Bliver La Liga igen domineret af Barcelona og Real Madrid? Kan Atletico Madrid eller Valencia overhovedet stille noget op overfor Messi og Ronaldo?

Der er to uger tid den spanske liga sparkes igang, og mesterskabet ligner en tæt kamp mellem Barcelona med Lionel Messi og Neymar overfor Real Madrid med Cristiano Ronaldo (og måske Gareth Bale).

Resten af flokken virker til udelukkende at spille om 3. pladsen, da niveauforskellen er blevet for enorm. Den spanske TV-aftale betyder, at Barcelona og Real Madrid tager størstedelen af kagen, og efterlader kun krummer til de øvrige klubber. 

Det er derfor kun gået én vej i denne spanske transfer-sommer. Barcelona og Real Madrid har igen kunnet vælge blandt verdenstjernene, mens de øvrige La Liga-klubber har måtte sælge deres bedste spillere.

Sevilla har således solgt både topscoreren Álvaro Negredo samt Jesús Navas til Manchester CityAtletico Madrid har solgt deres colombianske superstjerne Radamel Falcão til nyrige Monaco, Athletic Bilbao har sendt den store angriber Fernando Llorente til Juventus. Real Madrid har hentet midtbaneprofilen Asier Illarramendi fra Real Sociedad og stortalentet Isco hos Malaga, og så måtte Valencia se målslugeren Roberto Soldado skifte til Tottenham.

Hvem vinder La Liga?

Real Madrid havde ikke en vellykket sæson sidste år under José Mourinho, og de sluttede hele 15 point efter Barcelona. Det blev til hele 5 La Liga nederlag til konge-klubben, mens Barcelona blot indkasserede 2 nederlag i de 38 spillerunder (til Real Madrid og Real Sociedad). Barcelona sluttede med 24 point ned til Atletico Madrid på 3. pladsen og 34 point ned til Real Sociedad på 4. pladsen.

Med sommerens transfers skal vi nok forvente, at Barcelona/Real Madrid-dominansen vil være endnu mere udbredt til den kommende sæson.

Barcelona er favorit hos bookmakerne til at løbe med mesterskabet, men de måtte noget uventet skifte træner i sommerpausen, da Tito Vilanovas sygdom desværre tvang ham til at træde tilbage.

Real Madrid har dog også været igennem et trænerskifte, og har nu Carlo Ancelotti ved roret. Kan Carlo styre Real Madrid til mesterskabet eller vil Gerardo Martino beholde La Liga-trofæet i Barcelona? Og hvem er nærmeste udfordrer til de to storklubber? Vi har set lidt nærmere på La Liga sæson-oddsene:

Udvalgte Vinder-odds

Bedste odds Bookmaker
Barcelona 1,70
Ladbrokes
Real Madrid 2,25
Bet365
Atletico Madrid 75,00
NordicBet
Valencia 101
Bet365
Real Sociedad 301
Partybets
Malaga 350
NordicBet
Sevilla 351 Ladbrokes

Udvalgte Ligatopscorer-odds

Bedste odds Bookmaker
Lionel Messi 1,75 Partybets
Cristiano Ronaldo 2,75 Bet365
Neymar 17,00 Ladbrokes
David Villa 26,00 Bet365
Karim Benzema 41,00 Partybets

Udvalgte Vinder-odds (Uden Barcelona og Real Madrid)

Bedste odds Bookmaker
Atletico Madrid 2,25 Partybets
Valencia 4,33 Bet365
Real Sociedad 10,00 Bet365
Malaga 15,00 Bet365
Sevilla 13,00 Bet365
Athletic Bilbao 15,00 Bet365
Betis 21,00 Bet365

Så bookmakerne forventer endnu en sæson med Messi-show og guld-medaljer til Barcelona, men er der værdi i oddsene? Messi har fået Neymar til at dele målscoringerne, så måske Real Madrids Cristiano Ronaldo kan udnytte dette til at komme øverst på topscorer-listen?

Hvad er jeres forventninger til den kommende La Liga-sæson?