YouTube-stjernerne Jake Paul og Ali Eson Gib tørner sammen den 31. januar i karrierens første professionelle boksekamp for begges vedkommende. I artiklen kan du blandt andet læse, hvor du får de bedste odds på duellen mellem de to YouTubere.

Kampen mellem de to internetpersonligheder bokses i Miami på Meridian Island Gardens, der er et splinternyt underholdningssted på Watson Island.

Spil på boksekampen hos Danske Spil

Nedenunder kan du se, hvor du kan få det bedste odds på de to boksere.

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Jake Paul 1,55
Ali Eson Gib 2,50

Oddsene er sidst tjekket onsdag den 29. januar 2020.

BetXpert-brugeren Rasmus K har et brugertip på kampen, og han vurderer Jake Paul til at være favorit til kampen. Som det fremgår af oddset, så er Jake Paul også bookmakernes favorit til opgøret, omend det er vurderet til at være et tæt opgør. Rasmus K vurderer også, at Jake Paul vil være topmotiveret, da en sejr i kampen vil være en milepæl for ham og muligvis kunne give ham en kamp mod KSI, der ligeledes er YouTube-stjerne. KSI mødte Logan Paul, der er bror til Jake Paul og ligeledes er YouTube-stjerne, i november 2019. Det opgør endte uafgjort. 
BetXpert har været i kontakt med oddssætter Mathias Reimer Larsen fra Danske Spil for at høre begrundelsen for deres oddssætning, men han fortæller, at de har fået oddset leveret fra deres feedleverandør.

Præsentation af de to boksere

Jake Paul er en amerikansk YouTuber, internetpersonlighed, musiker, skuespiller og nu også bokser. Den 23-årige Jake Paul blev berømt på den nu nedlagte mobilapp Vine, som gjorde det muligt for dets brugere at uploade korte videoklip på en maksimal længde på syv sekunder. Pauls berømmelse gennem Vine sikrede ham i 2015 en tjans i Disney Channels serie ’Bizaardvark’, hvor han spillede rollen som Dirk. Samarbejdet med Disney ophørte i midten af sæson to tilbage i 2017, da tv-stationen KTLA kunne oplyse, at Jake Pauls naboer offentligt havde klaget over blandt andet støj og de store skarer af Pauls fans, der samledes i deres kvarter. Efterfølgende fortalte Jake Paul, at han nu ville fokusere mere på sit eget brand og sin YouTube-kanal. En kanal, hvor han i skrivende stund har 19,7 millioner abonnenter. 

Ali Eson Gib er født i Saudi-Arabien og er kendt under YouTube-navnet ’AnEsonGib’. Engelske Gib er bosat i London, og han er 23 år ligesom Jake Paul. Ali Eson Gib har skabt sig et YouTube-navn via videoer om FIFA, hvor det hovedsageligt er FIFA Ultimate Team, han har lavet videoer ud fra. Ali Eson Gib har 2,07 millioner abonnenter på YouTube, hvilket er næsten 400.000 mere, end hvad Castro1021 har på YouTube. Edwin Castro, der er hans borgerlige navn, er den FIFA-streamer på Twitch med flest følgere. Både ’AnEsonGib’ og ’Castro1021’ refererer til sig selv som værende ’pack king’, som henviser til FIFA Ultimate Team, hvor man kan åbne pakker med spillere i. Disse pakker kan erhverves via ægte penge eller coins, som valutaen i FUT kaldes.

Jake Paul er smal favorit

Som skrevet ovenover er Jake Paul smal favorit til boksebraget, men det er kun smal favorit, hvis man bedømmer ud fra oddset på kampen. Ifølge BetXpert-bruger Rasmus K er Jake Paul smal favorit, da han har boksetrænet i flere år. Derudover har han højden og rækkevidden med sig. Jake Paul måler 185 cm, mens Ali Eson Gib måler 175 cm.

At endnu en boksekamp mellem to YouTubere er en realitet i slutningen af januar skyldes givetvis, at arrangørerne ønsker at tiltrække et nyt publikum i håb om, at de kan engagere sig i boksning.

Når man sammenligner de to bokseres følgerskarer på sociale medier, tegner der sig et klart billede af, at Jake Paul er væsentlig mere kendt end Ali Eson Gib. Jake Paul har i alt 36,2 millioner følgere fordelt ud på YouTube, Instagram og Twitter. Til sammenligning har Ali Eson Gib lidt over tre millioner følgere fordelt ud på samme sociale platforme. Det kan derfor tænkes, at Jake Paul vil have publikum i ryggen, hvilket også kan være til hans fordel.