Vi har igen fokus på Clara Tauson i denne her uge. Tenniseksperten klaus f vil se på hendes chancer i Bogota og se, om han kan fortsætte sit momentum og finde et stærkt værdispil i Colombia. 

Clara Tauson deltager endnu en gang i en WTA-turnering, hvor hun har direkte adgang. Denne gang i Colombia, hvor den traditionsrige grusturnering WTA Bogota afholdes i hovedstaden. Tauson fik en brat landing efter succes i Lyon, da hun blev besejret i 1. runde i Skt. Petersborg.

Tauson trives bedst på grus og har sit mest bemærkelsesværdige resultat på underlaget (sejren over Jennifer Brady ved French Open 2020). Hun er kommet i hårdt selskab i Colombia, men danskeren har en overkommelig lodtrækning. Den kommende uge bliver en spændende udfordring med anderledes betingelser i Bogota. 

WTA Bogota 

Denne turnering har været afholdt siden 1998 og altid haft fornemt besøg fra nogle af de bedste grusspillere i verden. Bogota ligger 2,6 kilometer over havets overflade, hvilket spillet påvirkes af. Bolden "rejser" hurtigere igennem tynd luft, og det vil gavne spillere med en stor serv og generelt hardhitters. Clara Tauson må siges at tilhøre den kategori. 

1.-seedet er Saisai Zheng fra Kina. Hun har ikke spillet på grus siden 2019, men er bestemt ikke dårlig på det røde underlag. Jeg har dog svært ved at se kineseren gå hele vejen her. Det samme har markedet, der heller ikke vurderer hendes chancer særligt gode. 

2.-seedet er Sara Sorribes Tormo. Spanieren er i god form og hører absolut til blandt favoritterne i Colombia. Hun har en kvart- og semifinale fra Bogota i bagagen. Hun har dog ikke overpræsteret på grus de sidste par sæsoner, hvilket holder mig en smule tilbage, når jeg ser på hendes odds. Hun har også en lidt tricky 1. runde mod Sara Errani, der altid kan være farlig, selvom hun er langt fra fordoms styrke. 

Den 3.-seedede hollænder Arantxa Rus er hardcore grusspiller. I 2019 spillede hun 68 kampe på grus, hvilket er uhørt mange. Hollænderen har dog kun to sejre i 2021, så hun ankommer ikke i den bedste form. Af netop den grund får man et lidt gunstigt odds på Rus, men det er ikke nok til et spilforslag herfra. 

Clara Tauson - favorit hos bookmakerne 

Tauson har fået den flotte 4.-seedning i Bogota, hvor hun møder en kvalifikant i 1. runde. Det kan godt blive en svær opgave, da kvalifikanterne er akklimatiseret til de anderledes betingelser i den colombianske hovedstad. Når man samtidig tager i betragtning, at Tauson kommer direkte fra mange ugers indendørs tennis, så kan omstillingen til grus blive en ekstra udfordring.

I 2. runde kan Mihaela Buzarnescu fra Rumænien vente. Selvom Buzarnescu kan være farlig, så bør hun ikke være en trussel, hvis Tauson rammer sit høje niveau på grus fra 2020.

Kigger vi en runde længere frem, så kan Jasmine Paolini blive modstanderen. En ægte grusspecialist fra Italien. Men heller ikke en større trussel. Hun har et stabilt niveau, men ikke et topniveau i nærheden af danskerens. 

Skulle Tauson komme igennem her, så er det ikke intimiderende navne fra den øvre halvdel, der kan vente i en eventuel semifinale. Det er den quarter, hvor Zheng er seedet 1. Tereza Martincova er måske den farligste spiller for Tauson i den øvre halvdel. Tjekken har spillet godt i 2021 med en 3. runde i Dubai som bedste resultat. 

Konklusionen herfra er, at Tauson har fået en fremragende lodtrækning. Den er markant bedre end i Skt. Petersborg, hvor hun straks blev smidt i ringen imod en farlig Kasatkina. 

Tauson har proklameret, at grus er hendes favoritunderlag. Hun beviste det også ved French Open sidste år, da hun slog Jennifer Brady i 1. runde. Forinden havde hun vundet tre kampe i kvalifikationen. I Paris var det tungt grus i kolde betingelser. Den kommende uge byder på "europæiske" temperaturer omkring 20 grader, hvilket vil gavne Clara. Jeg ser gode muligheder for danskeren.

Markedet har også fået grundigt øje på Tauson, hvilket afspejles i hendes vinderodds. Det er historisk, at en dansker er favorit ved en WTA-turnering, hvor efternavnet ikke er Wozniacki. 

Spilforslag til WTA Bogota

Et spilforslag i den lave ende i forhold til odds, men til gengæld bliver det i røde og hvide farver.

Clara Tauson til at vinde WTA Bogota-turneringen til odds 4,5 hos 888 Sport**

Jeg synes, at vi har flere gode vinkler på dette spil. Først og fremmest har vi en god lodtrækning, der er alfa omega for at få momentum på et nyt underlag for danskeren.

Der er også et niveau på grus hos Tauson, der i min optik berettiger til en plads blandt minimum de sidste fire i den colombianske hovedstad. Hun har den mentale kapacitet til at gå hele vejen, hvilket vi så i Lyon, hvor Tauson vandt sin første titel. Og så tror jeg, at hun har en sult efter at præstere. Hun vll ud og bevise, at titlen i Frankrig ikke var en tilfældighed. 

Regnskab:
Spil i alt: 27
Vundne spil:7
Tabte spil: 20
Profit: 28,18
Tilbagebetalingsprocent: 204