Det er endelig blevet tid til den store finale i X Factor. Efter et års fravær er finaleshowet atter tilbage i Boxen, hvor der skabes en storstilet kulisse om showet med et talstærkt publikum. Alle dommerne er repræsenteret ved én deltager i finalen. Vi har sangvalg og odds klar. Emilie Esther er storfavorit - men skal værdien ikke findes hos Jógvan til odds 8,50?

Til bookmakernes store overraskelse blev semifinalen endestation for teenageduoen Citybois. Citybois fik således færrest seerstemmer af de fire tilbageværende deltagere og snublede således på tærsklen til finalen - til stor gråd blandt de mange teenagepigere i DR Byens Studie 5. Med Citybois' exit er der skabt ligevægt blandt dommerne, der alle har én deltager med i finalen. 

Finalen

I finalen er der ligesom i semifinalen ikke noget tema. Hver deltager lægger ud med en sang efter frit valg. Derefter optræder deltagerne i duet med hver deres gæsteartist. Efter denne gæsteoptræden elimineres én deltager på baggrund af seerstemmer. Herefter får de to tilbageværende deltagere lov at optræde med deres bud på en vindersang, før den endelige vinder findes via seerstemmer.

Allerede nu kan du smuglytte til de tre finalisters vindersange her

Emilie har fået æren af at optræde sammen med Stine Bramsen, mens Jógvan skal synge duet med Ulige Numre og endelig skal Ivarsson, Bang & Neumann på scenen med Julias Moon.

Deltager Frit valg Duet med gæsteartist Vindersang
Emilie Esther  If I Were A Boy (Beyoncé)  The Day You Leave Me + Karma Town Undiscovered
Jógvan Yellow (Coldplay) Halvnøgen + København Best Kept Secret
Ivarsson, Bang & Neumann The High Road (Brokes Bells) Lipstick Lies + Palace Story of My Life

Kan Emilie Esther leve op til favoritværdighed?

Emilie Esther var bookmakernes favorit allerede inden første liveshow. Hun har klaret sig igennem til finalen uden problemer og er eneste finalist, der ikke har været i farezonen undervejs. Emilie har imponeret stort gennem liveshows og er forud for finalen en historisk stor favorit hos samtlige bookmakere, der ikke levner hverken Jógvan eller Blachmanns trio Ivarsson, Bang & Neumann mange chancer i finalen.

Men vi kigger altid på værdien - og her kigger vi i Jógvans retning, hvor sangvalget virker klogt. Coldplay er sikkert - og Ulige Numre er populære. Dette bør være nok, til at bære Jógvan forbi Ivarsson, Bang og Neumann i elimineringen. Lytter man til vindersangene, så har Emilie Esther fordelen med en mere "catchy" sang, men alt andet lige, så er hun gjort til for stor favorit. Vi tror Færøerne spiller os et puds. Jógvan til odds 8,50. Er det ikke der, værdien skal findes? 

Deltager Bedste odds Bookmaker
Emilie Esther 1,35
Bet365
Jógvan 8,50
NordicBet
Ivarsson, Bang & Neumann 10
Betsafe