For et halvt år siden tippede BetXpert at Danmark ville miste førstepladsen i VM-kvalifikationsgruppe 1. Det tip gik som bekendt ikke hjem. DK vandt gruppen foran Portugal og Sverige og er med ved næste sommers VM i Sydafrika. Heldigvis.

Nu kunne man så mene at vores fuser burde få os til at holde lav profil med hensyn til pessimistiske forudsigelser. Men nej. Vi fremturer. Her er vores tip efter at FIFAs lodtrækning har sat Morten Olsens drenge i gruppe med Holland, Cameroun og Japan:

Danmark går IKKE videre fra den indledende gruppe.

En tredjeplads...
Japan (nr 43 på verdensranglisten) bør vi kunne slå. Men derudover ser det grumt ud.

De rød-hvide bør naturligvis komme til kort mod Holland der med et fantastisk spillermateriale (Robben, Van Nistelroy, Sneijder etc etc), en suveræn VM-kvalifikation (8 sejre i 8 kampe) og en tredjeplads på verdensranglisten fortjent er gruppens favorit.

Men også i forhold til Cameroun ser Danmark underlegen ud.

Peter og Ulven?
Råber BetXpert nu ”ulv!” igen?

Tjah. Ulven dukkede faktisk op til sidst i hin opbyggelige historie; Peter var altså ikke helt inkompetent som varsler. Men denne gang handler det ikke om ulve, men om… løver.

Helt nøjagtigt Camerouns løver. Lions Indomptables, som de grønblusede fra det vestafrikanske land kaldes: Utæmmelige løver…

Utæmmelige løver
Og det er lige præcis hvad vi frygter: at de danske domptører ikke kan tæmme de glubske rovdyr når det går løs på de sydafrikanske stepper.

Ikke så meget fordi det foregår i Afrika. Det er de færreste Cameroun-fans der har råd til at rejse til Sydafrika for at støtte landsholdet. Og temperaturen vil heller ikke være til gavn for Cameroun; det er nemlig vinter i Sydafrika i juni/juli.

Nej, årsagen er den simple at Cameroun har et bedre hold end Danmark.

Sjette VM-slutrunde
Landet holder Afrika-rekorden i antal VM-deltagelser. Var med i 1982, 1990 (Roger Milla, Omam Biyick og co. slog Argentina og nåede kvartfinalen), 1994, 1998 og 2002. Missede så 2006 (ligesom Danmark), men nu er løverne altså tilbage hvor det sner.

Dette efter en kvalifikation der indeholdt en del slinger i valsen, men blev afsluttet med manér.

I det indledende gruppespil gjorde Cameroun kort proces med Kap Verde Øerne, Tanzania og Mauritius. Det blev til en enkelt uafgjort og ellers lutter sejre.

Træner: Le Guen
I det afgørende gruppespil blev det også til en klar gruppesejr, foran Gabon, Togo og Marokko. Men efter de indledende to kampe havde indbragt et 0-1-nederlag i Togo og en lidet glorværdig 0-0 hjemme mod Marokko, skulle der et trænerskifte til før man kom tilbage på sporet.

Ud røg tyske Otto Pfister, og ind kom franske Paul Le Guen der har klubber som Lyon (3 mestertitler), Glasgow Rangers og PSG på sit Curriculum Vitae. Le Guen der kun er 45 år - hvilket er ungt for en europæisk træner i Afrika der normalt tiltrækker temmelig afdankede folk - havde det svært i Glasgow, men ser ud til at trives i fransktalende Cameroun.
 
Den nye træner førte løverne til fire sejre i de sidste fire kampe. Sidste kamp blev vundet med 2-0 i Marokko, hvorefter Samuel Eto’o hev den store tegnedreng op af lommen og som VM-kvalifikationsbonus skænkede et dyrt ur til hver holdkammerat.

Samuel Eto’o og co.
Og Inter-stjerneangriberen er langt fra den eneste klassespiller på Camerouns landshold.

I mål står Carlos Kameni fra Espanyol, en af de bedste keepere i den spanske Primera. I midterforsvaret hersker den superrutinerede Rigobert Song (Sydafrika-slutrunden bliver hans fjerde VM), og på venstrebacken har man den hurtige Spurs-spiller Assou-Ekotto.

På midtbanen har man dynamiske folk som Makoun (Lyon) og Geremi (og i øvrigt også Rigobert Songs nevø, Arsenal-talentet Alexandre Song)…

Masser af rutine og talent. Hvilket ikke altid er lig med et godt hold. Men det er det i Camerouns tilfælde.

Løverne er nr 11 på FIFAs verdensrangliste. Danmark? Ligger nede på 26.pladsen…

Odds
Man kan få odds 5,5 (Bet365*, Danbook) for at Danmark vinder gruppe E. Det odds er der bestemt ikke værdi i. Og det er der heller ikke i Unibets odds 2,0 for at Danmark kvalificerer sig til ottendedelsfinalen (dvs bliver nr 1 eller 2 i gruppen).

Værdi er der måske til gengæld i Unibets odds 1,72 for at kvalifikationen kikser. Tjah - hvad synes du?