et spil each way, betyder det altså at man sætter to spil i ét.

Vinderspillet kommer til udbetaling hvis den udøver man har spillet på vinder (eller placerer sig først) i den pågældende begivenhed, mens placeringsspillet kommer til udbetaling hvis udøveren slutter på en placering angivet i det plads-interval bookmakeren har sat for placeringsspillet.

Oddset på placeringsspillet er bestemt af den brøk bookmakeren har angivet i forbindelse med each way spillet (fx 1/3 eller 1/5).

Bemærk: når man skal beregne odds for placeringsspillet skal man tage udgangspunkt i netto-oddset, dvs. hvis bookmakeren angiver sine odds som decimal-odds, skal man fratrække 1 fra det gældende odds.

Eksempel

Robin van Persie til at bliver Premier League topscorer står til odds 11,00 hos en bookmaker (decimal-odds). Denne bookmaker tilbyder endvidere et each way spil på placeringerne 1-3 for 1/4 af oddset.

Oddset på placeringsspillet bliver således ((11,00-1) x 1/4)+1 = 3,50.

Bemærk at vi trak 1 fra vinder-oddset og efterfølgende lagde vi 1 til det samlede resultat. Dette fordi beregningen blev foretaget med decimal-odds.

Vi vælger at spille Robin van Persie som each way. Slutter han som topscorer, får vi udbetalt gevinst på både vinderspillet og placeringsspillet. Hvis han kun slutter som nr. 2 eller 3 på topscorerlisten får vi kun udbetalt på placeringsspillet, mens begge spil er tabt hvis han slutter dårligere end nr. 3 på topscorerlisten.


Opslag opdateret 21. mar. 2012 kl. 15:48 af BetXpert
Til oversigt
Feedback