Det er blevet tid til semifinalen - sidste show inden den store finale i Boxen fredag d. 27. marts. Sidste uge røg Baraa ud, da han havnede i farezonen for tredje gang i træk. Der er 4 deltagere tilbage, og de skal alle optræde to gange, hvor en af sangene er valgt af seerne. Se sangvalg og odds her.

Den gik ikke længere for Baraa, der var røget i farezonen for tredje gang i træk. Således trak han det korteste strå, da Lina skulle vælge mellem ham og Blachmans gruppe Ivarsson, Bang og Neumann. Dermed er feltet nede på blot 4 deltagere ud udgøres af Emilie Esther, Jógvan samt grupperne Citybois og Ivarsson, Bang og Neumann.

Semifinalen

Der er ikke noget tema i semifinalen. I semifinalen skal deltagerne dog i ilden hele to gange, hvor de skal optræde med én sang valgt af dommerne og én valgt af seerne. Seernes sange er valgt blandt mere end 10000 bud.

Deltager Dommernes valg Seernes valg
Jógvan Josephine (Teitur) Use Somebody (Kings of Leon)
Emilie Esther FourFiveSeconds (Rihanna m.fl.) Love Me Like You Do (Ellie Goulding)
Citybois Belong To The World (The Weeknd) Kongens Have (Topgunn)
Ivarsson, Bang og Neumann Empty Room (Arcade Fire)

The Balcony (The Rumour Said Fire)

Sangvalget er ganske interessant til denne semifinale, hvor Emilie Esther i høj grad synger numre som hitter netop nu. For gruppernes vedkommende må man sige, at, især seernes valg, passer perfekt. Jógvans sange derimod kan også siges, at lægge sig godt op af profilen, men han kan komme til at lide under manglende appel til publikum. Kings of Leon-hittet er fra 2008, mens "Josephine" er fra 2003. Dét kan koste, at numrene ligger så langt tilbage i tid. Det samme kan Ivarsson, Bang og Neumann lide under med sange fra hhv. 2010 og 2009.

Kan Citybois holde skansen?

Citybois deler om nogen vandene i årets X Factor. Enten elsker man dem eller også hader man dem. De har masser star quality og en utrolig stor fanbase. Remee postulerede i seneste liveshow, at det vil være en stor overraskelse, hvis de ikke stryger helt til tops. Kan de tage skridtet i finalen? Et City-exit belønnes med odds 9, mens Blachmanns anden gruppe Ivarsson, Bang og Neumann over hele linien holdes som storfavoritter til at ryge ud i semifinalen.

Næste eliminering: Bedste odds

Deltager Bedste odds Bookmaker
Ivarsson, Bang og Neumann 1,75
Betsafe
Jógvan 2,75
NordicBet
Citybois 9
Danske Spil
Emilie Esther 29 Bet365

Samlet set peger odds, sangvalg og popularitet på en direkte duel mellem Jógvan og Ivarsson, Bang og Neumann om den sidste finale-plads. Her skal sidstnævnte være favorit til at ryge ud, da de var i omsang i sidste program. Tilmed har Jógvan de færøske stemmer med sig i bagagen, og dét kan bære ham et afgørende stykke af vejen mod finalen. Vi tror på et farvel til Ivarsson, Bang og Neumann. At dømme ud fra sangvalget, så bliver det et smukt ét af slagsen.

Dermed får vi en finale med én deltager fra hver af de tre dommere.