Jeg er lige vågnet efter min første dag ved WSOP. En dag som har været utroligt spændende og rigtigt krævende både fysisk og psykisk. En dag, hvor jeg stiftede bekendtskab med en del pros og pokercelebs. Og en dag, hvor mit spil, i hvert fald i starten, var præget af en del nervøsitet, som højst sandsynligt gjorde, at jeg ikke havde modet til at få doblet op den første time.


Morgenmad på sengen

Vi havde sat uret til klokken 8, så der var god tid til at foreberede sig til den store dag. Luksus morgenmadsbuffetten blev bestilt og karbadet blev fyldt. Og så var det ellers bare med at nyde morgenen og slappe af. Masser af grapefrugt juice og vitaminer til at klare hjernen, så man kunne tænke klart i de vigtige situationer senere på dagen.

Vi ankom til Rio ved 11-tiden. Her fik lidt frokost og prøvede ellers bare at slappe af, selvom det er svært i det virvar af mennesker, der flokkes på stedet i disse dage. Når jeg siger vi, mener jeg de to andre danskere fra Betfair*, Anders og Frank og vores respektive koner og kærester, som var så søde at railbirde os hele dagen.To pros ved bordet


Atmosfæren i Brasilia, som var det rum jeg blev placeret i, var meget spændt, da alle havde sat sig og announceren sagde de magiske ord shuffle up and deal. Sommerfugle var der masser af i min mave og jeg havde besluttet mig for at tage det stille og roligt i starten. 

Jeg så hurtigt at det ikke var et helt let bord jeg var kommet til. Et par pladser til højre for mig sad Billy Chen, som blandt andet har været med i Million Dollar Cash Game og et par pladser til venstre sad Arnoud Mattern, som vandt EPT i Prag. Han skulle vise sig at være en rigtig bølle og slog i løbet af de første 3 levels 5 spillere ud på mit bord.

Strukturen er i øvrigt fantastisk, da man starter med 20K, blinds på 50-100 og 2 timers levels, så der er masser tid til at finde spots og man behøver bestemt ikke at forcere noget. Selv da dagen sluttede var blinds kun på 200-400 med 50 i ante. I like it.


En ulækker hånd

Efter 25 minutter opstår et scenarie, hvor jeg ender med at folde en hånd, som jeg aldrig har foldet før og helt sikkert heller ikke kommer til at folde igen. Jeg blev simpelthen en kylling på grund af turneringens størrelse og de mange penge og prestige, der er på spil. 

Jeg samler QQ op i midter position og raiser til 300. Det er kun SB og BB, der vælger at kalde. Floppet kommer 8TQ med to hjerter. Et ved første øjekast lækkert flop, men samtidigt også farligt med en del træk på bordet. De checker og jeg siger 600. SB kalder og BB siger 2700. Så er det så min tur. Fold, call eller reraise. Fold bliver det aldrig her med topset. Overvejer et call og set i bakspejlet, havde det nok været den rigtige beslutning. Men bestemmer mig for at reraise, så han ikke får en billig hjerter på turn. Jeg siger altså 6700 og han instashuffer stakken til midten. Fy for satan en mavepuster. Jeg tænker et par minutter og mucker så min hånd med væmmelse. På det tidspunkt kan jeg ikke se, at han kunne sidde på andre hænder end J9 og en straight. Jeg ville stadig have haft en del outs, men jeg ville bare ikke forlade turneringen så tidligt. Jeg ville hellere forsøge at arbejde mig op igen, da jeg stadig havde omkring 15 tilbage.


Kortdød hele dagen

Resten af dagen var intet andet end en kamp for overlevelse. Første gang jeg så et par højere end 77 efter hånden med damerne, var i sidste level og altså efter 9 timers spil. Så den stod på squeeze plays, reraises og steals med dårlge hænder hele dagen, for at holde stakken ved lige. Ingen sets, ingen to par, ingen straights og ingen flush. Man bliver lidt mismodig, når man sidder der i 10 timer og kigger ned i garbage hele tiden. 

Derfor må jeg også sige, at jeg var ganske tilfreds, da det lykkedes mig at slutte dagen i 25K. Ikke en gang var jeg all-in i et race. Jeg havde stakken til midten to gange uden at blive kaldt og uden at have noget specielt. 25K er selvfølgelig en del under average, men der er stadig muligheder på onsdag, når det går løs igen. 


Tina vinder turnering

Vi var på Treasure Island, som er et andet hotel her i vegas, for at spille en 65 dollar turnering i forgårs. En lidt anden struktur end i WSOP og med et lidt andet buy-in. Det var rigtigt sjovt. Tina knuste al modstand hele turneringen igennem og vi ender på finalebordet sammen. Jeg ryger dog i første hånd med AK vs AA. Herefter går det slag i slag og Tina sender selv 6 andre spillere ud, før hun kan række armene i vejret og inkassere checken på 742$. En fornem præstation, der har givet hende mod på mere. Måske, er det hende, der næste år sidder til bords med Ivey, Gus og de andre. 
1C? Det skyldes at der er så mange deltagere ved WSOP at man har delt Dag 1 op i fire dage...

Læs Nichlas´ øvrige artikler fra WSOP:
http://www.betxpert.com/articles/main.asp?cat=poker