Det er tid til det længe ventede VM i damehåndbold 2015, der foregår i Danmark. Hele nationens øjne er rettet mod landstræner Klavs Bruuns mandskab - kan det danske damelandshold spille med om titlen? Roman Empire giver sit bud i denne gigant-optakt, der præsenterer samtlige 24 deltagere og kigger på markedets odds.

Jan Pytlick blev sidste år overraskende sat på porten som dansk landstræner efter et skuffende EM. Lige så overraskende var det dog, at afløseren blev Klavs Bruun Jørgensen. Trænerskiftet varsler en ny æra i dansk damehåndbold, og nu er det tid til den ultimative eksamen: VM i håndbold 2015 på hjemmebane.

Turneringen afvikles 5. december - 20. december med 24 deltagende lande. Holdene er inddelt i 4 grupper á 6 hold. Ligesom i 2013 er mellemrunden sparet væk og i stedet går man direkte til knockout-fasen, hvorfra det er knald eller fald resten af vejen.

De fire bedste hold i hver gruppe går videre til knockoutfasen, mens nr. 5 og nr. 6 ryger videre i tabernes turnering, Presidents Cup, hvor der spilles om placeringerne fra nr. 17- nr. 24. I modsætning til 2013 er der indført placeringskampe om 5.-8.-pladsen, som kan få betydning ift. OL-kvalifikation.

Dermed kommer det samlede antal kampe op på 88 styks mod 84 i 2013. Kampene er fordelt ud på fire arenaer og finalen spilles i Jyske Bank Boxen i Herning.

I årets turnering er en enkelt VM-debutant i form af Puerto Rico. Favoritfeltet udgøres af de samme stormagter som altid, men slutrunden tegner både mere jævnbyrdig og uforudsigelig end nogensinde.

Brasilien er forsvarende verdensmester efter den sensationelle triumf i Serbien 2013, mens Norge er forsvarende EM- såvel som OL-vinder.

Efter sammelagt 14 år på landstrænerposten har Jan Pytlick givet depechen videre til Klavs Bruun Jørgensen, og på trods af en skadesplaget optakt, er Danmark nok en gang blandt de absolutte favoritter.

Bliv fuldt opdateret på samtlige mandskaber, odds og de foreløbige spilforslag.

Odds og tips - VM i håndbold 2015

Hold øje med BetXperts eksperttips:

Roman Empire

Chipurin

Matias Mortensen

Her følger oversigten over vinder-oddsene (tjek gruppevinder-oddsene ved den enkelte gruppe):

Vinder VM i dame-håndbold 2015

Bedste odds Bookmaker
Norge 3,5
Danske Spil
Danmark  5
NordicBet
Montenegro 10
Unibet
Frankrig  14
Unibet
Spanien 15 Sportingbet

Sverige

16
Bet365

Rusland

17 Sportingbet
Brasilien 18 NordicBet
Ungarn 21 Partybets
Rumænien 29 Sportingbet
Sydkorea 31 Bet365
Holland 51 Partybets
Tyskland 55
NordicBet
Polen 85 NordicBet
Serbien 101 Partybets
Angola 750 Danske Spil
Japan 750 Danske Spil

Argentina

1001 Unibet

Cuba

2000 Danske Spil

Tunesien

2001 Bet365

Kina

2001 Bet365

Kazakhstan

5001
Partybets

DR Congo

5001 Partybets

Puerto Rico

5001 Partybets

Gruppe A: Lidt for høje danske forventninger

Gruppevinder Bedste odds Bookmaker
Danmark 2,20
NordicBet
Montenegro 2,90
Unibet
Ungarn 6,5
Partybets
Serbien 34
Bet365
Japan 251 Unibet
Tunesien 501
Sportingbet

Kampplan i Gruppe A (Herning):

5. december kl. 15:45: Montenegro - Serbien 
5. december kl. 18:00: Ungarn - Tunesien 
5. december kl. 15:00: Danmark - Japan 

6. december kl. 16:15: Japan - Montenegro
6. december kl. 18:30: Serbien - Ungarn
6. december kl. 20:45: Tunesien - Danmark

8. december kl. 16:15: Japan - Tunesien
8. december kl. 18:30: Montenegro - Ungarn
8. december kl. 20:45: Danmark - Serbien

9. december kl. 16:15: Montenegro - Tunesien
9. december kl. 18:30: Serbien - Japan
9. december kl. 20:45: Ungarn - Danmark

11. december kl. 16:15: Ungarn - Japan
11. december kl. 18:30: Tunesien - Serbien
11. december kl. 20:45: Danmark - Montenegro 

Danmark

Danmark er kvalificeret til VM som værter.

Første mesterskab efter Pytlick-æraen. Klavs Bruun Jørgensen har fået til opgave at føre dansk damehåndbold til tops igen efter nogle lidt magre år i forhold til tidligere standarder. Mange havde nok forventet et større oprydningsarbejde, men faktum er, at der blot er 2 nye spillere ift. EM-truppen sidste sæson: Rikke Skov og Stine Bodholt. Spillestilen er dog lagt om, og Danmark praktiserer et langt mere offensivt forsvar end tidligere.

Derudover har Klavs Bruun Jørgensen allerede sat sit aftryk ift. det udenomsportslige ved bl.a. at begrænse mediernes adgang til holdet under slutrunden - der er fuldt fokus på det sportslige.

Det danske hold er kendetegnet ved den gode bredde, hvor niveauet ikke falder nævneværdigt, når der skiftes ud - mange ligeværdige spillere på de respektive positioner. Til gengæld mangler Danmark i modsætning til flere af de andre medaljekandidater i den grad individualister på allerøverste hylde.

Det bliver afgørende for Danmark, at det nye og aggressive forsvar sidder i skabet. Et forsvar der skal skabe fundamentet for Danmarks gode kontrafase. Det kan dog blive problematisk, at Danmark ikke for alvor har fået testet dette forsvar i stærkeste opstiling mod nævneværdig modstand foruden Spanien i en træningsturnering.

Der er enorme forventninger til Danmark fra bookmakernes side, hvor Danmark er rangeret som næststørste favoritter til VM-guldet. Hjemmebanefordelen giver ofte vinger, og kan løfte et hold, men det virker sandsynligt, at Danmark ikke indfrier disse forventninger i et meget åbent mesterskab og med tanke på den korte forberedelsestid under Klavs Bruun Jørgensen.

Men flasker turneringen sig for de danske kvinder, så kan de lige så godt ende som verdensmestre som mange andre lande.

Fravær: Lærke Møller (skade).

2007 (Frankrig): -

2009 (Kina): 5

2011 (Brasilien): 4

2013 (Serbien): 3

Montenegro

Montenegro er kvalificeret til VM gennem playoff, hvor de samlet slog Island med 47-38. 

Montenegro er en bemærkelsesværdig historie. Der er blot nogle hundrede registrerede håndboldspillere i landet, men alligevel lykkedes det montenegrinerne at spille sig i finalen ved OL 2012 med sølv til følge og i samme kalenderår snuppede de også EM-guldet.

Montenegros opblomstring blev personificeret ved Bojana Popovic, der i en årrække hærgede i den danske liga. Nu har Popovic i stedet en coaching-rolle ved siden af cheftræner Dragan Adzic, der har haft tøjlerne siden sensommeren 2010 sideløbende med hans mange triumfer med klubholdet Buducnost.

Montenegro har ikke samme niveau som i Popovic' velmagtdage, hvor hun trak et enormt læs. Ved de seneste slutrunder er det blevet til 11.plads ved VM 2013 i Serbien samt 4.plads ved EM 2014 i Ungarn/Kroatien. Montenegros helt store akilleshæl er stadig den manglende bredde, og det er der ikke meget at sige til med tanke på det spinkle rekrutteringsgrundlag.

Montenegros normale førstevalg i målet Barjaktarovic har efter en periode som klubløs spillet i tyrkiske Bursa, og det kan gå udover hendes niveau. Dog har Sandra Tofts makker Hasanic fra Larvik valgt at stille op for Montenegro - og fravalgt Norge. Montenegro må til slutrunden undvære forsvarsspecialisten Andela Bulatovic samt højrefløjen Radmilla Petrovic, hvor de dog er godt besat med Radicevic.

Endnu en gang bliver Montenegro meget afhængige af bagkæden Milena Raicevic (tidligere Knezevic), Marija Jovanovic samt Katarina Bulatovic i offensiven samt deres betonforsvar, hvor de spiller lige til grænsen og ofte også over. Rammer Montenegros profiler højeste niveau skal man ikke afskrive dem, selvom logikken siger, at de går ned på bredden i løbet af turneringen.

Fravær: Andela Bulatovic (skade) og Radmilla Petrovic (sygdom).

2007 (Frankrig): -

2009 (Kina): -

2011 (Brasilien): 10

2013 (Serbien): 11

Ungarn

Ungarn er kvalificeret til VM gennem playoff, hvor de samlet slog Østrig med 74-44.

Ungarn skuffede lidt, da det på hjemmebane ved EM sidste år blot blev en sjetteplads. Ungarerne var dog handicappet af savnet dronningen Anita Görbicz, der ligesom en anden profil Sandra Zacsik var på barsel. De er begge vendt stærkt tilbage på banen og især Zacsik har været voldsomt imponerende i hendes comeback. 

Træner Andras Nemeth råder over et meget stærkt mandskab, hvor især bagkæden falder i øjnene. Et rent tag-selv-bord med Anita Bulath, Anita Görbicz, Dora Hornyak, Krisztina Triscsuk, Sandra Zacsik, Szimonette Planeta, Zita Szucsanszki, Zsuzsanna Tomori - og så har venstrefløj Aniko Kovacsics desuden i flere omgange brilleret som bagspiller både i undertalsspil og etableret angreb.

Træner Nemeth har et luksusproblem i bagkæden, men det bliver en kunst at ramme de rigtige opstillinger og få divaerne til at fungere kollektivt. På stregen har Ungarn et par spændende bekendtskaber i Piroska Szamoransky og især Szabina Mayer, der kan volde mange forsvar besvær med deres store fysik og lave tyngdepunkt.

Ungarns akilleshæl har i mange år - lige siden Katalin Palingers retræte - været keeperpositionen. Eva Kiss har haft en fornuftig sæson i ungarske Györ, hvor hun har snuppet størstedelen af spilletiden foran norske Grimsbø. Det bliver afgørende for Ungarns chancer, hvordan keeperne præsterer, og de har valgt at tage hele 3 keepere med.

Det er bemærkelsesværdigt, at samtlige spillere i den ungarske landsholdstrup har deres daglige gang i den hjemlige ungarske liga, som er vokset betragteligt i kvalitet de senere år.

Fravær:

2007 (Frankrig): 8

2009 (Kina): 9

2011 (Brasilien): -

2013 (Serbien): 8

Serbien

Serbien er kvalificeret til VM ved et wildcard efter de tabte playoff til Rumænien med samlet 56-54.

Serbien leverede en chokerende præstation ved EM 2014 i Ungarn/Kroatien, hvor de tabte alle indledende gruppekampe med et kollaps i 2.halvleg mod upåagtede Slovakiet som punktum.

Serbien stiller til VM i en markant svækket udgave. Flere af holdets profiler har længe været i strid med landstræner Sasa Boskovic. Det endte med, at kvarteten Andrea Lekic (kåret til verdens bedste i 2013), Dragana Cvijic, Katarina Tomasevic samt Sanja Damjanovic i et åbent brev stillede et ultimatum til det nationale forbund, at det var enten dem eller træneren – og siden har de fire spillere ikke repræsenteret Serbien.

Serbien brillerede ved VM 2013 på hjemmebane, hvor de kæmpede sig til fornemt VM-sølv, men en gentagelse ligger ikke just i kortene i de fire vigtigste spilleres fravær. Flere iagttagere beretter dog om et både talentfuldt og ikke mindst homogent Serbien på trods af stjernernes afgang, og de kan overraske positivt uden forventningspresset.

Fravær: Andrea Lekic, Dragana Cvijic, Katarina Tomasevic og Sanja Damjanovic (alle pga. magtkamp med landstræneren)

2007 (Frankrig): -

2009 (Kina): -

2011 (Brasilien): -

2013 (Serbien): 2

Japan 

Japan er kvalificeret til VM gennem en finaleplads ved de asiatiske mesterskaber 2015, hvor de tabte finalen mod Sydkorea med 36-22.

Japan er Danmarks modstander i VM-premieren. Japan har til slutrunden tilknyttet den forhenværende danske assistentlandstræner Ulrik Kirkely som rådgiver. Danmark mødte også Japan ved seneste VM-slutrunde, hvor Danmark efter startvanskeligheder i sidste ende vandt med 29-25. Ofte løber modstanderne ind i startvanskeligheder mod de hurtige japaner, som spiller meget alternativt, hvilket kræver tilvænning. 

Japanernes varemærke er deres enormt aggressive 3:3-forsvar, hvor de kompenserer for den manglende fysik med deres hurtighed. Samtidig blæser japanerne frem over stepperne med et stort fokus på kontrafasen. Spektakulære vip er heller ikke noget særsyn.

De japanske profiler er atter en gang playmaker Mayuko Ishitate og højreback Shio Fujii. Samtidig stiller Japan med turneringens ældste spiller i form af playmaker Mineko Tanaka, der har rundet de 40 år og med hastige skridt nærmer sig 150 A-landskampe.

Der er dog ikke meget, der tyder på, at Japan bliver konkurrencedygtige ved VM. Som omtalt tabte de meget stort til Sydkorea ved de asiatiske mesterskaber. I ugen op til VM har Japan testet formen mod de danske ligaklubber Viborg HK og HC Odense. Det blev en kneben sejr på 1 mål over et ungt Viborg-mandskab, mens HC Odense efter lidt tilvænning vandt med 3 mål over japanerne.

Fravær:

2007 (Frankrig): 19

2009 (Kina): 16

2011 (Brasilien): 14

2013 (Serbien): 14

Tunesien

Tunesien er kvalificeret til VM gennem en finaleplads ved de afrikanske mesterskaber 2014, hvor de vandt finalen mod DR Congo med 23-20.

Tunesien lykkedes i 2014 efter mange års tilløb endelig at vælte Angola fra tronen ved de afrikanske mesterskaber. De slog Angola i semifinalen efter en dramatisk kamp, der endte 31-30 efter forlænget spilletid før de i finalen besejrede DR Congo med 23-20.

Tunesiens altoverskyggende profil er Mouna Chebbah, der i en årrække var storspillede i den danske liga for Team Esbjerg. Hun indfriede ikke forventningerne efter skiftet til Viborg HK, men har siden fået karrieren på sporet igen i franske Nimes, hvor hun blev ligatopscorer sidste sæson. Denne sæson har Chebbah været plaget af skader, og kun spillet 6 kampe, hvor hun dog i vanlig stil har scoret mål på samlebånd.

Chebbah må denne gang undvære to af holdets bedste medspillere. Den rutinerede højrefløj Rafika Marzouk takkede af efter triumfen ved de afrikanske mesterskaber, mens den dygtige stregspiller Asma Elghaoui, der til daglig tørner ud for Christian Dalmoses Siofok er ukampdygtig pga. skade. Endelig synger rutinerede Raja Toumi på 37 år på absolut sidste vers, og har mulighed for at runde 1000 landskampsmål under VM-slutrunden.

Tunesien fik læsterlige klø ved træningsturneringen i Spanien forud for slutrunden. De tabte bl.a. med sensationelle 33-15 til Danmark. En turnering hvor Chebbah virkede hæmmet af hendes skadesplagede år, men hvor den lynhurtige og alsidige venstrefløj Elhem Gherissi viste, at hun er en usleben diamant med et stort potentiale.

Tunesien er havnet i turneringens sværeste pulje, hvor både topniveauet og bundniveauet er højt. De skal kæmpe med Japan og Serbien om fjerdepladsen bag Danmark, Montenegro og Ungarn. Med Tunesiens dugfriske præstationer in mente ligner det tidlig exit.

Fravær: Asma Elghaoui (skade), Rafika Marzouk (karrierestop).

2007 (Frankrig): 15

2009 (Kina): 14

2011 (Brasilien): 18

2013 (Serbien): 17 

Gruppe B: Mange spørgsmålstegn ved Sverige

Gruppevinder Bedste odds Bookmaker
Sverige 1,8
Bet365
Holland 3,75
Unibet
Polen 6
Danske Spil
Angola 251
Bet365
Cuba 1001 Partybets
Kina 1001
Bet365

Kampplan i Gruppe B (Næstved):

5. december kl. 16:15: Holland - Kina 
5. december kl. 18:30: Cuba - Polen 
5. december kl. 20:45: Sverige - Angola 

6. december kl. 16:15: Kina - Cuba
6. december kl. 18:30: Angola - Holland
6. december kl. 20:45: Polen - Sverige

8. december kl. 16:15: Cuba - Angola
8. december kl. 18:30: Polen - Kina
8. december kl. 20:45: Sverige - Holland

9. december kl. 16:15: Holland - Cuba
9. december kl. 18:30: Angola - Polen
9. december kl. 20:45: Sverige - Kina

11. december kl. 16:15: Kina - Angola
11. december kl. 18:30: Holland - Polen
11. december kl. 20:45: Cuba - Sverige

Sverige

Sverige er kvalificeret til VM gennem playoff, hvor de samlet slog Kroatien med 51-44.

Sverige gik noget overraskende hele vejen i finalen sidst Danmark var værter for et stort mesterskab - EM 2010. hvor naboerne fra Norge i sidste ende blev endestation. Siden fulgte nogle magre år, men Sverige igen til sidste år, hvor de hev bronzemedaljer i land.

Svenskerne oplevede en opblomstring under den danske træner Helle Thomsen, som i den grad fik sat skik på svenskernes kontrafase. Helle Thomsen valgte dog allerede at trække sig igen i sommers pga. uoverensstemmelser med makkeren Thomas Sivertsson - til flere spilleres store fortrydelse.

Den svenske trup er atter stærkt repræsenteret af spillere, der enten spiller i Danmark eller har gjort. Således har hele 10 af 15 spillere i den svenske VM-trup repræsenteret danske klubber. Den største stjerne Isabelle Gulldén har tog taget turen videre til rumænsk håndbold.

Sverige har haft en skidt optakt til turneringen med 3 nederlag i stribe i træningskampe - først i Møbelringen Cup og senest hjemme mod Rumænien. Svenskerne lider stort under Ida Odéns karrierestop på højreback, hvor hun som højrehåndet højreback spillede et fantastisk EM sidste år. Derudover er det en kamp med tiden at få den rutinerede profil Linnea Torstensson klar til turneringen - hun har siddet ude med knæskade i et par måneder. Endelig holder et større babyboom flere profiler på sidelinien denne gang.

Sverige rummer mange kvaliteter og har en eminent dirigent i Isabelle Gulldén, der blev topscorer ved EM sidste år og samtidig kåret til turneringens bedste. De har to af gamets mest sikre straffekastskytter i Ahlm og Gulldén, og spiller stort set konsekvent med ekstra markspiller, når de er i undertal.

Sidste år døjede de med tvivlsomme keeperpræstationer, men både Filippa Idehn og Johanna Bundsen har vist lovende takter i deres respektive klubber denne sæson. Keeperpræstationer bliver meget afgørende for Sveriges VM-skæbne.

Fravær: Edijana Dafe (barsel), Hanna Fogelström (skade), Jessica Helleberg (barsel), Ulrika Ågren (barsel),

2007 (Frankrig): -

2009 (Kina): 13

2011 (Brasilien): 9

2013 (Serbien): -

Holland

Holland er kvalificeret til VM gennem playoff, hvor de samlet slog Tjekkiet med 56-48.

Holland opnåede deres bedste VM-resultat i 2005, hvor de blev nr.5 - anført af en række spillere fra sydfynske GOG. Siden fulgte et par mesterskaber uden hollandsk deltagelse før en ny generation af spillere sørgede for hollandsk kvalifikation i 2011. Det er den stamme, Holland har bygget videre på de seneste år, hvor de har gennemgået en utrolig flot udvikling. Sidste år blev det til fin syvendeplads ved EM. 

Holland har deres esser i bagkæden. De har en af verdens bedste playmakere i Nycke Groot, der dog har haft en svær tilvænningsperiode efter skiftet fra FC Midtjylland til ungarske Györ. På de to backs huserer Team Esbjergs Estavana Polman og Laura van der Heijden.

I forhold til EM sidste år har Holland mere bredde og tyngde i bagkæden med dygtige Lois Abbingh tilbage efter langvarig skadesfravær. De fleste hollandske spillere bliver matched på et højt niveau dagligt i et væld af store europæiske klubber - således er der blot 2 spillere, der spillere i den hjemlige liga.

Holland endte med tre nederlag i tre kampe ved træningsturneringen Møbelringen Cup, men i de to sidste kamp mod hhv. Norge og Rusland måtte de undvære stjernerne Groot og Polman, der begge har døjet med småskader. Ved samme turnering kom målvogter Jasmina Jankovic til skade - hun havde formentlig været Hollands førstevalg og det er en bet for Holland, der i forvejen er langt bedre til at score end dække op.

Holland har de senere år snuppet flere fornemme skalpe, men har som regel manglet det sidste. De har en række dygtige spillere, men er smalle sammenlignet med de bedste hold og har flere gange mistet pusten i takt med belastningen fra de mange kampe.

Fravær: Jasmina Jankovic (skade)

2007 (Frankrig): -

2009 (Kina): -

2011 (Brasilien): 15

2013 (Serbien): 13

Polen

Polen er kvalificeret til VM gennem playoff, hvor de samlet slog Ukraine med 54-40.

Polen var i mange år en enmandshær i form af Karolina Kudlacz, men hun har de senere år fået bedre og bedre medspillere. Polen viste, at det er et hold med krummer i, da de udraderede Ukraine i playoff uden Kudlacz, mens Kinga Achruk (tidligere Byzdra) kun var med i den ene kamp.

Det lykkedes sensationelt Polen under danske Kim Rasmussen at gå i semifinalen ved VM 2013 i Serbien. Det endte i sidste ende med en fjerdeplads efter nederlag i bronzekampen mod Danmark. Polen kunne ikke leve op til de takter ved EM året efter, hvor de måtte nøjes med ellevteplads og led under Kinga Achruks fravær i store dele af turneringen.

Denne gang må Polen undvære tårnhøje Alina Wojtas pga. skade - hun var en åbenbaring ved forrige VM. Derudover er Lublin-profilerne Marta Gega og Joanna Drabik hhv. fravalgt og skadet. Det er endnu en gang Achruk, Kudlacz og rutinerede Iwona Niedzwiedz, der skal trække det store læs, men niveauet i både bredden og periferien er steget betragteligt de senere år.

Polen kan næppe gentage bedriften fra VM 2013, men på dagen kan de drille de fleste. I deres seneste træningskamp slog de stærke Montenegro på hjemmebane. De er havnet i en overkommelig pulje, hvor avancement er et must.

Fravær: Alina Wojtas (skadet), Joanna Drabik (skadet), Marta Gega (fravalgt).

2007 (Frankrig): 11

2009 (Kina): -

2011 (Brasilien): -

2013 (Serbien): 4

Angola

Angola er kvalificeret til VM gennem en tredjeplads ved de afrikanske mesterskabet 2014, hvor de vandt bronzekampen mod Algeriet med 30-22.

Angola har længe været Afrikas bedste hold, men i 2014 lykkedes det Tunesien at støde Angola fra tronen. Således strøg Tunesien til tops ved de afrikanske mesterskabet i 2014 i Algeriet - efter ikke mindre end 9 guldmedaljer i træk til Angola. Angola måtte lide den tort, at det blot blev til et sæt bronzemedaljer efter nederlag til Tunesien i semifinalen efter forlænget spilletid. Det markerede også afslutningen for Marcelina Kiala, der i mange år har kendetegnet Angola sammen med hendes lillesøster Luisa Kiala og halvsøster Natalia Bernardo - storesøster Kiala scorede i den semifinale hele 12 mål. 

Angola har i mange år drillet de bedste nationer. Hvem husker ikke, da Angola choksejrede over Danmark ved VM 2009 i Kina? Et nederlag der blev starten på enden for en ellers god dansk slutrunde indtil det nederlag. Angola er utrolig atletiske og spændstige og scorer en række spektakulære mål. De gør tit det uventede, men den taktiske forståelse lader noget tilbage at ønske, og de er efterhånden blevet kigget ud af de fleste hold.

Angola fik ikke den bedste optakt til turneringen, da de i træningsturneringen i Spanien tabte stort både til værterne og Danmark. De fik dog reddet æren med en storsejr over Tunesien i sidste kamp, hvor tuneserne sparede stjernen Mouna Chebbah. En turnering hvor lillesøster Kiala var en skygge af sig selv, men hvor den unge højreback Magda Cazanga viste meget lovende takter.

Angola er havnet i turneringens klart letteste gruppe, hvor de har gode muligheder for avancement, men 1/8-finalen bliver med stor sandsynlighed endestation. 

Fravær: Marcelina Kiala (karrierestop).

2007 (Frankrig): 7

2009 (Kina): 11

2011 (Brasilien): 8

2013 (Serbien): 16

Kina

Kina er kvalificeret til VM gennem en tredjeplads ved de asiatiske mesterskaber 2014, hvor de vandt bronzekampen mod Kazakhstan med 28-25.

Kina er fast inventar ved VM-slutrunder med 14 turneringer i træk, men har i mange år stået i skyggen af deres asiatiske fæller Sydkorea og Japan. De lavede en satsning ved VM på hjemmebane i 2009, hvor de hentede ekspertise udefra, og det resulterede i en flot tolvteplads. Siden slutrunden på hjemmebane er Kina igen at finde i den tunge ende af rækken.

I forhold til seneste slutrunde har Kina ret bemærkelsesværdigt skiftet hele deres målmandstrio ud denne gang. Der er til gengæld comeback til Xu Mo, der stod ganske hæderligt ved VM-slutrunden i 2011 med rednings% på 30. Generelt kniber det ligesom hos japanerne på målmandsposten og sidste VM præsterede Kinas tre keepere blot 20 % samlet.

Offensivt er holdet intakt ift. VM i Serbien. Playmaker Jiaqin Zhao, som blev kinesisk topscorer i Serbien, har lige akkurat rundet imponerende 1000 landskampsmål og har optrådt i nationaltrøjen intet mindre end 225 gange.

Kineserne adskiller sig fra både Japan og Sydkorea ved at være knapt så offensive i deres tilgang. De har noget mere højde og drøjde og har som regel udgangspunkt i et 6:0-forsvar. De har ikke samme kvaliteter i kontrafasen som førnævnte Japan og Sydkorea.

Fravær:

2007 (Frankrig): 21

2009 (Kina): 12

2011 (Brasilien): 21

2013 (Serbien): 18

Cuba

Cuba er kvalificeret til VM gennem en semifinaleplads ved de panamerikanske mesterskaber 2015, hvor de tabte finalen mod Brasilien med 26-22.

Cuba er med i det fine selskab for bare tredje gang. De var ligeledes med i 1999 og siden 2011.

Cubanerne præsterede en god turnering ved de panamerikanske mesterskaber, hvor de gjorde rent bord hele vejen indtil finalen, hvor Brasilien som ventet blev en for stor mundfuld. De holdt dog nogenlunde stand og tabte med bare 4 mål.

Cubanernes helt store profil er venstreback Lizandra Lusson, der som eneste tilmed har en Wikipedia-side. Lusson scorede intet mindre end 10 mål i finalen ved de panamerikanske mesterskab. En kamp der også afslørede, at Lusson har billeterne, når der skal skydes - hele 22 gange nåede hun at løsne et skud. En anden profil der er værd at holde øje med er højrefløjen Gleinys Reyes, der præsterede at score 17 mål i én kamp under selvsamme mesterskab.

Cuba skal formentlig kæmpe med Kina om at undgå sidstepladsen i gruppen. De fik nogle ordentlige øretæver i træningsturneringen i Frankrig op til slutrunden, hvor de første tabte 37-18 til Frankrig og siden 36-23 til Rumænien.

Fravær:

2007 (Frankrig): -

2009 (Kina): -

2011 (Brasilien): 22

2013 (Serbien): -

Gruppe C: Uhyre jævnbyrdig

Gruppevinder Bedste odds Bookmaker
Frankrig 2,75
Partybets
Brasilien 3
Bet365
Sydkorea 7
Partybets
Tyskland 8
Bet365
Argentina 1001 Bet365
DR Congo 1001
Partybets

Kampplan i Gruppe C (Kolding):

5. december kl. 16:00: Argentina - DR Congo 
5. december kl. 18:15: Frankrig - Tyskland 
5. december kl. 20:00: Brasilien - Sydkorea

7. december kl. 16:00: DR Congo - Brasilien
7. december kl. 18:15: Sydkorea - Frankrig
7. december kl. 20:30: Tyskland - Argentina

8. december kl. 16:00: Sydkorea - DR Congo
8. december kl. 18:15: Frankrig - Argentina
8. december kl. 20:30: Brasilien - Tyskland

10. december kl. 16:00: Argentina - Brasilien
10. december kl. 18:15: Frankrig - DR Congo
10. december kl. 20:30: Tyskland - Sydkorea

11. december kl. 16:00: Argentina - Sydkorea
11. december kl. 18:15: Brasilien - Frankrig
11. december kl. 20:30: DR Congo - Tyskland

Frankrig

Frankrig er kvalificeret til VM gennem playoff, hvor de samlet slog Slovenien med 54-41. 

Frankrig har efter afgangen af den legendariske træner Olivier Krumholz ikke helt kunne leve op til fordums store resultater. De har løbende gennemført et større generationsskifte, som har kostet på den korte bane, men som på den lange bane igen skal bringe Frankrig op i toppen. Således har hele 7 spillere i den foreløbige 18-mands trup færre end 20 A-landskampe på CV'et, men de har stadig nogle rutinerede spillere at læne sig op ad.

Den franske liga rummer store kvalitet og jævnbyrdighed, og de fleste franske landsholdsspillere har også deres daglige gang i hjemlandet. Keeper Amandine Leynaud og fløjraketten Siraba Dembele huserer begge i rigmandsprojektet Vardar Skopje, mens playmaker Allison Pineau lever en nomadetilværelse med hyppige klubskifter i østeuropa - men ellers repræsenterer alle profilerne franske klubber.

Frankrig har som altid deres base i en jernhård defensiv med stor fysik bag. Et forsvar der med god aggressivitet er god til at holde skytterne på afstand og skabe gode betingelser for klassekeeperen Leynaud. Det er et hold uden deciderede svagheder. Frankrigs store problem er, at mange af de offensive profiler spiller som nat og dag.

Man ved sjældent, hvor man har franskmændene, men rammer de tangenterne er de bestemt at regne for medaljekandidater. De har dog tidligere haft tendens til at lægge svagt ud og siden spille sig på, når det som regel er for sent.

Fravær:

2007 (Frankrig): 5

2009 (Kina): 2

2011 (Brasilien): 2

2013 (Serbien): 6 

Brasilien

Brasilien er kvalificeret til VM som forsvarende verdensmester. 

Brasilien er forsvarende mester efter de sensationelt vandt VM 2013. Brasilien overraskede alt og alle ved et revolutionerede og velfungerende offensivt forsvar med base i 6:0. Brasilianerne leverede store præstationer over hele linjen, men især to spillere skilte sig ud – keeper Arenhart der blev kåret til turneringens bedste målvogter samt Amorim blev kåret til turneringens mest værdifulde. Samtidig beviste Brasilien, at det ikke er nogen hindring ift. VM-guld, at man ikke har nogen venstrehåndet bagspiller, da højrehåndede Deonise Cavailero udfyldte højreback til perfektion.

Brasilien er værter for OL næste sommer, som er et stort mål for Morten Soubaks tropper. Noget tyder dog på, at Brasilien får svært ved at gentage triumfen fra 2013. Generelt har de fleste profiler på Brasiliens landshold ikke været i nærheden af 2013-niveau på det seneste.

Føromtalte Arenhart har haft et skidt efterår i Nykøbing Falster, mens Amorim ikke har nået hendes høje niveau efter korsbåndsskade. Samtidig er profiler som Alexandra do Nascimento og Caveilero kørt ud på et sidespor i deres rumænske klubber, hvor sidstnævnte for tiden rygtes til NFH. Derudover kan det blive en udfordring for sambapigerne, at modstanderne givetvis er bedre forberedt på dem denne gang efter VM-guldet.

Brasilien vandt ganske som ventet de panamerikanske mesterskaber i sommers, men har fået store dele af deres VM-optakt ødelagt pga. aflyste venskabskampe i 4-nationers turnering pga. regn. Således har de kun spillet én kamp op mod VM, hvor de vandt knebent over svækkede Serbien.

Fravær: Mayara Moura (skadet).

2007 (Frankrig): 14

2009 (Kina): 15

2011 (Brasilien): 5

2013 (Serbien): 1

Sydkorea

Sydkorea er kvalificeret til VM gennem finaplads ved de asiatiske mesterskaber 2015, hvor de vandt finalen mod Japan med 36-22.

Sydkorea er et hold omgærdet af en del mystik. Det er de færreste, der får mulighed for at sparre med Sydkorea, men det lykkedes på et tidspunkt Norge at lave et samarbejde med noget udveksling og træningskampe til følge. Videomateriale på Sydkorea er så godt som ikke-eksisterende, og derfor lykkedes de som regel at overraske alt og alle med spektakulære taktiske kneb. 

Sydkorea sætter alt på ét bræt ift. OL. Som regel starter en ny satsning frem mod næste OL straks efter OL er afsluttet. Deraf er der ofte store udskiftninger på holdet fra gang til gang. Dette er også grunden til, de som regel præsterer markant bedre op til OL end efter OL, da de har haft tid til at integrere de mange nye spillere.

Hvis man sammenligner truppen fra VM 2013 er der blot 3 spillere, der ikke er med i deres bruttotrup i år. Det gælder den aldrende keeper Miyoung Song, den ligeledes aldrende og enormt ekvibrilistiske højrefløj Sun Hee Woo samt playmaker Hyojin Lee. Med den store kontinuitet ift. holdet fra 2 år siden kan man forvente, at Sydkorea har lagt lag på udviklingen og præseterer sig i en noget bedre udgave end tolvtepladsen fra VM 2013 i Serbien.

Sydkorea vandt som omtalt let guld ved de asiatiske mesterskaber og har fornylig besejret Serbien med 31-22. Med OL forude er de helt sikkert ved at være i gear og de kan vise sig drilsk for de fleste med deres mange vævre og finurlige spillere.

Fravær: Miyoung Song (stoppet) og Sun Hee Woo (stoppet).

2007 (Frankrig): 6

2009 (Kina): 6

2011 (Brasilien): 11

2013 (Serbien): 12

Tyskland

Tyskland er kvalificeret til VM ved et wildcard efter de tabte playoff til Rusland med samlet 49-46.

Tyskland skiftede efter den skuffende 10.plads ved EM 2014 træner Heine Jensen ud. Ind er kommet en ny dansk træner i form af Jakob Vestergaard, der har fået legenden Grit Jurack som assistent.

Jakob Vestergaard har som sit første aftryk foretaget en større udskiftning. Tyskland har fået værtskabet af VM 2017 og udskiftningerne skal ses i det lys – hvor tyskerne har sat alt ind på at toppe på hjemmebanen. Det har kostet en række rutinerede og etablerede spillere VM-billetten. Således er der ikke blevet plads til profiler som Anja Althaus, Kerstin Wohlbold og Nadja Nadgornaja.

Den tyske optakt har været præget af uro. Først forlod førstevalget på højrefløj Svenja Huber holdet i protest, mens vragede Wohlbold har anklaget trænerteamet for at forskelsbehandle profilen Susann Müller på bekostning af andre.

Tyskerne har udover udover personalesagerne også haft en skidt optakt på banen. På hjemmebane blev det til et knebent nederlag, som blev fulgt op af kollaps mod svækkede Slovakiet og Kroatien i Croatia Cup. Tysklands akilleshæl i træningskampene har været et vakkelvornt forsvar, som har givet svære betingelser for den ellers stærke keeperduo Katja Kramarczyk (tidligere Schülke) og Clara Woltering.

Fravær: Anja Althaus (fravalgt), Kerstin Wohlbold (fravalgt), Nadja Nadgornaja (fravalgt), Svenja Huber (stoppet i protest), Marlene Zapf (skadet).

2007 (Frankrig): 3

2009 (Kina): 7

2011 (Brasilien): 17

2013 (Serbien): 7

Argentina

Argentina er kvalificeret til VM gennem semifinaleplads ved de panamerikanske mesterskaber 2015, hvor de vandt bronzekampen mod Puerto Rico med 33-16.

Dette er Argentinas ottende VM-optræden og den syvende i træk - alle gange er de havnet i den tunge ende af tabellen. Siden Presidents Cup-indførelse i 2007 har de været fast inventar i denne.

Modsat det argentinske herrelandshold er damerne langt efter deres ærkerivaler fra Brasilien. Tilbage i 2009 lykkedes det faktisk Argentina at vælte Brasilien af tronen ved de panamerikanske mesterskaber, men ellers har de som regel spillet andenviolin.

Helt sådan gik det dog ikke i sommer, hvor Argentina måtte yderligere et skridt ned på præmieskamlen, da de blev overhalet indenom af Cuba, der udnyttede hjemmebanefordelen til at besejre Argentina med ét enkelt mål i gruppespillet og derved undgik Brasilien i semifinalen.

Argentinas største profiler er højrebacken Luciano Mendoza, der blev argentinsk topscorer ved seneste VM samt venstrebacken Manuela Pizzo, der blot er 23 år, men allerede har 78 A-landskampe på CV'et. Hele truppen pånær den unge højreback Macarena Gandulfo spiller i den hjemlige liga - hun spiller i spanske Alcobendas.

Argentina har ikke en kinamands chance mod de 4 bedste hold i denne gruppe, som giver sig selv - og skal i stedet fokusere på at holde DR Congo bag sig. De mødes i øvrigt i første kamp.

Fravær:

2007 (Frankrig): 20

2009 (Kina): 19

2011 (Brasilien): 23

2013 (Serbien): 19

DR Congo

DR Congo er kvalificeret til VM gennem finaleplads ved de afrikanske mesterskaber 2014, hvor de tabte finalen mod Tunesien med 23-20.

DR Congo slutrundedebuterede ved VM 2013 i Serbien, hvor de med en kneben sejr over Den Dominikanske Republik undgik at skulle spille om sidstepladsen. Det blev ved den ene succesoplevelse, da de tabte de resterende kampe - den ene med ét mål mod Kina.

DR Congo har de seneste gange erstattet Elfenbenskysten med Elodie Mambo som en af Afrikas repræsentanter. Selvom de blev nr.2 ved de afrikanske mesterskaber hersker der ingen tvivl om, at de er det tynde øl efter både Tunesien og Angola. En noget aparte lodtrækningsmodel sørgede dog for at parre Angola og Tunesien i semifinalen, og så var vejen banet for DR Congo.

Venstrebacken Christianne Mwasesa er DR Congos helt store profil. Hun blev suveræn intern topscorer ved VM 2013, hvor hun scorede 42 mål - dobbelt så mange som næstflittigeste målscorer højreback Jumelle Okoko. Ved de afrikanske mesterskaber var Mwasesa igen den store drivkraft og blev holdets topscorer i 5 af 6 kampe og samlet nettede hele 40 gange.

DR Congo skal først og fremmest undgå sidstepladsen, og det bør der være gode muligheder for med tanke på Puerto Rico. De lægger ud mod Argentina i en kamp, hvor de er underdogs, men kan gøre sig forhåbninger i modsætning til de resterende fire gruppekampe.

Fravær:

2007 (Frankrig): -

2009 (Kina): -

2011 (Brasilien): -

2013 (Serbien): 20

Gruppe D: Norge får stærk modstand

Odds på gruppevinderen Bedste odds Bookmaker
Norge 1,70
NordicBet
Rusland 5
Partybets
Spanien 5,5
Unibet
Rumænien 21
Bet365
Kazakhstan 1001 Partybets
Puerto Rico 5010
Unibet

Kampplan i Gruppe D (Frederikshavn):

5. december kl. 16:00: Rumænien - Puerto Rico
5. december kl. 18:15: Spanien - Kazakhstan 
5. december kl. 20:00: Norge - Rusland

7. december kl. 16:00: Kazakhstan - Rumænien
7. december kl. 18:15: Rusland - Spanien
7. december kl. 20:30: Puerto Rico - Norge

8. december kl. 16:00: Rusland - Puerto Rico
8. december kl. 18:15: Spanien - Rumænien
8. december kl. 20:30: Norge - Kazakhstan

10. december kl. 16:00: Kazakhstan - Rusland
10. december kl. 18:15: Spanien - Puerto Rico
10. december kl. 20:30: Rumænien - Norge

11. december kl. 16:00: Puerto Rico - Kazakhstan
11. december kl. 18:15: Rumænien - Rusland
11. december kl. 20:30: Norge - Spanien

Norge

Norge er kvalificeret til VM som vinder af EM 2014, hvor de vandt finalen over Spanien med 28-25.

De sejrsvante norsker jenter er både forsvarende OL- og EM-vindere. De viste nok en gang deres store vinderinstinkt og mesterskabsrutine, da de kom fra baghjul i EM-finalen sidste år og snuppede guldet for næsen af Spanien.

Det har vakt stor opsigt og debat, at landstræner Thorir Hergeirsson har fravalgt Katrine Lunde i målet – i manges optik verdens bedste keeper – og i stedet har valgt at satse på duoen Silje Solberg og Kari Grimsbø. Solberg var EMs bedste keeper, men har ikke ramt samme niveau denne sæson, mens Grimsbø har varmet bænken en del i ungarske Györ.

Norge har over de senere år gennemført et stort generationsskifte. Senest har landskamps-rekordholderen Karoline Breivang takket af på landsholdet. Derudover er verdensklassefløjen Linn-Kristin Riegelhuth på barsel – en bundsolid spiller, der scorede 10 mål på 10 forsøg i EM-finalen sidste år.

Norge er det suverænt mest vindende landshold i nyere tid. De har som regel en tidlig offday i løbet af mesterskaberne for siden at komme stærkt igen. De har en række både skudstærke og fodrappe bagspillere anført af Nora Mørk, mens de har verdens bedste angrebsstreg i Heidi Løke. Den største udfordring for Norge bliver forsvaret, hvor der ikke er så mange specialister tilbage efter de seneste års udskiftninger.

De norske jenter nyder normalt stor opbakning, og har i gruppespillet ”hjemmebane” i Frederikshavn, hvor de famøse kobjælder uden tvivl vil gøre deres indtog.

Fravær: Linn-Kristin Riegelhuth (barsel), Karoline Breivang (landsholdsstop) Katrine Lunde (fravalgt).

2007 (Frankrig): 2

2009 (Kina): 3

2011 (Brasilien): 1

2013 (Serbien): 5

Rusland

Rusland er kvalificeret til VM gennem playoff, hvor de samlet slog Tyskland med 49-46. 

Rusland vandt tre VM-titler i træk fra 2005 til 2009, men højt at flyve dybt at falde. Russisk damehåndbold var helt i knæ, da de sensationelt ikke kvalificerede sig til VM 2013 efter nederlag til dengang temmelig upåagtede Holland. Det har været en lang vej tilbage for russerne, der har en enorm talentmasse, men alligevel har befundet sig i ingenmandsland de senere år.

Legendariske Evgeni Trefilov er tilbage på trænerbænken efter nogle års fravær. Han har haft et urimeligt godt materiale at sammensætte sin trup fra. Når man kan fravælge profiler som Ekatarina Davydenko og Regina Shymkute har man et luksusproblem. Trefilov & Co. synes på rette spor baseret på træningskampene, hvor de i Møbelringen Cup spillede lige op med Norge og siden massakrerede Sverige og slutteligt vandt knebent over Holland. 

Russerne er stærkt besat over hele linjen, men hvis man alligevel skal udpege en svaghed må det være i målet med Anna Sedoykina, som er vendt tilbage efter barsel - og primært står i skyggen af Katrine Lunde på lubholdet Rostov Don. Russerne præsenterer for første gang kæmpetalentet Anna Vyakhireva ved en slutrunde for A-landshold efter hun har drevet gæk med adskillige ungdomslandshold.

Ruslands åbningskamp mod Norge bliver med stor sandsynlighed toneangivende for deres mesterskab. De er rigtig gode i medgang, mens de kan falde helt sammen i modgang i takt med terrorudskiftningerne på Trefilovs bænk, som til tider minder mere om en busterminal med den fart spillerne ryger ind og ud.

Fravær: Veronika Garanina (skadet).

2007 (Frankrig): 1

2009 (Kina): 1

2011 (Brasilien): 6

2013 (Serbien): -

Spanien

Spanien er kvalificeret til VM gennem playoff, hvor de samlet slog Slovakiet med 45-39.

Spanien var lige ved og næsten ved EM 2014. Spanien gjorde det af med Danmark på vejen til finalen, hvor de havde Norge nede i sækken med pauseføring, men som så mange gange før, kom de norske jenter stærkt igen og snuppede guldet. Dermed blev det endnu et EM-sølv til samlingen efter en andenplads også ved EM i Makedonien i 2008.

Den spanske landstræner Jorge Duenas har stået i spidsen for landsholdet siden 2007. Det er den kontinuitet, der kendetegner det spanske hold, hvor halvdelen af truppen har rundet mere end 100 A-landskampe. Spanien har haft den samme stærke stamme gennem en årrække anført af Martha Mangue, der med en god slutrunde kan runde 1000 landskampsmål.

Spanien er kendetegnet ved deres store fysik, som vil volde de fleste modstandere kvaler. Offensivt har de en række individualister, der kan afgøre kampen på egen hånd. De har dygtige playmakere i både Macarena Aguilar og Nerea Pena, begge er fodrappe og excellerer i spillet med to-to aftaler. Spaniens problem er, at når fejlene først indtræffer kommer de ofte i pendulfart og hober sig op. De kan både afgøre og smide det hele på gulvet indenfor meget kort - som man atter så det i træningskampen mod Danmark, hvor de var suverænt i teten i 55 minutter, men alligevel måtte nøjes med uafgjort.

Spanien har haft udskiftning på stregpositionen over de senere år, og det er gået udover niveauet, hvor førstevalg Elisabeth Chavez ikke har samme niveau som forgængerne Begona Fernandez og Veronica Cuadrado. I målet er Spanien dog forstærket med den nationaliserede keeper Darly de Paula, der har 150 landskampe for Brasilien på CV'et, og som har har stået fænomelant for Fleury i Champions League.

Jorge Duenas' tropper rummer store kvaliteter. De er utilregnelige og kan på dagen slå hvilket som helst hold i denne turnering.

Fravær: -

2007 (Frankrig): 10

2009 (Kina): 4

2011 (Brasilien): 3

2013 (Serbien): 9 

Rumænien

Rumænien er kvalificeret til VM gennem playoff, hvor de samlet slog Serbien med 56-54.

Rumænien har fået ny landstræner i svenske Tomas Ryde med fortid i den danske liga. Han har skulle ændre kulturen på holdet, hvor "tyrannen" Gheorghe Tadici nedbrød spillerne med terrorudskiftninger. Rumænien har vist ganske lovende takter efter trænerskiftet, hvor de synes mere organiserede end tidligere.

Ved seneste EM led Rumænien under et hav af skader. Alligevel præsterede Rumænien godkendt og kun stolpe ud gjorde, at de ikke endte bedre end niendepladsen. Denne gang stiller Rumænien op i en væsentlig stærkere udgave med tiltrængt assistance til superstjernen Cristina Neagu, der kandiderer kraftigt til titlen som verdens bedste håndboldspiller.

Rumænien er et godt mix af rutine og talent. De har atter en stærk stregspiller med Oana Manea tilbage efter skadesfravær. Bagkæden har god bredde i modsætning til tidligere og endelig er forsvaret forstærket ved nationaliseringen af Gabriella Szücs, der i en årrække repræsenterede Ungarn.

Rumænien har præsteret ganske hæderligt i træningskampene op mod slutrunden med et knebent nederlag til Frankrig i Frankrig - og senest en sejr over Sverige i Sverige, hvor Tomas Rydes taktiske ændringer i pausen havde stor effekt med et 11-3 run i starten af 2.halvleg. Det har været opløftende for Rumænien, at de har præsteret på et godt niveau, når profilerne Neagu og keeper Paula Ungereanu har fået et hvil.

Rumænien ligner et spændende bekendtskab ved VM-slutrunden, og sidst de var i Danmark snuppede de EM-bronze for næsen af Danmark i 2010, hvor Rumæniens gyldne generation takkede af. Denne slutrunde kan være startskuddet til en ny glorværdig æra for Rumænien, der er en skræmmende modstander, hvis deres største profiler rammer dagen.

Fravær: -

2007 (Frankrig): 4

2009 (Kina): 8

2011 (Brasilien): 13

2013 (Serbien): 10 

Kazakhstan

Kazakhstan er kvalificeret til VM gennem en 4-nationers turnering mellem 4 forskellige forbund, hvor de strøg til tops på hjemmebane. 

Kazakhstan forspildte deres første mulighed for kvalifikation til VM, da de i foråret 2015 måtte sig se besejret med 28-25 mod Kina ved de asiatiske mesterskaber. De fik dog en ny chance i en opsamlingsturnering med deltagelse af ét hold fra hver af forbundene det afrikanske, asiatiske oceaniske samt panamerikanske forbund, som ikke havde indløst VM-billet. Kazakhstan blev værter for en alle-mod-alle turnering med Australien, Congo og Mexico, hvor værterne var knap så gæstfri og efter tre storsejre kvalificerede sig.

Dermed er Kazakhstan med i det fine selskab for fjerde gang. De kvalificerede sig tre gange i træk i perioden 2007-2011, hvorefter de missede VM 2013.

Hele Kazahkstans trup spiller til daglig i deres eget hjemland. De største profiler er venstreback Irina Alexandrova og højreback Olga Tankina, der begge er årgang 94 og allerede har rundet 100 landskampmål på trods af bare hhv. 14 og 10 kampe.

Kazkhstan er havnet i menneskehænder i denne gruppe, hvor deres nøglekamp er kampen mod Puerto Rico.

Fravær:

2007 (Frankrig): 18

2009 (Kina): 22

2011 (Brasilien): 19

2013 (Serbien): -

Puerto Rico

Puerto Rico er kvalificeret til VM gennem en semifinaleplads ved de panamerikanske mesterskaber 2015, hvor de tabte bronzekampen til Argentina med 33-16.

Landet er eneste VM-debutanter denne gang. De har profiteret af, at det panamerikanske håndboldforbund har én ekstra plads denne gang, da Brasilien kvalificerede sig direkte som forsvarende verdensmester.

Puerto Rico har ingen større håndboldtraditioner og deres fjerdeplads ved de panamerikanske mesterskaber i sommers er deres bedste placering nogensinde. Undervejs krydsede de bl.a. klinger med Grønland, der trænes af Silkeborg-Voels træner Jakob Andreasen, som de lige akkurat slog med 1 mål.

Det caribisiske land ligner unægtelig turneringens svageste hold. De er tilmed havnet i den svære gruppe D, hvor der venter læsterlige klø mod stærke nationer i form af Norge, Rumænien, Rusland og Spanien. Puerto Ricos niveau afspejles i deres nederlag på 20 mål til et reservespækket Brasilien og siden 17-måls nederlaget til Argentina i bronzekampen. Vi har her turneringens absolutte prügelknabe, der nok mest af alt ser frem til den sidste gruppekamp mod Kazakhstan og siden kampene i Presidents Cup.

Fravær: -

2007 (Frankrig): -

2009 (Kina): -

2011 (Brasilien): -

2013 (Serbien): -

Bet365
Partybets
NordicBet
Partybets
Unibet
Bet365
Partybets