BetXpert har undersøgt de europæiske fodboldligaer og fundet en interessant tendens. To ud af tre kampe i den tyske 1. Bundesliga indeholder over 2,5 mål. Det gør den tyske liga til den mest målrige af de store europæiske ligaer. Og det gør ligaen til et interessant spilobjekt for tippere med hang til over/under-betting; bookmakerne har nemlig ikke justeret de tyske odds efter den målrige tendens.

Denne sæsons 117 Bundesliga-kampe har budt på 369 scoringer fordelt på en måde, så 65 procent af kampene er endt med over 2,5 mål, mens gennemsnittet ligger på 3,15.

Det placerer 1. Bundesligaen i top blandt de 36 europæiske ligaer, BetXpert har gennemgået. Kun i den danske 2. division (tredjebedste række) og den nederlandske Eerste Divisie (den næstbedste række) slutter flere kampe med over 2,5 mål end i 1. Bundesligaen, som det fremgår af nedenstående grafik over de ti mest målrige ligaer fra undersøgelsen.

Bookmakere har ikke fanget tysk tendens

Mens bookmakerne længe har været bekendte med, at der scores flittigt på lavere niveau i eksempelvis Danmark og Nederlandene, så synes markedet ikke helt at have justeret sig ind efter de mange mål i 1. Bundesligaen endnu.

I hvert tilfælde kan man i skrivende stund (mandag) få odds fra 1,56 til 2,08 hos bookmakerne ved spil på over 2,5 mål, viser en gennemgang hos BetOnValue.

Gennemsnittet for 1. Bundesliga-kampene er i øjeblikket 1,78 og må endda forventes at stige, når weekenden nærmer sig og flere bookmakere kommer frem med odds.

Det kan med andre ord varmt anbefales at man tager et kig på de konkrete kampe (holdenes form, trupnyt etc) i weekendens Bundesligarunde – og overvejer om der er værdi i oddsene på over 2,5 mål.

Bundesligaen plejer at være mere mål-nærig

Bookmakernes odds er måske forståelige nok, al den stund at 1. Bundesligaen slet ikke har tradition for nær så mange kampe med over 2,5 mål, hvad denne udviklingsgraf for de seneste 10 sæsoner viser:

De målfattigste ligaer

I den anden ende topper den næstbedste franske række sammen med den græske og polske række som dem, der har færrest kampe med over 2,5 mål i denne sæson.

De ti mest målfattige ligaer:

Hvad med de "normale" ligaer?

Til sidst sidder der måske nogle derude og efterlyser en oversigt over ”midterligaerne”, som ikke rigtigt skiller sig ud.

De 16 ligaer tættest på normalen er derfor her:

Andre eksempler?

Kunsten er herefter selvfølgelig at finde ud af, hvor bookmakerne er gået mest skævt af den nuværende tendens i forhold til oddssætningen.

Vi har hermed kastet 1. Bundesligaen ud som et godt eksempel, men hører gerne fra jer derude, hvis I har erfaring med andre ligaer, hvor der er tale om et konsekvent misforhold.

Tips til denne runde i Bundesligaen?

Tjek kommentarerne til denne artikel.


Se også dette eksperttip: http://www.betxpert.com/ekspert/tips/bayern-muenchen-eintracht-frankfurt-over-3