Efter en sindsoprivende oplevelse fra New York lander vi stille og roligt i Luxembourg til en traditionel indendørsturnering. Der er dansk deltagelse i form af Clara Tauson. Tennisekspert Klaus F leder efter værdi i markedet og kommer med et spilforslag.

Det bliver en hård landing for mange spillere i den kommende uge, efter årets sidste Grand Slam er blevet afholdt. Det kan give nogle spændende åbninger i markedet, hvor diverse underdogs vil øjne deres chance.

 

Clara Tauson skal i aktion for første gang siden nederlaget mod Ashley Barty ved US Open. Danskeren har været stærk indendørs i 2021 og vandt sin første WTA-titel tidligere i år indendørs i Lyon. 

WTA Luxembourg

Turneringen er blevet afholdt siden 1996 og har haft store vindere såsom Kim Clijsters, Jennifer Capriati og Caroline Wozniacki. Det har generelt været et stærkt felt, der har fundet vej til Luxembourg igennem tiden. I år er ingen undtagelse, og der er deltagelse af både en OL-guldvinder og en tidligere Grand Slam-vinder. 

Guldvinderen og Elise Mertens i førertrøjen

Umiddelbart er Belinda Bencic og Elise Mertens, der er henholdsvis. 1.- og 2.-seedet i Luxembourg, de to favoritter. Jeg vil dog stille spørgsmålstegn ved Bencic, der har kørt på siden OL og også havde et godt US Open. Måske er dette turneringen, hvor hun automatisk gearer nogle procenter ned og ikke går langt. Bencic har dog et fint minde fra 2018 i Luxembourg, hvor hun gik igennem kvalifikationen og nåede helt til finalen. 

Elise Mertens er kendt som en stabil type, der slår dem, hun skal slå, og taber de kampe, hvor hun er underdog. Hun kunne godt gå langt i Luxembourg og har en fin lodtrækning. Hun har ikke spillet indendørs i år, men i 2020 var hun i henholdsvis kvartfinalen og finalen i de to turneringer, hun spillede. Hun har desuden været i semifinalen i Luxembourg tilbage i 2017. 

Kan den forsvarende mester skrue tiden tilbage?

Jelena Ostapenko vandt WTA Luxembourg i 2019, da den senest blev afholdt. Kvinden fra Letland har et ekstremt lavt bundniveau, men også et tilsvarende højt topniveau. De fleste husker nok hendes triumf ved French Open for nogle år siden. Hun spiller også fremragende indendørs, og i 2019 var hun i finalen to uger i træk indendørs. I Linz tabte Ostapenko finalen mod Cori Gauff, men hun gjorde det så godt igen, da hun vandt Luxembourg ugen efter. Hun skal bestemt regnes blandt favoritterne i dette felt. 

Clara Tauson med gode chancer

Det må være inspirerende for Clara Tauson at se en spiller, hun slog for tre uger siden, gå hele vejen og vinde US Open, som Emma Raducanu gjorde.

Tauson er favorit i sin første kamp mod Astra Sharma, og jeg vil mene, at hun bare skal op på 90 procent af sit niveau indendørs for at avancere. Derefter venter formentlig Ekaterina Alexandrova, som hun slog tidligere i år i Lyon, hvilket også var indendørs.

I en kvartfinale kan den i værste fald hedde Shuai Zhang eller Greetje Minnen. Ikke nogen intimiderende opgave for Tauson. Tænker, vi helt frem til en semifinale, så kunne Elise Mertens vente. Heller ingen umulig opgave for danskeren. 

Alt i alt en spændende og åben lodtrækning for Tauson, der på sit topniveau bør nå en semifinale, hvor alt derfra kan ske. 

Spilforslag til WTA Luxembourg

Denne uges spilforslag til WTA Luxembourg er baseret på en succesoplevelse i 2021 og noget ungdommelig sult:

Clara Tauson til at vinde WTA Luxembourg til odds 9 hos Bet365*

Indendørs passer perfekt til Tauson. Hun besidder en aggressivitet, hvor hun elsker at gå frem til nettet. Det er ret bemærkelsesværdigt for så ung en spiller - især på WTA-touren. Hendes slag er kraftfulde med mindre spin, hvilket er effektfuldt indendørs. Dette har hun allerede bevist i Lyon, hvor hun vandt sin første WTA-titel. 

Tauson spillede godt op til US Open, hvor hun slog US Open-vinderen Emma Raducanu og vandt titlen i Chicago. Nu er hun tilbage i Europa på et underlag, der alt andet lige vil passe hende perfekt. 

Lodtrækningen er som tidligere nævnt heller ikke tosset. Hun får først den hårde modstand, når hun har fået momentum og spillet sig ind i turneringen. 

Regnskab:
Spil i alt: 67
Vundne spil: 15
Tabte spil: 52
Profit: 29,23
Tilbagebetalingsprocent: 144