Lørdag den 29. juli starter den nye sæson i Viasat Sport Divisionen, og som en lille appetitvækker følger her en optakts-artikel der gennemgår alle holdene. Hvordan gik det i sidste sæson, og hvad er udsigterne denne gang, set i lyset af sommerens mange spillerhandler?

Når man har læst optakten, kan man evt drible ind forbi BetXperts førstedivisions-side, hvor man kan skrive sig på en mailingliste – og få et praj når eksperttip lægges ud. Man kan selvfølgelig også bare læse de analyser, der allerede nu foreligger.

http://www.betxpert.com/ekspert/dan1/

Kampoversigt, første runde

Lørdag 29. juli
Brabrand - SønderjyskE

Søndag 30. juli
Fremad Amager - Herfolge
Thisted - AB
Ølstykke - HIK
Næstved - Fredericia
Lyngby - Aarhus Fremad
Køge - Frem
AGF - Kolding

AGF

”Drømmen bristede, men fanatismen lever”. Et banner med disse ord mødte AGFs spillere, da holdet løb på banen til deres sidste optræden i SAS Ligaen mod OB. En kamp AGF tabte 0-2 og dermed sluttede aarhusianerne på en meget skuffende sidsteplads. Efter 29 sæsoner i landets bedste række, skal der nu spilles førstedivisions-fodbold på NRGI - Park i Aarhus. Træner Ove Pedersen satser på at han kan føre holdet tilbage til SAS Ligaen så hurtigt som muligt, og kravet hos klubejer Kurt Andersen og de hungrende tilskuere i det jyske er da også at holdet rykker op igen med det samme.

Svingdøren i AGF har ikke stået stille i det sidste halve år, hvor mange spillere har forladt skuden, heriblandt Tobias Grahn, der er lejet ud til OB, og nye er hentet for at sende AGF på rette kurs igen. Et af de nyeste indkøb, er angriberen Rasmus Katholm, der er hentet hos ”lillebror” Brabrand. Katholm var det helt store hit i den overståede sæson, hvor han nettede 18 gange, og dermed var en af hovedpersonerne bag Brabrands overlevelse. Rutinerede Peter Sand er hentet i SønderjyskE, og han bliver meget spændende at følge på den centrale midtbane, hvor han sandsynligvis kommer til at spille sammen med Svenne Poulsen, der er hentet i FC Midtjylland. Et rigtigt godt og ungt hold Ove Pedersen har til rådighed til den nye sæson, og der er mange muligheder med den trup. Det eneste svage punkt holdet har, er forsvaret, hvor man godt kan bruge en forstærkning eller to. Jeg forventer dog at holdet sikrer sig den ventede oprykning.

Tilgang:
Rasmus Katholm (Brabrand), Peter Sand (SønderjyskE), Svenne Poulsen (FC Midtjylland), Ole Budtz (Kickers Offenbach),

Afgang:
Thomas Mazurkiewicz (vender hjem til Polen), Lasse Borg (AC Horsens), Kristian Kaagh (Aarhus Fremad), Kasper Kure (Brabrand), Mads Frost (Aarhus Fremad), Jacob Rasmussen (?), Christer George (Strømsgodset), Richard Henriksson (?), Jonny Hanssen (FK Mjølner), Thomas Aho (Helsinki), Shane Cansdell - Sherriff (?), Tobias Grahn (udlejet til OB).

Placering sidste år: Nedrykker fra den bedste række
Forventet slutplacering: 1-2

SønderjyskE

Kravet var en sejr i sidste kamp mod Esbjerg på udebane, men efter 90 minutter stod der 3-2 til hjemmeholdet på lystavlen, og dermed måtte SønderjyskE ned i Viasat Sport Divisionen efter kun en enkelt sæson i landets bedste række. Sønderjyderne gjorde det ellers i perioder flot i sin første sæson i SAS Ligaen og kæmpede indædt med Horsens om den kedelige nedrykningsplads. En spiller der var et stort lyspunkt på midtbanen var Peter Sand, som krydrede sin fight med 11 scoringer, og han vil uden tvivl blive en savnet mand, Sand fortsætter nemlig karrieren i AGF, hvor Ove Pedersen får æren af den 33 årige allround-spiller. Svingdøren hos SønderjyskE har heller ikke stået stille efter den overståede sæson. Udover Sand, har klubben sagt farvel til alle sine lejesvende, som vender tilbage til deres respektive klubber. Desuden har forsvarsspilleren Dennis Danry valgt at stoppe i SønderjyskE, for at vende hjem til København, hvor han fortsætter i Fremad Amager.

SønderjyskE har oprustet kraftigt til den nye sæson og jeg forventer da også at klubben vender tilbage til landets bedste række allerede efter en enkelt sæson i Viasat Sport Divisionen. Angriberen Anders Clausen er hentet i Silkeborg. Han var lejet ud til Køge sidste sæson, og her scorede han 19 gange og fik bevist at han er en giftig herre oppe foran kassen. Han bliver meget spændende at følge i angrebet hos SønderjyskE, hvor han skal kæmpe om pladserne med Kenneth Fabricius, der er hentet i Viborg, hvor han stod i skyggen af José Mota og Steffen Højer. Dog fik han alligevel scoret 9 gange, og der er store forventninger til den unge angriber. I forsvaret har man hentet Casper Grønn Larsen i Køge, og den 21-årige forsvarsspiller betegnes som et af de største forsvarstalenter i Viasat Sport Divisionen. Han har spillet 5 U16-landskampe, 5 U19-landskampe og 3 U20-landskampe og sportschef Jacob Gregersen synes man har gjort et scoop ved at hente den unge mand til klubben.

Tilgang:
Casper Grønn Larsen (Køge), Anders Clausen (Silkeborg), Simon Elbæk Jensen (AC Horsens), Kenneth Fabricius (Viborg), Sune Heilbo (Herfølge)

Afgang:
Peter Sand (AGF), Jesper Mortensen (stoppet), Rasmus Johansen (stoppet), Kim Drejs (?), Thomas Rathe (endt lejemål), Thomas Mazurkiewicz (endt lejemål), Jacob Taz Sørensen (endt lejemål) Jhon Jairo Mosquera (endt lejemål), Peter Nymann (OB), Dennis Danry (Fremad Amager), Simon A. Pedersen (endt lejemål)

Placering sidste år: Nedrykker fra den bedste række
Forventet slutplacering: 1-2

Lyngby

Kasper Hjulmands udvalgte kæmpede bravt til det sidste, men det blev ved ”lige ved og næsten”. Efter et forrygende forår endte Lyngby på 3.pladsen og missede lige nøjagtig oprykningen til SAS Ligaen. I forhold til SønderjyskE og AGF har svingdøren stået lidt mere stille i Lyngby. 2 spillere har forladt klubben og 3 erstatninger er fundet. Det 23-årige angrebstalent, Morten Nordstrand, var på alles læber i den overståede sæson, hvor han scorede 29 gange i 30 kampe - ganske enkelt imponerende og han bliver meget spændende at følge hos sin nye arbejdsgiver, FC Nordsjælland, i SAS Ligaen.

Som erstatning for Morten Nordstrand har Lyngby hentet 25-årige Anders Jochumsen i OB. I målet bliver Mikkel Drexel skiftet ud med Stephan Campagnolo, som er hentet i HIK. Mikkel Drexel ville, efter 2 gode sæsoner, søge nye græsgange og han skifter den blå trøje ud med en grøn AB-trøje i stedet. I B93 har Lyngby hentet midtbanetalentet Danny Mirabel, og han bliver meget spændende at følge i den kommende sæson. U/20 landsholdsspilleren har fået sin fodboldopvækst i KB, men skiftede som 15-årig til B93, hvor han nåede at spille 40 kampe og score 3 mål, inden han nu skal prøve kræfter med den næstbedste række i Danmark.

Tabet af Nordstrand kan være en stor mundfuld for Lyngby, men med købet af en sulten Anders Jochumsen, tror jeg stadig klubben vil være med helt fremme i toppen af divisionen, og endnu engang være en outsider til de to oprykningspladser.

Tilgang:
Anders Jochumsen (OB), Stephan Campagnolo (HIK), Danny Mirabel (B93)

Afgang:
Morten Nordstrand (FC Nordsjælland), Mikkel Drexel (AB)

Placering sidste år: Nr 3
Forventet slutplacering: 3-4

Kolding

Johnny Mølbys udvalgte vil gerne glemme alt om slutningen af foråret i Viasat Sport Divisionen så hurtigt som muligt, og komme godt fra start i den kommende sæson, hvor første kamp er på NRGI Park i Aarhus, hvor AGF venter i en meget svær kamp. Kolding sluttede på en lidt skuffende 6.plads. Man lå ellers længe til at drille de ”store” i toppen, men gik helt ned til sidst og fik kun 1 point i de sidste 6 kampe.

Holdet scorede kun 5 gange i disse 6 kampe og efter topscorer Jesper Christiansen smuttede til Randers, har angrebet set noget tyndt ud. Rutinerede Chris Hermansen er derfor hentet i Vejle, og han skal igen få netmaskerne til at blafre for kronjyderne, som gerne vil være med helt fremme i den nye sæson. Ellers har svingdøren har stået noget stille i Kolding, kun Thomas Rathe er også hentet til klubben, ingen har forladt Kolding, og derfor er det næsten samme hold som sluttede foråret af. Kolding kan godt blive en ”dark - horse” man skal holde øje med og med Chris Hermansen på toppen, har man for alvor fået fat i en angriber der ved hvor målet står. Han er næsten altid garant for mål lige meget hvilken klub han spiller i. Seneste skud på stammen er midtbanespilleren Thomas Rathe, der er hentet i FC Midtjylland og han bliver spændende at følge på midtbanen i den nye sæson. Rathe er en fysisk stærk midtbanespiller, og han nåede at spille 112 SAS-kampe inden skiftet til Kolding. Et godt køb Kolding har foretaget sig.

Hvis Ulrik Pedersen og co. kan fodre Chris Hermansen med de rette bolde, kan Kolding godt være at finde i toppen af divisionen næste sæson. Jeg forventer dog de kommer til at slutte lige uden for toppen, for selvom de har hentet et par gode spillere, synes jeg ikke holdet virker ligeså stærkt som AGF, SønderjyskE eller Lyngby.

Tilgang:
Chris Hermansen (Vejle), Thomas Rathe (FC Midtjylland)

Afgang:
-

Placering sidste år: Nr 6
Forventet slutplacering: 4-5

Fremad Amager

Benny Johansens udvalgte sluttede sæsonen rigtigt flot af, hvor holdet sluttede på en acceptabel 5.plads. Det store spørgsmål er så om Fremad Amager kan gøre det endnu bedre i den nye sæson. Jeg synes holdet fra Sundby ser ganske interessant ud, og selvom man har sagt farvel til den rutinerede midtbanespiller, Yusuf Öztürk, som har forladt klubben efter 6 år, har man rustet kraftigt op til den kommende sæson. Man har været på besøg i Skjold og har hentet forsvarsspilleren Rubinco Lozanovski som skal erstatte Ali Riza Salci i den bagerste kæde. På midtbanen er Igor Vujanovic hentet, og det er meningen at han skal spille på højrekanten, men han kan også rykkes helt frem i angrebet, en god offensiv allround-spiller. Rutinerede Lars Brygger er også kommet til. Til at forstærke forsvaret, har Fremad Amager hentet Dennis Danry hjem igen efter en enkelt sæson i SønderjyskE, og han er udset til at lukke af bagude sammen med målmanden Kenneth Jørgensen, der er hentet i Køge.

Et spændende hold, Benny Johansen har til rådighed, og man skal aldrig afskrive holdet fra Sundby, som kæmper det bedste de har lært i hver eneste kamp. Problemet sidste sæson var forsvaret, og det bliver spændende at se om Benny Johansens dispositioner og indkøb har været fornuftige.

Jeg tror Fremad Amager kan fortsætte de gode takter fra sidste sæson, og jeg forventer de kommer til at ligge i den øverste halvdel af divisionen.

Tilgang:
Dennis Danry (SønderjyskE), Rubinco Lozanovski (Skjold), Kenneth Jørgensen (Køge), Igor Vujanovic (Skjold), Lars Brøgger (Frem), Alexandr Roslovs (Ølstykke)

Afgang:
Ali Riza Salci (?),Yusuf Öztürk (Ølstykke), Lars Michaelsen (?)

Placering sidste år: Nr 5
Forventet slutplacering: 5-6

Herfølge

Efter en noget svingende sæson, endte Herfølge på en lidt skuffende 9.plads, kun 6 point fra den kedelige nedrykningsstreg. Træner Jesper Hansen var heller ikke tilfreds og har brugt sommerferien på at finde nye spillere, som skal skyde Herfølge helt til tops igen. En af de spillere jeg glæder mig mest til at se i den gule trøje, er angriberen Tor Henning Hamre, der er hentet i Mandalskameratene, hvor den målfarlige nordmand samlet, over to omgange, scorede 50 mål i 75 kampe, hvilket er dybt imponerende. Endnu mere imponerende blev det, da han skiftede til Estland, hvor FC Flora Tallin skrev kontrakt med ham, her fejrede han nemlig både mesterskab og topscorerpriser, og nåede at lave 62 mål i 47 kampe, så uden tvivl en giftig angriber Herfølge har rustet sig med. Han erstatter Kim Larsen, som man ikke kunne blive enige med om en kontraktforlængelse.

Ellers er Sten Träger hentet i AB, og han er udset til at afløse Billy Berntsson i forsvaret. For at styrke midtbanen, er Peter Benjaminsen lejet i FC Nordsjælland. Den driblestærke fløj var lejet ud til Køge sidste sæson, hvor han gjorde det godt på midtbanen. Jesper Hansen har også været en tur i udlandet for at finde forstærkninger, og her har han fundet nigerianske Justice Christopher, som normalt spiller på den defensive midtbane. 25 årige Christopher spillede alle Nigerias 3 VM kampe i 2002 i Japan og Sydkorea.

Til gengæld har Herfølge sagt farvel til anføreren Sune Heilbo, fordi man ikke kunne blive enig om en kontraktforlængelse, og han fortsætter karrieren i SønderjyskE. Om dette bliver en svækkelse for holdet er svært at sige, da Sune Heilbo kun har spillet 37 kampe på to sæsoner grundet skader. Jeg tror ikke det svækker holdet og jeg forventer at holdet slutter i den bedste halvdel af divisionen.

Tilgang:
Sten Träger (AB), Peter Benjaminsen (lejet i FC Nordsjælland), Tor Henning Hamre (Mandalskameratene), Justice Chistopher (Alania), Mikkel Christoffersen (Værløse)

Afgang:
Sune Heilbo(SønderjyskE), Billy Berntsson (?), Kim Larsen (?), Emil Schouw (Næstved)

Placering sidste år: Nr 9
Forventet slutplacering: 6-7

Frem

Med et meget svingende forår sluttede Frem på en noget skuffende 10.plads, kun 6 point fra nedrykningsstregen og selvom man stod godt i forsvaret, kneb det mere i den anden ende, hvor man kun fik nettet 47 gange i de 30 kampe, hvilket skuffede mig en smule med spillere som Wassim El Banna og Martin Jeppesen i angrebet. Frem startede ellers foråret som lyn og torden og vandt de 3 første kampe, men derefter blev det så til mere svingende præstationer fra Valby-klubben. For at styrke offensiven har Frem rustet godt op til den nye sæson. Seneste skud på stammen er angriberen Tommy Olsen, der er hentet i FC Nordsjælland, hvor han var tiltænkt en bænkeplads efter Morten Nordstrands ankomst. Det bliver spændende at se om den 33-årige tankcenterforward, efter 3 gode år i Nordsjælland, kan finde målnæsen frem igen og skyde Frem op i tabellen. I Nordsjælland blev det til 29 mål i 83 kampe.

På midtbanen er der også sket lidt i pausen. Lars Brøgger har forladt Frem til fordel for Fremad Amager, men her har man fundet en ganske fornuftig løsning, idet man har hentet Christian Schelde Brøndum hjem fra Ølstykke. En meget målfarlig midtbanespiller, som scorede 12 mål for Ølstykke i den forgangne sæson. Han er et af de helt store talenter, og det bliver meget interessant at følge ham i Valby. Ikke kun Brøndum er vendt hjem til Frem. Også Thomas Krause er tilbage i Valby efter et par sæsoner i Gladsaxe, og selvom Samir Haiba er smuttet til AB, synes jeg at Frem ser stærke ud til den nye sæson. Hvis Frem skal med helt frem i toppen af divisionen, kræver det at hjemmebanestatistikken forbedres. 4 sejre i 15 kampe er ikke godt nok, men kan de få stabilitet på eget græs, kan de blive en outsider til oprykningen. Jeg forventer dog de slutter i midten af divisionen.

Tilgang:
Christian Schelde Brøndum (Ølstykke), Thomas Krause (AB), Tommy Olsen (FC Nordsjælland)

Afgang:
Lars Brøgger (Fremad Amager), Samir Haiba (AB), Emanuel Ukpai (Ølstykke)

Placering sidste år: Nr 10
Forventet slutplacering: 7-8

Køge

Ligesom Lyngby, var Køge også med helt fremme i toppen af Viasat Sport Divisionen, hvor holdet havde chancen for at snuppe 2.pladsen i sidste spillerunde. Det krævede dog et mindre mirakel og det lykkedes da heller ikke. Køge gjorde godt nok sin pligt og vandt 3-1 i Fredericia, men da Randers samtidig hentede alle tre point i Aarhus mod Brabrand, var det løb kørt. Køge kan dog kigge tilbage på et glimrende forår, hvor holdet startede sløvt, men kom stærkt igen og altså var ved at drille de ”store”. Til den nye sæson har Køge fået ny cheftræner, idet Henrik ”Store” Larsen overtager sædet fra Greg Rioch, der rejser hjem til England og det bliver spændende at se, hvilken effekt den gamle EM-vinder får på holdet i den nye sæson. ”Store” Larsen var senest i Holbæk, som længe lå til at rykke op i Viasat Sport Divisionen, men meget skuffende, kiksede det hele til sidst, og holdet trak det korteste strå i playoff mod Thisted.

Køges topscorer fra den overståede sæson, Anders Clausen, forlader klubben og fortsætter karrieren i SønderjyskE. Clausen bliver uden tvivl en savnet mand i Køges offensiv, idet han scorede 19 gange sidste sæson og dermed sluttede som nummer 2 på topscorerlisten efter suveræne Morten Nordstrand. Senest har angriberen Andreas Mortensen forladt Køge til fordel for HIK, og dermed ser offensiven noget svækket ud til den nye sæson. Men ikke kun Køges offensiv er hårdt svækket til den nye sæson, også forsvaret får et knæk ved at også Casper Grønn Larsen har valgt at skifte den stribede Køge-trøje ud med den blå trøje fra SønderjyskE. Mange SAS Liga-klubber har været ude efter det store forsvarstalent, men den 21-årige defensive allround-spiller valgte altså Sønderjylland.

Køge har stadig et solidt mandskab, men der skal forstærkninger til klubben, ellers er tabet af Anders Clausen, Andreas Mortensen og Casper Grønn Larsen for stort, og så bliver det ikke til endnu en topkamp.

Tilgang:
Henrik ”Store” Larsen (Cheftræner - Holbæk), Martin Arlofeldt (Brøndby)

Afgang:
Greg Rioch (Manchester City), Casper Grønn Larsen (SønderjyskE), Anders Clausen (lejet i Silkeborg - skifter til SønderjyskE), Kenneth Jørgensen (Fremad Amager), Peter Benjaminsen (endt lejemål), Andreas Mortensen (HIK)

Placering sidste år: Nr 4
Forventet slutplacering: 8-9

AB

AB lå længe i nedrykningsfare, men efter et glimrende forår, reddede holdet fra Gladsaxe æren og livet i divisionen, og sluttede på en 12.plads. Christian Andersens udvalgte kæmpede bravt og helt hen til sidste spillerunde var der nerver, for holdet kunne stadig nå at blive sorteper. 2-2 blev det til i den sidste kamp i Gentofte, mod HIK, og det ene point var altså nok til overlevelse.

Svingdøren har bestemt ikke stået stille i Gladsaxe, og det bliver spændende at se om nyindkøbene kan gøre en forskel og sende AB længere op i tabellen i den kommende sæson.

Den rutinerede forsvarsspiller Sten Träger skifter til Herfølge efter 6 sæsoner i AB, og han vil uden tvivl blive savnet. En spiller der også vil blive savnet, er den tidligere landsholdsanfører, René Henriksen, der har valgt at sætte støvlerne på hylden. Den 36-årige forsvarsspiller vendte hjem til Danmark efter 6 sæsoner i Panathinaikos og var med til at hjælpe AB med overlevelse. På midtbanen bliver der også et hul, efter at Thomas Krause har valgt at stoppe i AB efter et par sæsoner og vender hjem til Frem, som han repræsenterede for 3 år siden. Den altid farlige Chris Hermansen, som AB lejede hos Vejle i foråret, skifter til Kolding. Han nåede at score 9 gange i foråret, og hans afgang er en svækkelse for ABs angreb, selv om Geert Baunsgaard er hentet som erstatning. Baunsgaard kommer på en fri transfer fra Ølstykke, hvor den tidligere Herfølge-spiller scorede 7 gange i den netop overståede sæson.

I målet bliver holdet til gengæld forstærket, idet rutinerede Mikkel Drexel skifter på en fri transfer fra Lyngby. Ellers har man lånt et par spillere i FC Nordsjælland i form af forsvarsspilleren Casper Andersen og angriberen Phillip Maneh Andersen, som begge var lejet ud til Ølstykke sidste sæson, så de kender efterhånden godt til niveauet i den næstbedste række. På midtbanen har man hentet en ganske interessant spiller, nemlig grækeren Bousinakis (Panathinaikos). Bousinakis spiller på U/21-landsholdet og er blevet anbefalet af René Henriksen.

Det bliver spændende at følge Christian Andersens udvalgte i den kommende sæson, og jeg spår at de får en bedre placering end sidste sæson. Holdet har mistet noget rutine i både forsvar og angreb, men har gjort nogle gode indkøb og ender med al sandsynlighed over stregen. Jeg forventer en placering midt i tabellen til Christian Andersens udvalgte.

Tilgang:
Mikkel Drexel (Lyngby), Geert Baunsgaard (Ølstykke), Samir Haiba (Frem), Casper Andersen (lejet i FC Nordsjælland), Peter Larsen (Brønshøj), Phillip Maneh Andersen (lejet i FC Nordsjælland), Periklis Bousinakis (Panathinaikos)

Afgang:
Kenni Olsen (FC Nordsjælland), Sten Träger (Herfølge), René Henriksen (stoppet), Thomas Krause (Frem), Chris Hermansen (endt lejemål), David Ousted (endt lejemål)

Placering sidste år: Nr 12
Forventet slutplacering: 9-10

Fredericia

Jan Vingaards udvalgte gjorde det pænt i sidste sæson og sluttede på 7. pladsen, hvilket træneren også var ganske godt tilfreds med, efter holdet, på et tidspunkt, lå lidt for tæt på den kedelige nedrykningsstreg. Nu er spørgsmålet så om holdet kan fortsætte de gode takter og ende højere oppe i tabellen i næste sæson. Fredericia driller ofte de ”store” og især på udebane er de uhyre stærke. Det kniber lidt med at vinde på eget græs, og man håber at det nye stadion bliver en ny fæstning.

På midtbanen har man sagt farvel til den tidligere Esbjerg-spiller, Søren Pallesen, der fortsætter karrieren i SAS Ligaen, for oprykkerne Vejle. Pallesen nåede at spille 88 kampe for Fredericia, og bliver en savnet mand, dels pga. sin rutine, men også pga sit glimrende blik for spillet. Som erstatning er Tommy Knudsen hentet i Vejle, og Danny Martin i B1909. Tommy Knudsen har spillet omkring 100 kampe i Vejle og kan spille på den centrale midtbane eller rykkes helt frem i angrebet. Danny Martin er hentet i B1909, som har taget navneforandring til FC Fyn, men det gør ikke hans renommé ringere. Han står noteret for 137 kampe og 20 mål, så en ganske måfarlig midtbanespiller. I forsvaret vender Martin Henriksen hjem til AC Horsens, for at se om han kan tilspille sig en plads i SAS Ligaen. Henriksen kom til midt i efterårssæsonen og har herefter spillet samtlige 23 kampe. Den 22-årige talentfulde forsvarsspiller har været en vigtig brik i FC Fredericias succesfulde forsvar og hans afgang er en klar svækkelse. Jan Vingaard er på jagt efter en forstærkning, men det er endnu ikke lykkedes.

Jeg tror ikke Fredericia rykker ud af Viasat Sport Divisionen, men jeg tror heller ikke de ender i toppen af divisionen. Jeg forventer Jan Vingaards udvalgte får det svært i den kommende sæson og kan komme i problemer, hvis holdet løber ind i skader.

Tilgang:
Andreas Bechmann (Vejles 2. hold), Danny Martin (B1909), Tommy Knudsen (Vejle)

Afgang:
Søren Andersen (stoppet), Martin Henriksen (endt lejemål), Søren Pallesen (Vejle)

Placering sidste år: Nr 7
Forventet slutplacering: 10-11

HIK

Jacob Friis Hansens udvalgte kæmpede hårdt til det sidste for ikke at rykke ud af Viasat Sport Divisionen, og med 10 point i de sidste 4 kampe endte HIK på 11.pladsen, 4 point over Lolland Falster Alliancen, der blev sorteper. I Gentofte glæder man sig til den nye sæson starter og man har rustet godt op i pausen. Man har lejet målmand David Ousted i Brøndby og han erstatter Stefan Campagnolo som nu vogter målet i Lyngby. Ousted var i sidste sæson lejet ud til AB, hvor han gjorde det godt mellem stængerne. Ellers er forsvarsspilleren Steffen Hartmann hentet i Ølstykke og den tidligere FCK og FC Nordsjælland spiller er udset til at overtage pladsen som venstre back. Sidst men ikke mindst er forsvarsspilleren Bo Nielsen og midtbanespilleren Rasmus Wulff begge hentet i Hvidovre, der i den netop afsluttede sæson var ganske tæt på oprykning til Viasat Sport divisionen, så de har begge klassen til at begå sig i den næstbedste række. Senest er angriberen, Andreas Mortensen hentet i Køge, og han bliver en klar forstærkning af offensiven, der også tæller Danny Andersen og Brian Andresen.

Arbejdstøjet skal på endnu engang, hvis HIK skal gøre sig forhåbninger om at overleve endnu en sæson i Viasat Sport Divisionen. Men holdet har rustet godt op, og kan man undgå at spille så mange kampe uafgjort som i sidste sæson (11), bliver det spændende at følge holdet fra Gentofte, for så kan de sagtens være med helt fremme. Jeg forventer dog de får en svær sæson og spår at de kommer til at ende lige over den kedelige streg.

Tilgang:
Bo Nielsen (Hvidovre), Rasmus Wulff (Hvidovre), Steffen Hartmann (Ølstykke), David Ousted (lejet i Brøndby) Andreas Mortensen (Køge)

Afgang:
Stefan Campagnolo (Lyngby)

Placering sidste år: Nr 11
Forventet slutplacering: 11-12

Ølstykke

Et hold der ikke er nemt at blive klog på, er Ølstykke. Efter et noget svingende forår sluttede holdet på en meget flot 8.plads sidste sæson, og det bliver spændende at se om den nye træner, Klavs Rasmussen, kan fortsætte de gode takter og sende holdet endnu højere op i divisionen. Jeg tror dog de får det meget svært i den kommende sæson. Mange spillere har forladt klubben og nye er kommet til, man kan roligt sige at svingdøren ikke har stået stille i pausen.

Klavs Rasmussen er ansat som ny træner i stedet for Michele Guarini, og man forventer at den tidligere OB-træner (senest Avarta) kan hjælpe til med at spotte talenter. Det er meningen at klubben skal købe billigt og sælge dyrt. Ølstykke har sagt farvel til mange spillere i pausen, heriblandt midtbanespilleren Christian Schelde Brøndum som nettede 12 gange sidste sæson og var stærkt medvirkende til den flotte placering. Han vender hjem til Frem og vil helt sikkert blive savnet. I angrebet er Geert Baunsgaard og Phillip Maneh Andersen væk, begge spillere er smuttet til AB, og nyindkøbet Rasmus Jørgensen fra Holbæk er udset til at erstatte dem. I forsvaret er Steffen Hartmann væk, han fortsætter karrieren i HIK, og der er ikke hentet nogen erstatning. På midtbanen har man hentet Newroz Dogan i Brønshøj, Alvaro Diaz i FCK og Yusuf Öztürk i Fremad Amager og det bliver spændende at se om de kan tage over efter Christian Schelde Brøndum.

Alt i alt et ganske solidt mandskab Klavs Rasmussen har til rådighed, men det store spørgsmål er så om så mange ændringer i truppen styrker eller svækker holdet. Det er svært at sige, men jeg tror ikke holdet gentager den flotte 8.plads fra sidste sæson. Jeg spår at Ølstykke får det svært og kommer til at kæmpe om de nederste pladser i divisionen.

Tilgang:
Klavs Rasmussen (Cheftræner), Ronni Raun (Frederiksværk), Yusuf Öztürk (Fremad Amager), Alvaro Diaz (FCKs 2. hold), Rasmus Jørgensen (Holbæk), Newroz Dogan (Brønshøj), Jimmi Klitland (Skjold) Emanuel Ukpai (Frem)

Afgang:
Michele Guarini (Cheftræner), Steffen Hartmann (HIK), Geert Baunsgaard (AB), Morten Bech (Hvidovre), Benno Petersen (Hvidovre), Christian Schelde Brøndum (Frem), Phillip Maneh Andersen (endt lejemål), Casper Andersen (endt lejemål), Alexandr Roslovs (Fremad Amager)

Placering sidste år: Nr 8
Forventet slutplacering: 12-13

Næstved

Et af de hold jeg glæder mig allermest til at følge i næste sæson, er Næstved. De ”grønne” gjorde det fantastisk i 2. division øst, hvor holdet sluttede på 1.pladsen. Kun 3 nederlag i 26 kampe og hele 64 mål er ganske glimrende, og det bliver især spændende at følge den tidligere Herfølge-angriber Karsten Jensen der nettede 22 gange i den forgangne sæson. Også angriberen Nick Kristensen, der kun er 20 år gammel, glæder jeg mig til at se. 9 mål scorede han i 10 kampe sidste sæson, så det er et par målfarlige herrer Næstved har oppe foran. Ingen spillere har forladt Næstved til den nye sæson og et par nye hoveder er kommet til i træner Flemming Christensens trup. Anders Fosgaard er hentet i Avarta og den tidligere Ølstykke-spiller skal styrke forsvaret. Til at styrke midtbanen, har Næstved været en tur i Herfølge hvor Emil Schouw er hentet. Schouw er 21 år og et stort talent.

Gennemsnitsalderen hos Næstved ligger på 22,7 år, hvilket betyder en meget ung og talentfuld trup, som Flemming Christensen skal råde over til den nye sæson, og det bliver spændende at se om de kan holde det flotte niveau fra 2. division.

I den nye sæson forventer jeg at bundkampen bliver ligeså tæt som i den forgangne sæson, og jeg tror desværre vi må forvente at Næstved kommer til at ligge dernede. Jeg tror dog Næstved klarer skærene og overlever endnu en sæson i Viasat Sport Divisionen foran Brabrand, Aarhus Fremad og Thisted, men det kræver selvfølgelig, at Karsten Jensen finder de rigtige støvler frem, nemlig dem med mål i.

Den 12-6-2006 vil aldrig blive glemt i Næstved, for her faldt den kun 26 årige Rasmus Green om under en ganske almindelig træning. Trods massive genoplivningsforsøg fra medspillere, holdets fysioterapeut og en tilstedeværende læge var Rasmus Green død ved ankomsten til Næstved Sygehus. Alle klubber holder et minuts stilhed, når sæsonen går i gang og ligeledes vil der blive afholdt en mindekamp til ære for Rasmus Green.
Desuden er trøje nummer 7 nu fredet i Næstved.


Tilgang:
Anders Fosgaard (Avarta), Emil Schouw (Herfølge), Mathias Tauber (Stenløse)

Afgang:
-

Placering sidste år: Oprykker
Forventet slutplacering: 13-14

Brabrand

Det var med nød og næppe at Claus Christiansen udvalgte klarede skærene og overlevede endnu en sæson i den næstbedste række. Holdet lå det meste af sæsonen og kæmpede om nedrykningspladserne, men overlevede altså lige præcis. Brabrand tabte 0-2 hjemme til Randers, men det gjorde ikke noget, da Lolland Falster Alliancen tabte 3-4 i den sidste kamp hjemme mod Lyngby. Brabrand endte altså på den altafgørende 13.plads, kun 1 point foran Lolland Falster Alliancen. Derfor er der lagt op til nogle spændende lokalopgør, idet næste sæson byder på 3 hold fra Aarhus, nemlig AGF, Aarhus Fremad og altså Brabrand.

Jeg tror Brabrand får det meget svært i næste sæson og endnu engang kommer til at ligge i bunden af divisionen. Holdets topscorer, Rasmus Katholm, er smuttet til ”storebror” AGF, og vil helt klart blive savnet i angrebet. Katholm scorede 18 mål sidste sæson, og var dermed næsten ene mand bag Brabrands overlevelse, idet holdet kun scorede 32 mål i alt. Som erstatning har man været i Silkeborg, hvor Morten Søndergaard er hentet. Om han kan gøre Katholm kunststykket efter tvivler jeg på, men Brabrand vil uden tvivl fortsætte med deres normale 4-5-1 formation og så køre på kontra, så de vil stadig være en farlig modstander, man ikke skal undervurdere.

Brabrand lukkede 53 mål ind i sidste sæson, hvilket Claus Christiansen var noget utilfreds med, og derfor har han i længere tid været på jagt efter forstærkninger til den bagerste kæde. Her har han fundet Kasper Kure, som kommer til fra AGF, og Mikkel Jensen er hentet i Skovbakken. Især Kure er et stort talent, og jeg glæder mig til at følge ham i Viasat Sport Divisionen.

Jeg spår som sagt, at Brabrand endnu engang må kæmpe om ikke at rykke ned, og jeg tror ikke de klarer skærene denne gang. Rasmus Katholm scorede 53 % af alle Brabrands mål sidste sæson, og ham kan de ikke undvære. Hvis holdet skal overleve, skal Kure få styr på defensiven og Søndergaard skal score en masse mål i den anden ende. Brabrand åbner sæsonen hjemme mod nedrykkerne fra SønderjyskE lørdag eftermiddag.

Tilgang:
Kasper Kure (AGF), Morten Søndergaard (Silkeborg), Martin Laustsen (IHF), Mikkel Jensen (Skovbakken), Hans Larsen (Grenaa)

Afgang:
Rasmus Katholm (AGF), Christian Kemph (?), Philip Bank (?), Kasper Mogensen (?)

Placering sidste år: Nr 13
Forventet slutplacering: 14-15

Aarhus Fremad

Jetsmark lå længe til at rykke op i Viasat Sport Divisionen, men et meget skuffende forår gjorde at Aarhus Fremad overhalede indenom, og snuppede 2.pladsen efter Esbjergs 2.hold. Esbjerg har jo et hold i SAS ligaen, og derfor kunne de ikke rykke op, hvilket betød at Aarhus fik den direkte oprykningsplads. Det bliver meget spændende at se om Aarhus Fremad har styrken til at overleve i Viasat Sport Divisionen. Oppe foran har man en meget kompetent herre i Johnny Tveen, som jeg glæder mig til at følge. 11 mål blev det til i sidste sæson for den 31-årige angriber, der tidligere har spillet i Viborg. I forsvaret er det anføreren Søren Martinussen der dirigerer tropperne. Aarhus Fremad lukkede kun 28 mål ind i 26 kampe, hvilket bestemt er godkendt og især på eget græs viste man skræmmende takter. 9-4-0 og en målscore på 25-8 er flot.

Træner Anders Gerber er da også godt tilfreds med truppen, men har alligevel hentet lidt forstærkninger, mens der ikke er nogle der har forladt klubben. Man har især været på rov i Thisted, hvor man bl.a. har hentet midtbanespilleren Anders Brøchner. Brøchner er kun 21 år, men er stærk i hovedspillet og har et godt overblik. Hans vante plads er på den centrale midtbane, men hvis der bliver brug for ham i forsvaret, kan han også godt spille der. Mads Agesen er også hentet i Thisted, hvor han hidtil har spillet i det centrale forsvar. Dog kan han også spille på den centrale midtbane. Udover Thisted, har man også været på rov hos ”storebror” AGF, hvor midtbanespilleren Kristian Kaagh er hentet. Kaagh er kun 20 år gammel og betegnes som et stort talent. Midtbanespilleren Mads Frost er også hentet i AGF, hvor han nåede at spille 17 kampe og score 2 mål. Han er udset til at ligge lige bag de to angribere og dermed være med til at styrke Fremads offensiv.

Holdet er styrket til den nye sæson, hvor målsætningen er at undgå nedrykning. Jeg tror dog ikke Aarhus Fremad klarer skærene, dertil er forskellen på Viasat Sport Divisionen og 2. division for stor, selv om holdet er talentfuldt.

Tilgang:
Kristian Kaagh (AGF), Mads Frost (AGF), Kenneth Jensen (Skovbakken), Mads Agesen (Thisted), Anders Brøchner (Thisted), Tim Andresen (Lyseng), Jacob Hedegård (Holstebro)

Afgang:
-

Placering sidste år: Oprykker
Forventet slutplacering: 15-16

Thisted

Som sidste skud på stammen kommer Thisted, som sluttede som nummer 2 efter Aarhus Fremad i 2. division Vest (dvs egentlig som nr 3, men rækkens vinder, Esbjerg 2, måtte ikke rykke op på pga førsteholdet). Derfor skulle holdet ud i 2 playoff-kampe mod nummer 2 fra 2. division Øst, og her var modstanderen Holbæk, som havde været helt suveræne gennem det meste af sæsonen. Første kamp blev spillet i Holbæk og alle troede at Kaan Metin og co. ville køre over Thisted, men gæsterne ville det anderledes og spillede Holbæk ud af banen. Vandt kampen 3-0, og så gjorde det ikke noget at man tabte 0-2 på Lerpytter Stadion ugen efter, for oprykningen var i hus og champagnepropperne kunne springe. Dette er meget stort for Thisted, som i løbet af 2 sæsoner er rykket fra danmarksserien og op i Viasat Sport Divisionen. Ganske imponerende af Peter Enevoldsens udvalgte og jeg glæder mig meget til at følge dem i den kommende sæson.

Anders Brøchner og Mads Agesen har forladt klubben til fordel for Aarhus Fremad, men erstatninger er hentet i form af midtbanespilleren Bo Thomsen fra Holstebro, midtbanespilleren Daniel Kristensen fra B1913 og forsvarsspilleren Tommy Markussen fra Randers. Især Bo Thomsen har man været på udkig efter længe og man tror at han bliver en af profilerne i den kommende sæson. Både Næstved og Esbjerg var ude efter den 25-årige allround-spiller, men han valgte altså Thisted. Daniel Kristensen bliver også spændende at følge. Han kommer til fra B1913, men har spillet mange kampe for FC Nordjyllands 1.divisions-hold (da der var noget der hed FC Nordjylland), og selvom han er bedst på den centrale midtbane, kan han dække flere pladser. Sidst men ikke mindst har man hentet Tommy Markussen i Randers, og han kan, ligesom Daniel Kristensen, dække flere pladser. Markussen har også spillet i FC Nordjylland og AaB.

Thisted får det meget svært i den kommende sæson og jeg tror ikke på de overlever. Truppen er kun på 14 spillere, hvilket næppe er nok til at overleve i den næstbedste række. Der vil altid komme skader, og hvis Thisted får for mange af dem, kan det komme til at gå helt galt. Jeg forventer at holdet kommer til at kæmpe om nedrykningspladserne sammen med Næstved, Brabrand og Aarhus Fremad, og tror de igen må en tur ned i 2 division.

Tilgang:
Bo Thomsen (Holstebro), Tommy Markussen (Randers), Daniel Kristensen (B1913)

Afgang:
Anders Brøchner (Aarhus Fremad), Mads Agesen (Aarhus Fremad)

Placering sidste år: Oprykker
Forventet slutplacering: 15-16