Tyskland bidrager med is, Danmark med talent og BetXpert med tips. Så er rollefordelingen vist på plads før A-VM i ishockey 7.-23. maj.

Ballet åbnes denne fredag med en kamp mellem værtsnation Tyskland og USA. De to andre deltagere i Gruppe D, Danmark og Finland, spiller lørdag. Og så er der selvfølgelig også alle de andre hold - herunder de olympiske mestre fra Canada og de forsvarende verdensmestre fra Rusland... 

Dette VM byder på alle tiders stærkeste danske landshold - og det kvitterer BetXpert for med en stærk dækning af slutrunden, via vores ishockeyeksperter Mike Larsen (DK), Nichlas Birch (Elitserien) og Kasper Berg (NHL) der løbende vil udlægge analyser og spilforslag (på denne side).

Som opvarmning serveres desuden hermed en optaktsartikel, skrevet af Mike og Nichlas. Artiklen gennemgår slutrundens 16 hold (inddelt i 4 grupper); nøglespillere, fravær og chancer.

Værsgo:

(Der tages forbehold for ændringer i de angivne trupper).


Turneringens officielle hjemmeside: Link.


Gruppe A

Rusland bør ikke få problemer med at vinde denne gruppe. Slovakiet mangler diverse profiler; har et lovende hold, men folder sig næppe ud allerede nu. Måske kan Hviderusland endda true slovakkernes forventede andenplads.

Forventet stilling:
1. Rusland
2. Slovakiet
3. Hviderusland
4. Kazakhstan


Rusland

Forventning:
Russerne er bookmakernes favorit til guldet. Det er da også svært at komme udenom at med trioen Ovechkin, Kovalchuk og Semin i front, så er der ikke andet end guldet som tæller.

Nøglespillere:
De tre ovenstående spillere kommer til at tegne billedet offensivt, sammen med et par andre NHL spillere såsom Maxim Afinogenov og Alexander Frolov. Derudover er der en række giftige forwards fra KHL der ved hvor målet står. Blandt andet veteranerne Sergei Fedorov og Viktor Kozlov.

I målet bliver det Washington Capitals Semen Varlamov der tager plads, han var 3. keeper ved OL . Defensivt mener træneren Bykov at der er meget at arbejde med, men når han selv vælger Evgeny Ryasensky fra, som ellers blev valgt til bedste back ved LG hockey games, gør han arbejdsbetingelserne sværer for sig selv.

Prominente fravær:
To af KHLs største stjerner i Alexei Morozov og Alexander Radulov er ude med skader, det samme gælder keeperen Ilya Bryzgalov der burde være 1.valg efter en god sæson for Phoenix Coyotes. Af spillere der kan støde til kunne Detroits Pavel Datsjuk være en klar forstærkning.


Slovakiet

Forventning:
Ny træner, og et nyt hold. De gamle stjerner er skiftet ud med yngre spillere, som er lovende for fremtiden men som her og nu nok max rækker til en kvartfinale plads. Slovakiet kan måske endda gå hen og få problemer med at skaffe sig 2.pladsen i puljen, da hviderusserne ikke er helt uden evner.

Nøglespillere:
Peter Budaj i målet bliver en vigtig mand, men han har kun fået en håndfuld kampe for Colorado Avalanche i år. Han får travlt med et forsvar der iøvrigt består af folk som Richard Lintner, Dominik Granak og Andrej Sekera fra Buffalo Sabres.

I angrebet er det ungdommen der skal levere varen i form af Marek Zagrapan, som iøvrigt var Buffalo Sabres 1.pick i 2005, men som spiller i KHL nu. Richard Panik der også er draftet højt kommer fra canadisk junior hockey. Begge har gjort det godt ved træningskampene, men ellers kommer slovakiet ikke med det helt store skyts. Marek Svatos fra Colorado Avalanche må betegnes som holdets største offensive stjerne.

Prominente fravær:
Hossa brødrene, Pavel Demitra, Miroslav Satan, Marian Gabroik, Zdeno Chara osv. En del store NHL proffer savnes p.g.a skader eller landsholdstop.


Hviderusland

Forventning:
Hviderusland har indimellem kunne drille de store, og hvis deres defensive spil igen lykkes så kan en kvartfinale godt komme på tale.

Nøglespillere:
Holdets succes afhænger utroligt meget af de to keepere Andrei Mezin og Vitaly Koval. Begge spiller til dagligt i KHL for hjemlandets topklub Dinamo Minsk, ligesom hovedparten af holdet kommer derfra, krydret med et par NHL spillere i form af forsvarsgeneralen Ruslan Salei, og angriberen Mikhail Grabowski.

Prominente fravær:
De to brødre Andrei Kostitsyn og Sergei Kostitsyn er ikke med, hvilket svækker angrebet en del.


Kazakhstan
Forventning:
Er rangeret som det dårligst placerede hold af IIHF ved A-vm, og de bør således få det svært. Måske kan de drille Hviderusland og Slovakiet periodevist, men som udgangspunkt ser de ud til at være det svageste hold i puljen.

Nøglespillere:
Jeg må indrømme at mit kendskab til det kazakstanske hold er temlig ringe, men jeg er dog kommet frem til at holdet primært består af hjemlige spillere fra KHL klubben AK Barys. Nationen har ikke de helt store stjerner, men er en samling middelmådige spillere, hvor holdet skal løftes i flok.

Prominente fravær:
Ingen, så vidt vides.


Gruppe B

Canada ser ud til at være endt i den – på papiret – letteste gruppe sammen med Schweiz, Letland samt Italien.

Canada burde være sikre på at gå videre, hvor Schweiz og Letland burde være de mest sandsynlige kandidater til de næste pladser i gruppen.

Italien kan måske drille lidt, men jeg forventer, at de skal spille nedrykningsspil denne sæson, og muligvis får en hurtig tilbagevenden til Division I.

Umiddelbart ser jeg ikke nogen større overraskelser i denne gruppe, dertil er de første 3 hold nok for stærke i forhold til Italien.

Forventet stilling:
1. Canada
2. Schweiz
3. Letland
4. Italien


Canada

Forventning:
Det forventes, at Canada kommer langt i turneringen. Alt andet end minimum en semifinale vil være en stor skuffelse for det canadiske hold, der vil have revanche for sidste års nederlag til russerne.
Canada vandt i øvrigt guld ved VM i Vancouver tidligere på sæsonen med en sejr i finalen over rivalerne fra USA.

Truppen:
Goalkeepers: Chad Johnson (New York Rangers), Chris Mason (St. Louis Blues).

Defencemen: François Beauchemin (Toronto Maple Leafs), Brent Burns (Minnesota Wild), Kyle Cumiskey (Colorado Avalanche), Michael Del Zotto (New York Rangers), Mark Giordano (Calgary Flames), Tyler Myers (Buffalo Sabres), Kris Russell (Columbus Blue Jackets), Marc Staal (New York Rangers).

Forwards: Rene Bourque (Calgary Flames), Steve Downie (Tampa Bay Lightning), Matthew Duchene (Colorado Avalanche), Evander Kane (Atlanta Thrashers), Brooks Laich (Washington Capitals), Steve Ott (Dallas Stars), Corey Perry (Anaheim Ducks), Rich Peverley (Atlanta Thrashers), Ryan Smyth (Los Angeles Kings), Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning), John Tavares (New York Islanders), Ray Whitney (Carolina Hurricanes).

Sidste år:
Man kom til finalen, hvilket næsten var forventet, da man stillede med et stærkt hold til VM i Schweiz. Man kom let og smertefrit gennem gruppe- og mellemspillet. Kvartfinalen var mod Letland, hvor man vandt med 4-2. Semifinalen var det Sverige, der stod for tur. Her endte det med en sejr på 3-1. I finalen var russerne dog en for stor mundfuld til canadierne.

Målmand:
I målet har man Chad Johnson og Chris Mason, der har spillet en masse NHL kampe. Canada er det hold med den stærkeste målmandsduo i turneringen. Umiddelbart ligner Chris Mason fra St. Louis 1. valget i målet, mens Johnson skal forvente at være reserve. Han vil nok komme til at spille nogen kampe gennem VM.

Backs:
Defensiven ser ud til at være det svage punkt ved Canada. Man har kun NHL på pladserne, men der er ikke nogen navne, der springer i øjnene på holdet. Canadierne vil nok komme til at indkassere nogle mål i kampene, da man ser noget svag ud på dette punkt – dog stærkere end de andre hold i gruppen.

Forwards:
Her har man flere navne, som man kender fra NHL. Spillere som Stamkos og Tavares er unge, men rigtig gode spillere at have på den side. Derudover har man en arbejdshest i Steve Ott, der går forrest, når der skal fightes. Rutine har man i stor stil med Ryan Smith og Ray Whitney, der har spillet en del sæsoner i NHL.


Italien

Forventning:
Jeg forventer, at Italien skal ned og spille om nedrykning og sandsynligvis nede og runde i Division I igen til næste sæson. Alt andet vil være en mindre overraskelse. Man vil forsøge at minimere sine nederlag, og satse på en sejr i kampen mod Letland, men man vil sandsynligvis vil få nogen lidt mere lige kampe i et nedrykningsspil.

Truppen:
Goaltenders: BELLISSIMO Daniel (HC Asiago), RUSSO Adam (Port Huron Icehawks IHL – USA), TRAGUST Thomas (ESV Kaufbeuren – GER / SHC Fassa).

Backs: JOHNSON Trevor (HC Bolzano 2000), DE MARCHI Matthew (HC Asiago), PLASTINO Nick (HC Asiago), STRAZZABOSCO Michele (HC Asiago), HELFER Armin (HC Valpusteria), BORGATELLO Christian (HC Bolzano 2000), HOFER Armin (HC Valpusteria), MARCHETTI Stefano (SG Aquile Pontebba).

Forwards: IANNONE Patrick (HC Valpellice), SCANDELLA Giulio (Rögle BK SWE), SOUZA Michael (SG Cortina), PITTIS Jonathan (HC Bolzano 2000), EGGER Alexander (HC Bolzano 2000), ZISSER Stefan (HC Bolzano 2000 / EV Bozen 84), ANSOLDI Luca (Ritten Sport), FONTANIVE Nicola (Alleghe Hockey), DE BETTIN Giorgio (SG Cortina), DE TONI Manuel (Alleghe Hockey), RAMOSER Roland (HC Bolzano 2000), MARGONI Stefano (SHC Fassa), PARCO John (HC Asiago), OBERRAUCH Max (HC Valpusteria).

Sidste år:
Italien spillede i Division I sidste sæson, og der rykkede man meget sikkert op fra. Man endte med at vinde alle kampene, og man indkasserede bare 4 mål på de 5 kampe. Man scorede ligeledes hele 26 mål i de 5 kampe (11 af dem i samme kamp mod Rumænien). Man spillede godt offensivt, men nu skal man tænke meget mere defensivt, da man kommer op mod nogen langt stærkere nationer.

Målmand:
I målet har man Adam Russo, der spiller for Port Huron Icehawks i IHL. Han har tidligere spillet college hockey i Canada, hvor han deler rekorden for flest shutouts på en sæson (7 stk.) med en vis Roberto Luongo fra Vancouver.
Derudover har man Thomas Tragust, der var manden, der holdte modstanderne nede på 4 mål i sidste sæsons Division I.

Backs:
Armin Helfer spiller til dagligt i den italienske Serie A for HC Valpusteria, og han er vurderet til at være en af de bedste backs i den italienske liga. Han spiller sin 7. VM turnering for Italien. Han noterede sig for 27 point i 35 kampe denne sæson i Serie A. Man har flere langsomme backs, og de vil få store problemer mod Canada udvisningsmæssigt, da Canada har flere hurtige spillere, der vil være hurtigere.

Forwards:
Offensivt har man et par aldrende spillere i John Parco og Roland Ramoser, der er oppe i den høje af 30'erne og stadig spiller på topplan. Derudover har man Pat Iannone, der nettede 28 gange i den netop afsluttede italienske liga. Disse spillere skal man sætte sin lid til, hvis man skal have en chance for overlevelse.


Letland

Forventning:
Jeg forventer, at Letland nemt går videre til mellemrunden ved A-VM. Der kan man muligvis kvalificere sig til kvartfinalen, hvis man rammer dagen i gruppespillet og får nogen point med derfra. I mellemrunden bliver man nok parret med Tjekkiet, Sverige samt Norge/Frankrig, hvor man burde vinde over Norge/Frankrig.

Truppen:
Goaltenders: MASAĻSKIS EDGARS, RAITUMS MĀRTIŅŠ, LŪSIŅŠ EDGARS

Backs: PUJACS GEORGIJS, JASS MARIS, CIBUĻSKIS OSKARS, SOTNIEKS KRISTAPS, GALVIŅŠ GUNTIS, JEROFEJEVS ALEKSANDRS, ANDERSONS JĀNIS, ŠIROKOVS MAKSIMS, REĶIS ARVĪDS

Forwards: BĒRZIŅŠ ARMANDS, CIPULIS, MĀRTIŅŠ, DĀRZIŅŠ LAURIS, MEIJA GINTS, ŅIŽIVIJS ALEKSANDRS, KARSUMS MĀRTIŅŠ, DŽERIŅŠ ANDRIS, RĒDLIHS MIĶELIS, JEKIMOVS ROBERTS, SPRUKTS JĀNIS, PEČURA SERGEJS, SAULIETIS KASPARS, VASIĻJEVS HERBERTS, DAUGAVIŅŠ KASPARS, ŠTĀLS JURIS

Sidste år:
Sidste år kom man overraskende i kvartfinalen i stedet for værtsnationen Schweiz, da man besejrede Schweiz i den indbyrdes kamp. Letland besejrede Sverige i gruppespillet, mens man besejrede Frankrig og Schweiz i mellemspillet. Man skulle møde Canada i kvartfinalen, hvor man gav modstand fra sig, og man tabte kun med 4-2.

Målmand:
I målet har man Edgars Masalskis som 1. valget, mens Lusins ser ud til at være 2. valget. Sidstnævnte kunne vi have oplevet i den danske AL-Bank Liga denne sæson, da han skulle have spillet for Herlev, men de måtte trække holdet grundet dårlig økonomi. En god blanding mellem rutine og talent.

Backs:
Man ser lidt sårbar ud på backpladserne, hvor man har flere forholdsvis unge spillere med. Rutinen skal Rekis, Jass og Pujacs bidrage med gennem flere år i bl.a. den tyske liga. Flere af spillerne har spillet i Riga 2000, der er den lokale klub i Letland. Riga spiller med i den hviderussiske liga, hvor modstanden er noget større end i den lettiske liga.

Forwards:
Offensiven ser rigtig god ud for Letland ved dette VM. En gammel kending af dansk ishockey, Janus Sprukts, der spillede nogen kampe for Odense i sæsonen 2003/2004. Siden har han været omkring AHL og NHL.
Stals, Daugavins samt Vasiljevs er prominente spillere på dette lettiske landshold, der har kvaliteterne til at drille de større hold i turneringen, hvis man rammer den rigtige dag.


Schweiz

Forventning:
Forventningen til Schweiz ved VM er, at man kan komme videre til mellemrunden, og der skal man kæmpe med Letland om pladsen i kvartfinalen. Det opgør bliver allerede spillet i gruppespillet, så der kan deres VM været reddet eller være spildt.

Truppen:
Goaltenders: Martin Gerber (Atlant Mytischtschi/KHL), Daniel Manzato (Rapperswil-Jona), Tobias Stephan (Genève-Servette).

Backs: René Back (Davos), Goran Bezina (Genève Servette), Félicien Du Bois (Kloten), Patrick Geering (ZSC Lions), Timo Helbling (Lugano), Steve Hirschi (Lugano), Roman Josi (Bern), Mathias Seger (ZSC Lions), Julien Vauclair (Lugano).

Forwards: Andres Ambühl (ZSC Lions), Damien Brunner (Zug), Björn Christen (Zug), Thomas Déruns (Genève-Servette), Paolo Duca (Ambri-Piotta), Marcel Jenni (Kloten), Romano Lemm (Lugano), Nino Niederreiter (Portland/WHL), Thibaut Monnet (ZSC Lions), Martin Plüss (Bern), Kevin Romy (Lugano), Ivo Rüthemann (Bern), Paul Savary (Genève-Servette), Jurai Simek (Norfolk/AHL), Morris Trachsler (Genève-Servette).

Sidste år:
Sidste år var man tæt på at overraske på hjemmebane, hvor man gik videre fra den indledende gruppe. Man havde en god chance for at gå i kvartfinalen, men man forpassede chancen, da man tabte til Letland efter straffeslag. Det blev til en 9. plads, hvilket man havde håbet på, at man kunne have gjort bedre.

Målmand:
I målet har man Martin Gerber, der har spillet 6 sæsoner i NHL, hvor han bl.a. har vundet Stanley Cuppen sammen med Carolina Hurricanes. Anaheim Mighty Ducks draftede ham i 8 runde i 2001. Han spiller til dagligt i KHL, og han må forventes at være det primære valg i målet.

Backs:
Backerne spiller alle i den schweiziske liga, og det er bestemt ikke en dårlig liga, da jeg vil rangere den som den næstbedste efter den svenske liga i Europa. Spillerne spiller også sammen til dagligt, så man må forvente, at træneren holder de spillere sammen. Det gør, at det schweiziske forsvar er stærkt.

Forwards:
Som i forsvaret, så er det også spillere fra den schweiziske liga, der danner forward siden på holdet. Man har 2 spillere i USA, hvor de har god succes i sine klubber. Jurai Simek har spillet de seneste 3 sæsoner i AHL, hvor det er blevet til små 200 kampe. Nino Niederreiter har lavet mange point i juniortiden i Schweiz og i USA, så han har fået en plads på holdet.


Gruppe C

Tjekkiet og Sverige bør kæmpe om førstepladsen, med tjekkerne som favoritter. Begge hold mangler en række profiler, men Sverige synes hårdest ramt. Derefter kommer Norge der bør kvalificere sig til mellemrunden foran Frankrig.

Forventet stilling:
1. Tjekkiet
2. Sverige
3. Norge
4. Frankrig

Sverige
Forventning:
Svenskerne selv ved de er underdogs til denne turnering. De skuffede ved opvarmningsturneringen LG hockey games på hjemmebane, og selvom de afklapsede Danmark i den sidste test, tvivler jeg stærkt på de kan bide skeer med de helt store i år. En 3.4.-plads bør Bengt Åke Gustavsson maksimalt kunne få ud af sit hold.

Nøglespillere:
Et hold når sjældent langt uden en rigtig god keeper. Her er Sverige dækket fornuftigt ind med Jonas Gustavsson fra Toronto Maple Leafs som 1.valg, og Elitseriens bedste keeper i Jacob Markström. I forsvaret er det de to unge NHL backs Victor Hedman og Erik Karlsson der skal trække det tunge læs, med Christian Bäckman og Magnus Johansson som de rutinerede kræfter. Efter min mening en tand for ungt et forsvar, da 4 ud af 8 backs er juniorer.

Angrebet præges af hjemlige spillere samt KHL , og kun 2 middelmådige spillere fra NHL. Matias Weinhandl, Tony Mårtonsson, og Niclas Bergfors er de tre som i høj grad bør lave pointene, men Sverige har også et farligt radarpar i Linus Omark og Johan Harju.

Prominente fravær:
Sverige er hårdt ramt af afbud. Der er kun tre gengangere fra OL-truppen. Man kan dog håbe på at blive forstærket løbende. Fx hvis Detroit Red Wings ryger ud af slutspillet, da et par profiler som Henrik Zetterström og Niklas Lidstrøm kunne blive aktuelle.


Tjekkiet

Forventning:
Tidligere en stærk VM nation, men de sidste par år har der ikke været meget at håbe hurra ad. Jeg tror dog de kan klare sig godt i den indledende pulje, og tage en gruppesejr over Sverige. Meget afhænger af Tomas Vokoun i målet, men man har jo før set tjekkerne komme langt på en stram defensiv.

Nøglespillere:
Man har et stærkt målmandspar i Vokoun og Andrej Pavelec, begge fra NHL. Ellers består truppen hovedsageligt af spillere fra de europæiske topligaer. Offensivt er veteranen Jaromir Jagr blevet klar, mens de øvrige profiler hedder Roman Cervenka, Tomas Rolinik og Jan Marek fra KHL. Defensivt bliver det N.Y. Rangers Michael Rozival, samt Miroslav Blatak og Karel Rachunek fra KHL der skal lukke ned for modstanderen.'

Prominente fravær:
Tjekkiet mangler en lang række profiler, og træneren kunne nok godt have ønsket sig flere spillere fra NHL (ligesom så mange andre nationer), men tilgengæld har man en del folk med fra KHL (Europas stærkeste liga; dækker Rusland, Hviderusland, Letland, Kazakhstan og Ukraine) - en liga som jo næsten er på niveau med den nordamerikanske.


Norge

Forventning:
Nordmændene har et par højt kvalificerede offensive profiler, men kommer ikke langt på deres defensiv. Holdet minder meget om de danske løver, niveaumæssigt, og det bør gå videre til mellemrunden.
 
Nøglespillere:
Patrick Thoresen og Mats Zucarello holder højt offensivt niveau. De to skal sammen med en håndfuld spillere fra den svenske Elitserie primært få indstillet kanonen til kampen mod Frankrig.

Defensivt ser det noget ringere ud da en del af spillerne kommer fra den hjemlige liga, faktisk stiller man kun med Jonas Holös og Tommy Jacobsen fra europæisk top hockey. I målet finder man som sædvanligt Pal Grotnes, der har en del rutine, men ikke en mand som kan skabe mirakler.

Prominente fravær:
Centeren Tore Vikingstad er skadet og kommer ikke med. Han spiller med stor succes i den tyske DEL liga, og vil blive savnet da man kommer til at mangle hans spil og lederegenskaber.


Frankrig

Forventning:
Franskmændene håber meget på at Chicago Blackhawks keeper Cristobal Huet tilslutter sig truppen, men i øjeblikket ser det ikke ud til en snarlig Blackhawks-exit fra NHL-slutspillet. Frankrig bør derfor få det meget svært med at undgå nedrykningsspillet.

Nøglespillere:
9 spillere gør sig i udenlandske klubber, men kun backen Baptiste Amar spiller på højeste niveau for Rögle, der netop er rykket ud af den svenske Elitserie. Derudover har de brødrene Treille der offensivt er Frankrings bedste kort sammen med Stephan da Costa som de sidste 3 sæsoner har spillet i amerikanske minor leagues.

I kassen har man den tidligere esbjerg keeper Fabrice Lhenry som er holdets vel nok vigtigste spiller.

Prominente fravær:
Som sagt holder man en plads åben for Huet, da han er Frankrigs ubestridt største stjerne. Men selv ikke i den franske lejr tror man på at han når at komme med til den vigtige 3. kamp mod Norge.


Gruppe D

Danmark er havnet i en spændende pulje sammen med USA, Finland samt værtsnationen Tyskland. Finland og USA skulle være sikre på en plads i mellemrunden, mens den sidste plads står mellem Danmark og Tyskland.

Selvom Tyskland har hjemmebanen, så mener jeg, at danskerne har et hold, der er bedre end tyskerne. Derudover tror jeg, at Danmark har en chance (omend lille) mod et finsk og amerikansk hold, der ikke kommer med de allerbedste hold sammenholdt med, at Danmark kommer med det stærkeste hold nogensinde til et A-VM.

Forventet stilling:
1. USA
2. Finland
3. Danmark
4. Tyskland


Danmark

Forventning:
På papiret det stærkeste danske landshold i løbet af de 8 år, hvor man har været en del af A-VM. Det eneste minus ved truppen er, at Mikkel Bødker må blive i USA grundet en blodprop i hånden. Derudover mangler Jannik Hansen, der stadig er med i Stanley Cup for Vancouver.
Måske et naivt håb, men jeg håber og har en lille tro på, at Danmark kan overraske en smule og komme i min. en kvartfinale ved dette A-VM. Mest realistisk er det dog, at Danmark kommer i mellemrunden eller i nedrykningsspillet.

Truppen:
Goaltenders: Patrick Galbraith, Frederik Andersen, Peter Hirsch

Backs: Philip Larsen, Mads Bødker, Jesper Damgaard, Stefan Lassen, Daniel Nielsen, Jesper Duus, Mads Bech Christensen

Forwards: Frans Nielsen, Peter Regin, Lars Eller, Kim Staal, Morten Green, Nichlas Hardt, Morten Madsen, Julian Jakobsen, Mads Christensen, Kasper Degn, Kim Lykkeskov, Thor Dresler, Alexander Sundberg

Sidste år:
Sidste år endte man i nedrykningsspillet, da man ikke kunne besejre Norge i gruppespillet. Problemet i nedrykningsspillet var, at der var Tyskland også, og de skulle være værter i 2010, så de var sikre på en plads ved A-VM, så der var reelt set kun én plads at spille om. Danmark besejrede alle holdene, og dermed er man her igen for 8. år i træk – ganske imponerende for et lille land som Danmark.

Målmand:
I målet har vi et stærkt 3-kløver, hvor der er rutine samt talent. Rutinen er Peter Hirsch, der har genfundet lysten til at spille på landsholdet i England, hvor han blev kåret til årets målmand.
Talenterne er Patrick Galbraith (der dog har stået flere landskampe) samt Frederikshavns Frederik Andersen, der var den bedste danske målmand i AL-Bank Ligaen denne sæson.

Backs:
Danmark har altid været svækket på defensiven, men til dette A-VM har man 6 stærke spillere i defensiven. Philip Larsen vender hjem fra Dallas Stars, hvor han fik et par kampe i slutningen af sæsonen. Derudover krydres defensiven med Stefan Lassen, Mads Bødker samt Jesper Damgaard fra den svenske liga. Den danske liga byder ind med Jesper Duus, Daniel Nielsen samt Mads Bech.

Forwards:
Man har det stærkeste hold i offensiven, som man længe har set. Frans Nielsen (166 kampe i NHL), Peter Regin (92 kampe) samt Lars Eller (7 kampe) er alle hjemme og forsvare de danske farver. Derudover har man en kæde samlet i Malmø, hvor Staal, Green og Hardt spiller sammen, så det skal man også udnytte ved VM. Derudover er Morten Madsen hjemme fra AHL, mens sidste sæsons bedste spiller fra AL-Bank Ligaen, Mads Christensen samt dette års, Kim Lykkeskov, er med i truppen.


Finland

Forventning:
Finland er et top8 land, og jeg forventer også, at man kommer så langt. Jeg tror dog ikke, at man skal forvente et finsk hold, der scorer en masse mål, men derimod en kontrolleret finsk defensiv, der vil spille på omstilling og hurtige forwards samt overtalssituationer.

Truppen:
Goalkeepers: Iiro Tarkki (Espoo Blues), Petri Vehanen (Ak Bars Kazan, RUS), Pekka Rinne (Nashville Predators, NHL).

Defencemen: Petteri Nummelin (HC Lugano, SUI), Lasse Kukkonen (Avangard Omsk, RUS), Topi Jaakola (Södertälje SK, SWE), Mikko Mäenpää (HPK Hämeenlinna), Juuso Hietanen (Brynäs Gävle, SWE), Janne Niskala (Frölunda Gothenburg), Pasi Puistola (HV71 Jönköping, SWE), Sami Vatanen (JYP Jyväskylä).

Forwards: Juha-Pekka Hytönen (JYP Jyväskylä), Antti Miettinen (Minnesota Wild, NHL), Tommi Santala (Kloten Flyers, SUI), Riku Hahl (Frölunda Gothenburg, SWE), Sami Kapanen (KalPa Kuopio), Jarkko Immonen (Ak Bars Kazan, RUS), Petri Kontiola (Metallurg Magnitogorsk, RUS), Lauri Korpikoski (Phoenix Coyotes, NHL), Jussi Jokinen (Carolina Hurricanes), Antti Pihlström (JYP Jyväskylä), Oskar Osala (Albany River Rats, AHL), Juhamatti Aaltonen (Pelicans Lahti), Jori Lehterä (Tappara Tampere), Leo Komarov (Dynamo Moscow, RUS).

Sidste år:
Sidste år blev endestationen kvartfinalen, hvor man tabte til USA med 3-2, hvor alle målene kom i 2. periode. Man nåede at tabe til Hviderusland efter straffeslag i mellemspillet, hvor man også besejrede Canada efter straffeslag.
Alt i alt ikke det resultat, som man havde håbet på, da man nok havde regnet med en semifinale ved A-VM

Målmand:
Man må forvente, at Pekka Rinne bliver 1. valget i kampene. Han har stået hovedparten af Nashvilles kampe i denne sæson samt sidste sæson, hvor samlet er blevet til 110 kampe. Han har en redningsprocent på 91,4%, hvilket er godkendt set i forhold til det hold, som han spiller på. I gennemsnit lukker han 2,43 mål ind pr. kamp. En ganske habil målmand, som finnerne har med til kampen.

Backs:
Den finske defensiv styres af veteranen Petteri Nummelin, der har spillet det meste af sin karriere i den schweiziske liga samt i hjemlandets SM Liiga. Han har også spillet 3 sæsoner i NHL, hvor det er blevet til én i Columbus samt 2 i Minnesota.
Den finske defensiv består ellers af spillere fra den svenske eliteserie krydret med et par spillere fra den hjemlige liga samt en spiller fra KHL.

Forwards:
Offensivt er der flere NHL spillere med krydret med spillere fra den svenske række samt KHL, men man mangler nogen af de helt store spillere, da de stadig er med i slutspillet i NHL. Olli Jokinen samt Teemu Selanne er nogen af de spillere, som man mangler i den finske offensiv til denne turnering. Begge var de en del af den finske OL-hold, der fik bronze tidligere på året.


USA

Forventning:
Forventningen til USA er kvartfinalen. Det amerikanske hold ser ikke så stærkt ud, men de har en tendens til at overraske positivt. Man plejer at komme langt på ren fight, og man skal nok komme i en kvartfinale, men det er så nok også dét.
Derudover står man overfor en interessant kamp til at starte på, når man spiller åbningskamp i Gelsenkirschen, hvor der vil 76.000 tilskuere til kampen, der alle sammen vil råbe tyskerne frem på isen.

Truppen:
Goalkeepers: Ben Bishop (Peoria Rivermen, AHL), Scott Clemmensen (Florida Panthers, NHL), David Leggio (TPS Turku, FIN).

Defencemen: Taylor Chorney (Edmonton Oilers, NHL), Matt Gilroy (New York Rangers, NHL), Andy Greene (New Jersey Devils, NHL), Matt Greene (Los Angeles Kings, NHL), Jack Hillen (New York Islanders, NHL), Jack Johnson (Los Angeles Kings, NHL), Mike Lundin (Tampa Bay Lightning, NHL), Keith Yandle (Phoenix Coyotes, NHL).

Forwards: Ryan Carter (Anaheim Ducks, NHL), Brandon Dubinsky (New York Rangers, NHL), Nick Foligno (Ottawa Senators, NHL), T.J. Galiardi (Colorado Avalanche, NHL), Christian Hanson (Toronto Maple Leafs, NHL), Tim Kennedy (Buffalo Sabres, NHL), Chris Kreider (Boston College, HEA), David Moss (Calgary Flames, NHL), Eric Nystrom (Calgary Flames, NHL), Kyle Okposo (New York Islanders, NHL), T.J. Oshie (St. Louis Blues, NHL), Ryan Potulny (Edmonton Oilers, NHL).

Sidste år:
Sidste år kom man i semifinalen, hvor man blev slået af de efterfølgende verdensmestre fra Rusland. Nederlaget blev på 3-2 i semifinalen mod Rusland. Kampen om bronze blev tabt til Sverige, hvor man tabte med 4-2. Sverige nettede det sidste mål i sidste sekund, da USA havde satset alt og taget målmanden ud i forsøget på at udligne.

Målmand:
1. målmand må blive Scott Clemmensen, der spiller i NHL til dagligt for Florida Panthers. Han har stået i lære ved Martin Brodeur i New Jersey, hvor han har lært en masse. Reserverne er en smule tvivlsomme i mine øjne, hvor man har Ben Bishop fra AHL samt David Leggio, der spiller i Finland til dagligt.

Backs:
Alle backs spiller til dagligt i NHL, men det er ikke navne, der springer i øjnene på nogen. Matt Greene, Keith Yandle og Jack Johnson er de mest rutinerende backs på holdet. Umiddelbart ser det amerikanske hold ikke stærkt ud på de bagerste pladser til dette VM.

Forwards:
Offensivt kan man også stille med et hold bestående stort set kun af NHL spillere, hvor det er Ryan Carter, Brandon Dubinsky samt Kyle Okposo, der er de mest prominente navne. Derudover har man Chris Kreider fra Boston College med på holdet. Bestemt et spændende navn, som man sandsynligvis vil komme til at høre med til i fremtiden.


Tyskland

Forventning:
Tyskland er vært, og der ventes 76.000 tilskuere til åbningskampen. Desværre for de mange tyskere, så tror jeg, at det bliver med en flad fornemmelse igen i år. Måske kan de drille i åbningskampen mod USA, da amerikanerne ikke er spillet ordentligt sammen. Og måske er de små favoritter i kampen mod Danmark – grundet hjemmebanen. Men samlet set ser jeg et nedrykningsspil for tyskerne på hjemmebane.

Truppen:
Goaltenders: KOTSCHNEW Dimitrij, ENDRAS Dennis, ZEPP Rob

Backs: KRUEGER Justin, HOLZER Korbinian, BUTENSCHÖN Sven, SCHMIDT Christopher, FISCHER Christopher, DIETRICH Robert, HÖRDLER Frank, SULZER Alexander, GOC Nikolai, BRAUN Constantin, REISS André

Forwards: FELSKI Sven, WOLF Michael, HOSPELT Kai, TRIPP John, KREUTZER Daniel, RANKEL André, MÜLLER Marcel, BARTA Alexander, SEIDENBERG Yannic, GREILINGER Thomas, ULLMANN Christoph, HAGER Patrick, SCHÜTZ Felix, GOC Marcel,

Sidste år:
Havde det ikke været for værtsskabet i år, så havde Tyskland været nede og spille B-VM denne sæson. Så man kan sige, at det ikke er fortjent, at Tyskland spiller med i år, men sådan er reglerne.
Man scorede bare 6 mål i hele turneringen, og man tabte den vigtige kamp mod Frankrig med 2-1. I nedrykningsspillet tabte man til Danmark og Østrig, men man sejrede over Ungarn, der fik et hurtigt exit fra A-VM.

Målmand:
I målet har man Kotschnew, der er af hviderussisk afstamning, og spiller til dagligt i KHL-ligaen, hvor han er 1. valget i mål for Spartak Moskva. Han har haft en redningsprocent på bare 89,4. Han indkasserer dermed et mål for hver ca. 10. skud. Som backup har man et par uerfarne spillere på landsholdsplan. De 2 backup målmænd har bare spillet 18 landskampe tilsammen.

Backs:
På backsiden er der mange spillere, der spiller til dagligt i den tyske liga. Sulzer og Dietrich spiller til dagligt i USA, hvor Sulzer har fået 20 kampe i NHL denne sæson. Ellers er det spillere fra den tyske liga på holdet.
Her er en spiller som Christian Ehrhoff kraftigt savnet, men han spiller i Vancouver Canucks – sammen med danske Jannik Hansen – og de er stadig med i slutspillet.

Forwards:
I offensiven er det mest prominente navn, Marcel Goc på dette hold. Man kunne have brugt spillere som Marco Sturm og Jochen Hecht. Sturm er stadig med i slutspilleti NHL, mens Hecht ser ud til at være skadet og derfor ikke spilleklar. Daniel Kreutzer og Michael Wolf er et par spillere, som man skal holde et øje med. De har tidligere bevist, at de er målfarlige spillere.