Vild med Dans 2016 står for døren. BetXpert analyserer i denne optakt odds, alle deltagerpar og giver et bud på mulige vindere og overraskelser.

Igen i år har TV2 opsnuset 12 modige kendte (og ukendte) "kendisser" fra alle egne af underholdningsbranchen, så en ny omgang af det populære underholdningsprogram Vild med Dans kan afvikles.

Det er disse tolv deltagere, du herunder kan læse om, som fra fredag d. 9. september sammen med deres udvalgte professionelle dansere skal dyste om at vinde dommernes og seernes hjerter fredag aften i primetime.

Bookmakerne har været tidligt ude med odds på vinderen, og vi kommer i denne optakt til at gennemgå alle parrene.

Så lad os bare komme i gang og starte med at kigge på bookmakernes odds. 

Odds på Vinder af Vild med Dans 2016

   
Julie Berthelsen (og Marc Christensen) 4,50
NordicBet
Mille Dinesen (og Mads Vad) 6,00
NordicBet
Laura Bach (Michael Olesen) 8,00
Danske Spil
Lene Beier (og Frederik Nonnemann) 10,00
Danske Spil
Mathias Käki Jørgensen (og Mille Funk) 11,50
NordicBet
Sarah Mahfoud (og Morten Kjeldgaard) 18,00
Danske Spil
Kirsten Siggard (og Thomas Evers Poulsen) 18,00
Danske Spil
Patrick Jørgensen (og Jenna Bagge) 22,00
Danske Spil
Thomas Buttenschøn (og Mie Moltke) 22,00
Danske Spil
Gorm Wisweh (og Sofie Kruuse) 23,00
NordicBet
Nicholas Nybro (og Luise Crone Dons) 23,00
NordicBet
Søren Fauli (og Karina Frimodt) 45,00
NordicBet

Samlet tbp: 98.8%

Vild med Dans 2016: Hvordan spotter man vinderen?

Som altid er der stor tiltro til skuespillere og sportsfolk pga. fysik, udtryk og vindermentalitet. Man bør dog samtidig huske at skele til hvilken professionel danser, som skal træne nydanseren.

En god kemi og en dygtig og kreativ læremester kan være guld værd. Ligeledes kan en god fysisk udvikling hos nydanseren også belønnes af seere og dommere.

Patina og empati kan også hjælpe med pointene. Vi har jo før set, at gamle, elskede koryfæer som Allan Simonsen og John Faxe Jensen er blevet stemt videre.

Man bør have i tankerne at klassisk konkurrencedans består af meget teknik og finmotorik, hæl og tå, hvilket vægtes højt hos dommerne. En rytmisk krop og en forkærlighed for latinrytmer er også en stor fordel.

Sidst men ikke mindst kan visse deltagere hjælpes på vej af mediernes historier om personernes baggrund i Billedbladet og lignende: spontane shit- og lovestorme som kan starte en modreaktion på de bestående værdi- og kropsidealer, som vi så hos sidste års sensationelle vinder Ena Spottag.

Denne Susan Boyle/Conchita Wurst-effekten kræver dog "god anderledeshed". Ikke blot "anderledeshed."

I sidste ende gælder det oddsmæssigt dog hverken om at komme langt, komme i top 3, eller blive båret frem af gavmilde stemmer på "tålt ophold". Det gælder om at vinde, hvilket hverken Allan Simonsen, Faxe eller Søs Egelund formåede.

Der kræves hårdt arbejde, udvikling, udstråling og ikke mindst individuel tilpasset træning, de rette beslutninger, samarbejde og koreografisk kreativitet.

Bud på vindere i Vild med Dans 2016

Et godt bud på en mulig vinder i år kunne i mine øjne være skuespilleren Laura Bach og Michael Olesen til odds 8. Laura har en virkelig flot visuel udstråling, og virker scenevant på et dansegulv.

Også skuespilleren fra "Rita", Mille Dinesen og Mads Vad til odds 6 kunne overvejes ud fra oddssammenligning.

Et smukt par, hvor nydanseren elsker at danse ifølge interviews. Kendte og populære Mads Vad er en dygtig og kreativ læremester med sans for at løfte makkeren på dennes præmisser.

En anden outsider kunne være Sarah Mahfoud til odds 18. Virker adræt, tændt, og med god kemi med makkeren.

Søren Fauli kunne evt. også komme langt sammen med Karina Frimodt, men vinder nok næppe.

Årets deltagere i Vild med Dans 2016

Herunder gennemgår vi parrene en efter en. 

Kirsten Siggaard og Thomas Evers Poulsen

Kirsten Siggaard er kendt fra Melodi grand prix i 80'erne, hvor hun tre gange sang sig til tops i DMGP. Hun er feltets mest kendte person og er samtidig den ældste kvinde nogensinde i Vild med Dans.

Det vil helt sikkert blive belønnet af seerne. Det er jo bestemt ikke teenagere, som ser et voksenprogram som VmD. På trailer-videoer på tv2 virker Kirsten dog ikke særligt atletisk/dynamisk/adræt, men dog okay rent rytmisk. Hun vil formentlig gå videre på 'patina' og omdømme, da hun er en populær person.

Kirsten skal danse med Thomas Evers Poulsen, den forsvarende mester, som er rigtig dygtig til at tilpasse dansen til makkerens behov.

Søren Fauli og Karina Frimodt

Søren Fauli er succesfuld instruktør på 52 år og tidligere skuespiller. Han er ikke prototypen på den fødte danser, men er bestemt heller ikke helt umulig, da han virker motiveret, meget empatisk at høre på, og han har fået godten Karina Frimodt som makker, sidste års tre'er med 'Faxe'.

Han er typen, der starter fra bunden og kan vokse med opgaven. Han virker ikke stiv og låst, men heller ikke som et teknisk dansevidunder. Det bliver nok svært at komme helt i top. Men han virker som Faxe-typen. De skiller sig ud. Fordelen er selvfølgelig makkerens udseende og udtryksfulde dansetække.

Thomas Buttenschøn og Mie Moltke

Thomas er musiker og sanger og har også deltaget lidt i diverse tv-sammenhænge. Han er let at kende på sit særprægede hår.

Makkeren Mie Moltke er erfaren i Vild med Dans og lidt af en Charlotte Bircow-type. Thomas Butterschøn har på forhånd fortalt historien om, at hans egen mor ikke mener han kan danse, men han vil bevise noget andet. Det kan meget vel give ham sympatistemmer fra Billedbladets segment.

Han kan givet være god til hiphop og de dynamiske danse, men en wienervals med Thomas ville jeg virkelig godt se, før jeg stemmer på ham.

Mille Dinesen og Mads Vad

Mille er 42 år, skuespiller og landskendt fra serierne "Nynne" og skolelæreren "Rita", hvor hun spiller den elskelige hovedrolle. Desuden har hun lavet en del teater.

Makkeren Mads Vad behøver ingen præsentation. Han er en af de mest populære og succesfulde prof-dansere gennem tiden, altid glad og aldrig bleg for at give dansen lidt ekstra krydderi.

Mille har selv udtalt, at hun er glad for at danse og er vant til dans. På tv2's trailervideo virker Mille ikke ret overbevisende i de store dynamiske bevægelser rent udtryksmæssigt, så jeg er lidt i tvivl. Men med lidt glimmer og makeup skal parret nok rykke lidt. Hun virker ret latinrytmisk, og Mads Vad kan meget.

Laura Bach og Michael Olesen

Laura er skuespiller fra bl.a. 'Ørnen' og har også lavet improviseret teater. Hun er ligesom Mille, 42 år (det kan man ikke se på dem!).

Michael Olesen er også ret rutineret i VmD. Jeg tror parret kan komme langt. Odds 8, hmm. fristet. Kemien og virker god. Laura virker utrolig køn og udtryksfuld, og på tv2's trailervideo går hun scenevant til dansen med et glimt i øjet. Hendes stilfulde dans ser faktisk legende let ud. En mulig vinder?

Sarah Mafoud og Morten Kjeldgaard

Sarah er sportskvinde, danmarksmester i boksning. Allerede der en god historie at bygge på! Hun virker på trailervideoen ganske god og er vel også som bokser vant til teknik, forflytning og vindermentalitet.

Til dagligt er hun SOSU-medarbejder. Makkeren Morten er sidste års toer og også en af mine favoritter. Sammen tror jeg de kan nå langt. Kemien virker ret god mellem dem. En mulig top 3.

Julie Berthelsen og Marc Christensen

Julie Berthelsen er 37 år og sanger kendt fra bl.a. Popstars og Allstars. Hun har også været tv-vært i mindre roller. Sammen med makkeren Marc er hun en af favoritterne til at vinde VmD.

Marc Christensen deltog sidst i 2013 med jævn succes og har bl.a. deltaget i den svenske udgave af VmD. Dog er Julie er ret hot navn herhjemme især hos kvinder i 30erne. Men jeg syntes ikke hun virker særlig hot at se på på et dansegulv. Måske jeg bliver klogere, men odds 4,5 er for lavt i mine øjne.

Patrick Jørgensen og Jenna Bagge

Patrick og Jenna igen, tænker du. Men Patrick er denne gang ikke cirkusakrobat. Han er VM bronzevinder i fægtning og (aldeles ukendt for næsten alle undtagen TV2's scoutafdeling). Jenna, den unge profdanser, har, selvom hun personligt er en dygtig danser, tidligere taget ret risikable chancer i VmD med svingende succes.

Hun har ikke haft lige samme gefühl med situationen som fx Thomas Evers. Modsat er Patrick dog 25 år og mørkhåret, hvilket kan trække op hos enkelte kvindelige seere og dommere. Nok ikke nogen top placering.

Lene Beier og Frederik Nonnemann

Lene er 39 år og tv-vært, halvkendt fra fx "landmand søger kærlighed" og er blevet kåret til årets vært af Billedbladet.

Hun har et ansigt som en 40-årig, men en krop som en 20-årig. Nonnemann er også erfaren i VmD-sammenhæng. Jeg tror en flot midterplacering.

Nicholas Nybro og Luise Crone Dons

Nicholas er 34 år og designer. Han har bl.a. stået bag en meget udskældt kjole Ghita Nørby havde på til bal. Det kan måske blive straffet af nogle seere her.

Han er lidt hipster-avangarde-agtig, og jeg tror mere han vil være fremragende på et klubdansegulv, men ikke til et majestætisk wienerbal. Han virker rytmisk. Jeg er lidt i tvivl. Han er ikke skuespiller og ikke sportsmand. Makkeren Luise er bestemt heller ikke en af mine favoritter.

Mathias Käki Jørgensen og Mille Funk

Mathias er blot 22 år og kendt fra tv-serien 'Norskov'. Desuden har han tidligere spillet ishockey. Han virker kæk, køn, og sporty, men jeg tror han er for meget street og drengerøv til et fint og stilet program som Vild med Dans.

Jeg kunne godt se ham ryge ud som en af de første. Det virker dog til, at kemien passer godt. Mille Funk er køn, ung og charmerende, men der er nok meget at arbejde med for det unge par.

Gorm Wisweh og Sofie Kruuse

Gorm er 34 år og tv-kok. Han virker på trailervideoen ikke særlig god ud i dans. Makkeren er Sofie Kruuse, Allan Simonsens tidligere makker og tidligere danmarksmester i latindans (Sofie, ikke Allan!).

Som tv-kok er han sikkert ganske empatisk, men jeg tror ikke han er noget danseorakel. Parret ryger formentlig ud sammen med fx Mathias eller Nicholas som en af de 3 første.

Se interviews, videoer mm. af årets dansere på tv.tv2.dk/vild-med-dans