18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu

Betvalue

Betting ordbog

Relaterede ord

Betvalue angiver et væddemåls værdi, udtrykt i et forholdet mellem odds og chancen for at det givne udfald holder stik. Betvalue udtrykkes som regel i procent (fx. 104). 

Betvalue fortæller om det, rent matematisk/sandsynlighedsmæssigt, kan betale sig at spille på et givet udfald. Er betvalue >100 er det et udtryk for at et spil indeholder værdi (value), mens en værdi <100 er udtryk for negativ værdi.

En finesse ved betvalue begrebet er at i teorien vil de spillere der er i stand til at chancevurderere alle deres spil helt præcist få en samlet tilbagebetalingsprocent der er lig med den gennemsnitlige betvalue for alle de spil de har placeret. I praksis kan ingen lave præcise chancevurderinger på alle deres spil, men det understreger vigtigheden af at man altid sørger for at betvalue på ens spil er over 100 - hvis man vel at mærke ønsker en tilbagebetaling på over 100, dvs. ønsker overskud på sine spil. 

Eksempel

Man har kig på et udfald hvor man vurderer at chancen for at det går hjem er 55%. Det højeste odds man kan finde på markedet på udfaldet er 1,70. Dette spil vil have en betvalue på 93,50 og indeholder således ikke værdi.

Hvis man i stedet kunne få odds 1,90 på samme udfald, og stadig vurderede at chancen var 55%, så ville det give en betvalue på 104,50 og dermed indeholder spillet værdi - og bør som udgangspunkt spilles.


Opslag opdateret 4. jan. 2012 kl. 10:24 af BetXpert
Til oversigt
Feedback