UEFA har trukket lod til kvartfinalerne i Champions League og Europa League. Se de interessante match-ups (fra PSG-Barcelona til Chelsea-Rubin Kazan) og bookmakernes odds...

I går kunne man få odds cirka 20 på PSG som vinder af Champions League. I dag er oddset oppe på 50. Hvorfor? Fordi UEFA har trukket lod til kvartfinalerne, og den nyrige pariserklub skal møde Barcelona, turneringens topfavorit. 2. april i Paris og 10. april i Barcelona.

En vældigt interessant dyst. På den ene side det etablerede katalanske hold der efter en formsvag periode (klare tab mod Milan og Real Madrid) var tilbage i skræmmende stil med den Messi-orkestrerede 4-0-udklassering af Milan i ottendedelsfinale-returkampen. På den anden side den franske klub der efter mange år i skyggen nu – med et Qatar-selskabs mange olie-milliarder i ryggen - rækker ud efter stjernerne. Stadig en smule ustabilt, men godt nok til at vinde efterårets gruppespil foran Porto og eliminere Valencia i 1/8-finalen.

En del af stjernerne ER faktisk allerede i Paris, herunder Zlatan Ibrahimovic. Super-svenskeren har spillet i Barcelona, men forlod klubben efter kun een sæson i 2010 (og drog til Milan før han sidste sommer havnede i Frankrig). Angiveligt fordi der ikke var plads til både ham og Messi - og deres egoer...

Cristiano mod Drogba

Turneringens næstfavorit er Barcelonas ærkerival Real Madrid – der er sat op mod Galatasaray. Det kunne umiddelbart ligne en walk-over for de royale spaniere, men det i forvejen stærke tyrkiske mandskab har forstærket sig med gamle cirkusheste som Sneijder og Drogba og har i højreback Eboué en hurtig herre der måske kan hamle op med Cristiano Ronaldo.

Tredjefavorit er Bayern München, men tyskerne der bevægede sig tæt på fiasko-randen mod Arsenal (tysk udesejr på 3-1, men englænderne vandt så 2-0 i München) skal dyste mod Juventus, og Pirlo og Co kan vise sig at være en hård nød at knække.

Sidste kvartfinale er den umiddelbart svageste: Spanske Málaga mod tyske Dortmund. Men Málaga vandt sin gruppe foran Milan og eliminerede senest Europa-rutinerede Porto – og Dortmund vandt sin gruppe foran Real Madrid (plus Ajax og Manchester City) og var senest temmelig suveræn mod Shakhtar.

Champions League: Kvartfinaler

Málaga - Borussia Dortmund

Real Madrid - Galatasaray
Paris Saint-Germain - Barcelona
Bayern München – Juventus

De førstnævnte klubber har hjemmebane i indledende kamp 2. april; returkampene spilles 10. april.

Odds

Turneringsvinder

Barcelona 2,6 Tipico

Real Madrid 3,5 Unibet*

Bayern 5,5 Bet365*, Unibet*, Sportingbet

Dortmund 9,0 Unibet*, Tipico

Juventus 22,0 Tipico

Paris SG 50,0 Betsafe, Tipico

Málaga 75,0 Unibet*, Tipico

Galatasaray 130 Tipico

Kvalificerer sig til semifinalen

Málaga 3,0 Betsafe

Borussia Dortmund 1,36 Sportingbet

Real Madrid 1,05 Betsafe

Galatasaray 8,05 Betsafe

Paris Saint-Germain 5,5 Betsafe

Barcelona 1,17 Sportingbet

Bayern München 1,6 Betsafe

Juventus 2,4 Sportingbet


Europa League: Chelski mod tartarer

Sidste sæsons CL-vindere fra Chelsea må i dette forår nøjes med Europa League. Her skal London-klubben – der som bekendt ejes af den stenrige russer Roman Abramovich (og derfor af og til kaldes “Chelski”) – møde Rubin Kazan fra den russiske delrepublik Tatarstan.

Chelsa er favorit – både mod Kazan og til at vinde hele turneringen.

England (normalt rigt repræsenteret i verdens stærkeste klubturnering) glimrer ved sit fravær i CL-kvartfinalerne – til gengæld har landet hele tre klubber med i Europa League. Ud over Chelsea er det Tottenham (var tæt på at snuble mod Inter i 1/8-finalen, men gik videre på reglen om udebanemål efter 3-0-sejr hjemme og 4-1-tab ude) og Newcastle. De skal op imod henholdsvis Basel fra Schweiz og Benfica fra Portugal. Den sidste kvartfinale er en dyst mellem tyrkiske Fenerbache og italienske Lazio.

Europa League: Kvartfinaler

Chelsea – Rubin Kazan

Tottenham Hotspur – Basel

Fenerbahce – Lazio

Benfica – Newcastle

Odds

Turneringsvinder

Chelsea 3,8 Betsafe

Tottenham 4,0 Betsafe

Benfica 5,75 Betsafe

Lazio 8,0 Sportingbet

Newcastle 17,0 Bet365*

Rubin Kazan 15,0 Bet365*, Unibet*, Sportingbet

Fenerbahce 20,0 Unibet*

Basel 30,0 Unibet*

Kvalificerer sig til semifinalen

Chelsea 1,4 PartyBets

Rubin Kazan 2,88 Sportingbet

Tottenham Hotspur 1,29 Sportingbet

Basel 4,0 PartyBets

Fenerbahce 2,5 Sportingbet

Lazio 1,65 PartyBets

Benfica 1,57 Sportingbet

Newcastle 2,7 PartyBets