I denne uges optakt til Vild med Dans ser vores 'nye' underholdsningsekspert 'Highroller' på mulige udfald i kvartfinalen. Efter en fredag med alt vendt på hovedet, har Highroller fundet ledetråde, som måske kan give lidt fredags-profit. Se chancevurderinger for de 4 par, anbefalede spil, samlet regnskab, og læs hvilke par der skal "i seng" med konkurrenten!

Efter sidste uges udstemning af James Sampson skal vi forsøge at finde den næste i rækken til at ryge ud af Vild med Dans.


Det var jo noget af en overraskelse for de fleste, at en af de tre vinderfavoritter skulle ryge, efter han ugen før satte sæsonrekord. Ikke nok med det så var der to store overraskelser yderligere: nemlig at selveste storfavoritten Søs Egelind røg i omdans (trods 5 ranglistepoint) samt at kæmpe underdog John 'Faxe' Jensen pludselig fik vinderinstinktet frem og snuppede 1. pladsen i dommerpoint. Uklarheden kan vi bettere måske forsøge at drage fordel af.

Jeg har analyseret lidt på udfaldet sidste uge, og det der springer i øjnene er, at Ena Spottag som er en af bookmakernes kandidater til omdans enten fik bedste eller 2.bedste seerpoint trods lave dommerpoint. Da seerpoint som bekendt er afgørende ved pointlighed må dette give Spottag en betydelig fordel, som måske kan gøre det sværere for vores anden store kandidat til omdans, John 'Faxe' Jensen.


Head-to-head vil Faxe nemlig nok stå svagere mod en evt. Søs Egelind, som ifølge min analyse sidste uge fik færrest seerpoint af de tilbageværende par. Dog er Spottag større kandidat end Egelind til omdans.

'Faxe's endestation

Jeg har lagt et spil ud på 'Faxe' til at ryge ud til odds 2,10, som nu er faldet til 1,95.
Desuden kan man overveje et vinderspil på Ena Spottag til odds 8 hos Betfair*. I sidste ende bestemmer seerne nemlig.
Overvej også at livebette på at Søs Egelind kommer i omdans, hvis oddset er godt, fx over 2,5. Potalivo får nok ligesom Spottag gode seerpoint og ligner en vinder.

Jeg kan ikke overdrive, hvor godt livebet er, når bookmakerne er uenige i en uklar konkurrence som denne. Fx gav James Sampson odds 6,5 (efter sine bundpoint), samtidig med at en anden bookmaker kun gav 3,75.

Hvem ryger ud af VmD i aften

Bedste odds Bookmaker
John 'Faxe' Jensen 1,95
Bet365
Ena Spottag 3,00
NordicBet
Stephania Potalivo 7,50
Tipico
Søs Egelind 8,50 Bet365

Min opdaterede Cv for at ryge ud: Faxe: 50%. Spottag 28%. Egelind 12%. Potalivo 10%.

Point sidste uge (og ialt):
John 'Faxe': 35+2 (187)
Søs Egelind: 34+3 (208)
St. Potalivo: 31+5 (205)
Ene Spottag: 29+1 (179)

Likes på FB: Faxe: 1800. De øvrige: 7400.

Det skal parrene danse

Den står på Argentinsk tango. Desuden skal de hver danse en Pasodoble, efter modellen "i seng med fjenden," hvor 2 par dyster mod de andre 2 par: Faxe og Søs mod Spottag og Potalivo. De unge mod de gamle. Dommerpoint for de to par på hvert hold lægges sammen. Begge danser til ACDC, Faxe og Søs danser til populære Thunderstruck, men jeg tvivler på musikken belønnes af Werner, Laxholm, Hübbe og Bendix.

Analyse - Det kan vi lære fra sidste uge

Hvis man regner på seerranglistepoint i fredags, ser mulige fordelinger således ud:
Egelind...1 1 1 1 1 1 1 1 2
Spottag..4 5 5 5 5 4 5 4 5
Potalivo..3 2 3 3 4 5 4 5 4
Faxe......5 4 4 2 3 3 2 2 3

Bemærk Spottags flotte seerpoint trods en middelmådig præstation.
.... hvilket måske medfører mest sandsynlige seerpoint næste uge:
Faxe.....1 1 2 2
Egelind..2 2 1 1
Spottag..3 4 3 4
Potalivo..4 3 4 3


....hvilket betyder at Faxe nok mindst skal score 2. bedst i dommerpoint for at undgå omdans.

Bedømmelse af de 4 pars chancer for exit

1. John Faxe og Karina Frimodt: Jeg vurderer, at både Pasodoble og Argentinsk tango vil passe udmærket til en erfaren og tilbagelænet, selvsikker ældre herre som Faxe. Holddansen vil matematisk være et lille plus for underdoggen. Begge dele gør at jeg har nedsat min cv en smule. Desuden er makkeren Karina Frimodt meget seværdig og dygtig. Men...men... Faxe ligger 2. lavest i point og formentlig lavt på seerstemmer. Regress-to-the-mean kan betyde at han nok for 4. gang må i omdans. 'Faxe' beregner jeg til ca. 79% chance for omdans.

Cv=50%. Bv=97,5%

2. Ena Spottag og Thomas Evers Paulsen: Parret har fået flotte seerpoint, men er begyndt at hænge bagefter de andre på dommerpoint. De to temperamentsfulde latinske danse passer formentlig ok til en skuespiller. Ena Spottag er stor kandidat til at ryge i omdans. Spørgsmålet er, om hun lige kan klare skæret eller ej, pga. pointlighed og seerstemmer. I en head-to-head vil stemmeoplandet fortyndes, og Spottag er her svær at bedømme, men formentlig lidt overdog, fx 60/40 mod Faxe.

Cv=28%. Bv=84%

3. Stephania Potalivo og Morten Kjeldgaard: Dansevalget er ikke det bedste for parret som foretrækker gang i den og dynamiske stilarter. Jeg syntes dog, de har vist gode takter, bl.a. på det udtryksmæssige område og kemien omkring dem oser af gå-på-mod og sensuel energi. Desuden er Potalivo en meget sporty type og dygtig til at danse. De har fået rigtig gode seerstemmer og ligner en samlet vinder, og blev anbefalet i sidste optakt. Der syntes at være mange ude på facebook mm. som holder med dem, og jeg tror ikke de ville tabe en omdans mod fx Faxe. Faren ligger mere i hvis Faxe undgår omdans.

Cv=10%. Bv=75%

4. Søs Egelind og Mads Vad: Jeg tror dansene passer godt til en skuespiller som Søs Egelind. Parret har næsten symptomatisk ligget på 2.pladsen i dommerpoint. I dag har Søs fødselsdag, det kan tælle en lille smule. Hvad der tæller ned er, at de fik meget lave seerpoint sidst, hvilket måske kan give lidt håb for Spottag, hvis det gentages. Det er tæt løb med så få par og ranglistepoint. Det bliver interessant at se om bounceeffekten kan spille ind, og seerne booster dem. Modsat kan bookierne måske falde lidt for confirmation bias på favoritten. Søs vandt dog omdansen. Hold øje med livebetting mht omdans.

Cv=12%. Bv=102%

Samlet regnskab for sidste 6 optakter:
Alle spil på exit: 9 units. 13.8 vundet. TBP 153%.
Heraf hovedspil:  6 units.  6.3 vundet. TBP 105%