I denne optakt ser vi på odds, spilforslag og analyse af de forskellige deltagere og sange. X Factor er nået til kvartfinalen, og den bliver vist på DR1 fredag aften kl. 20. 

De fem resterende deltagere skal give sig i kast med temaet "verdenshits". Det betyder, at de store kendte kendte internationale hits skal frem til fortolkning, og ikke mere DR Bigband denne gang.

Denne uge byder igen på gode værdispil på en samlet X Factor vinder.

Fårene skilles fra bukkene

Der begynder efterhånden at tegne sig et billede af, hvilke tre solister vi kan vente os i finalen, nemlig de tre deltagere som endnu ikke har været i farezonen: Mia, Chili og Morten.

Jeg synes, at Chili denne runde har ramt det bedste sangvalg, efter hun måtte tage afsked med kæresten Martin, som jo røg ud sidste uge. Modsat føler jeg, at de to bundfavoritter, Samanta Gomez og VKation, har valgt sange, som nok ikke kan redde dem, hvilket udstemnings-odds også afspejler.

Hvem ryger ud fredag 17. marts?

Bedste odds Bookmaker
Samanta Gomez 2,15
NordicBet
VKation 2,35 NordicBet
Morten Nørgaard 7,00 NordicBet
Mia 30,00 NordicBet
Chili 35,00 NordicBet

Samlet tbp: 91,3%

Vinder af X Factor 2017

Bedste odds Bookmaker
Chili 2,75 NordicBet
Mia 3,00 NordicBet
Morten Nørgaard 6,50 NordicBet
Samanta Gomez 12,50 NordicBet
VKation 25,00 Unibet

Samlet tbp: 103%

Analyse

Med tre stærke seerfavoritter bliver det svært for VKation og Samanta Gomez at undgå farezonen. Det hjælper heller ikke, at VKation har valgt en lidt fesen popsang, eller at Samanta har taget en kedelig og underlig sang. Man kunne konspirere i, om dommerne ville stemme strategisk til egen fordel, hvis Mia eller Morten skulle ryge i omdans. Det vil ikke ske på nuværende tidspunkt, tror jeg. Det kunne virke for åbenlyst.

Med en sandsynlig farezone til VKation og Samanta betyder det, at Blachman får det endelige ord. Blachman ser ikke nogen af de to som potentielle trusler til sine to deltagere. Han nævnte sidste uge, at VKation havde valgt "for stort et nummer" (Unchained Melody) til deres formåen. De kunne ikke løfte hittet, hvilket seerne åbenbart var uenige i. Omvendt sagde han, at Samanta var Remee's bedste sanger, hvilket nok blot var intelligent spin fra Blachman overfor hans konkurrent Morten. 

Jeg synes selv, at Samanta gjorde det helt rædsomt i første sang, men ganske fint i sin survival song. Hun kan dog virke lidt for usynlig for seerne, mens VKation mere kan skille sig ud.

Så hvem vil Blachman mon riste? Han har før sagt, at ryger man i farezonen to gange i træk, så ryger man ud. Det kan tænkes, at Blachman er lidt ligeglad om det ene eller det andet, og derfor måske vælger det konforme og lytter til 'folket', som nok vil sende Samanta ud og frede Mettes sidste deltager? Eller også er hans udtalelser reelle nok, hvor han roser Samanta og kritiserer VKation? Under alle omstændigheder mener jeg, at farezonen virker åbenlys denne gang. Alt afhænger så af, hvad de kan præstere i en survival song, og hvad Blachman vil vælge.

Anbefalinger

Som man kan se af tbp, så ligger alle fem deltagere på samlet 103%, hvis man helgarderer på en vinder. Jeg synes, alle odds undtagen Samanta virker fine. Dog nok lav limit. Så god grund til at spille på vindermarkedet. Der er mindre juice i udstemningsodds. Vælg evt. mellem een af de to favoritter til at ryge. Som samlet vinder virker odds på Morten stadig fint, selvom jeg synes, han tabte lidt momentum sidste uge. Men i finalen bestemmer seerne, og han skiller sig ud, hvilket også Cutfather har bemærket.

Det skal de synge

VKation - 'I Feel It Coming' - The Weeknd feat. Daft Punk.

Fordele: Var slet ikke i farezonen sidst. Mere synlige end Samata Gomez. Mettes sidste gruppe.

Ulemper: Var i farezonen forrige uge. Kedelig fesen popsang uden aha-effekt. Blachmans kritik af sangvalg sidst.

Samanta Gomez - 'Make Me (Cry)' - Noah Cyrus feat. Labrinth

Fordele: Blachman roste hende sidst (måske spin).

Ulemper: Røg i farezonen sidst. Sang skidt i første sang. Virker lidt usynlig iblandt to gode piger. Spøjst sangvalg.

Morten - 'Say You Won't Let Go' - James Arthur

Fordele: Markant synlig. Eneste gode mand. Seerne vælger i finalen.

Ulemper: Samme efterhånden lidt kedelige sangudtryk. Dårligt sangvalg ift. stemme sidst. Satser ikke meget.

Mia - 'Halo' - Beyoncé

Fordele: Meget kendt sang med god afveksling. Hun evner at gøre sangene til hendes egne.

Ulemper: Store sange kan skuffe. Hun smiler for lidt. 

Chili - 'Video Games' - Lana Del Rey

Fordele: Et godt sangvalg, som passer godt til hende. Momentum, da hun ikke var startfavorit.

Ulemper: Konkurrence fra Morten og Mia. Dommerne kan evt. vælge strategisk.