Highroller er klar med odds, analyse og spilforslag til aftenens spændende Vild med Dans-semifinale. Bliver det mon Faxe, Spottag eller Potalivo, som ryger? Se hvad du skal spille.

Sidste uge bød på flotte 10-taller til Stephania Potalivo og omdans mellem John Faxe og favorit Søs Egelind, hvor Søs i sidste ende måtte forlade Vild med Dans med færrest seerstemmer.

Denne fredag er der stor chance for at gense 'Faxe' i omdans, mens der derimod er stor spænding om seerstemmernes fordeling.

Vi er nede på tre dansepar, som i aften skal danse to gange hver.

Det skal parrene danse i aften

Ena Spottag: Charleston og rumba
John 'Faxe': Lindyhop og tango
Stephania Potalivo: Twist og tango

Odds for at ryge ud af Vild med Dans d. 20. nov.

Bedste odds Bookmaker
John 'Faxe' og Karina Frimodt 2,15
NordicBet
Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen 2,70
Betsafe
Stephanis Potalivo og Morten Kjeldgaard 4,50
Danske Spil

Dagens spiltips

Jeg ser ikke overvældende værdi i de tre odds, men anbefaler et lille hyggespil på, at Faxe ryger ud til odds 2,15 hos nordicbet. Bv=101%.
Et vinderspil på Potalivo til odds 2 hos Nordicbet/Betsafe kan også anbefales. Bv=104%.
Husk evt. også livebetting. Fx gav Søs Egelind flotte odds sidste uge.

Point sidst (og i alt):

Stephania og Morten: 40 + 36 = 76 point (281p)
Ena Spottag og Thomas: 34 + 36 = 70 point (249p)
John 'Faxe' og Karina: 34+ 34 = 68 point (255p)

Sikkert og usikkert

Faxe vurderer jeg er næsten sikker på en omdans (92%). Det vil i så fald være hans femte.
Spottag og Faxe ligger lavt i dommerpoint ift Potalivo. Mere usikker er seerstemmerne h2h.

Hverken Potalivo eller Spottag har været i omdans endnu, så mindst en af dem vil få deres debut! Jeg giver dem hhv 38% og 70% for omdans.


Det helt afgørende for at undgå omdans er, hvem af Spottag og Potalivo som får flest seerpoint, og om Spottag får flere dommerpoint end Faxe.

Analyse af sidste uges point

Dommerranglistepoint sidste uge blev Faxe 1, Spottag 3 og Potalivo 4. Dermed kan vi nedfælde de mulige seerpoint til disse 7 mulige:
Faxe.......1 1 2 2 3 3 4
Spottag...3 4 3 4 4 2 3
Potalivo...4 3 4 3 2 4 2
- Sammenligner man med tidligere uger virker fx de 4 første mest sandsynlige.
De allermest sandsynlige scenarier denne uge er nok (dommerpoint/seerpoint):
Faxe.......2/1 2/1 1/1 1/1
Spottag...1/2 1/3 2/2 2/3
Potalivo...3/3 3/2 3/3 3/2 ... og øvrige.

Analyse af Faxes odds for exit

Faxes overlevelse i sidste omdans kan skyldes to ting:

1) mange sms'er på ham eller 2)

få sms'er på Søs.

Selvom nogle vil sige det første og andre det andet, så ved vi det ikke med sikkerhed. Efter fire vundne omdanse er det første sandsynligt, men det kan teoretisk også skyldes det sidste og almindelig varians, da Søs fx forrige uge fik bund-seerpoint.


Faxe lå i min cv sidste uge på 50%. Egelind lå på 12% (hun gav 8,5 for exit og odds 13 live, 3 for omdans). Det giver, at Faxe i dag ville ligge på odds 0,88*2= 1,76 hvis hans styrke ikke var rykket. Sejren over Søs har dermed øget hans chancer ca. en tredjedel iflg. bookierne.

Er det mon meget/lidt/tilpas? I fodbold ville det være en uhyrlig oddsforskel efter en vundet kamp, men det her kan meget vel være en symptomatisk og systematisk mekanisme omkring h2h afstemningen.

Mest afgørende er nemlig, hvordan folk stemmer h2h. Dette ved vi konkret ikke. Vi ved, at Faxe har slået Foo, Mukupa, Berdino og Egelind, men modsat har både Spottag og Potalivo haft mange fans og ligget i top 2 i seerpoint.

Her er eksempler på styrkeforhold, som I selv kan vælge mellem. Den første er mit eget skøn, da Faxe fx lå i odds 2,5 live h2h mod Egelind, mens Potalivo endnu ikke har fejlet:


Faxe vs Spottag 53/47. Faxe vs Potalivo 40/60. Giver Faxe CV=47.2%.
Faxe vs Spottag 50/50. Faxe vs Potalivo 35/65. Giver Faxe CV=50.6%
Faxe vs Spottag 56/44. Faxe vs Potalivo 45/55. Giver Faxe CV=43.9%
- Som I kan se svinger det meget pga. det usikre vidensgrundlag mht stemmeoplandet i omdansen.

Vurdering af de tre pars chancer for exit

1. John Faxe og Karina Frimodt

Især Lindyhop virker som en god dans for parret, hvor Karina kan komme på arbejde. Tango er er ikke en topscorer i point, men heller ikke helt umulig, selvom Faxe ikke er en skuespiller. Faxe og Frimodt har fået lave dommerpoint og lave seerpoint, men (måske) fine stemmer h2h i 4 omdanse. Jeg giver ham 92% chance for omdans. H2H styrkeforholdet er meget usikkert, især mod Spottag.

CV=47%. BV=101%. Stor usikkerhed.

2. Ena Spottag og Thomas Evers Poulsen

Rumbaen vil formentlig passe Ena Spottag fint. Hun har tidligere gjort det godt i både samba og salsa. Charleston kan både blive en dreng og en pige. For at undgå omdans skal Spottag nok slå Faxe i point og slå Potalivo i seerspoint. Det bliver svært, men det umulige er set før. Jeg giver hende 70% chance for omdans.

Cv=37%. BV=100%. Stor usikkerhed.

3. Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard

De har vist, at de kan perfektionere mange forskellige genrer, og deres friskhed, gå-på-mod, udstråling og sensualitet er i top. De fik max point sidst i argentinsk tango. Hun er jo skuespiller, som er godt i en tango. Tvist er en ny dans i VmD sammenhæng og er frisk og hurtig. Det bliver svært at få færre dommerpoint end de to andre. De ligner klare vindere, men kan Spottag slå hende på seerstemmer?

CV=16%. Bv=72%. Stor usikkerhed.